- + Toplum hangisinden daha çok şey bekliyor? Aklınıza gelen her açıdan...

Gunumuzde kadinlardan. Ama eski zaman olsaydi erkekler derdim. Eskiden erkek olarak oyo bir kariyerin olacakti, aileler bunu soruyordu, askerligini yapman lazimdi, dindar misin namazinda orucunda biri misin buna bakiliyordu, kizimi iyi yasatabilir misin buna bakiliyordu. Maddi yuk erkegin ustundeydi. Kadinin gorevi ev isleri ve cocuktu sadece. Bunlarda kolay degil de yine de kadinlarin simdiki kadar yuku fazla degildi. Ama simdi oyle degil. Kimse kiz isterken askerligini yapip yapmadığına bakmiyor erkegin. Dini inancini sorgulamiyor. Meslegini hala sorgulayan var ama o da kızıma denk mi diye sorgulaniyor. Kizim doktor, avulat, ogretmen sen nesin diye o acidsn sorgulanıyor. Erkekler maddi yuku günümüzde kadinlarla paylaşıyor. Erkekte askerlik yok, maddi yuk eskisi kadar yok, zaten erkeklerde calisan kadin istiyor ki ekonomik yuk bende olmasin diye. Kadin gubumuzde hem disarda hem evde calisiyor. Hem cocuk buyutuyor. bunun yaninda medyanin da etkisiyle mukemmel bir kadin tanimi var artik. Kadinin hangi kosulda olursa olsun bakjmli olmasi, makyajli, hazir vaziyette cekici olmasi bekleniyor. Kac cocuk doğurursan dogur kilon yerinde olmalı falan. Gunumuzde kadina yapilan beden algisinin haddi hesabi yok. Bu yuzden gunumuze estetik cerrahlar ve kozmetik sektoru para basıyor. Kadin olarak her seyde iyi olman bekleniyor. Calismiyorsan eksiksin, guzel degilsen eksiksin, yemek bilmiyorsan eksiksin, bircok seyde eksiksin. Hem hizmetci, hem asci, hem bakici, hem bakimli ve kocasina ve disariya daima iyi gorunmesi gereken, her zevki kocasina yasatmasi gereken bir varlik, kariyer olarakta iyi olmasi gereken, iyo bir anne olmasi gerek... say say bitmiyor. Ama eskiden kadinlardan beklenti bu kadar fazla degildi. Artik yatakta dahi kadin olmak zor. Cunku performans arfik erkekten degil kadindan beklenir hale geldi. erkeklerin izledigi videolar geregi performansi erkek degil kadin yapıyor artik. Iyi oral yap, erkege iyi muamele et, yatakta iyi ol hareketli ol, cezbedici ol, giyin suslen erkegin karsisina cık... uatakta dahi kadinin tanimi degisti. Performans gostermesi gereken kisi erkekten kadina dondu. Gunumuzde her alanda, her seyde kadin olarak iyi olmasi gereken cinsiyet kadin. Calisan kadinlar erkeklerden hayat destegi bekliyor ama bunu alamiyorlar da. Bu yuzden ya boşanıyorlar o zaman sana ne gerek var omur boyu sana maddi ve manevi olarak hizmet mi edecegim diye. Ya da kimi de cocuklar hatirina ya da dul kadin olmamak icin bu duruma katlanmayi seciyor. Kimi de cok emek verdigi kariyerini birakiyor. Yani erkekler cikiota demiyor ki işi birakmak zorunda degilsin, seni bosanmaya itmek istemiyorum. Hayat yoldasligi icin imza attiysak seninle her seye varim demiyorlar. Evi bir süpürme yok, yerleri silmek yok, bulasiklari makimeye dizerek kadina destek olmak yok. Aslinda destekte demek istemiyorum bunlar yapilmasi gerekenler ama bizim erkeklere yapilmasi gerekenleri anlatmak zor. O yuzden destek diyorum. Daha yapilmadi gereken kismina gecmedi bu ulke. Daha bir destek nokyasina dahi gelmediler ki yapilmasi gereken olsun. Kadin calissin, her seyi kadin yapsin o zaman erkege ne gerek var. Bu sebeole bosanan cok kadi biliyorum cevremden. Ve bu giderek daha da artacak. Kadinlar şu hayatta yasamak icin tek sansim var. Onu da bu yogunlugun icinde mi yasamam gerekiyor, evlendiğim adam evde sus bitkisi gibi duruyor öylece, ayni anda işen eve geliyoruz o gidip dinleniyor benden yemek vs bir seyler hazirlamam bekleniyor. Bende istemez miyim hayattaki tek sorumluluğum işe gidio gelmek olsu , onume sicak yemekler gelsin, vocuklari sadece t dk sevip oyun oynayayim, geri kalan ödevleriyle, okuluyla, banyosuyla, tuvalet egitimiyle baskasi ilgilensin. Ben istemez miyim bunlari diyorlar. Bunu dedihi andan itibaren de kim iaileyi secip işi birakiyor (buna mecbur birakiliyor destegi yok cunku) kimi de kocayı kapının onune koyuyor ne işe yariyorsun ki bu evlilikte diye. Bir kesim de bu sebeplerle evlenmiyor. Tahminimce gun gelecek artik kizlar evlenmek istemeyecek. Şu an kizlar istiyor tum sorumluluklari goze alarak ama gun gelecek kizlar istemeyecek. Erkekler belki evlenecek, yuva kuracak kadin bulamayacak. Calisan kendi parasini kazanan kadinin evlilik konusunda hicbir artısı, hicbir avantaji yok çünkü. Ha kadinlar calismak ister miydi buna bakalim. Cevremde o kadar cok istemeyen kadin var ki. Kocamin cok parasi olsa da, ev gecinebilse de ev hanimi olsam diyen kadinlar var. Erkekler eskiden kadina sen calis demezlerdi. Ekonomiyi sağlaması gereken bir cinsiyet olarak gider gerekirse ek iş yapar ailesine yetmeye calisirdi. Simdi yetmiyor dedigin an sende calis o zamana geliyor bu konusma. Simdi kadinlar neden çalışıyor. Kadini buna iten erkekler aslinda. Bizim nenelerimiz, annelerimiz turk erkeklerinden cok ekonomik siddet gordu. Erkek kadina bakmakla yukumlu, ihtiyaclarini karsilamakla yukumlu cinsiyet. Topluma gire de boyleydi ozellikle eskiden, dini olarkta boyle. Ama erkekler kadina ekonomik siddet uygulayinca, kadina kendine bir seyler alsin diye para vermeyince, kadinin ihtiyaclarini karsilamayinca kadinlar calismak, kendi oaradini kazananmak, erkege muhtac olmamak durumuna geldiler. Yoksa kim ister hem disarda esek gibi calis, hem evde calismak ister aptal mi bu kadinlar. O yuzden birkac nesil kizim oku, biz cektik sen cekme, maasin olsun, paran olsun istedigin gibi harca dediler nenelerimiz, annelerimiz bizlere bunlari dediler. Param olsa babani, dedeni cekmezdim boşanırdım, kapiyi carpip giderdim ama param yoktu. Evde karin tokluguna calistim. Dedenin/babanin getirdigi seylerden yemek hazirlar onu yerdim. Baska da bie ihtiyacimi gormezdi, onun icin para vermezdi dediler. Kadinlarin calismak, kendi parasini kazanmak istemesinin sebebi bu. Yoksa kadin olarak disarda calismak zor cogu zaman. Milletin agiz kokusunu cekmek, erkeklerin tacizlerini cekmek, regl doneminde tansiyonun düşmus, kan kaybindan halsiz, karnina bicakla desiyorlarmis gibi bir sanciyla işe gitmek bizler icin kolay seyler degil. Adet doneminde vucut isisi dusuyor bazen. Ayaklarimiz, bacaklarimiz kendiliginden buz keserken, yorganin icinde dahi isinmazken sabahin soğuğunda, o sogukta daha da usuyerek (sonucta demir kaybediyorsun) kalkip okula, işe kendimizi boşa yormuyoruz yani. Erkekler bizleri maddi olarak zor duruma sokmasaydi kadinlarin bu kadar calisma heveslisi olacagini sanmiyorum. Yani günümüzde her acidan kadin olmak daha zor. Kadindan beklentiler cok fazla. Kadin olarak işe gidiyor olmak bile kimi zaman daha zor.
Taraflı ve eksik bakış açısı bir zeka zelzenişi...
Kadınların yorumları çıldırtıyor beni yaa
Çocuğa toplum beklentisi diyorlar, daha bir çocuğun anneyle kurduğu bağı ve ona daha çok ihtiyacı olduğunu bilmeden hem de. Çocuklar hakkında hiçbir şey araştırmıyor musunuz siz? Elbette erkeklerin üzerine daha çok yük biniyor. Erkek adam ağlamaz, erkeksen sünnet olacaksın, erkeksen askere gideceksin ve gerektiğinde öleceksin milletin için, erkek dediğin eşşek gibi çalışır. Erkek erkek erkek erkek her konuda erkekler eziliyor. İlk adımı erkekler atmalı, hesabı erkekler öder, evlilikte bile sorumluluk erkek tarafında olur. Hemcinslerimin cinsiyetçi olması kadar sinirlendiğim bir konu yok. Hep aynı şeyleri derler. Yok ev işleri, yok çocuk bakımı, yok yemek vs. Kusura bakmayın ama bi hanede birisi çalışıyorsa diğeri evle ilgilenmeli. O zaman gidin kocanıza siz evde oturun, çocuğa bakın, yemek yapın ben çalışır evi geçindirecek parayı kazanırım. Bunun cinsiyeti yok, biri çalışıyorsa ve bu yetiyorsa geçinmeye diğerinin evle ve çocukla ilgilenmesi gerek. BU KADAR BASİT. Hayaliniz bakıcı falan tutup çocuğu ilgisizce büyütmekse eğer bi zahmet yapmayıverin çocuk sonra piskopat olup çıkıyor
Param olsa seninle evlenirdim hiç düşünmeden
@LeeCooper2002 Fjsdjsdjsafjasf
Sbhdhd öyle ama erkekleri anlayan kızları görünce saygıyla önünüzde eğiliyorum valla empati yapan kızlar yok gibi , tek sermayesi bi tarafı olan kızlar çıkıp zengin avlamaya dışarda surtuyorlar gece gündüz sonra da padişah kızı gibi liste çıkarıyorlar al o listeyi kendine sok derler el insaf 🤣🤣
Cevap
8Cevap
Kişiden kişiye değişir ama kadınlara değer verilmiyor bu ülkede
Erkek arkadaşlar alınmasın ama bana göre kadından daha fazla şey bekliyor çünkü hem kadın iş hayatında olsun Hem evine gelsin yemek yapsın Hem 1-2 çocuk yapsın baksın Onlara iyi anne olsun iyi aşçı olsun İyi bir işi olsun.
Asla böyle bir talebimiz olmadı
Biz ekonomik özgürlüğümüz olsun diye yaptık Peki evdeki işleri niye bekliyorsunuz
Ortak yapabiliriz ama Erkekler hep kadına bırakıyor kadının yapması gerekmiş gibi davranıyor
Her iki tarafta beklentilere maruz kaliyor..
fakat Kadina beklenti daha fazla ister Anne babasi ister esi kayin valide görümce
herkesin bir beklentisi var..
Erkek tek esinin beklentilerini maruz kaliyor 🫣
İkisinden de farklı beklenti. Erkekten güç ve liderlik bekler para zor bişey gerçekten. Ama kadınlarda da sürekli iffet güzellik baskısı aşırı derecede var ikisinin de zorlukları var
Kadından daha fazla beklenti var. Güzel olacak entelektüel olacak erkeğini elinde tutacak. Çalışacak çocuk bakacak. Bu kadar özellik sanki erkeklerde var ya kadınlar insanustu varlıklarız galiba
Güzel olma entelektüel olma çalışma çocuk da yapmayalım. Yine de ben yemek yapmak zorunda değilim diyorlar kızlar, o zaman SG git Popeyes burger King önüne çadır kurup orada yasa
Topluma gerek yok koca şehirlerin altyapısını erkekler ayakta tutuyor yani bu konu tartışmaya kapalı olması lazım bence. Bazen g’te g’t demekten çekinmemek lazım gençler
Herkesin bildiği üzere erkekten daha çok beklenti içerisindedir.
İkiside farklı ama yinede kadın demek istiyorum
Kadın Güzel ve akıllı olsun yeterli. Ama makyaj/estetik hariç
Erkeklerden çok beklenti oluyor ama kadınlardanda bişeyler beklenmeli bence
Sadece ekonomi genelde erkekten beklenir. Geri her şey kadından.
Sadece ekonomi canım büyütmeye gerek yok milyoncuklar ne ki
Her ikisi içinde ama erkeklere daha çok yük biniyor
Kesinlikle kadın. Beklenti de demeyeyim de kadınlarin en ufak bir konusu hakkında dahi söz sahibi olduğunu düşünüyor toplum. Ve sürekli bir kalıp içine sokulmaya çalışılıyor kadın nesli.
Toplum sadece bekliyor
Kadınlardan daha çok beklenti var gibi geldi.
önemli olan beklentilerin sayısı değil zorluğu ablam. Sen evde milyonlarca iş yaptığını söyleyebilirsin ama sadece o evi alamadığı için bile evlenemeyen yüzbinlerce erkek var şimdi o milyonlarca (!) Beklentiyi bi tarafa say bide evi altını yok diye ilanı aşk bile etmeye yüzü olmayan erkekleri düşün ne kadar içler acısı... aybaşı kira gelmiş ee ama ben seni seviyorum aşkım... Yürek dayanmaz.
Kişiden kişiye değisiyor
Kadından
Kadından tabi ki
Erkeekk
İkisinden de
Kadından
Kadından
Kadinlardan
Kadından
Bence erkekten çok beklenti var
Kadından
Tabikide kadınlardan