İslam hakkında ne biliyorsunuz?

1. Tevhid inancı : Allah'tan başka ilah olmadığına iman etmek, şirk koşmamak.
Peygamberlerine, meleklerine, kitaplarına, kadere ve ahiret hayatına inanmak.
Adaletli olmak, anne babaya iyilik etmek, Yalan söylememek, hırsızlık yapmamak, haksız yere adam öldürmemek, akrabayayı gözetmek, yetimlere sahip çıkmak, yoksulu gözetmek, gıybet etmemek, zina etmemek, iftira atmamak, faizden uzak durmak, güzel ahlaklı olmak.
İbadetleri yerine getirmek
Namaz (salat) neden kılarız?
Namaz kılmak;Allah'ı anmak, onu hatırlamak, ona bir nevi teşekkür etmektir.
Bizi yoktan var eden, insan olarak yaratıp bize birçok nimetler veren sadece Allahtır.
Bizim namazımıza, ibadetimize Allah'ın hiçbir şekilde ihtiyacı yoktur, ibadetler ile ruhumuzu arındırıp, nefsimizi arındırıp takva sahibi olmamız bizim faydamızadır.
"Sizi ve sizden öncekileri yaratan Rabbinize ibadet ediniz ki takva mertebesine nâil olasınız." (Bakara, 2/21)
Güncellemeler
+1 yıl
Kendisine ayetlerimiz okunduğunda, bunlar “Eskilerin masallarıdır” diyenlere (itaat etme). kalem suresi 15

Kâfirlere dünya hayatı süslü gösterildi ve onlar iman edenlerle alay ediyorlar. Oysa korkup sakınan müminler, Kıyamet Günü'nde onlardan daha üstün olacaklardır. Allah dilediğini hesapsız/sınırsız rızıklandırır. (2/Bakara 212)
Andolsun ki, senden önceki resûllerle de alay edildi. Alaya aldıkları (şey), alaycıları çepeçevre kuşattı. (6/En'âm 10)
Güncellemeler
+1 yıl
Her nefis: “Allah hakkındaki kusurlarımdan dolayı, yazıklar olsun bana ve ben gerçekten alay edenlerdendim.” demeden önce (Allah’a yönelin ve O’nun indirdiğine uyun). (39/Zümer 56)
İslam hakkında ne biliyorsunuz?