Selamlar efendim, selamlar. Normalde 1 gün atıp 1 gün atmamaya karar vermiştim ama ders çalışırken soru perilerim yükleme yaptılar sağdan sağdan bir anda, ben de koştum geldim. 🤭🙃
Diyelim ki anne/babasınız ya da daha basit düşünelim dayı-amca/hala-teyzesiniz. Sabır haliniz nasıldır bebiş ya da çocuklara karşı? Bazen ciddi anlamda zorlayabilirler çünkü de. 🤦🏼♀️🤏
Bu arada görseldeki hâl bizlere ne zaman nasip olur, yahut olur mu acaba? Neyse biz hayırlısını isteyelim her daim, olur inşallah en güzeliyle. Soru sizindir efendim.. 🖐️
Çocuklara karşı ne kadar toleranslı davranabilirsiniz?
Ben tabi ki de sonuna kadar toleranslı olurdum. çünkü çocuk demek aslında daha hayatın başında demektir hepimiz çocuktuk sonuç olarak bilmiyor olabilirler öğrenmeye aç olabilirler her şeyden önemlisi sürekli hata yapabilirler benim çocuğum olsa ona karşı sonsuza toleransım olurdu onun yanında olurdum mesela onun için her şeyi yapardım zaten çocuklara karşı toleranslı olmak önemlidir. Çocuklar, öğrenme ve büyüme sürecindedirler ve hata yapmaya meyillidirler. Onlara karşı hoşgörülü olmak, onlara öğrenme ve büyüme fırsatı verir. Ayrıca, onlara karşı hoşgörülü olmak, onlara güven ve sevgi duygusu verir. Çocuklara karşı toleranslı olmak, onlara saygı duymak anlamına da gelir. Çocuklar, yetişkinler kadar saygı görmeyi hak ediyorlar.
Onlara karşı toleranslı olmak, onlara değerli olduklarını ve önemsendiklerini gösterir. Çocuklara karşı toleranslı olmak, onların gelecekte daha iyi bir insan olmalarına yardımcı olur. Onlara karşı toleranslı olmak, onlara hoşgörü, anlayış ve saygıyı öğretir. Onlara karşı toleranslı olmak, onlara daha iyi bir dünya bırakmamıza yardımcı olur.
Çocuklara karşı toleranslı olmak, onları mutlu ve sağlıklı bir şekilde büyütmek için önemlidir. Onlara karşı toleranslı olmak, onlara güven ve özgüven kazandırır. Onlara karşı toleranslı olmak, onlara zorlukların üstesinden gelmek için ihtiyaç duydukları desteği verir.
Ben eskiden toleranslıydm baya bir hemde affedersiniz kafama s. çsa ses etmezdim de şimdi o kadar değilim çünkü çocuğun davranışlarının biraz da ailesinden geldiğini düşünüyorum ve tepkimi ailesine laf sokarak gösteriyorum. Çocuğu dahil etmeden anlamayacağı şekilde onlar her türlü her durumda her zaman baş tacımız, en büyük cevherlerimizdir. İşleyemediklerinde tepkimi göstermek zorunda hissediyorum.
Çocuklar benim için kaçış durağı gibi. Nerede bir bebek ya da çocuk görsem cepleyesim gelir. Sanki cebimde masumlar yurdu var bmnbhvjbh Bazen fazla sinirlerimi zıplatıp dellendirseler de kızamıyorum. Çünkü yavru köpek bakışı dediğim cinsten dünyadaki en tatlı yüz ifadesiyle bakmalarından mütevellit hemen yumuşayıp ayak uyduruyorum.
Çocuklarla vakit geçirirken zamanın nasıl geçtiğini fark etmiyorum bile. Sanki aramızda onlarca yaş yokmuş da en küçükleri benmişim gibime geliyor. Rahat rahat oyunlar oynayıp gülebiliyorsun. Seni gözetleyen, kızan, "ne yapıyorsun ya bu yaşta" diyen olmuyor.. Bir nevi kendi küçük dünyam dışarı taşıyor yani. O değil de konudan koptum gittim ben vgjhbvgj neyse toparliyim.
Bebekler ve çocuklar bütün toleransımı şeker niyetine yiyebilirler buna sesimi çıkarmam ve susup gülümserim
Senin kalbini severim minişim benim. Teşekkürler güzel yorumların için, inşallah Rabbim daim eyler bu yüreğinin masum, merhametli ve güzel oluşunu. 🌹 Al bu senin.
🥺🥹 İki saniyede beni bu hale getirdin ya bende kalbini yeriim ben teşekkür ettim böylesi bi soru için. Amin cümlemizin ☁️ bu da benden sana gelsin 🌸 bu arada sen miniş diyince aklıma geldi bende sana minnakım diyim olur muu
Çocuklar yeryüzünde zaafım olan ilk canlılardır. Yeğenlerim için saçı, sakalı oyuncak. Anne, babaları kızınca ceketinin altına saklanacakları duvar. Okulda ki, sokakta ki sinir oldukları çocukların gıybetini yapacakları bir elaman olarak adlandırabilirim kendimi..
Hayvanlar ve çocuklar benim için yeryüzünde bağırıp, kızılmayacak, kendilerinden bir zarar gelmeyecek tek canlılardır. Bundan sebeptir ki; Çocuklarla birlikte oturup sohbet etmek. Sanki yetişkin bir birey gibi bana bir şeyler anlatmaya çalışmaları. Benim için tebessüm ettiren küçük ama hoş anlardandır.. Bebekler ise kucagıma almakta zorluk çekerim. Malûm çok narin bedenleri oluyor, korkarım kucağıma almaya. Lâkin uzaktan uzaktan maymunluk yapıp, güldürmeye çalışmazsam rahat edemem tabi..
Velhasıl güzel şeyler çocuklar, bebekler, hayvanlar. Merhamet duygusunu ve sevgiyi hissettiren yegane güzellikler.
Çok şanslılar o halde minikler. Umarım bir ömür böyle sürer, her daim arkalarında destekçileri olduğunuzu bilir ve hissederler. Herkese nasip olması temennisiyle efendim. Dua ile. 🌸
Sizin naif duygularınız beni biraz fazla "iyi" adlandırıyor. Zira pek hakkım olmayan bir tâbir olarak görürüm iyiliği. Lâkin güzel bakan, güzel görüyor işte. Bu sebeple güzel bakıp, güzel gördüğünüz her husus için müteşekkirim.
Sormamın sakıncası yoksa şayet; Sizin çocuklara karşı tavrınız, tutumunuz nasıldır acaba?
Gördüğümü dile getiriyorum, gösterdiğiniz bu ise benim elimden ne gelir ki başka bu durumda?
Benden bahsedecek olursak, benden tam olarak siz gibiyim aslında. Gerektiği yerde ikinci anne katmanı, gerektiği yerde oyun arkadaşı, gerektiği yerde oyuncak ve maskot, gerektiği yerde ağlanacak omuz ve sırdaş olma görevlerimi yerine getirmeye çalışıyorum diyelim kendi çapımda. Ne kadar başardığımız bilinmez. Ama yapıyoruz bir şeyler, Yaradan razı olursa.
Ben yine de sizin gözünüzde iyi olduğum kanaatindeyim. Zirâ şikayetçi de değilim. Naif bir ruhta alâ anılmak beni müşerref eyler.
Çevrenizde ki yumurcakların neşesi gözlerime peyda oldu bile. Sizin gibi "merhamet" duygusuna özen gösterip. Merhamet ile seven bir büyükleri, sığınakları oluşu. Onları çevrelerine ve hüzne karşı güven içinde, kendilerinden emîn yetişmelerine vesile olacağından eminim.
Eylesin de zaten. Bana sıkıntı teşkil etmiyorken size ne oluyor canım?🙃 İnşallah öyle oluyordur. Kedi ve çay sevgisini içlerine ne kadar içlersem, bu başarılarımla o kadar iftihar ediyor olacağım. Benim yeğenim olduklarını herkes buradan anlamalı muhakkak. Tabi demir namına bir şey kalmayacak büyüklerininki (bu kişi ben oluyorum) gibi ama, hayırlısı bakalım. ☺️
Haklısınız yahu. O vakit kendimi, sizin nezdinde; İyi sayarım.
Kedi ve çay benim de takıntımdır. Lakin kuzenlerim, bunları çocuklarına empoze etmemi sevmiyorlar.. Nitekim benim yeğenlerim de bir acayip yahu. Sokakta ki kediyi kucağına alıp eve sürüklüyor bıcırıklar 😅 Anne, babaları da bana kızınca haklı çıkıyor tabi. Sizin böyle bir sorununuz yoksa ne mutlu size... Bıcırıklar ile birlikte kedi "mıncırmak" güzel olur 🙂✨
Emin olabilirsiniz ki bizimkiler de aynı kanaat sahibiler. Ne acı 🤦🏼♀️🥲 Yeğenleriniz tam benim kafa yapımdanlar, onların sizin safınızdan kaymasına izin vermeyin, her şeye rağmen savaşın sevdiğiniz şeyler uğruna 🤭 Bizimkilerde böyle bir şey yok da, ben yanlarındayken sevmelerine bir şey demiyorlar, sadece evin içerisine dadanmaması kâfi minik tüylügil kişisinin. Kesinlikle. Daha bugün tattık elhamdülillah, "Tese bak kulakları var, tese bak gözleri de kurtuğu (kuyruğu diyor burada şair 🤭) şaşkınlığı eşliğinde. ☺️
Çocuklar kediyi eve alamayınca, ben de dertlenmiyor değilim. Zira aynı anne dramı bende de mevcuttur. Ne kadar istesem de hiç kedi besletmediler bana.. 😅 Savaşmak ister ruhum. Lâkin anne babalarının evi, anne babalarının kanunu.. Yeğeninizin taklidini yaptığınızı da görmek nâsip ve hasıl olduğuna göre.. Ve söylemeliyim ki; Okurken yüzümü saran yersiz tebessüm bile kâfi geldi..
Aile ve kanunları konusuna girersek, en derin yara bendedir... Yıllardır ikna edemedim, kendi evine alırsın diye avuttular, hâlâ da avutmaya devam ediyorlar kendilerince. Eşim olacak bey de istemeyecek olursa "Nerelere gidem?" adlı türkü eşliğinde kayıp giden kedisiz gençliğime ve bedbaht halime miyavlayacağım sanırım sessizce.
Annemin "Ben evimde istemiyorum. Sen kendi evinde beslersin" Sözü yankılandı kulağımda.. Halbuki kedi beslemek sünnettir diyorum yine de işlemiyor işte.. Lâkin yesie düşmeyin azizim. Elbet bir gün.. 😅🙂
Anneler evrenselmiş, buna bugün bir kez daha kani oluyorum. Ya evet o damardan da girdim kaç kere, babamınkini ne kadar kırsam da annemin 'cık'layış duvarını aşamadım aşamıyorum. 🤦🏼♀️🥲 Yeise kapılmıyorum, sokakta gördüğüm bütün yavrularımın üzerine koşuyorum, elimden bu geliyor, naçizane.
Yeise kapılacak pek bir durum da yok doğrusu. Zira "eşiniz" olacak zat. Sizin merhametiniz ile merhametlenip, kedi sever biri olur diye düşünüyorum doğrusu. Sokakta ki yavrularınız da bunun böyle olacağını umuyordur, eminim. 🙂
Güzel düşünce ve temennilerinize ikimizin de lügatinden eksilmemesi gereken bir kelimeyi sunabilirim ; Bilmukabele...🐱 İnşaAllah diyor ve oturup hayırlısını bekliyorum, bakalım. Sokaktakiler de umut kesmeyeceklerdir, kesmesinler de. 🐱🐱🐱
Daha fazla yazıp burayı Orhun Kitâbelerine çevirmeyeyim. Zira çenem düşmüş ve hoşsohbet hâlinize karşın pekte sohbet etmeden duramıyor. Hasbihal edecek bir çok husus bulu veriyorum. Sizin için daimî duâ edenlerden olacağım azizim. Elbet..
Çocuklara sabır o anki ruh halime bağlıdır bazen içim giderken bazen keşke şu an burada olmasa diyesim gelir tabi sonra hemen tövbe derim ya hiç olmasaydı diye düşünüp varlığına şükreder yinede o an uzak durmayı tercih ederim.
Ama aileler o çocukları bazen büyütemeyebiliyor mesela ben 20 yaşındayım ama daha az evvel beni çok sevdiğinden emin olduğum babam tarafından öyle kırıldım ki çocukluk yaramdır sadece tek bir kelimesi yetti tüm akşamımı susturmaya. Bir evlat büyütüyorken gerçekten büyütemiyorsanız büyüttüm diye övünmeyin de rica ediyorum.
Merhaba. Evet kesinlikle katılıyorum, dünya üzerinde bazen evlat sahibi olmak için elinden geleni yapıp başaramayan daha doğrusu nasip olmayan onlarca insan varken, olanlar da asla kıymet bilmemek için elinden geleni yapıyor gibi davranabiliyorlar bazen. Adınıza üzüldüm. Belki başka bir şey için doluydu istemeden de olsa acısını sizden çıkardı. Üzmeyin kendinizi lütfen.
Hayır babam dünyanın en iyi babası olabilir ama tek sorunu benimde başardığımın ama bazen tökezleyebilme hakkım olduğunu düşünmemesi. Başramadığım her anım arkasında başarmak istemekten soğutan ebeveynler var yani üslup problemi çok büyük bir faktör rica ederim çocuklara doğru tabirleri öğrenip diyaloğa ve eğitime geçelim.
Teşekkür ederim problemim için mantıklı çözümler üretebiliyorum artık mesela onun için değil kendim için başarmam gerektiğini biliyorum. Ama herkes benim gibi kendine farklı pencere açmadığı için dünya kötü insanlarla doluyo
Çok özür diliyorum, cevabınıza cevap vermeyip kabalık etmişim.
Sizin de belirttiğiniz gibi, insan bazen yanılabileceğini lakin her ne olursa olsun yine de destek alabilmeyi bekliyor pekâlâ... Tabi bu durum her zaman beklediğimiz gibi tezahür etmiyor maalesef ki. Lakin siz kendinizi o kadar güzel yetiştirmişsiniz ki en doğrusunu bulmaya başlamışsınız bilee. Daim olmasını, her şeyin hakkınızda hayırlısı ile tecelli etmesini dilerim. Kendinize çok iyi bakınn.
Çocuklar, dünyayı keşfeden ve öğrenen bireylerdir ve bazen hatalar yapabilirler. Toleranslı olmak, çocukların gelişimine destek olmak, hatalarını anlamalarına yardımcı olmak ve empati göstermek anlamına gelir. Ayrıca, çocukların duygularını anlamak, onları dinlemek ve ihtiyaçlarına duyarlı olmak da toleranslı bir yaklaşımın bir parçasıdır.
Toleranslı davranarak çocuklara sevgi, güven ve anlayış göstermek, sağlıklı bir ilişki ve pozitif bir ortam yaratmaya yardımcı olabilir. Ancak, çocuklara yönelik tutumlar ve davranışlar konusunda bireysel farklılıklar olabileceğini unutmayın ve çocuğunuzun özelliklerine, yaşına ve ihtiyaçlarına uygun bir şekilde davranmaya özen gösterin.