Gerçekten hem trafik hem kalabalık hem de kocaman bir beton yığını. Artık yaşanacak gibi değil.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Gerçekten hem trafik hem kalabalık hem de kocaman bir beton yığını. Artık yaşanacak gibi değil.
Bence sen bilirsin. yani şehir veya köy mü seviyorsun daha çok bu önemli. ben şehir sevdiğim için köyde yapamazdım şehir seviyorsan çok uzun süre şehirde kaldıysanız muhtemelen sıkılırsın. ama önemli olan senin kararın. iş durumu ya da arkadaş çevresi kalacağın yer bunlar önemli. bunlara göre karar vermek daha iyi olur. ben mesela köy gibi yerde çok sıkılırdım.
İstanbul'dan uzaklaşsan da bir süre sonra özleyeceksindir. Bu şehirde doğup büyüyen biri temelli olarak bağını daha zor koparır çünkü megakent..
Öncelikle bir yer kiralamanı tavsiye ederim, birkaç ay yaşa bakalım her şey istediğin gibi mi olacak devam edebilecek misin yoksa sıkılıp beton yığınını özleyecek misin?
Radikâl kararlar başta güzel gözükse de sonradan insanı zorlar.
Sıkılırsın, küçük şehir boğar tecrübe ile sabit. Ama her şeyi geçtim deprem gibi büyük bir felaket gerçekleşecek, göz göre göre İstanbul'da yaşamak öyle anlamsız ki. Eğer ki gerçekten şehir değiştirmek gibi bir şansa sahipsen tabi ki değerlendir. Birde avantaj ve dezavantajlarına göre bir seçenek oluşacağı için sana ve yapına en uygun şehiri seçtiğinde çokta sıkılmazsın.
İzmir'de artık yaşanmıyor nüfus olarak çok göç aldı ve insanlara, hayvanlara verilen değer eskisi gibi değil ama asla kopamam. Eğer kendi yaşadığınız şehirden sıkıldıysanız deneyin derim ama sıkılır mısınız bilemedim kendi yaşam tarzınızı bilmediğim için bir fikrim yok.
Cevap
19Cevap
Küçük bir şehirden geldim İstanbul'a. 6 aydır bu şehirdeyim ve hiç gidesim yok. Arada özlesem de geldiğim yeri bu şehir büyük olmasın, bircok imkanin fazla olmasindan dolayı baya insani kendine bağlıyor.
Bende aynı düşüncedeyim İstanbulu seviyorum ama artık yaşam çok zorlaştı araba ile çıkmak tam bi ezziyet artık bende her Sivaslı gibi memleketimemi dönsem diyorum aceba.
İmkanın varsa küçük bir şehre taşınmak yerine Ege köylerine taşınabilirsin. Bence küçük bir şehirde sıkılabilirsin, ama oralarda sıkılacağını sanmıyorum.
İllaki artı ve eksi yönleri olacak kimi çok daha mutlu olabilirken kimine işkence gibi gelebilir tamamen beklenti ve alışkanlıklar. Temiz kafayla oturup değerlendirmelisin enine boyuna
Adapte olmakta zorluk yaşayabilirsin, gittiğin şehirde de uyum açısından. Balıkesir'i tavsiye ederim özellikle Edremit'i yaşam açısından. Zeytin giderleri arasında huzur bulursun.
Güzelim İstanbul ne hale geldi ya cidden yaşanmıyor Eskişehir, Antalya İzmir gibi daha az insanın olduğu elit şehirlerde yaşanabilir aslında ama iş vs yeni bir düzen kurmak çok zor iş
İlk te yadırgarsın alışma aşaması zor olabilir ama insan zamanla her şeye alışıyor.(taşındığın yere de bağlı)
Bende tekirdağ veya çanakkaleye taşınmayı düşünüyorum İstanbul'da yapamıyorum artık çokkk kalabalık daralıyorum
Sanki şehirde sıkılmıyorlar. Sabah akşam çalışıyor millet sonra hopp parayı yemeye avm saçma bir düzen var şehirde
Bosuna dememisler İstanbul insani yutar diye
Bencede git gùzel bir yere taşın
Az insan çok huzur
Yanında sevdiğin insanlar varsa onlarla gülebilme imkanın olduğu sürece mekan farketmez diye düşünüyorum
Küçük şrhir değildr yine bir büyükşehir olsa ama İstanbul'a göte küçük tabi daha tahat edersin tercihim samsun istanbuldan sonra cennet resmen
İkisini de deneyimlediğim için söyleyebilirim ki büyükşehirde yaşamaya alışkın biri küçük yerlerde kolay kolay yapamaz.
Gec bile kaldın en mantıklısı varsa imkanin sessiz sakin bir yer
Ben olsam bende yasamam İstanbul'da iyi ki de yasamiyorum..
Ciddi gelir yoksa İstanbul'da yaşamak büyük ahmaklık
İstanbul mu fırsat olsa şu ülkeden kaçasım var 😬
Büyük şehire alışan insan küçük şehirde bir süre sonra sıkılabilir, eskiyi arayabilir
İstanbul'da yasanilmaz hava kirliliğinden suç oranına kadar herşeyde liste başı olmuş 😄
Aktivetesi bol olan bir yere taşının kalabalık olmasıyla bir alakası yok
Abi insanoğlunun olduğu her yer tehlikeli be İstanbul’da otursan da Bartın’a da gitsen
Bilmiyorsan zor gelir ama ayrı bir güzelliği var. Bence denemelisin
Şu büyük İstanbul depremi hemen olsa da trafik ışıkları biraz rahatlasa
İlk başlarda sıkılırsın ama alışınca neden daha önce gelmedim ki dersin.
Aynen artık yaşanmaz. Kaçabilen kaçsın istanbuldan
Ek olarak pahalılığı da o potaya koyabilirsin.
Sıkılınca git gez dolaş sonra da rahatına bakmaya dinlenmeye köye
Ben küçük şehirde (Balıkesir) sıkılıyorum bazen ama büyük şehirlerden daha iyi.
Sıkılmazsın gel buraya 😂
Neyse ya sen egeye falan yerleş. Buralar da kalabalıklaştı 😅
Bir şehri sevdirecek olan o şehirdeki huzur ve arkadasliklardir
Kocaeli küçük boyut verelim 😁
Bu dünyada yaşanmaz diyorum bende peki bana ne önerirsiniz?
Bizim köye gel hajajaja
Adana'ya gelin buralar güzel 😅
Geçen hafta geldim :D
Ayak alıştı diyorsunuz 😅
Evet😂
Adanaya gel benimle hiç sıkılmazsın hem😔
Büyük ihtimal huzur bulursun az da olsa kafan rahatlar.
istanbul’a yakın bir şehire taşınırsan çok zorluk çekmezsin. kocaeli, sakarya, bursa gibi mesela
Alışmak zor oluyor her yer çok sessiz geliyor ben alışamayıp geri geldim hwjsbejsjs
Kesinlikle daha mutlu olacağından eminim ☺️
Sakinlik ve huzur seviyorsan taşın
Hiç sıkılmazsın sakinlik insana iyi gelir
Sıkılmazsın calişirsan ilk alişmak zor gelir
Küçük şehirde aldığın para da küçük olur ustam
Araban varsa sıkılmazsın
Dogru soyluyosun valla
Dayanabileceksen durma derim
Fırsatım olsa koşa koşa giderdim ben
Ben kucukyalidayim burası valla istanbuldan başka bi yer gibi
Hiç sıkılmazsin bence. kesinlikle yap :)
Krallar gibi yasarsin
Alışırsın bi zaman sonra..
İstediğin zaman gezmeye gelebilirsin
Kalbini dinle oraya yerleş.
sıkılırsın ama dene
Mega kentlerde yasanmamli
Sıkılabilirsin ama huzur da lazım, ben Eskişehir i öneririm
Eskişehir mükemmel yer.
Alışık değilsen sıkılırsin
Kafan rahatlar
Sıkılmazsın
Benim şahsi görüşüm İstanbul'dan ayrılamazdım