+1 yılKuranı açıp 2 sayfa okursanız cevabını bulursunuz, Alak surresinde herşey açık bir şekilde anlatılmış, Kuran-ı Kerim'de maymundan geliyorsunuz yazmıyor !
Alak suresi ve anlamı:
Okunuşu
Bismillahirrahmânirrahîm.
1- Ikra' bismi rabbikelleziy halak
2- Halekal'insane min 'alak
3- Ikre' ve rabbükel'ekrem
4- Elleziy 'alleme bilkalem
5- Allemel'insane ma lem ya'lem
6- Kella innel'insane leyatğa
7- Erra a hustağna
8- İnne ila rabbikerrü'câ
9- Eraeytelleziy yenha
10- Abden iza salla
11- Eraeyte in kane 'alelhüda
12- Ev emara bittakva
13- Eraeyte in kezzebe ve tevella
14- Elem ya'lem biennallahe yera
15- Kella lein lem yentehi lenesfe'an binnasıyeh
16- Nasıyetin kezibetin hatıeh
17- Felyed'u nadiyehu.
18- Sened'uzzebaniyete.
19- Kella la tütı'hü vescüd vakterib
Anlamı
Rahman Rahim olan Allah'ın adıyla
1- Yaratan Rabbin adıyla oku.
2- O, insanı bir alak’tan (embriyodan) yarattı.
3- Oku, Rabbin en büyük kerem sahibidir;
4- Ki O, kalemle (yazmayı) öğretendir.
5- İnsana bilmediğini öğretti.
6- Hayır; gerçekten insan, azar.
7- Kendini müstağni gördüğünden.
8- Şüphesiz, dönüş yalnızca Rabbinedir.
9- Engellemekte olanı gördün mü?
10- Namaz kıldığı zaman bir kulu.
11- Gördün mü? Ya o (kul) doğru yol üzerinde ise,
12- Ya da takvayı emrettiyse.
13- Gördün mü? Ya (bu engellemek isteyen) yalanlıyor ve yüz çeviriyor ise.
14- O, Allah’ın gördüğünü bilmiyor mu?
15- Hayır; eğer o, (bu tutumuna) bir son vermeyecek olursa, andolsun, onu perçeminden tutup sürükleyeceğiz;
16- O yalancı, günahkar olan alnından.
17- O zaman da meclisini (yakın çevresini ve yandaşlarını) çağırsın.
18- Biz de zebanileri çağıracağız.
19- Hayır; ona boyun eğme (Rabbine) Secde et ve yakınlaş.40 Yorumla
En İyi Cevaplar
Diğer konusunda 3,1b cevap paylaştı. Evrim bir inanç biçimi değildir..
Kısaca : -Evrim Teorisini oluşturan her mekanizma bilimsel bir gerçek olup deneylere gözlemlere dayanır
-Teori sözcüğü bilimde; günlük hayatta kullandığımız anlamda belirsizlik nitelemez. Aksine teori; bir olgunun, sürekli olarak doğrulanmış gözlem ve deneyler temel alınarak yapılan bir açıklamasıdır
-Teori ile hipotez birbirine karıştırılmamalıdır. Evrim bilimsel bir teori iken yaratılış terkedilmiş bir hipotezdir.
-Evrim sadece teori değil aynı zamanda olgudur da.
-Evrim ile Evrim Kuramı birbirine karıştırılmamalıdır. Evrim kuramı evrim olgusunu, doğa gerçeğini açıklamaya çalışır ve değiştirilip geliştirilir ama çürütülemez.
-Bilimsel bir teorinin temeli bırakılamayacağından evrim teorisi yerini başka bir teoriye bıraksa bile evrim olgusu değişmez.
-Canlıların değiştiği bir doğa yasasıdır.
- Bilimsel bilginin tepesinde, kanunlar değil, teoriler bulunmaktadır. Bu sebeple evrim yalnızca teoridir demek akla yapılan bir hakarettir.
www.alfasorgulama.com/.../sadece-bir-teori.html185 Yorumla- +1 yıl
yazacak birsey birakmamissin kardeş :D +1
- +1 yıl
aşağıdaki yazıları okudun mu saksı beyinli!!!
+1 yıleğer sorduğun evrim, insanları maymunlardan gelip gelmediğiyse buna inanmıyorum. hz adem in ilk insan olduğuna ve bütün insanlığın onun soyundan geldiğine inanıyorum. ayrıca inançlı bir insan olduğum için benim kanıt olarak kabul ettiğim Kuran-ı Kerim'dir.
00 Yorumla
+1 yılEvrim esittir teoriden ibarettir
Yani kesin degildir teorik olarak var sayimlarla ilerlenen yoldur evrim benim gorusum
He birde e. i. c kopyala yapistie yapmis :)00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
37Cevap
+1 yılEVRİMCİLERİN İTİRAFLARI!!! SADECE OKUYUN TEKRAR OKUYUN BİR DAHA OKUYUN !!!
Charles Darwin:
Eğer aynı sınıfa ait çok sayıdaki tür gerçekten yaşama bir anda ve birlikte başlamışsa, bu doğal seleksiyonla ortak atadan evrimleşme teorisine öldürücü bir darbe olurdu.143
... Eğer benim teorim doğruysa, en eski Siluryen (Kambriyen) tabakasının oluşumundan önce, çok uzun zaman dilimleri geçmiş olmalı; Siluryen devrinden bu güne kadar geçmiş olan zaman kadar uzun zaman dilimleri... Ve henüz bilinmeyen bu zaman dilimleri içinde dünya canlı yaratıklarla dolup taşmış olmalı. Bu büyük zaman dilimlerine ait fosil kayıtlarını neden bulamadığımız sorusu karşısında ise verebilecek tatmin edici bir cevabım yok.144
Niles Eldredge (Harvard Üniversitesi'nde Paleontolog):
Yaklaşık 600 milyon yıl önce günümüz denizlerinde halen yaşam sürmekte olan belli başlı hayvanların bilinen ilk temsilcisi oldukça ani bir şekilde ortaya çıktı. Bu süresi uzatılmış "olay", jeolojik kayıtlardaki grafiği yukarı doğru çekiyor. Tüm dünyada, kabaca eş zamanlarda, jeolojik katmanlar, trilobitler, brachiopd, yumuşakçalar gibi kabuklu omurgasızların harika bir dizisini barındıran tortularla kaplanmıştır. Yaratılışçılar, öncesinde hiçbir şey yokken bu ani gelişimden çok şey elde ettiler. Gerçekten de, çeşitli ve iyi saklanmış fosillerin ani oluşumu, olağanüstü bir entelektüel meydan okuma teşkil etmektedir.145
Daniel Axelrod (California Üniversitesi):
Jeoloji ve evrimin başlıca çözülememiş problemlerinden biri, tüm kıtalar üzerindeki Eski Kambriyen kayalarında çeşitli, çok hücreli deniz omurgasızlarının bulunuyor, ancak daha yaşlı kayalarda bulunmuyor olmasıdır.146
Barbara J. Stahl (Evrimci Paleontoloji Profesörü):
Kambriyen tabakalarında omurgalı kemiğinin bulunması, omurgalı hayvanların bilinen omurgasızların birçoğu kadar eski olduklarını kanıtlamıştır.147111 Yorumla- +1 yıl
Prof. Fred Hoyle:
Eğer yıldız nükleosentezi (atom çekirdeği birleşimi) yoluyla karbon ya da oksijen üretmek isterseniz, ayarlamanız gereken iki ayrı düzey vardır. Ve yapmanız gereken ayar, tam da şu anda yıldızlarda var olan ayardır... Gerçeklerin akıl süzgecinden geçirilerek yorumlanışı ortaya koymaktadır ki, üstün bir Akıl, fiziğe, kimyaya ve biyolojiye müdahale etmiştir ve doğada varlığından söz etmeye değer bilinçsiz güçler yoktur. Gerçeklerin hesaplanmasıyla ortaya çıkan sayılar o kadar akıl almazdır ki, beni bu sonucu tartışmasız biçimde kabul etmeye götürmektedir.421
Kanıtları inceleyen herhangi bir bilim adamı kendisini şu sonuca varmaktan alıkoyamaz: Yıldızların içinde meydana getirdikleri sonuçlar göz önüne alındığında nükleer fiziğin kanunları kasıtlı olarak tasarlanmışlardır.422 - +1 yıl
Jerry Coyne (Chicago Üniversitesi Evrim Ve Ekoloji Bölümü'nden):
Neo-Darwinist görüş için çok az delil olduğunu söylemeliyiz: Bu görüşün teorik temelleri ve deneysel delilleri oldukça zayıftır.29 - +1 yıl
H. S. Lipson:
Eğer canlılık atomların, doğa güçlerinin ve radyasyonun karşılıklı etkileşimleri sonucunda oluşmamışsa nasıl oluşmuştur? Sanırım tek kabul edilebilir açıklamanın yaratılış olduğunu kabul etmeliyiz. Bundan ne kendim ne de fizikçiler hoşlanmamaktadır. Ancak eğer bir teoriyi bilimsel deliller destekliyorsa, o teoriyi sırf hoşlanmadığımız için reddedemeyiz. Aslında evrim bir anlamda bilimsel bir din haline geldi; hemen hemen bütün bilim adamları bunu kabul etti ve birçoğu onunla uyumlu olması için gözlemlerini eğip bükmeye hazırlandılar.
Evrim teorisinin yaşayan canlıların tüm özelliklerini sayabilme yeteneği beni daima teoriden kuşkulanmaya itmiştir (Örneğin zürafanın uzun boynu). Bu nedenle son 30 yıllık biyolojik araştırmaların Darwin'in teorisine uygun olup olmadığına baktım. Uygun olduğunu düşünmüyorum. Bana göre teori ayakta bile duramamaktadır.30 - +1 yıl
Dr. Albert Fleischman (Zoolog):
Çöküşte olan Darwin'in teorisi doğa aleminde ispatlanması gereken tek gerçek değildir. Bilimsel araştırmaların bir sonucu değildir, ama kesin olarak hayal gücünün bir ürünüdür.33 - +1 yıl
W. R. Thompson (Commonwealth Institute Of Biological Control - Ottowa'nın Başkanı):
Bilim adamı olmayan kişilerin dikkatini, evrimle ilgili anlaşmazlıkların üzerine çekmek uygun ve doğru olacaktır. Fakat bazı evrimcilerin son görüşleri bunu makul bulmadıklarını gösteriyor. Bilimsel olarak tanımlayamayacakları bir doktrini savunmak için biraraya gelen bilim adamlarının zorlukları elimine ederek ve eleştirileri gizleyerek inançlarını halkın gözünde devam ettirme girişimi bilimsel açıdan anormal ve istenmeyen bir durumdur.34
E. O. Wiley (CUNY, Balık Bilimi (Ichthyology) Bölümü ve Amerikan Doğa Tarihi Müzesi), Norman Macbeth tarafından yazılan Darwin Retried (Yeniden Darwin) adlı kitap hakkındaki düşünceleri:
Macbeth, evrime yeni bir göz ile bakmamızı, halka ve gerekirse kendimize Darwinizm'in yanlış verilere sahip yapay bir teori olduğunu itiraf etmemizi öneriyor. Sanırım bunlar mükemmel öneriler.35 - +1 yıl
Roger Lewin (Ünlü Evrimci Bilim Yazarı, New Scientist Dergisi Eski Editörlerinden):
Zekamızı gösteren anlayışımız, son derece geniş teknolojik imkanlarımız, son derece kompleks olan dilimiz, ahlaki değerlerimiz tüm bunlar galiba doğayla insanları birbirinden ayırmaya yeterli olacaktır. Evrimciler için bu durum açıklanması gereken bir utançtır.36 - +1 yıl
Prof. Cemal Yıldırım (Yerli Evrim Savunucularından, Felsefe Profesörü):
Hiçbir bilim adamı (Darwinist ya da neo-Darwinist olsun) evrim kuramının ispat edildiği düşüncesini ileri süremez.40
Doğrudur, evrim kuramı ispat edilememiştir.41
Darwin'in evrim kuramı bugün geçerliliğini koruyorsa, bunun başlıca nedeni yerine geçecek daha doyurucu, alternatif bir kuramın yokluğundandır. Yetersiz de olsa Darwin'in kuramını, başka bir kuram ortaya çıkıncaya kadar korumak zorundayız.42 - +1 yıl
Prof. Dr. Ali Demirsoy (Biyolog, Hacettepe Üniversitesi):
Özünde bir Sitokrom-C'nin dizilimini oluşturmak için olasılık sıfır denecek kadar azdır. Yani canlılık eğer belirli bir dizilimi gerektiriyorsa, bu tüm evrende bir defa oluşacak kadar az olasılığa sahiptir denebilir. Ya da oluşumunda bizim tanımlayamayacağımız doğaüstü güçler görev yapmıştır. Bu sonuncusunu kabul etmek bilimsel amaca uygun değildir. O zaman birinci varsayımı irdelemek gerekir... Sitokrom-C'nin belli bir aminoasit dizilimini sağlamak, bir maymunun daktiloda hiç yanlış yapmadan insanlık tarihini yazma olasılığı kadar azdır (maymunun rastgele tuşlara bastığını kabul ederek).98 - +1 yıl
DERSİNİZE İYİCE ÇALIŞIN VE ÖNCE BİLİMSEL MAKALELERİ Bİ OKUYUN!!! burada kendi seviyenizde olmayan insanlara yirmi yıl öncesi uydurma bilgilerini dayatmayın şimdi dağılabilirsiniz!!!
- +1 yıl
alkışlıyorum sizi
+1 yılEvrime inanmak ne alaka? Evrim inançmıdır veya sadece insan maymun muhabbetimidir? Bir matematikde çarpım tablosu yanlış diye bilirmisin veya geometri falan? ama pi sayısının sonsuz olmadığını iddia ede bilirsin bir yerde bitiyor diye bilirsin gerçektende sonsuz değilse tüm matematik yalanmı olmuş oluyor? Evrimin onlarca çeşidi var ( seleksiyon, yapay seçilim , doğal seçilim, göç vb.) ağaçların uzun olduğu bir ormanda kısa boylu otçul hayatta kalamaz. Bir anne iki zürafa doğurdu birisinin boyu uzun diğeri kısa. Uzun olan hayatta kalıcak diğeri başaramayacak mesela ve uzun olanın yavrularıda uzun doğacak artık bir yerden sonra o canlının hepsi uzun olucak. kısa olanlar başaramayacak ve soyları tükenicek. Bu evrimin en basit anlatımıdır. sizden ricam önce araştırmanız.
20 Yorumla
+1 yılNedense evrimin sözde kanıtlarını Dünya'da bir iki kuruluş bulur ve nedense sadece Dünya'nın bir iki yerinde bulurlar... Cansız ortamda canlılığın, yokluk evreninde varlığın ortaya çıkması, pozitivist arkadaşları üzsse de metafizik gerçekliği ortaya koyar ki bu : yüce ALLAH'tır.
Herşeyi mekanik işleyişle açıklamanın yeterli olduğunu düşünenlere basit bir soru: kış mevsiminde bağışıklık sistemimiz zayıflar ve yine kış mevsiminde C vitamini bakımından zengin bitkiler meyve verirler. Benim kışın C vitaminine ihtiyaç duyacağımı ağaçlara atomcuklar mı fısıldamıştır, yoksa bir yaratıcının düzeni midir bu?
Sorulacak onlarca soru var ama başka sorum yok!11 Yorumla- +1 yıl
Arkeolaglar bulur mantıken. Ve kazı işlemleri hem masraflı hem yorucu üstüne garantisi olmayan bir şeydir. Ve her yerde bulunmaz petrol gibi düşünün rusya azerbaycan gibi ülkeler petrol çıkartıyorda diğerleri aptal diyemi çıkartmıyor? kaynak olmadığından onun gibi düşünün. Sorunuza gelicek olursak o C vitamin olayınında sonu biyolojik evrime bağlanır biraz araştırmanızı öneririm.
Gizli Üye(30-35)+1 yılhttps://www.youtube.com/watch?v=GFrFvbljy8Ihttps://www.dailymotion.com/video/xx0gqz_evrim-teorisi-sacmaligi-evrimci-profesorun-cevaplayamadigi-morardigi-o-an-cevap-veremedi_tech
müslüman olupta evrime inanlar nasıl hesap vereceksiniz10 Yorumla
+1 yılbu devirde bu kadar ıspatı varken evrimin başka neye inanacaksın ki. Bazı müslüman geçinen cahiller (ki islami eğitim insanı zaten cahil bırakıyor) yok efendim islama göre de öyle değilmiş ula angutoviç sen Biruni den İbn-i Haldun dan , İbn-i Faranseviden ve daha adını hatırlayamdığım pek çok 12. yy islam aliminden daha mı iyi biliyosun aç bak hepsi eserlerinde evrimi bir şekilde kabul etmişler hemide teeeee o zaman yani düşün
01 Yorumla- Diğer konusunda 706 cevap paylaştı.
+1 yılDinlein bakın evrim teorisi yüzünden ateist olanlar evrim teorisini ilk başta müslümanlar buldu bunu kendimize çeke bilirdikte hem ayrıca evrim teorisinin bir diğer ismide Muhammedin teorisidir yani ben size o teoriye inanın demiyorum ama inanan arkadaşlar o teoriye inandığınız için dinden çıkmanıza gerek yok bu teoriyi ilk ortaya atanda müslümandı ama dinden çıktımı? hayır
00 Yorumla Evrime inanmak mümkün degil. Sen 2+2`` nin sonucu 4 olduguna inanamazsin. Ya bilirsin ya da bilmezsin.
Evrim konusuda ayni, Evrim bir gercektir, bir Bilgidir, dogrulugunu ya bilirsin ya da bilmezsin, inanmak mümkün degil.
Ve Evet Evrim gercektir, Evrim yanlis diyen Dünya Düzdür gibi birsey diyor.10 Yorumla
+1 yılEvrime inanıyorum evet ama onların söylediği gibi bu işin tesadüfen olabileceğine inanmıyorum. Sonsuz sıcaklıkta , sonsuz yoğunlukta , sonsuz güçte 1 nokta tesadüfen patlayacak ve 1 ucundan 1 ucuna milyonlarca ışık yılıyla ulaşılabilecek 1 evren tesadüfen oluşacak bu nedir la taş. şak mı geçiyosunuz? Neymiş doğa yapmış doğa dediğin Allah işte arkadaşım sen sadece onu inceleyebilirsin yoktan var edemessin
04 Yorumla- +1 yıl
Tesadüf kısmına inanmıyorum , bunu yapan akıllı 1 varlık yaratıcı olma zorunluluğu var söylemek istediğim bu
- +1 yıl
Peki bu aktiviteyi tetikleyen nedir? Fizik kanunu dediğiniz şey akılsız bir varlık değil mi?
Diğer konusunda 339 cevap paylaştı. Evrime inanmak için ağır bilimsel araştırmaların içine girmeye gerek yok. Doğayı gözlemlemek yeterli.
Haaa ben kanıt istiyorum diyenler için yeterli kanıtlar var. Peygamberimiz bile ilimi çinde bile olsa gidin alın demiş evrimi araştırmak ve bilmek sadece bilimsel olarak değil dini olarakta bir gerekliliktir. Bunca profesör bilim adamı evrim var diyorsa vardır efendim.01 YorumlaDiğer konusunda 3,3b cevap paylaştı. Bir biyolog olarak inanmıyorum.
Müslüman olarak daha bir inanmıyorum.67 Yorumla- +1 yıl
o zaman yazık sana
- +1 yıl
İşte bu yüzden tartışamam, henüz teorinin ne olduğuna dair fikriniz dahi yok. Benim inancım bilimsel gerçekleri reddetmeye yönelik bir inanç değil, bilimsel gerçekliği olmayan safsataları kabul edip etmemek benim insafıma dahil olan bir konu. Tek bildiğiniz edebi cümleler olmasaydı sizinle tartışabilirdim ama maalesef anlamak yerine robot gibi belirli programları tekrar edersiniz.
İyi günler - +1 yıl
Haklısınız insanlar maymundan geldiyse şimdiki maymunlar niye insan olmuyo veya evrim geçirildi diyelim evrim geçirmek için bir şey olması lazım durduk yere değişim geçirmez hiç bir canlı o zaman bu maymunlara ne olduda değiştirler?
- +1 yıl
Muslumanim inaniyorum
belki bir türden başka tür yaratacak kadar bir evrimleşme olmayabilir ama evrim kesinlikle var.
Bölgesel ve yaşam tarzlarına uygun olarak insanlar ve diğer aynı türün canlıları değişiklik gösteriyor.00 Yorumla- Diğer konusunda 5,8b cevap paylaştı.
+1 yılBöyle bir soruya bile cevap vermemek lazım. Ama aklında bir fikir oluşması için ankete oy verdim. Evrim inanç meselesi değildir. Sen yer çekimine inanır mısın? İnanmıyorum desen ne değişir? :)
18 Yorumla- +1 yıl
Chandra Wickramasinghe:
Bir bilim adamı olarak aldığım eğitim boyunca, bilimin herhangi bir bilinçli yaratılış kavramı ile uyuşamayacağına dair çok güçlü bir beyin yıkamaya tabi tutuldum. Bu kavrama karşı şiddetle tavır alınması gerekiyordu... Ama şu anda, Allah'a inanmayı gerektiren açıklamaya karşı olarak öne sürülebilecek hiçbir argüman bulamıyorum. Biz hep açık bir zihinle düşünmeye alıştık ve şimdi yaşama getirilebilecek tek mantıklı cevabın yaratılış olduğu sonucuna varıyoruz, tesadüfi karmaşalar değil. - +1 yıl
Prof. Fred Hoyle (Cambridge Üniversitesi'nden İngiliz Matematikçi Ve Astronom):
Aslında, yaşamın akıl sahibi bir varlık tarafından meydana getirildiği o kadar açıktır ki, insan bu açık gerçeğin neden yaygın olarak kabul edilmediğini merak etmektedir. Bunun (kabul edilmeyişin) nedeni, bilimsel değil, psikolojiktir. - +1 yıl
Dr. Michael Walker (Antropolog, Sidney Üniversitesi):
Birçok bilim adamı ve teknoloji uzmanının Darwin teorisine dilleriyle hizmet ediyor olmalarının tek nedeninin, bu teorinin bir Yaratıcı olduğunu reddetmesi olduğunu kabul etmek zorundayız. - +1 yıl
Pierre Paul Grassé:
(Evrimcilerin canlılığın açıklaması olarak öne sürdükleri)... tesadüf kavramı, ateizm görüntüsü altında kendisine gizlice tapınılan bir tür ilah haline gelmiştir - +1 yıl
Prof. Cemal Yıldırım:
Darwinizm doğal seleksiyon tezini yoklanması gereksiz, doğruluğu apaçık bir ilke saydığı ölçüde bilimsel bir kuram olmaktan uzaklaşmakta, ideolojik bir öğreti kimliği kazanmaktadır - +1 yıl
şu soru da bari senin gibi bağnaz cahiller cevap vermesin önce açın araştırın bir okuyun diyorum! sen ne mezunusun senin sıfatın ne kalıbın ne? AŞAĞIDA DÜNYACA ÜNLÜ BİLİM ADAMLARI NE DİYOR ÖNCE ONLARI Bİ OKU!!! BİLİM YAPIN BAĞNAZLIK DEĞİL!!!
- +1 yıl
siz okumuyorsunuz ama ben size okutturacam siz anlamıyorsunuz ama ben beyninize sokacam!!!
- +1 yıl
bir yürü git istersen. Bir avuç bilim insanı bunları demiş. Önemli olan elle tutulur bir kanıt olması. Bunların kanıtları, tezleri varsa link at. Yoksa da sadece sözlerine bakarak bir karara varılamayacağını biliyorum.
Evrim inanılacak ya da inanılmayacak bir şey değildir. Evrim olmuştur ve bununla ilgili yüzlerce teori vardır. Psödogenler başlıcası. Evrime teori diyenler yerçekiminin de bir teori olduğunu akıllarından çıkarmasın.
01 Yorumla- Diğer konusunda 476 cevap paylaştı.
+1 yılevrime inanıyormusunuz derken? evrim inanılıp inanılmıyacak birşey değil. gerçek birşeydir.
30 Yorumla Diğer konusunda 11,7b cevap paylaştı. Evrim bir inanç meselesi değil bilimsel bir gerçektir. Dinlerin geçerliliğini sonlandıracak diye gerçekler yok sayılamaz.
00 YorumlaEvrime inanırım ki zaten evrim kabul edilmiş bir şeydir. Ben İslami boyutun dışına çıkan kısmına inanmam.
110 Yorumla- +1 yıl
Zaten her şeyin kendiliğinden muazzam bir denge içerisinde olması çok mantıklı... bilim yanlış yapmaz diye bir şey yoktur, doğru bilinen bir çok bilimsel gerkçek zamanla kendini düzeltmiştir. Dolayısıyla bilim sürekli olarak düzelterek geliyor. Yani evrim teorisinin tamamı gerçek olmaz ki zaten değil. Bunu bilim insanları da kabul ediyor.
+1 yılİnanmak ayrı şeydir eğer inanç meselesi olarak ele alınacaksa dinselleştirilmiş demektir.
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılBazı kısımları reddedilemez gerçek. Ancak maymunlar kısmına inanmıyorum ve kanıtlanamazda zaten.
00 Yorumla
+1 yılEvrime inanamıyorum çünkü evrim zincirinde herşey bir şeyden evrimleştiği savunuluyor peki evrimin ilk canlısı nerden geldi deyince... Cevap yok..
10 Yorumla#Cevaba... #Geri... #Dönmüyorum...
... Şu düzen tesadüfen olamaz...
#Cevaba... #Geri... #Dönmüyorum...07 Yorumla- +1 yıl
#Cevaba... #Geri... #Dönmüyorum... :D
+1 yılbu ülkeden bir b*k olmaz dünya bile artık biliyor evrim diye bir şey olmadığını şu ankete bak arkadaş !!!
10 Yorumla
+1 yılinsanlar maymundan geldiyse simdiki maymunlar niye insana gitmiyo. saka bir yana bu evrime inananlari ve ateistleri gordukce maymundan gelmedigimizi ama maymuna gittigimizi anliyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılbaşka soruya bakarken yanda anket sorusuna cevap vere hayıra tıkladım sayfana geçti evete tıklanmış ankette sorun var sanırım
00 Yorumla
+1 yılevrime inanmıyorum ama islamada inanmıyorum (deistim)
10 Yorumla
+1 yılgenelde erkekler az inanmış. kızlar çok. tabi ki türk kızlarının çok inanması beni şaşırtmadı.. çünkü çoğu maymuna benziyor.
00 Yorumla
+1 yılherkes gitmiş ne güzel de evet i işaretlemiş :/ yazık. evrim tanrıyı ve dinini reddeder. ateistler savunur evrimi.
00 Yorumlaİnanmıyorum evrim varsa 2 cins aynı canlıdan nasıl meydana geldi. Böyle birşey olsaydı kuranda yazardı zaten!!!
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİnsanlarda evrim gecirdi en basit örnegi kuyruk sokumu kalıntıları
00 YorumlaDiğer konusunda 3,4b cevap paylaştı. Ben inanmıyorumda burdaki bazı zekiler ergenlik döneminde geçirilen evrim sanmış galiba
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılinanmıyorum.. hatta bilimsel bir teori olduğunu bile düşünmüyorum tesadüflere dayanan bilimmi olur amk.. imansız kesimin kendini avutma çabasında başka birşey değil safsata
10 Yorumlainanada var inanmayanda var ama bence evrim diye birşey yok
00 Yorumlaevrim vardir. kesinlikle
20 Yorumla
+1 yılTabi evrimin maymundan insan doğması olarak düşünenler varken oy oranı hiç şaşırtmadı :D
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılO degilde Turkler hala tamamlamamis her turlu killiyiz be biktim su killardan
00 YorumlaAdı üstünde Evrim Teorisi, bir teori
00 YorumlaDiğer konusunda 472 cevap paylaştı. maymuna gittiğimiz kesin
00 Yorumla
+1 yılİnanmıyorum inanana da acırım.
03 Yorumla- +1 yıl
Evet acırım.
+1 yılEvrim az veya çok da olsa vardır
00 Yorumla
+1 yılolabilir belki ama inanmıyom ya
00 Yorumla- Diğer konusunda 515 cevap paylaştı.
+1 yılamma watson dan bunu gördük kardeşim
00 Yorumla
+1 yılne kadar da ergen varmış burada böyle ))
00 Yorumla
+1 yılEvrim bir yaşam sürecidir
00 Yorumla
+1 yıloha l*n inanann mal ne kadar cokmus hahahah :D
00 Yorumla
+1 yılKuran zaten yazıyor evrimi hehe
00 Yorumlabazı kızlar evrim gecırıyor bence :D
00 Yorumla
+1 yılEvet mesela kadınlar sürekli evrim geçiriyor.
00 YorumlaAllaha ınanıyorum evrıme degıl :)
00 Yorumla
+1 yılEvrim bana geçirmiycegi süre hayır :D:D
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvrime inananlar evrim geçirenler dir :D
00 Yorumla
+1 yılevrim torisi yalan bunu fosiller kanıtlıyor
01 Yorumla- +1 yıl
Sen yoksun bunu fosiller kanitliyor Şu an elimde senin fosilin yok buyuzden senin olduguna inanmiyorum. SENJN SOYLEDGIN TAM OALRAK BU
+1 yılDarwininse ok
02 Yorumla- +1 yıl
Canim. burdaki mal sigir kafali dindar gecinen tiplere cevabim eksiklikler olabilir
- Diğer konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılevrim inanmıyorum
20 Yorumla
+1 yılhayır inanmıyorum
00 YorumlaI believe
00 Yorumlaİnanıyorum..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet/////
00 YorumlaEvet
00 Yorumlaevet inanıyorum
00 Yorumla
Detaylı bilgi