Islami literarurde, Vesvese = Psikiyatride, Şizofrenik sanrılar
İslami literaturde, Evham= Psikiyatride, obsesif kompulsif bozukluktur
İslamda İkiside şeytandan ve nefsten kaynaklıdır.
Bunlari maalesef doktorlar bilmiyor hocalarda tip literatürünü pek bilmiyor
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Eskiden beyin yapısı tam anlaşılamadığı için psikiyatrik rahatsızlıklar cin ve şeytanla açıklandı. Modern psikiyatrik çalışmalarla beraber cin ve şeytan gibi varlıkların gerçek olmadığı da anlaşılmış oldu.
Hayır, tipta hâla bu hastaliklar için kesin çözüm getiren bir buluş gerçekleşmemiştir
Kesin çözüm bazı hastalıklar var bazı hastalıklar için yok bu şeytan veya cin denilen kavramların doğruluğunu göstermiyor.
Yalanlamiyorda aynı zamanda bunu tartışmıyoruz
Yalanlıyor diyebiliriz çoğu şey nörobilim ile açıklanıyor.
Kuran- i Kerim tefsirleri ve hadis-i şeriflerde açıklıyor
Bilimsel ve kanıtlı bir şekilde değil. Evham cin ve şeytan değil gama amino bütirik asit kaynaklıdır.
Lütfen ikisinede ayrı yönden bakan ilim dallari olarak görün
İki ayrı yön yoktur. Mitoloji ve bilim bağdaşmaz. İnsanoğlu akılla açıklayamadığı şeyleri ilahi varlıklara dayandırmıştır tarih boyunca.
Bütun ilimler ve dallari birbirlerini destekler
İslam bilimle çelişir.
İslam doğru bilimle çelişmez. Siz islami ilimlere vakıf olmayabilir veya bilim dediginiz ilimlerde geridesinizdir
Tıp ve evrimsel biyoloji zaten mesleğimin parçası. İslami ilimler hakkında da bilgim var. Ve epey çelişki var. Başta evrim olmak üzere.
Evrim uydurmadir cok kez çürütulmüştur insanlığa bir katkisida görülmemiştir
Çürütülemedi ve bir gerçek. En büyük katkısı ise aşılar oldu.
Çürütülmüştür, sadece art niyetli insanların toplumun cahil kesimini etkileyerek fayda devşirmeye çalışmalarindan dolayı inatla sebepsiz bir sekilde dayatmaları söz konusudur
Hayır bilim insanlarının %99'u evrimi kabul ediyor. Kaldı ki tıp derslerinde evrim anlatılıyor bize her türlü detayı ile.
Yapilanlar temelsiz, tamamiyle dayatmadir
Temelsiz değil son genetik çalışmalarla da ispatlanmış şeyler. Tüm bilim dünyası bunu kabul eder.
Temelsizdir siz yapılan çalışma adi altindaki verilerin temelsiz oldugunu anlayamamışsiniz ya da görmezden gelmişsinizdir cunku ön yargıyla evrimin gercek olduğuna inanıyorsunuz
Temelsiz değil Darwin'in kitabını okudunuz mu?
Temelsiz, siz evrime temelsiz bir şekilde ön yargiyla kabul etmiş olarak bakiyorsunuz , o kitapta zaten çürutuldu temelsiz bir kitap
Ben çürüten bir makale görmedim. Evrimsel biyoloji profesörleri de öyle bir şey söylemediler. Okuduğum makaleler evrimi destekleyen türden.
Antigörüş bilim insanlarinida dinleyip okuyun tavsiyem
Okudum pek bilim insanı yok çürüten sistematik bir kitap veya deney de yok. Genelde din adamları evrim karşıtı şeyler söylüyor bilim insanlarından pek duymadım.
Var iyi araştirin lutfen youtube da bile var ararsanız bulursunuz
Youtubedaki videolar dikkate alınmaya değmiyor. Okuduğum kitaplarda da rasyonel bilgiler görmedim. Kabul gören bir evrim karıştı bir makale de Nature dergisinde yayımlanmadı.
Kasıtli ya da önyargıyla Yanyinlamamış olabilirler, siz araştırırsanız çürutmeleri bulursunuz
Bakalım merak ettim teşekkürler öneri için.
Eyvallah
Felsefe ile kelam ilmi de burada ayrılıyor işte. Birisi dünyevi çözümler ve bilimle sınırlanır. Ama diğeri de dini yollardan çözümler arar. Allah'tan bilir ve ona yönelir. O ilminde ucu bucagi yoktur.
...
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!