Eğitim almamistan kasıt eğitim sistemini begenmedigim için keyfimden gitmedim ve evde rafimda binlerce kitap vardır ve neredeyse tamamını okudum, kendimi geliştirdim, yatırım yaptım. Sevgilim doktor ama onun bilmediği genel kültür alanlarına çok iyi hakimim, resim yaparım, müzik aleti çalarım, manipülasyon teknikleri konusunda eğitimler verdim, e ticaret egitimlerim var, yazılım biliyorum, 2 tane iş yerim var para konusunda ömrüm boyunca sorun yasatmayacak işler her ikisi de. Toplumda kabullenmiş şeyler eğitim, eğitimimi kendim sizin verdiginizden daha iyisini yaratacak kadar zekiysem?
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Kızlar eğitime bakmazlar bir iki tanıdıktan sonra potansiyeline öz guvenine bakarlar bu adama bir şeyler yapıyor mu uğraşıyor mu çaba harcuyor mu diye
Eğitim de statünün bir göstergesidir
Doğru haklısın ama ne işle uğraşıyorsun dediklerinde kendi işimi kurdum onun patronuyum dersen fena da olmaz siyasete de atilirsan başkan yardımcısı falan olsan mesela o statü kazandirir sana
Baya toksik bir çomar olduğunu düşünüyorum açıkçası. “Hayat okulu mezunu” aboow yani
Hayat okumu mezunu, cidden bunu mu anladın buradan? Aynen yazılım bilmek, e ticaret eğitimleri, girişimcilik eğitimleri, yüzlerce kitap okuyup yol belirlemek ve sonucunda gelen başarı. Ülkenin neden girişimci çıkarmadığı senin gibi cahillerden kaynaklanıyor.
Hayat okulu mezunu olarak bir doktordan fazla kazanacağını düşünüyorum AMA doktoran yok. Aşık atmıcaksın akademiyle. Doktorlar da az kazanıp çok çalışıyor, girişimci olarak sen daha şanslısın ancak doktorasızsın. Kabullennn
Karşımdaki cahilin doktorası olmadığına da eminim ki olsa bile bu kafayla yaşayacağıma o doktorayi çöpe atmayi yeğlerim, çok zor olmalı bu cahillik.
Bir girisimciye hayat okulu mezunu diyen bir cahille vakit harcayamam iyi günler
Paran var ama çok çok komplekslisin o kızın canına okursun. Gene dediğime geliyo çomarsın.
Vaay hayatında tek kitap okumamış, hakkında hiçbir şey bilmediğimiz, kendisini eğitimli sanan ezik mi diyor bunu? Üstelik başarılı bir girisimciye comar diyecek kadar kompleksli ve cahilll.
Ağzı köpüklü iğrenç bir tipsin yeminle. Valla kuduz köpeksin. Okumanın önemli olduğuna ikna oldum gerçekten
Tipin nasıl? Maymuna da benziyon mu? Yakışırrrr
Sen daha utanmadan yazıyor musun ya? Gayet yakışıklıyım, model olmamı söyleyenler bile oldu özellikle de kızlar. Diyelim ki çirkinim, bununla alay edecek kadar alçak birisi en fazla kanalizasyon ahlaki hakkında doktora yapabilir. Eğitim mi? Sokratesi bilir misin, Platon, Aristoteles, Immanuel Kant, John locke? Karşımda söyledikleri pisliklere sadece ayna tutmanın yeterli olacağı bir insan var.
Yani olabilir 2 gönül bir oldukça.
Orası öyle ama sanki ben ondan daha düşük bir statudeymisim gibi yanıt vermişsin, ben tam da bu durumu eleştiriyorum açıklamada halbuki.
Okudum merak etme. Olur mu bizden demişsin bende olur dedim.
Ben çok rezil bir durumda olsam da olurdu sorun bu değil
Eeee , o zaman
Zaten olur neden olmasın? Baştan anlatmak istemiyorum ama toplum çok cahildir, sana okuduğun eğitimle bakar ya da kazandigin para ile. Okuduğun bölüm çok zordur ama kazandırdığı para azdır o yüzden hıh😒 derler, okuduğun bölümun adı vardır ama kolaydır ona da vaaay derler. Benim yaptığım şey okulun bir şey kazandırmadigini, kısaca çaba karşılık az şey verdiğini ve eğer kendimi egitirsem çok daha iyi şeyler olacağını önceden görebilmek, buna cesaret etmek, kendi kafanda yarattığın bölümü okuyup başarılı olmak, bu çok zordur ama bunu anlayamazlar. Altını çiziyorum burada insanların eğitime bakış açısını eleştiriyorum, kendimi ovmuyorum.
Anladım, bunları biliyorum. Size mutluluklar diliyorum
Hiç sanmıyorum bildiğini ama iyi günler
Ya sen iyi misin
Neyin marazi neyin derdi
Niye sana yalan söylüyüm
İnsanı zorla dinden imandan çıkartıyorsunuz
Boş ver ya, ülkenin gelişmesi lazım.
İlk başta sen geliş yazdıklarımızı anla sonra ülke gelişir hadi iyi günler
Ablacım anlamayan sensin, ne amaçla yazdığımı anlamıyorsun, toplumun sorunları için insanların fikirlerini soruyorum zaten biliyorum diyorsun e iyi de senin kafandaki çözüm ne kardeşim? Belli ki kafandaki çözüme değer veriyorum, öğrenmek istiyorum ya da senin bu konuya dayandırdığı sebepler nedir bilmek istiyorum ama aldığım cevap: bunları zaten biliyorum mutluluklar dilerim, iyi ben de sana mutluluklar dilerim.
O seni beğeniyorsa sorun var mı
Zaten beğeniyor sırf bunun için begenmezse umrumda bile olmazdı galiba sorum anlasilmadi, toplumun eğitime bakış açısını eleştiriyorum.
statünü mü beğenmiyorsun nedir
Okursan anlarsın
sorun zaten bizden olur mu olmaz mı anlamında sormuşsun biz mi karar vereceğiz buna
Zaten olur neden olmasın? Baştan anlatmak istemiyorum ama toplum çok cahildir, sana okuduğun eğitimle bakar ya da kazandigin para ile. Okuduğun bölüm çok zordur ama kazandırdığı para azdır o yüzden hıh😒 derler, okuduğun bölümun adı vardır ama kolaydır ona da vaaay derler. Benim yaptığım şey okulun bir şey kazandırmadigini, kısaca çaba karşılık az şey verdiğini ve eğer kendimi egitirsem çok daha iyi şeyler olacağını önceden görebilmek, buna cesaret etmek, kendi kafanda yarattığın bölümü okuyup başarılı olmak, bu çok zordur ama bunu anlayamazlar. Altını çiziyorum burada insanların eğitime bakış açısını eleştiriyorum, kendimi ovmuyorum.
Paraya bakılır o yüzden dert etme
Tamam aynen çok bilgilendirici oldu bakış acini benimle paylaştığın için teşekkürler