Güncellemeler
+1 yıl
Bana eskiden şöyleydi böyleydi bizim zamanımızda diyorlar ya eski devirle şimdiki devir bir mi
Geçen hafta tanıdık bir akrabamızın yanında çalışırken iş yerinde orada ki bir eleman beni ezdi beni çok çalıştırdı sonra bende sinirlendim ona bağırdım yeter artık niye beni eziyorsun gidiyorum bir daha gelmiyorum buraya dedim işten ayrıldım bu durumu aileme anlattım kuzenlerime vs de anlattım babam bana bende eskiden çok ezildim iş hayatında insan ezilmeden adam olmuyor dedi sonra 1 kuzenimde bana senin ezilmen lazım dedi eve bir misafir gelmişti o zaman oda bana bende eskiden çok ezildim iş hayatında senin ezilmen lazım adam olman için dedi. Eski devirle şimdiki devir bir mi ben ezilmek zorunda mıyım?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Öyle bir şart yok. Ezilip zoru gördükten sonra çoğu işin üstesinden daha iyi gelebileceğini, iş hayatında daha olgun olacağını, para kazanmanın kıymetini bileceğini düşünen bir algı var.
Benimle dalga geçiyorlar ben kekemeyim hem ona gülüyorlar hem de ben çok içine kapanık biriyim sessizim kendi halimdeyim kimseye karışmam çok fazla konuşmuyorum bu yüzden de gülüyorlar bana arkamdan kız gibi dediklerini de duyudum geçen güne kadar bir amcamın iş yeri vardı orada çalışıyordum yaz tatili diye geçen hafta oradaki bir çalışan benimle dalga geçti fiziksel özelliklerimle karakterimle vs hepsiyle dalga geçti hatta bana kaç defa sen karı gibisin dedi bir sürü laf atti bana canım aptal canım falan dedi bende en sonunda dayanamadım artık patladım akşama doğru sonra işten ayrıldım ona da bağırdım giderken gidiyorum bir daha buraya gelmiyorum senin yanında çalışmıyorum dedim orayı terk ettim yolda giderken ağladım sinirden oraya da bir daha gitmedim 10 gündür gitmiyorum ben o zaman o elemana sesimi çıkarıp işi bırakınca eve gelip aileme her şeyi anlattım annem ile babam bana sen çok geçimsizsin kimseyle geçinemiyorsun sen hiçbir işte çalışamazsın dediler her gün bunu söylüyorlar yüzüme vuruyorlar ama söyledikleri gibi değilim gerçekte dediğim gibi çok sakin sessiz ve kendi halinde biriyim kimseye çok kolay sinirlenmem öyle sabırlıyım. Ben şu an iş arıyorum zaten oradan ayrıldım 10 gün önce bu olay olurken dakikada hemen işi bıraktım 10 gündür oraya hiç gitmiyorum aileme de her şeyi anlattım hatta babam oranın sahibi olan amcamı da aradı ona her şeyi anlattı herhalde amcam kendi elemanını savundu beni haksız çıkardı tam duymadım babam amcama öyle değil abi öyle değil dediğin gibi değil dedi öyle bir şeyler söyledi bir de babam amcama senin o çalışanın bir daha benim oğluma karışamaz yoksa onunla gelip orada kavga ederim dedi
İyi baban arkanda durmuş. Herkes her işi yapamaz yani olursa da zor olur, verimli olmaz.
Hayır ezilmen falan gerekmiyor :D hırs atıyorlar sadece
Benimle dalga geçiyorlar ben kekemeyim hem ona gülüyorlar hem de ben çok içine kapanık biriyim sessizim kendi halimdeyim kimseye karışmam çok fazla konuşmuyorum bu yüzden de gülüyorlar bana arkamdan kız gibi dediklerini de duyudum geçen güne kadar bir amcamın iş yeri vardı orada çalışıyordum yaz tatili diye geçen gün 3-4 gün önce oradaki bir çalışan benimle dalga geçti fiziksel özelliklerimle karakterimle vs hepsiyle dalga geçti hatta bana kaç defa karı gibisin dedi bir sürü laf atti bana canım aptal falan dedi bende en sonunda dayanamadım artık patladım akşama doğru sonra işten ayrıldım ona da bağırdım giderken gidiyorum bir daha buraya gelmiyorum senin yanında çalışmıyorum dedim orayı terk ettim yolda giderken ağladım sinirden oraya da bir daha gitmedim 3 gündür gitmiyorum ben o zaman o elemana sesimi çıkarıp işi bırakınca eve gelip aileme her şeyi anlattım annem ile babam bana sen çok geçimsizsin kimseyle geçinemiyorsun sen hiçbir işte çalışamazsın dediler her gün bunu söylüyorlar yüzüme vuruyorlar ama söyledikleri gibi değilim gerçekte dediğim gibi çok sakin sessiz ve kendi halinde biriyim kimseye çok kolay sinirlenmem öyle sabırlıyım. Ben şu an iş arıyorum zaten oradan ayrıldım 4 gün önce 4 gündür oraya hiç gitmiyorum aileme de her şeyi anlattım hatta babam oranın sahibi olan amcamı da aradı ona her şeyi anlattı herhalde amcam kendi elemanını savundu beni haksız çıkardı tam duymadım babam amcama öyle değil abi öyle değil dediğin gibi değil dedi öyle bir şeyler söyledi bir de babam amcama senin o çalışanın bir daha benim oğluma karışamaz yoksa onunla gelip orada kavga ederim dedi