Kapıma gelen babamı küfür edip kapıdan kovdum. İyi yapmış mıyım?

Babam birçok kez kardeşime de bana da şiddet uyguladı. Küçük yaşlardan beri hem fiziksel hem psikolojik şiddet gördüm. Ben reşit değilken istismara uğradım ve babam bana daha da kötü davranmaya başladı. Daha çok sözlü ya da fiziksel şiddet uygulamaya başladı. Yemek yediğimde kendisi mutfağa girince beni kovardı. Her zaman benim hakkımda "senin sonun iyi değil, kötü yolda düşersin sen" diyordu. Benimle arası kötü olduktan sonra kardeşime yaranmaya çalıştı ona karşı bir anda değişti. Dünyanın en iyi insanıymış gibi davranmaya başladı ona. Kardeşim babama çok kötü davranıyor yıllar önce yediği dayaktan dolayı, odasına girse hakaret edip kovuyordu. Sadece para istemek için arıyordu. Babam kardeşime sinirlense bile ona tepki göstermekten korktuğu için sinirini benden çıkarıyordu. Onunla muhatap dahi olmadığım hâlde, olay benden tamamen bağımsız olduğu hâlde benim üzerime yürüyüp hakaret ediyordu ve kimi zaman dövüyordu. Kavga ortamı olmasa bile namusuma kadar küfür ediyordu. Oysa bilmiyordu ki o bana şiddet uygularken ben o evde çaresiz kalmışken yine de başka yollara başvurmuyorsam küfür ettiği namusum yüzündendi. Kardeşimle de aram zaten kötü, bana "burası benim babamın evi, sen p*çsin, baban bile yok senin" diyip defalarca kez beni evden kovmaya kalkıştı. Zaten ondan daha güzel olduğum ve her zaman iltifat alan ben olduğum için bana karşı kin beslerdi çocukken bile. Babam düşük gelirli bir memur, geriye kalacak olan evini ve bankada kalacak olan paralarını öldükten sonrası için kardeşime bırakmış. Ben hakim oldum, kardeşim ise mühendis şu anda ve iyi gelirli birisiyle evli. Benim maddi durumum ondan daha iyi. Kardeşimle hâlâ konuşmayız sevmeyiz birbirimizi. Babam beş parasız kaldı ama kardeşim onu evine bile almamış. Babamın paralarını, en önemlisi de benim de hakkım olanları yemeyi bekliyor. Babam hasta mıdır değil midir bilmem etmem. Ondan da red yiyince benim kapıma geldi dün, iyi olmadığını falan söyledi. "S... Git" dedim ve kovdum. Pişman da değilim. Bu iğrenç adama az bile.

Kapıma gelen babamı küfür edip kapıdan kovdum. İyi yapmış mıyım?