- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılEvrim hakkında tartışma yürütecek bilimsel donanımda değilim. Ne kimseyi evrimin olmadığına ikna edebilirim, ne de kimse beni evrime ikna edebilir. Tek bildiğim birtakım odaklar bu yönde özellikle böyle bir söylem yayarak bazı Müslümanları vicdanen rahatlatarak evrimi bilerek yanlış tanımlayarak birtakım Müslümanların hem Allah'a hem evrime inandığını söylettiriyorlar fakat bu son derece sinsice bir tavır ve bunu özellikle belirtmek isterim F*ETÖ terör örgütü bunun için organize çalışıyor. Kişisel fikrim, bir Müslüman Allah'a inanıyorsa, evrime inanmaz nett, ben de evrime inanmıyorum sadece Allah'a inanıyorum, nett✔️
07 Yorumla- +1 yıl
Evrimi Allah yarattı ama, doğa kanunu. Sadece insanları dini dolayısıyla "maymundan mı geldik nasil yani" diye rahatsız ediyorlar. Evrim bilimdir ve Allah bilimi öğrenmeyi bize farz etmiştir
- +1 yıl
Yani şey, müslüman biri evrime inanabilir ben inanıyorum aksine evrime baktıkça Allahın yüceliğini görüyorum
- +1 yıl
Anlıyorum bu söylemleri fazlasıyla dile getiren bir çevreyle mücadele ederek bugünlere gelen biri olarak bu ifadeler benim için sarsıcı değil gayet sıradan. Konu maymun değil zaten konu korkunç derin bi boyutta. Sana Gülen cemaati ile Batıni denen türleri araştırmanı öneririm güzel terazim. Bilime ve Allah'a gönül vermiş biri olarak, esasen bilimi de savunarak söylüyorum bunu. Ben fazla dindar biri değilim hatta Atatürkçü ve lâik biriyim bundan da şüphen olmasın. Senin güzel kâlbini biliyorum zaten sıkıntı yok ✔️
- +1 yıl
Yok sorun yok iki çift laf ediyoruz 😂 yani şey pkk fetö ve evrimin bağlantısı ne bilmiyorum ama evrimi lekeliyorlar muhtemelen
- +1 yıl
Neyse zaten konunun çapı buraya sığmaz. Seninle muhabbetimi de bu vb. konulara harcatacak değilim. Buyur sana benden bi akşam üzeri kahvesi gelsin ☕🥧🥧☕😎✔️
- +1 yıl
Teşekkür ederim 😂
- +1 yıl
Ne demek her zaman 😂💖🦋💖🦋
En İyi Cevaplar
+1 yılO zaman biz maymundan geliyoruz maymun bir hayvan ve aklı yok ve insanlarda akıl var o zaman nasıl maymundan geliyor oluyoruz evrimlesiyoruz pek inanasım gelmiyor bu evrim teorisine
07 Yorumla- +1 yıl
Zaten evrim karşıtları sizi bu yüzden soğutuyor, evrim sadece "maymundan insan" demek değil. Hatta bu cümle evrimin ufacık bir parçası. Evrim kocaman bir çınar ağacı, bitki evriminden tutun tek hücrelilere kadar.. Neden bir zamanlar otçulduk 20 lik dişlerimiz aktifti de şimdi pasif organ ve etçiliz sanıyorsunuz..
- +1 yıl
Yani bir anekdot için kocaman bir ağacı yakmamalısınız ama saygı duyarım elbette.
- +1 yıl
Bizim kuyruğumuz da varmış ama zamanla evrimlesmis bunun açıklaması nedir peki
- +1 yıl
O konu da tam bir bilgim yok çünkü bende yeni yeni bu bilime daldım ancak şuradan düşünebiliriz kuyruk sokumu diye bir organ var, ilk modern insandan önceki ataların kuyruğu vardı belki de.. araştırmak gerek. Araştırdıktan sonra aklınıza yatmaz ise elbette red edebilirsiniz 🙃
- +1 yıl
Bunu araştıracagim benim de pek bilgim yok ama Biyoloji hocam söylemişti 10. sinjfta
- +1 yıl
Evrim biyolojinin bir dalıdır. Biyoloji okuyan birini bulursanız sorun size eminim ki bir şeyler anlatır 🙃
- +1 yıl
Sorarım tabi karsilasirsam😌
+1 yılTanrının yaratma sanatına evrim denir. Tek hücreli canlılardan mağarada yaşayan ve oradan da gökdelenler 🏙️ yapan canlılara dönüştük. O süreç tabiki çok yavaş ilerler. Binlerce yıl sürer. Ama er ya da geç bu türümüzde evrim sıçrama yapacaktır.
00 Yorumla
Bence de evrim var. Çocukken aşırı yakışıklı olan ben şimdi at hırsızına dönüyorum yavaştan. Aha buraya da koyayım da herkes görsün evrimi asdddjdk

02 Yorumla- +1 yıl
Yoo hala yakışıklısın
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
15Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet düşünüyorum tabi ki de :) zaten bilimde bunun açıklaması var evrim bilimsel bir gerçektir ve doğal dünyanın temel bir özelliği olarak kabul edilir. mesela canlıların ortak ataları ya da milyon yıllar için de nasıl değiştikleri bunun örnekleri zaten. ya da zamanla mesela bulundukları ortama adapte olmaları gibi şeyler.. Charles Darwin tarafından ortaya atılmış olsa da bugün bir çok bilimsel çalışma da yapılıyor zaten hatta evrim ağacı kanalını izlemediyseniz kesinlikle tavsiye ediyorum bununla ilgili harika ve açıklayıcı videoları da mutlaka izleyebilirsiniz
https://www.youtube.com/embed/B1nnFebmxCs12 Yorumla- +1 yıl
Evrim ağacının müptelasıyım
- +1 yıl
Evet çok iyi kanal
Aile & Toplum konusunda 418 cevap paylaştı. 
02 Yorumla- +1 yıl
Sen yaşıyor muydun
+1 yılİnsanın maymundan geldigini bu gune kadar sadece bir kisi soylemistir oda müslüman ibni haldun dur.
Onun dısında kimse maymundan geldigini idda etmiyor.
Evrim vardır, ve 50 yıla kadar herkes kabul edecek zorunlu bir sekilde.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 635 cevap paylaştı. Ben Müslüman ım. Bence de vardır. Tabii şu maymun meselesi felan saçmalık. Evrim araçtır. Tıpkı çocuğun dünyaya gelmesinde anne ve babanın araç olduğu gibi.
00 YorumlaBu soruyu 50 sene önce sorsan taşlarlardi seni.
50 sene sonra ise saçma bir soru olacak kanımca.
Herkes evrime inancak01 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle..
- Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılVar kesinlikle inkar etmek mümkün değil, Siz doğanın kânunlarını redd edip etmemeniz hiç birşeyi değiştirmez sadece kendinizi kandırmış olursunuz.
01 Yorumla- +1 yıl
E tabiki onlar yok dese de olmaya devam edecek
+1 yılmaymunla ortak atadan geldiğini iddia edenler bunu neye dayanarak söylüyorlar
01 Yorumla- +1 yıl
Fosiller etkili diyebilirim.
- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılevrim var fakat her şey kendi kendine olduyu açıklamıyor tabi
bu arada ben kediden gelmişim :D
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 13,6b cevap paylaştı.
+1 yılTabii ki var ben her şeye inanıyorum hayatta her şey olabilir
00 Yorumla Evrimleşen şeyler var tabi ama şimdi evrim var desem aklımdakini mi anlıcaklsr şüpheli.
00 Yorumla
+1 yılBen adem ve Havva’dan geliyorum diğerlerini bilmiyorum
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılBence de var.
11 Yorumla- +1 yıl
Araştıran insanı severim🙃
Gizli Üye(30-35)+1 yılTeori hala rasgele mutasyonla düzenli canlı olmaz diye düşünüyorum inanmıyorum
00 Yorumla
+1 yılEvrim varlığın bir bilim taşı zaten varoluşun ilk gününden bugüne kadar sayamadığımız kadar evrimleşme olmuşken kim reddebilir ki
03 Yorumla- +1 yıl
Reddeden red ediyor
- +1 yıl
İnsanlar araştırma yapmaktan aciz ne diyebilirsin ki
- +1 yıl
Maalesef öyle..
doğaüstünün varlığına inandığım için emin olamam, bilim insanları tüm evrimi video olarak önüme koyarsa tüm evrimden emin olabilirim
023 Yorumla- +1 yıl
Onlar zahmet edip önüne koymaz sen araştıracak sen kitap okuyacak sen gözlemleyeceksin doğayı ve insanı🙃
- +1 yıl
Yoksa benim önüme de tek boynuzlu atı getirseler bende inanırım aaa varmış diyip
- +1 yıl
Evrim doğaüstü değil ki bizzat doğanın kendisi. Bu arada müslümanım
- +1 yıl
Bu daha çok inanca giriyor inancı olmayan Allah yönetmedi evrimi der inancı olan Allah el attı der
- +1 yıl
Evrimden emin olamamak yer çekiminden emin olamamak gibi bir şey kanıtlar fosiller ortada
- +1 yıl
Evrim biyolojinin temel yapı taşıdır, 200 yıldır çürütülemeyen bir gerçek. Ama mekanizmaları kısmında siz sıkıntı yaşıyorsunuz
- +1 yıl
Benim aynen kabul ettiğimi kim söyledi, doğma biri olsam Allah bizi topraktan yarattı başkasını bilmem der evrime inanmazdım zaten. Araştırıyorum bakıyorum inceliyorum hatta biyolojiye ilgili bir şey okumak bunu daha detaylı incelemek istiyorum ve görüyorum ki şu an benim için geçerli bir durum evrim,
- +1 yıl
Ben evrime inanıyorum ancak maymun konusunda farklı fikirlerim var bu yüzden emin olmadığım araştırmaya ihtiyaç duyduğum bir konu.
- +1 yıl
Ben dogma değilim merak etmeyin kanıtlarla işime bakıyorum ve bilim değişebilir niteliktedir bilimsel bakıcı da sürekli güncel kalmak ve değişime açık olmak zorundadır
- +1 yıl
Benim doğaüstü ile bir sorunum yok
+1 yılEvrim var teorisi yok
Evrim başka bisey
Evrim teorisi başka birsey04 Yorumla- +1 yıl
Zaten bende evrim teorisi demedim evrim dedim
- +1 yıl
Teoriyi savunuyorsun sen Altan alta
- +1 yıl
Evrimo savunuyorum ben
- +1 yıl
Yorumların öyle demiyor
- Aile & Toplum konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılEvrim zaten var.
12 Yorumla- +1 yıl
Anketiii de oylar mısınız 🙃
- +1 yıl
Onayladım
+1 yılSaçma
116 Yorumla- +1 yıl
Neden
- +1 yıl
Knk evrim olsaydı şuanda da devam ederdi maymundan gelmiş olsaydık şuanda maymunların da evrimleşip insan olması gerekirdi
- +1 yıl
Bu öyle pat diye olan bir şey değil ki zaman gerek mesela elimizde yüzlerce fosil var kafatasları her şeyi ortaya döküyor mesela biz ilerde daha değişik tipli canlılar olacağız hatta belki de robotlaşacağız
- +1 yıl
Knk robotları şuanda insanlar üretiyor insanların robot olması imkansız bu evrim teorisine bile ters çünkü evrimde bir canlıdan oluşuyor kan damar dalak böbrek bir sürü şey var bunların zamanla robotlaşması imakansız
- +1 yıl
Ve bir şey soracam sana Evrime gözlenebilir bir kanıt sunabilir misin
- +1 yıl
O anlamda denemiştim şundan bahsediyorum mesela günümüzde bilgisayara bakmaktan oturmaktan artik bedende değişimler oluşmaya başladı ilerideki insanların nasıl olacağı hakkında araştırmalar yapılıyor yani değişiyoruz ama bu uzuuun yıllar alıyor öyleyse fosilleri açıklayın ya da mesela size bir örnek göstereyim 20 lik dişler körelmiş organ eskiden otçulduk ot öğütmek için o dişleri kullanırmışız ama etçil olunca o dişler köreldi apandistte öyle
- +1 yıl
Senin olmadığına dair kanıtın nedir?
- +1 yıl
Knk bak sana şunu söylemek istiyorum bir evrim varsa eğer bu hayvanlar için geçerli olur insanlar için değil evrimde maymunların balıktan geldiğini söylüyorlar insanlarında maymunlardan bu çok saçma geliyor bana
- +1 yıl
Sen daha biyolojinin ne olduğunu bilmiyorsun ki
İnsan da bir hayvandır öncelikle. Bilinen 6 alem vardır
Hayvanlar
Bitkiler
Mantarlar
Protistler
Bakteriler
Arkeler
İnsanlar hayvanlara mensup türlerdir. Yani biz de hayvanız. Ayrıca evrimin hayvan/ bitki ayrımı yoktur. Bitki evrimi de var. Hayvan evrimi de var. Laboratuvarda tek hücreli canlılar evrimleştiriliyor şu an da. - +1 yıl
Bak ben bunu araştırmadım knk yalan söylemicem ama eğer insanlar evrimleşiyorsa bu boyu olur ne bilim ayakları elleri olur ama insanların maymunlardan geldiği saçma geliyor bana
- +1 yıl
Tamam olsun saygı duyuyorum en azından bunu dine bağlamıyorsun ve saygı çerçevesinde tartışabiliyorsun bu yüzden teşekkür ediyorum🙂
- +1 yıl
Rica ederim knk bu dine bağlanmaz zaten bak ben dindarım ve Allah'ın bizi topraktan yarattığına inanıyorum ama bu tür konular hemen dine bağlanmaz sonuçta bende bir insanım birşeyi yanlış söylersem hem yalancı konumuna düşerim hemde günaha girerim o yüzden her konu direk dine bağlanmaz
- +1 yıl
Ve ben kendimi tam ifade edemedim evrime inanıyorum ama insanların maymunlardan evrildiğine inanmıyorum Nuh Suresi 14. Ayette de açıkça aşama aşama yarattığı söyleniyor ve bu net bir dille evrime delildir zaten
- +1 yıl
Ben şahsen direk maymundan geldik demiyorum çünkü farklı fikirlerim var araştırıyorum sadece
- +1 yıl
Özür dilerim ben soruyu yanlış anladım o zaman bende teşekkür ederim sana düşünceme saygı duyduğun için
- +1 yıl
Rica ederim
Aile & Toplum konusunda 591 cevap paylaştı. Var ama maymun teorisi yanlış.
03 Yorumla- +1 yıl
Zaten insanlar şunu anlamıyor, evrimi kabul edebilirsin ama bu maymunu kabul ettin anlamına gelmez, o aklına yatmaz kabul etmezsin. İnsanlar maymunu duyduğu an evrim yok haşa haşa diyor, bunu diyenler de genelde araştırmayan insanlar
- +1 yıl
Katılıyorum..
İllaki vardır bilmediğimiz neler var
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. Hayır inanmıyorum
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılevrim yok
033 Yorumla- +1 yıl
Neden
- +1 yıl
çünkü maymunlar insan değil
- +1 yıl
Buna nasıl karar verdin? Araştırdın mı? Kitap okudun mu? Anlamaya çalıştın mı?
- +1 yıl
hepsini yaptım darwinin evrim teorisi aslında farklı birşeyi anlatıyor
- +1 yıl
Neyi
- +1 yıl
insanların zekasını
- +1 yıl
Neymiş insanların zekası, çoklu zeka kuramı da var bilirsiniz ki
- +1 yıl
çoklu zeka kuramı ayrı bir konu
- +1 yıl
insanların bir özelliğide gelişmesi geliştiler ilk insanlar pek konuşamazdı
- +1 yıl
O zaman şu an konuşuyorsak bu evrime kanıt değil mi?
- +1 yıl
akli olarak kanıt ama insanların maymundan gelmesi değil
- +1 yıl
Sırf insanlar maymundan geliyor dediği için mi evrimi red ettiniz yani? Ki yine yanlış bir cümle, maymundan gelmedik. Maymunlarla ortak atadan geldik diyor evrim.
- +1 yıl
alakası yok gene ortak ata yok orada
- +1 yıl
Neye göre yok kime göre yok, olmadığını kanıtlayınız.
- +1 yıl
kanıt basit 1 kuran 2 bilimsel araştırmalar
- +1 yıl
Bilimsel araştırma söyleyiniz. Ayrıca Kuranı kerimi tamamen okudunuz mu? Dürüst olunuz. Kur'an da Allah bizi aşama aşama yarattığını da söyler. Belki de evrim yasalarını da kullandı? Hikmetinden sual olunur mu?
- +1 yıl
ben hikmetten sual etmiyorum orada yazanı söylüyorum insan topraktan yaratıldı allah ruhundan üfledi böyle devam eder
- +1 yıl
bilimsel çalışmaya gelince ilk insan kalıntıları
- +1 yıl
Link video falan atın ilk insan kalıntıları diyorsunuz neye göre ilk insan? İlk insanımsı canlı mıı? İlk modern insan mı? Hangisi?
- +1 yıl
Yalnız sen şu an yanlış evrimi kanıtladın. Video da homo sapiensleri anlatıyor evrim de homo sapiensleri zaten ilk modern insanlar olarak geçiyor o dala gelene kadar ise sayısız evrim mekanizması var onlar oluyor ve sonra homo sapiensler oluşuyor
- +1 yıl
alakası yok insanlar kendi içinde ayrılıyor
- +1 yıl
yani maymunlar evrimin bir parçası değil
- +1 yıl
Peki videoda bunu anlatması senin şu an kendi kanıtını red etmen🙃 nasıl bir dal bu?
- +1 yıl
Evrim sadece maymun sanarsanız bunu kabullenmemek için evrimden çıkaracağınız ilk şey maymun olurdu zaten.
- +1 yıl
ben kendimi redettmiyorum ki senin dediğin evrimi reddediyorum :D
- +1 yıl
maymun yok zeka evrimi var ayrıca homosaphiensler de maymun değil insan sadece farklı ırk
- +1 yıl
ayrıca evrim denen konu çok farklı
- +1 yıl
Homo sapienslere maymun demedim ki? İlk insana benzeyen atalar onlar. Senin sadece zeka evrimi var dediğin evrim bitki yasalarında bile geçerli :)
- +1 yıl
evet tek evrim insanlar üzerinde olmaz ki
- +1 yıl
sonunda benim gibi araştırmacı biri :)
- +1 yıl
Sizin gibi miyim bilmem ama üzerinde çok durduğum hatta okulunu okumak istediğim bir konu evrim, teşekkür ederim seviyeli saygıyı bozmadan tartıştığınız için.
- +1 yıl
saygı bozmak bana yakışmaz ne zaman istersen yardımcı olurum kitapları da var bende
- Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılEvet vardır
00 Yorumla Var bence
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler