Pis Türk eşşek Türk diyor farslar. Hatta yıllar önce iran devleti bir açıklama yaptı Türkler için. guney Azerbaycanlilar orada büyük bir ayaklanma yaptılar. siz azerisiniz Türklerle alakanız yok diye asimile etmeye çalışıyorlar.
"Türk eşek, Türk böyle" dşyorlarsa, Hamaney gibi. Türk nasıl Cumhur reisi oluyor? Ahmedinecad yıllar önce mitinginde Türkçe konuşuyor.
Bu tip ülkelerin etnik çeşitliliğini kaşıyanlar emperyalistlerdir. Bizde nasıl Kürtleri düşman etmeye çalışıyorlarsa, İran'da da Türkleri aynı şekilde göstermeye çalışıyorlar.
Şunu da söyleyeyim, bu İslâmcıların derdi İran'ın Şii olması. Tekfirci yobazlar Şia'yı sevmezler. Dertleri bu, yoksa Türklerin orada zulüm gördüğü falan palavra
@Hullanza ya git kardeşim koskoca İran'da bir tane Sünni cami var kitaplarda sahabelere hakaret var ayrıca İran'ın en büyük mollasi Suriye savaşında fetva verdi 7 Sünni öldüren cennetrlik diye neler anlatıyorsunuz bize
Seni zafer partisine davet ediyorum. Bize destek ver. Atatürk'ün yolundan giden tek tek partiyiz🇹🇷 eğer bizi davamızda terk ederseniz bu işidlilere Türkiye'yi bırakırsınız. Bizim başka vatanımız yok
Dini bilen kişi kimse kimsenin hayatına karışamaz kız evlenene kadar babasına evlendiği zaman kocasına aittir düz ahlak anlayışı kesmek bedava boş ver onları sen
Herif "din kimsenin hayatına karışmaz", diyor, sonra kadınlar için, büyğk baş hayvanmış gibi "önce babasına sonra kocasına aittir". Yani kadın "insan" bile değil, insan insana ait olur mu?
@Hullanza İslam da kölelik nasıl var biliyor musun senin ecnebi dedelerinden geldi İslam da sadece savaş taki esirleriniz köle olur dedi başkalarını köle yapamazsınız dedi ama senin ecnebi dedelerin ırka göre köle yapıyordu insanları ve halen de yapıyorlar örnek Amerika örnek Fransa sen İslam'ı kötülüyorsun ya.. dünya ya İslam gelmeseydi merak ediyorum sen kim için yaşayacaktın... Kadınlara gelirsek kadınlar erkeğe mal diye emanet edilmez Allah der ki ben kadınları sizlere emanet kıldım onlar benim size emanetimdir siz onlara iyi davranın ki bende size iyi davranayım
@Hullanza merak ediyorum siz nasıl bir düşünce içinde yaşıyorsunuz.. kendinizi ne tür yer de görüyorsunuz insanları aşağlamak ile zevk mi alıyorsunuz size ne milletin inancından sen inanmıyor isen inanma
@Hullanza ben hiçbir zaman Batı'nın ürünü olmadım olmam da olmayı da yeğlemem çünkü batı bir bataklık ben doğru neyse onu savunurum sosyalist miş kapitalist miş dedin sistemler zaten senin gibilere dayatılan ve senin gibilerin kabul ettiği Batı'nın sistemleri dır tek şey vardır oda adalet adaletin olmadığı bir yerde sen istediğin ol hiçbir şey yapamazsın dünya üzerinde herhangi bir ülke de adalet var mı... Yok.. olmadığı için her kafadan bir ses yükseliyor sizin gibi başkalarının düşüncelerine fikirlerine ve özel hayatlarına burnunuzu sokmayı kendinizde nasıl bir hak görüyorsunuz anlamıyorum ki budist olarak yaşayan insanlara lafınız yok lakin bu ülke de insanlar ters fikir söylesin kafanıza göre ahkam kesme sözlerine sahip oluyorsunuz.. ben şuyum ben buyum demeye başlıyor sunuz ilk önce insan olmasını öğrenin başkalarının özeline burnunuzu sokmayın herkes kendi hayatına baksın biri sizin özelinize karışır ise ondan sonra konuşun seriatçıymış sanane öyleyse sende sosyalistim diyorsun.. o sana sen niye sosyalist sin diyor mu kendin de bu hakkı nerde görüyorsun
Bayının sistemi japitalizm. Sen batıdan doğan bir çok şeyi kullanıyorsun.
Sosyalistler, insanlığı geliştiren hiç bir şeye karşı değil, nereden çıkarsa çıksın. Sizin batı düşmanlığınız temelsiz.
Batının aydınlanması karşısında ortaçağı savunuyorsunuz. Sosyalizm batının aydınlanmacılığını sahiplenir. O u daha ileriye götürür, sömürüsüz bir dünya için.
İslamcılar ise cariye s.. kebilir miyim, 4 karı alınır mı, bütün mevzusu bu. Ortaçağ karanlığıdır bu
@Hullanza he tabi sen hangi tarihi okuyorsun sosyalizm nerden çıkmış Sosyalist kavramı ilk olarak 1827 yılında Britanya'da kullanılmıştır. Kısa süre içinde hem Saint Simon'ın (ö. 1825) hem de Robert Owen'ın (ö. 1858) takipçileri, sahip oldukları fikirleri sosyalizm olarak adlandırmaya başladılar. Neyin nerden geldiğini bilmeden boş konuşuyorsun
Aksi bir şey demedim ki. Ha, saydığın isimler ütopik sosyalizmin kurucuları. Bilimsel sosyalizm Marx ve Engels'le başlar.
Bilimsel yöntem, Aydınlanma, Cumhuriyet, çağdaş hukuk, insan hakları vs. bunların hepsi Batı'dan çıktı zaten. Hem de Batı'nın çürümüşlüğü, yağmacılığı, geriliğine karşı kendi içinden çıktı. Bunları sahiplenmek yerine deve sidiği mi içelim?
Kullandığın telegon Batının sana sağladığı bilimsel yöntem teknoloji, aydınlanma, akıl ve emek gibi bir çok evrensel öğeyi barındırır.
Batının geriliğine, kana doymazlığına karşı ilk tepkiler batıdan çıkmıştır. Sosyalizm gibi. Diyalektik materyalizm denir buna da, senin kültürel donanımının ve bilginin çok ötesinde şeyler bunlar.
@Hullanza cidden uzatmıcam çünkü gerek yok ben senin düşüncelerinin yanlış olduğunu söylerken sen karşındaki insanın zekası eğitimi kültürü hakkında yorum yapıp aşalıyabiliyor isen hiçbir sözüm yok sana
Tek söz bir lafa bakarım laf mı diye birde söyleyene bakarım adam mı diye..
Evet, tabii ki yaparım. Yetersizsin. Sen de bebim kadar kştap oku, emek ver, o zaman eşit bir zeminde tartışalım. Ama kusura bakma, okumayanla okuyan bir değil. Herkes haddini bilecek
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
12Cevap
Aynen hem şeriatın olduğu coğrafyalardan kaçarlar hem de şeriatın olmadığı coğrafyalara şeriat getirmeye çalışırlar.
Aynı kanserli hücre gibiler
İtlleeer
Şeriat tanımını biliyor musunuz hayır bilmeden konuşuyorsaniz günaha bilerek konuşuyorsaniz dinden çıkıyorsunuz
Biliyorum.
Şeriat ortaçağ gericiliğidir. Bilerek konuşuyor insanlar
@Hullanza aha işte özrü kabahatinden büyük Allah hidayet nasip etsin
@Hullanza bir tek bunlar akıllı. Kurandan başka kitap okumazlar burada insanlara din dersi verirler.
Yazıklar olsun birde utanmadan savunuyor
Ben inanmıyorum, hidayet falan da istemiyorum. Özgür, çağdaş, laik ve emeğe dayalı demokratik bir toplum istiyorum
@faydali_bilgin_16_08 boş yapma kaybol.
Size mutluluklar
Çünkü şeriatöılar Türkiye'nin karanlığa hapsolmasını istiyor.
Şeriat savunan herkes terör örgütüne yardım yataklık cezasına tabi olmalıdır.
Bence de. Bu yorumun
Eli olsa da öpsem...
İyi bi bok sanıyolar şeriatı. İnsan haklarına aykırı bir kere.
Aynen gelde anlat beyni hamurlaşmış insanlara
Dinci-gericiye, faşiste bişiy anlatmaya gerek yok, gördüğün yerde rezil edeceksin, aşağılayacaksın
Öyle yapıyorum zaten or. bcocuklarina😂😂
Sizi dogdunuz Ermenistan'a yolladimyan sonra hava gidevehiz merak etme
Önce Türkçe öğrenmek ister misin tatlım?
Niye Ermenistan? Heriflerin ne alakası var anasını satiim, sizin gericiliğinizle?
Şekerim çok naziksin yardımcı olurmusun
@Hullanza çünkü Türklere en czok kin besleyen Ermenistan ve irandir
Biz Türk oğlu türküz. Sorumda Türklere düşmanlık yaptığımi hatırlamıyorum. Ayrıca senden daha çok Türk olarak olduğum ortada.
Türklere kin beslemekle şeriatın ne alakası var?
İkincisi İran'ın Türklerle bir derdi yok ki. Hamaney Türk kökenli mesela.
Du bakalım daha ne kadar saçmalayacan
@Hullanza nasıl İran'ın Türklerle derdi yok? Güney Azerbaycanda iran devleti Türkleri dışlıyorlar. Güney Azerbaycanli arkadaşlarim var
Napıyolar mesela Türklere? Nasıl bir "dışlama"?
Pis Türk eşşek Türk diyor farslar. Hatta yıllar önce iran devleti bir açıklama yaptı Türkler için. guney Azerbaycanlilar orada büyük bir ayaklanma yaptılar. siz azerisiniz Türklerle alakanız yok diye asimile etmeye çalışıyorlar.
Anlayacak cxok şey var ama bu arkadaş anlamaz çünkü kendi istediği perdeden bakıyor
"Türk eşek, Türk böyle" dşyorlarsa, Hamaney gibi. Türk nasıl Cumhur reisi oluyor? Ahmedinecad yıllar önce mitinginde Türkçe konuşuyor.
Bu tip ülkelerin etnik çeşitliliğini kaşıyanlar emperyalistlerdir. Bizde nasıl Kürtleri düşman etmeye çalışıyorlarsa, İran'da da Türkleri aynı şekilde göstermeye çalışıyorlar.
Şunu da söyleyeyim, bu İslâmcıların derdi İran'ın Şii olması. Tekfirci yobazlar Şia'yı sevmezler. Dertleri bu, yoksa Türklerin orada zulüm gördüğü falan palavra
@Hullanza ya git kardeşim koskoca İran'da bir tane Sünni cami var kitaplarda sahabelere hakaret var ayrıca İran'ın en büyük mollasi Suriye savaşında fetva verdi 7 Sünni öldüren cennetrlik diye neler anlatıyorsunuz bize
Heheh, bak, bu yobazın derdi başka. Mesela Azerbaycan'da da ezansesi duyamazsın, cami sayısı azdır, çünkü onlar da Şii.
Suriye'de cihatçı terörist yamyam öldürmek insanlığa hizmettir ayrıca. Beşar Esad Rusya ve İran haklarından geldi.
Bir kapalının kapalı olduğu için ahlaklı olmayacağını bir açığın da açık olduğu için ahlaksız olmayacağı bilmeli ilk önce bu toplum.
İşlerine gelmiyor bulundukları yere şeriat getirip Avrupa ülkesinde yaşarlar acizler
Çünkü mülteci doldu, normal vatandaş azınlık oldu, tekrar iktidara geçtiler sonrası göründüğü gibi
Cumhuriyetimize sahip çıkacağız.
İki işidliye birakmayiz
Keşke her türk sizin gibi düşünse bu arap tohumlarının biran önce çölüne dönmesi gerekiyor
Seni zafer partisine davet ediyorum. Bize destek ver. Atatürk'ün yolundan giden tek tek partiyiz🇹🇷 eğer bizi davamızda terk ederseniz bu işidlilere Türkiye'yi bırakırsınız. Bizim başka vatanımız yok
Cb eleştirmekten yargılanıyorum zaten şimdilik kabuğuma çekilmiş durumdayım desteklemeyi çok isterdim
O zaman en azından bize seçimlerde destek ol.
Çevreni ikna et. Biz birlikte güçlüyüz 🇹🇷
Tam olarak neden yargılanıyorsun?
Seçim günü yapılan yorumlarımdan dolayı
Hakaret içeriyor mu?
Seçime kadar bu şeriyatçiler bir o kadar daha ürer yapacak bişey yok el mahkum en azından bilinçli insanların olması mutlu etti
Onların kısır olması gerekiyor. 😂 Teşekkür ederim hâlâ soruma cevap vermediniz
Üç yorumum var biri yanlış anlaşılmadan diğerlerinde problem biraz ağzımın bozukluğundan galiba :)
Yardım edecektim partiye bildirip 😂ama yapacak bir şey yok. Kendi ayağına sıkmışsın😂
Qaqa
Hahaha en azından vicdanım artık rahat bir ömür içimde tutmaktan iyidir 😊
Aman canın sağolsun. Rte hesabına gir bak herkes onun paylaşımlarının altında küfür ediyor ona 😂
orada ilk onları sever 🤣🤣
🤣🤣😂
Koşarak buraya gelirler yine akıllanmazlar akıl yoksunlari
Aynen öyle
Kimse bir yere gitmek zorunda degil
Buras
Cumhuriyet yalnız
Bi namuslu sensin 😂
Namusla ne alaka 😂
Ya elalemin görüşünden sanane 😂 sen kendi hayatına bak sana biri öyle bir şey söylerse ben babama ya da koca ma bağlıyım san ne oluyor de
Knk şeriatçiler özgürlüğümüze düşman bilmiyorsun galiba
Dini bilen kişi kimse kimsenin hayatına karışamaz kız evlenene kadar babasına evlendiği zaman kocasına aittir düz ahlak anlayışı kesmek bedava boş ver onları sen
Onlar Kur'an'ın Türkçesini bile okuyup anlamını bilmezler bize
Din dersi vermeye kalkarlar 🤣🤣
boş ver 😂
Herif "din kimsenin hayatına karışmaz", diyor, sonra kadınlar için, büyğk baş hayvanmış gibi "önce babasına sonra kocasına aittir". Yani kadın "insan" bile değil, insan insana ait olur mu?
Haa olur tabii, İslâm'da kölelik de var, dopru
@Hullanza gerici işte. Bunlarla aynı yüzyılda yaşadığıma utanıyorum
@Hullanza siz şaka mısınız 😂
Asıl sen şakasım galiba
İslâm'da kmlelik var mı yok mu? Onu söyle
@Hullanza İslam da kölelik nasıl var biliyor musun senin ecnebi dedelerinden geldi İslam da sadece savaş taki esirleriniz köle olur dedi başkalarını köle yapamazsınız dedi ama senin ecnebi dedelerin ırka göre köle yapıyordu insanları ve halen de yapıyorlar örnek Amerika örnek Fransa sen İslam'ı kötülüyorsun ya.. dünya ya İslam gelmeseydi merak ediyorum sen kim için yaşayacaktın... Kadınlara gelirsek kadınlar erkeğe mal diye emanet edilmez Allah der ki ben kadınları sizlere emanet kıldım onlar benim size emanetimdir siz onlara iyi davranın ki bende size iyi davranayım
Yani islâmda kölelik var. Sorum buydu
@Hullanza şu an yok peygamber bile demiştir ben kölemi azad ettim sizler de edebilirsiniz..
Kölelik var, ama efendisinin insafında. Muhammed'in kaç cariyesi vardı?
Mesela çağdaş hukukta kölelik, cariyelik yasak. Savaşta bile esit alınanları köleleşlitiremezsin.
@Hullanza merak ediyorum siz nasıl bir düşünce içinde yaşıyorsunuz.. kendinizi ne tür yer de görüyorsunuz insanları aşağlamak ile zevk mi alıyorsunuz size ne milletin inancından sen inanmıyor isen inanma
@Hullanza çağdaş hukuk da kısas var mı mesela biri senin çocuğunu öldürdü sen o öldürene ne yaparsın.. hapse atılır demi
Sadece dinci gericileri, köleliği efendinin "insafına" bırakanları, kadını birirlerine ait bir mal olarak görenleri aşağılarım. Çünkü çağdışı
Benim temel değerim emektir. Sosyalistim ben. "Ecnebi ataların" dediğin batılı emperyalistlerin ürünüsünüz siz şu anda. Ne bu awk, kabile miyiz?
@Hullanza ben hiçbir zaman Batı'nın ürünü olmadım olmam da olmayı da yeğlemem çünkü batı bir bataklık ben doğru neyse onu savunurum sosyalist miş kapitalist miş dedin sistemler zaten senin gibilere dayatılan ve senin gibilerin kabul ettiği Batı'nın sistemleri dır tek şey vardır oda adalet adaletin olmadığı bir yerde sen istediğin ol hiçbir şey yapamazsın dünya üzerinde herhangi bir ülke de adalet var mı... Yok.. olmadığı için her kafadan bir ses yükseliyor sizin gibi başkalarının düşüncelerine fikirlerine ve özel hayatlarına burnunuzu sokmayı kendinizde nasıl bir hak görüyorsunuz anlamıyorum ki budist olarak yaşayan insanlara lafınız yok lakin bu ülke de insanlar ters fikir söylesin kafanıza göre ahkam kesme sözlerine sahip oluyorsunuz.. ben şuyum ben buyum demeye başlıyor sunuz ilk önce insan olmasını öğrenin başkalarının özeline burnunuzu sokmayın herkes kendi hayatına baksın biri sizin özelinize karışır ise ondan sonra konuşun seriatçıymış sanane öyleyse sende sosyalistim diyorsun.. o sana sen niye sosyalist sin diyor mu kendin de bu hakkı nerde görüyorsun
Bayının sistemi japitalizm. Sen batıdan doğan bir çok şeyi kullanıyorsun.
Sosyalistler, insanlığı geliştiren hiç bir şeye karşı değil, nereden çıkarsa çıksın. Sizin batı düşmanlığınız temelsiz.
Batının aydınlanması karşısında ortaçağı savunuyorsunuz. Sosyalizm batının aydınlanmacılığını sahiplenir. O u daha ileriye götürür, sömürüsüz bir dünya için.
İslamcılar ise cariye s.. kebilir miyim, 4 karı alınır mı, bütün mevzusu bu. Ortaçağ karanlığıdır bu
@Hullanza he tabi sen hangi tarihi okuyorsun sosyalizm nerden çıkmış
Sosyalist kavramı ilk olarak 1827 yılında Britanya'da kullanılmıştır. Kısa süre içinde hem Saint Simon'ın (ö. 1825) hem de Robert Owen'ın (ö. 1858) takipçileri, sahip oldukları fikirleri sosyalizm olarak adlandırmaya başladılar.
Neyin nerden geldiğini bilmeden boş konuşuyorsun
Aksi bir şey demedim ki.
Ha, saydığın isimler ütopik sosyalizmin kurucuları. Bilimsel sosyalizm Marx ve Engels'le başlar.
Bilimsel yöntem, Aydınlanma, Cumhuriyet, çağdaş hukuk, insan hakları vs. bunların hepsi Batı'dan çıktı zaten. Hem de Batı'nın çürümüşlüğü, yağmacılığı, geriliğine karşı kendi içinden çıktı. Bunları sahiplenmek yerine deve sidiği mi içelim?
@Hullanza işte sıkıntı o sen neyi savunduğunu bilmeden konuşuyorsun ben adalet dşyoru
Gayet iyi biliyorum. Sosyalizm diyprum abi, neyini anlamıyon sen.
@Hullanza hem batıyı kötüleyip hemde Batı'nın düşüncesine sayip olmak ayrı bir şey ya
Kullandığın telegon Batının sana sağladığı bilimsel yöntem teknoloji, aydınlanma, akıl ve emek gibi bir çok evrensel öğeyi barındırır.
Batının geriliğine, kana doymazlığına karşı ilk tepkiler batıdan çıkmıştır. Sosyalizm gibi. Diyalektik materyalizm denir buna da, senin kültürel donanımının ve bilginin çok ötesinde şeyler bunlar.
@Hullanza cidden uzatmıcam çünkü gerek yok ben senin düşüncelerinin yanlış olduğunu söylerken sen karşındaki insanın zekası eğitimi kültürü hakkında yorum yapıp aşalıyabiliyor isen hiçbir sözüm yok sana
Tek söz bir lafa bakarım laf mı diye birde söyleyene bakarım adam mı diye..
Evet, tabii ki yaparım. Yetersizsin. Sen de bebim kadar kştap oku, emek ver, o zaman eşit bir zeminde tartışalım. Ama kusura bakma, okumayanla okuyan bir değil. Herkes haddini bilecek
@Hullanza sensin sensin
Elbet bir gün
Nerdee o günlerrr..