Saltanat rejimini kaldırıp cumhuriyet rejimini getirdiler. Biz ise tekrardan saltanat yolunda dört nala koşuyoruz.

Saltanat rejimini kaldırıp cumhuriyet rejimini getirdiler. Biz ise tekrardan saltanat yolunda dört nala koşuyoruz.
Eski Türk gençliği daha çalışkandı, daha eğitimli ve donanımlıydı.
İktidar, halkın zeki olmasını göze alamaz. Ne kadar çok zeki insan, o kadar az oy ve para demektir. İktidar bunun farkında.
Saltanatı kaldırdık ama küflenmiş zihniyetleri yok edemedik maalesef. Son gaz geriye doğru emin adımlarla ilerliyoruz.
Hala çıkıp savunanlar var! Cahiller! Sizin yüzünüzden ne hale geldik? Hala konuşuyorsunuz!
Hayır eski gençlik daha bilgili falan değildi sadece eskiden
Osmanlıda ücretsiz eğitim anlayışı yoktu eğitim kaliteliydi ama herkes eğitim görmüyordu bu yüzden türklerin çoğu eğitimsizdi anadoluda taşrada özellikle eğitimsiz insanlar baya fazlaydı okumayı yazmayı bile bilmiyorlar ve tarımla uğraşıyorlardı ve bu kesim ülkenin ezici çogunluguydu çok az bir kesim eğitimliydi onlarda Anadolu'da taşrada değil payitahtta yani başkentte oturan tarım ve hayvancılık dısındaki mesleklerle ugraşan insanlardır. Bu eğitimli insanların bir kısmı yabancı iken bazılarıda türktür Osmanlıda türklerin çogunluk olduğu bölgelerde en kültürlü eğitimli türkler İstanbul ve selanikte yaşayan türklerdi.
İttihat ve Terakki de de üyeleri genelde İstanbul ya da Selanikli türklerdendir.
Osmanlı da eğitim az kişiye ulaşmasına rağmen kaliteliydi
Ülkedeki türklerin çogu cahil kalmıs olsada eğitimli türkler baya kültürlü kişilerdi
Türkiye Cumhuriyetinde ise eğitim bedava herkes ulaşabiliyor herkes üniversiteyede gidebiliyor fakat eğitim kaliteli değil
O yüzden eskisinde göre özellikle gençlerde çogu türk egitimli ve belirli temel bilgileri biliyor ve temel düzeyde bilgi birikimi olsada genel olarak fazla bilgili birikimleri yok ve bu yüzden iyi eğitim olmadığında kültürsüzler Yani odmanlıda egitimlisi çok kültürlü ve çok az sayıda eğitimsiz çok kültürsüz ve ćok sayıda iken Türkiyede çogu genc eğitimli olsada eğitimli genç ile eğitimsiz genç arasındaki fark daha az Eğitim seviyesi düsük oldugundan eğitimli olan yeterince kültürlü olmayabiliyorken internet gibi yeni teknolojik gelişmeler sayesinde okumamış olan okumuştan daha kültürlü olabiliyor
Sultan Abdülhamit döneminden sonra ülke çapında eğitim oranı arttığından dolayı gene Cumhuriyet dönemi kadar olmasa da dönemine göre elit bir eğitim elde edilmişti. Günümüzde ise üniversiteler gereksiz arttırılarak eğitimin kalitesi düşürüldü. Üniversitelerin itibari düşünce de alaylı eğitim alan (internet ile vs.) yarım yamalak bilgiye sahip insanlar değer görmeye başladı. Boğaziçi, ODTÜ gibi üniversiteler hala eğitimin direği olsalar da İttihat Terakki dönemi eğitimine yakın bile değiller.
Evet dediğim gibi osmanlıda eğitim devlet tarafından genellikle desteklenmesi ve zorunlu eğitim olmaması sayı yönünden az olsada eğitimi baya kaliteliydi ve dediğin gibi osmanlının son döneminde eğitimli kişilerinde sayısında önemli oranda artıs olmuştur
Türkiyenin eğitim kalitesi ise evet daha düşüktür. bir mimar Sinan bir daha gelmez en büyük örnegi budur. Türkiyedeki eğitim seviyesinin biraz da düsük olmasının sebebi bence eğitim görecek kişinin sayıları fazla olduğundan bir sınıfta çok fazla ögrenci olması
Çok gereksiz bilgilerle ögrencilerin beyni dolduktan sonra önemli bilgilere yer kalmaması
Angarya denilen bilgilerin ders kitaplarında ögrencilerin beyninde ezberinde ve uzat8lan ders saatlerinde fazlaca olması ve önemli bilgilere yer kalmadığı gibi ögrencileri gereksiz yorması
Ögretmenlik bölümlerinin düsük puandan alması ve ögretmenlerin cehaleti
En büyük problemdir
Üzülüyorum cidden binlerce yıllık bir kültür mirasına sahip bir milletiz ve kendi köklerimizle bağımız kesilmiş sadece alfabemiz değiştirilerek. Yüzlerce yıllık kültür birikimize ulaşmamı bu yolla engellenip cahil bir toplum haline getirilmişiz.
Çok üzülerek söylüyorum ki şu anda beş üniversite bitirmiş biri bizim liseyi bitirdigimiz kültür seviyesinde değil... Entegralin ne olduğunu sorduğumda şaşkın yüzüme bakıyor o nedir diye soruyor.
Cevap
7Cevap
Bence öyleydi. . yani önceden insanlar öğrenmeye açtı. şimdi ise maalesef cahil olan insanlar çok var ya da duyduğu her şeye inanan.
Başımın taçı, gözümün nurudur.
İttihatçıların aldığı oy oranı bildiğim kadarıyla çok yüksek değildi ve çok başka faktörler vardı yani günümüz ile kıyaslamak biraz zor bence.
O zamanın şartlarına göre çok daha eğitimlilermiş. Bu devirde ise bilgiye ulaşmak çok kolayken öğrenmek isteyen çok az maalesef.
Köy enstitülerinin kapatılması cahil toplumun oluşturulmasının temellerine biri bence. Hiçbir şey rastlantı değil hepsi planlı.
Eskiki eğitim sistemine bakınca cidden çok güzel bir eğitim sistemi olduğu görülüyor, ayrıca evet eski zamanlar daha eğitimli
%100 kesinlikle
Hahha gülüyorum size ülke sizin kafa yüzünden geriye gitti batsın sizin cumhuriyetiniz
Ülke gördüğüm kadarıyla son 20 yıldır geri gidiyor.
Son20 yıldır şahlandi heykel hariç çok şey yapıldı
O yüzden ekonomi kan ağlıyor.
Çok şükür kan ağlamiyor
@isimsizakc Cahil!
@-Gnossiennes doğru o kişi sensin
Kes sesini!
@-Gnossiennes boş konuşma lan
Eee boşa karşılık boş. Yapacak bir şey yok.
@-Gnossiennes bizde üstünlük takvadadir ama sende o maalesef yok
@-Gnossiennes bizim orada sizin gibilere kofik derler
Benim üstünlük gibi bir hevesim yok. İstediğin kadar çabala.
Zihniyet çöp olunca, üstün olmuşsun veya olmamışsın, bir önemi yok.
@-Gnossiennes kofik sin anlamıyorsun, senin zihniyetin ve senin gibi ne kadar varsa hep karşisindayim
Küflenmiş zihniyetleriniz birer birer yok olacak. Cehaletinle boğul!
Öyle diye düşünüyorum
Bence öyle...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?