Bugün benim dogum günüm 22 yasina girdim, arkadasimla biryerlerde oturup birseyler icecektik, babamla aram pek iyi degildi benim, nedeni ise eve gec gelmelerime karsiydi, bende onu dinledim eve gec gelmemeye calistim. Dogum günüm diye izin vermeyecegini bildigim icim haber etmeden arkadasla ciktik gec vakit, sagolsun arkadasimin babasi benim babami arayip söylemis. Babam beni evden kovdu bana bela okudu sana hakkimi helal etmiyorum dedi birdaha benim evime giremessin senin gibi evlat olmaz olsun dedi. Bugün benim dogum günüm yasadigim bu olay beni cok ama cok üzüyor, cok cagresizim, gidecek hicbiryerim yok! Hic uyku uyumadim sokaktayim hava yagmurlu, yarin ise gitmeliyim ve ben ne yapacagimi nerde kalacagimo bilmiyorum.. Allahim kimseyi bu duruma düsürmesin. Dogum günümde perisan haldeyim yemin ederim.. babaminda hakli yanlari var ama bende bir genc insansim neden Allahim beni böyle imtihan ediyor?
Cevabın nedir?
+1 yılBu imtihan felan degil.. sadece anlayışsız bir aileye denk gelmiş sin o kadar.. her ne olursa olsun bu kadarı fazla gibi.. bu yüzden birisinin yanına 400-700 tl ( faturalar dahil ) arası ödeyip ayda ev arkadaşı olarak cıkabilirsin ilk etapta.. sonrasında 700-1000 tl ( faturalar dahil ) arası kendine bir oda tutabilirsin apartlarda.. sonrasında ise ne kadar kazandığına bağlı kendi ewin bile olur bir gün :)
bu yüzden dertlenip ağlayacağına bir şeyler bakmaya başla derim kendine.. kötü ev dahibi insanı ev sahibi yapar derler :)17 Yorumla
Soran+1 yılBen almanyada yasiyorum..
- +1 yıl
o daha iyi aslında.. daha kolay bir oda bulabilirsin kendine... ilk bir kaç günü arkadaşında bile geçirebilirsin.. ama ne yaparsan yap kendine yüklendiğin sürece ayağa kalkamazsın. bu yüzden kabullenip hayatına devam edebilirsin.. sonrası emin ol daha iyi olacak.. ailen onlarsız da yapabildiğini gördüğünde barışmaya bile çalışacak... onların yaptığı Şu an son kozları.. onların istediği gibi olman için.. genede başardığını gördüklerinde tıpış tıpış ta geleceklerdir.
Soran+1 yılBen sabahdan beri nelerle ugrasiyorum , binanin cati katinda biraz uyudum sonra kalktim bir kac yeri aradim yardim yerlerini hepsi doluyuz diyor, allah büyük
- +1 yıl
doğrudur. çok kötü bir durum. ama devam etmekten başka da bir çare yok bunu sende biliyorsun. seçenekler ortada..
1 gidip babaya yalvarmak..
2. sığınabileceğin evlerden yardım aramak..
3. arkadaşlardan yardım aramak ( kalıcak yer için )
4. paran varsa oda veya bir motele geçmek.
Soran+1 yılHic biri olmuyor isde.. otel falan pahalli burada
- +1 yıl
nette dolan erasmus için giden insanların kaldığı aileler var ucuz odalar var bir ton yer var.. hatta siteleri bile var.. insanlar ile konuş.. hemen para ödemen bile gerekmeyebilir..
- +1 yıl
Kalacak yer buldunmu
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe bicim lan baba o oyle? Gec geldigi icin kizi sokaga mi atilir? Tamam bagirir cagirir ama kizini gece vakti sokaga atan adamdan hayir gelmez baba degildir o ben olsam o eve bir daha sittin sene gitmem, baba yerine koymam birdaha... kotu yola duserim gerekirse genede gitmem oylede gururlu biriyim bende iste
43 Yorumla
Soran+1 yılBende böyle düsünüyorum yapacak hic birsey yok..
Cevap sahibi+1 yılDostum sakin kotu birsey yapma ben kendi adima konustum, ben asiri gururlu biriyim kimseye minnet edemem o yuzden dedim sen bana bakma pek deliyimdir ben biraz. Git bir kadin siginma evine cok ucuz fiyatlara kalabilirsin bir sure, ogretmen evlerine bak, ya da ucuz apartlara bak, kendine bayan ev arkadasi ilani ver gerekirse eve cik tek basina ama o aileni sil derim, o kadar agir laftan sonra ben donmem o eve kapisini bana kapatanin kapisina bir daha gitmem. Git bir ogretmen evine gunde 10 liraya bir sure konakla, sanirim 1 ay kadar kalabiliyordun en fazla misafir olarak, bu sure zarfinda ogrencilerin oldugu bolgelere ilan yapistir bayan ev arkadasi araniyor diye bul iki uc ogrenci keyfine bak
Soran+1 yılAlmanyada yasiyorum öyle seyler yok burda galiba ya da varda benmi duymadim hic
Gizli Üye(25-29)+1 yılSabretmelisin çok zor bir durum evet ama baban haksızda olsa seni asla ve asla evden kovmazdı. afedersin. o*rspu olsan umrunda olmıycak..
418 Yorumla
Soran+1 yılAllahim bana bir yol gösterse.. cagresizim
Cevap sahibi+1 yılşimdilik bir arkadaşın varsa onlarda kal maaşın iyiyse bir apart tutabilirsin kıyamamya :(
Soran+1 yılArkadasimin babasi sayesinde evden kovuldum, birde beni kendi evindede istemedi bende gittim.. kalabilecegim hic bir yer yok
Cevap sahibi+1 yılçok üzüldüm ya otel faln?
Soran+1 yılOteller cok pahalli ben paramla idare etmeliyim helede sokakta kalmisken.. acikirsam yemek alabileyim diye ya da baska bir ihtiyac.. yinede tesekkür ederimm 😞
Cevap sahibi+1 yılbak nap biliyomusun hastanede kal gece bir cafeye otur sıcak bişiyler iç 2,3 saat oturmaya çalış ilk maaşındada bişeyler yapmaya çalış apart falan
Soran+1 yılHastanede nasil kalabilirim? Yarin ise gitmeliyim..
Cevap sahibi+1 yılgece orda kalıcaksın yani güvenli olur diye söyledim. nerde yaşıyosun? işe gittiğinde patronunla falan konuşsan bir yardımcı olamazmı sana
Soran+1 yılYok olmazlar ben almanyada yasiyorum burada hastanelerde kalinmiyor önemli bir hastalik olmadigi sürece.. benim gercekten yapabilecegim birsey yok aglamaktan yüzüm gözüm sisdi
Cevap sahibi+1 yılyine almanya türkiye kadar tehlikeli bir yer değil polise gitsen durumu anlatsan?
Soran+1 yılSabah ilk is polisi aradim o allahin cezasi polislerin unrunda bile degil.. hatta yüzüme kapatti telefonu
Cevap sahibi+1 yılçok üzüldüm ya napıcaksın peki şimdi
Soran+1 yılCafede cagresiz oturuyorum öyle vallahi hayatim hic iyi gitmiyor su an
Cevap sahibi+1 yılsabretmelisin ama o eve geri dönme bir çare bul
Soran+1 yılO eve dönmem icin bir nedenim yok artik.. bana bunlari yasatan bir adam benim babam degil bundan sonra, kendiside bana hakkini helal etmiyormus zaten
Cevap sahibi+1 yılsende ona helal etme o zaman. hiçbişeyi haketmiyo gerçekten. yok mu konuştuğun bir erkek fala güvenebiliceğin en azından? sığınsan
Soran+1 yılYok gercekten yani eski erkek arkadasimla ayrilali 5 ay oluyor, güvendigim tek bir arkadasim var zaten onunla cikmisdik birseyler icmeye dogum günüm icin, onunda babasi herseyin icine etti ve beni sevmez babasi pek saniyor kizini ben kötü yola cekiyorum halbuki arkadasim bana dedi "babani bu seferlik idare et dogum günün cikalim" diye herkes cok üstüme geliyor yani ölmeyi bile düsünüyorum ama kurtulus degilki
Cevap sahibi+1 yılkurtulus değil asla ölmeyi falan düşünme. bir çare bulursun allah büyüktür bir yol gösterir. o kızdanda uzak durmanı tavsiye ederim. ben olsam babamı asla öyle işlere kalkıştırmazdım. kendine dikkat et canım çıkmam lazım. kapalı güvenli biyerlerde uyumaya çalış gece
+1 yılEvden kovması yanlış ama sadece o sebepten olduğuna emin misin? 😕 Anlatmadığın şeyler var gibi geliyor.
11 Yorumla
Soran+1 yılYok gercekten bu sebepten dolayi oldu hersey
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
19Cevap
Sen babana sormadan arkadasınla dogumgünu kutluyorsun. Elin adamiyla babanı muhattap ediyorsun ve bunu seni bir gece bile evinde misafir edemeyecek insanlar icin yapıyorsun. Seni buyutup 22 yasina getiren babada seni evden kovdugu icin hatalı oylemi.22 yasinda beni ezip gecen evladi niye evde tutayım iyi yapmıs. Tek yapacagın sey var gidip babanın elini öpüp özür dilemek.. Eve geç gelmeni istemiyorsa seni korumak içindir. Adama başka care ya da umut bırakmamıssın... Baba ahı tutar git elini öp özür dile saglam dostuk kurabilmeyi becerebildigin kendi basına yasabilecegin gün gelmedende sözünden cıkma.
20 Yorumla
+1 yılO adamın evinde yasiyorsan onun kurallarına uyacaksin aynı şeyler yüzünden bende kovulmustum tam iki ay ne eve gittim ne mahalleye ama ne olursa olsun suna adım gibi eminim ki babam beni çok seviyor senin baba nda seni çok seviyor
21 Yorumla
Soran+1 yılbilemiyorum
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılSebep ne olursa olsun, genç bir kızını sokağa atan baba pzvnktir benim gözümde !
Namus sahibi olan bir adam asla böyle bir şey yapmaz, yapamaz.
Bir akrabanın ya da yakın bir kız arkadaşının yanında geçir geceyi71 Yorumla
Soran+1 yılOlmuyor malesef...
Dua etmekten baska cagrem yok
Eger almanyada yasiyorsan heimlera gitsene...
Kadin siginma evleri ve gayet yardima acik bir kurum...
Daha sonra en kotu ihtimal wg tutarsin...
Hangi sehirdesin?11 Yorumla
Soran+1 yılHepsi doluyuz diyor.. Berlin
+1 yılaileni tanıyan sensin yaşadığın evin kurallarına uymazsan elbet sonuçları olur bunun bu kadar diretmenin alemi nedir acaba
03 Yorumla
Soran+1 yılDogum günüm diye.. yoksa o istemiyor diye eve gec gelmiyordum artik
- +1 yıl
baba yüreği dayanmaz merak etme çok sürmez arar ya da arattırır
Soran+1 yılBen taniyorum onu beni silip atti , baba dedigimde bana baba degil ismimle itap et dedi bana..
+1 yılbaban hayvanın teki babanın hiç bir haklı yönü olamaz arkadaşın falan yok mu kalabileceğin ?
25 Yorumla
Soran+1 yılYok gercekten..
Allahim bana sabr ver :/- +1 yıl
Nerede yaşıyorsun ki paran falan hiç mi yok
Soran+1 yılAlmanyada yasiyorum, allahdan biraz param var
- +1 yıl
anladım paran varsa sorun olmaz bence neyse annen nerede peki ?
Soran+1 yılO evde o hayatina devam ediyor hic ama hic umrunda degilim
Nice yaslara diyeyim ilk. Git kalacak bir yer bul. Akraba vs. Sonra babanla iletisime gec arayi duzelt.
06 Yorumla
Soran+1 yılMalesef olmuyor her ikiside babam icin ben bittim
Soran+1 yılSu an bir cafede oturuyorum tek basina cagresizim.. kalacak biryerim yok..
Soran+1 yılAlmanyada
Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı. Öncelikle doğum günün kutlu olsun. Hicbirsey için kendini üzme dimdik ayakta dur işin gücünde varmış bir akrabada kal bir süre sonra kendi evine çık
09 Yorumla
Soran+1 yılAkrabam yok..
Kendi evime cikmam icin elimden geleni yapicam ama sokakta kaldim su an, elimden birsey gelmiyor
Soran+1 yılBen almanyada yasiyorum öyle evler yok galiba ya da ben bilmiyorum idare edecek param var allaha sükür..
Soran+1 yılbir günlügüne kaldim, ama cok pahalliydi sokakta kalmakdansa verdim o parayi.. ama hergün yapabilecegim birsey degil
Soran+1 yılcagresizim
Soran+1 yılüvey babadan beter
+1 yılBaba evladı kapının önüne koyarsa başkası ne yapmaz
23 Yorumla
Soran+1 yılAllahindan bulsun
- +1 yıl
Akraba felan Yok mu onlarda kal
Soran+1 yılYok gercekten
Cok gezen tavugun ayagina b. ok bulaşirmis baban sonuna kadar hakli
06 Yorumla
Soran+1 yılsenin icin demesi kolay birde kendini benim yerime koy? Kiz olsaydin ama gezmeyi seviyosun sonucta köyde yasamiyoruz sonra baban diyorki gec gelme falan sende kabul ediyosun sözünü dinliyosun ama yaranamiyosun sirf dogum günüm diye evde durmak istemedim sonra evden kovuldum sokaktayim ve gidecek biryerim yok, gelmis babama hak veriyorsun.
Soran+1 yılistedigi kadar hakli olsun bu soguk havada disarda kaldim iki gündür , bu haklilik degil vicdansizlik
Soran+1 yılbirsey yapma istesende yapamassin
konuşmak istersen beklerim :(
13 Yorumla
Soran+1 yılTesekkürler..
Soran+1 yılPeki yaziyorum, cok iyisin
+1 yılKeşke benide kovsalar 😅
08 Yorumla- +1 yıl
Öyle deme hocam özellikle kış günü gidecek bir yerinin olmaması çok b*ktan bir durum.
- +1 yıl
İllaki gidecek bir yer bulunur arkadaşım, akrabayı geçtim hiç bir arkadaşın dahi mi yok Almanya’da kendi vatandaşlarına devlet bakıyor ev veriyor işsizlik maaşı veriyor
Soran+1 yılEvet dogru ama simdi kovuldum diye hemen bana hazir bir yer vermiyorlar nereyi aradiysam doluyuz dediler. Gercekten almanya diye lüks sanmayin burayi burasi berbat
- +1 yıl
Nasıl bir yer olduğunu az çok biliyorum başvurunu yap bir arkadaşında kal biraz mesela doğumgününü geçirdiğin arkadaşların olabilir
Soran+1 yılo arkadasimin babasi beni sevmiyor, benimde babam bu arkadasimi sevmiyor.
gittim tabiki arkadasima ama babasi kalamazsin dedi- +1 yıl
Hiç inandırıcı gelmiyor arkadaşım ya
Soran+1 yılyemin ederimki yalan söylemiyorum
- +1 yıl
Özelden yazar mısın bana
+1 yılnerde yaşıyon yardımcı ola blirim
09 Yorumla
Soran+1 yılAlmanyada yasiyorum
- +1 yıl
anladım kalcak yerin var mı
Soran+1 yılYok sokakta kaldim
- +1 yıl
zor gurbet de yaşmak
Soran+1 yılEvet öyle
- +1 yıl
gel türkiye burda hayat kur
- +1 yıl
kücük bir oda tut
- +1 yıl
bende almayada yaşadım sonra çektim geldim türkiye ye memleket gibisi yok
Soran+1 yılSimdi ha deyince türkiyeye gelip hayat kuramam helede daha burda kuramazken
Arkadaşında kalsan olmaz mı
06 Yorumla
Soran+1 yılOlmuyor..
Babasi kabul etmedi arkadasimin
Soran+1 yılBaska birisine bu yasadiklarimi anlatamam
Soran+1 yılBana eger evime adim atarsan polis cagiririm dedi ve odami bosaltmis esyalarimi atmis
- Aile & Toplum konusunda 15,2b cevap paylaştı.
+1 yılNe kadar vicdansız Barbar bir adam
11 Yorumla
Soran+1 yılAllahindan bulsun
+1 yılGit ozur dile evin kapisinda yat
01 Yorumla
Soran+1 yılBen onun icin bittim
Inanmadım kı
04 Yorumla
Soran+1 yılohoooo sen daha devamini bilmiyosun
Soran+1 yıldün polis zoruyla evime girdim olaylar olaylar
+1 yılKalacak yer buldunmuu yaz.
00 YorumlaÜzgünüm
06 Yorumla
Soran+1 yılYinede sagol :(
Soran+1 yılAnnem hic birsey demiyor hic birsey yapmiyor
Soran+1 yıltesekkürler
- Aile & Toplum konusunda 7,6b cevap paylaştı.
+1 yılüzülme geçer
015 Yorumla- +1 yıl
biraz paran vara otele git
- +1 yıl
baban biraz hakısızlık yapmış kız cağız sokak ta ne yapcak tek başına aç kurtlar yemi etcek
yazıklar olsun o baba ya - +1 yıl
yok mu başka akraban teyzen halan dayın amcan yakınların arkadaşın
- +1 yıl
tanıdımız biri vardı kıznı evden kovdu kız kız kandırmış biri cağız fuhuş batağına düştü
- +1 yıl
kızını evden kovduğu için pişmsnlık duydu kızın fuhuş batağına düştü vicadanı dayan madı felç geçirdi yatalak oldu şimdi kovdu kızın eli düşütü o bakıyor babasını
- +1 yıl
gitcek yerin var mı
- +1 yıl
iyi biri bul evlen bennce
- +1 yıl
hangi şehir desin babanla ben konuşum ikna ederim
- +1 yıl
bana ister yaz yardımcı olurum
- +1 yıl
nerde yaşıyon
Soran+1 yılTesekkürler.. ben almanyada yasiyorum, babam bana basinin cagresine bak dedi. Gidecek hic kimsem yok..
- +1 yıl
gel türkiye ye
- +1 yıl
almanya acı vatan işte bende yurt dışında yaşadım gurbet yanlızlık zor
- +1 yıl
gel türkiye ye evleniriz
Soran+1 yılYok sagol ben evlilik düsünmüyorum helede tanimadigim birisiyle..
Aile & Toplum konusunda 388 cevap paylaştı. Gerçek disi
011 Yorumla
Soran+1 yılanlamadim?
Soran+1 yıldün girmeye calistim gece belki fark etmezler diye, babam kiliti degistirmis bende mecburen cok soguktu diye bir hostele gittim bir günlügüne ama cok pahalliydi simdi gercektende yapabilecegim bisey yok
Soran+1 yılsu anda isdeyim büroda bilgisayarin basinda
Soran+1 yılbirtane var o biliyor bu meseleyi zaten babasinin sayesinde benim babamin haberi oldu evde olmadigimdan, babasi beni kabul etmedi, diger kiz arkadslarimla samimi degiliz
Soran+1 yılevet yok, berlinde
+1 yılsen ciddimisin?
01 Yorumla
Soran+1 yılCiddiyim gerceken
Devamını Gör(7)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?