Dünyada yaygın olan gelenek paranın havuz sistemiyle kullanılması üzerinedir. Harcamalar ortak ödenir. Bu adil midir? Çiftlerin harcamaları eşit midir? Kadın neden kombine bileti ödemek zorunda olsun, erkekler neden makyaj malzemelerini ödemek zorunda olsun? (Afedersiniz örnek verebilmek için sexistlik yaptım birazcık) Geleneksel olan havuz sistemine akarsu sistemi desek daha doğru olur. Özellikte ülkemizde paralar erkeklerin cebine doğru akarak havuz oluşturuyor.
Ortak kullanımlar için ortaya para konmalı, geri kalan para da şahsi ihtiyaçlara harcanmalıdır.
Evin temel ve ortak giderleri için paylaşım yapılabilir, kişinin şahsi giderleri kendisini ilgilendirir burada ortak bir bütçe kullanmak saçma olur. Şahsi harcamalar için ortak giderleri ayırdıktan sonra maaşınızdan geri kalan sizi ilgilendirir. İsterseniz dibine kadar harcarsınız isterseniz arzu ettiğiniz bir şey almak için birikim yaparsınız. Maaşın tamamını ortak kullanıma açmak zamanla kişiler arasında soruna yol açar.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Evlilikte eşim parasını istediği şekilde harcar, biriktirir eve destek olmak isterse olabilir. Ama zorunda değildir. Çalışmayı hayatta boş kalmamak için yapmalı , ama iş yerinde kafası atarsa ben çıkıyorum dediğinde ona bakacağımı bilmelidir. Erkek olarak ben eve bakarım zaten. Sunduğum hayat ona yetebiliyorsa işede gitmesin otursun evimizde keyfine baksın. Ne bileyim kursa falan gitsin , ailesiyle uğraşsın evimizle ilgilensin şu kadar para verdim şoyle oldu boyle oldu lafını bile etmem.