+1 yılMüslümanız diye gecinsekde değiliz. Neden ben müslümanim değilde neden böyle müslümanim diyorum. Ne olduğum belli ne olmadığım bazen sorguya çekiyorum kendimi ya tamamıyla müslüman ol ya da olma. Ailem ve çevrem yüzünden arada kalıyorum.
11 Yorumla- +1 yıl
Yani herkes deist gibi yaşıyor aslında ama farkında değiller.
En İyi Cevaplar
+1 yılİslam dininin sadece Arap kültürünü kapsaması bana göre yanlış bir düşüncedir. Alemlerin Rabbi Allah bu dini Araplara değil bütün dünyaya indirip, Hz Muhammed’e tebliğ ettirmiştir. Günümüzde İslam’ı çok batıl yorumlamalarla, gruplaşmalarla ve kendi kafalarına göre haramlaştırmalar yapan bazı zihniyetlerden dolayı bugün basit bir din olarak görüldüğünü kabul edebiliriz. Oysa Allah’ın hakiki dini barış ve sevgi dinidir. Allah’ın bu hakikat ve kurtuluş diniyle bugün İslam diye bizi zehirlemeye çalışan zihniyetlerin dininin arasında çok fark vardır. Elhamdulillah müslümanım. Ben hakikatin ve Allah’ın müslümanıyım. O zihniyetlerin “İslam’ıyla” uzaktan yakından alakam yoktur
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 151,2b cevap paylaştı.
u +1 yılSormadım çünkü değilim. ama her türlü inanca sonsuz saygım var
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSordum ve 7 yıldır müslüman değilim.
16 Yorumla- +1 yıl
Tebrik ederim✌️😊👍
Cevap sahibi+1 yılArap ülkelerini anlarım da Türkiye’de nasıl hala Müslümanlık çoğunlukta hiç anlayamadım. Gerçi gittikçe azalıyor gibi de geç oldu. Etkili kurumların başında karma inanç sisteminden insanlar olmadıkça hiçbir şey değişmeyecek.
- +1 yıl
Son soruma cevap vermeni isteyebilir miyim senden?
- +1 yıl
Belki dikkatini çeker.
Cevap sahibi+1 yılcevapladım dostum
- +1 yıl
Bükücü35 olan kişi sen misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
+1 yılben hic bir sey degilim "nihilistim"
11 Yorumla- +1 yıl
O da iyimiş✌️😊👍
+1 yılMusluman gibi yaşamıyorum. Ben daha çok mümminim mişim gibi geliyor
19 Yorumla- +1 yıl
Bence pek yaşamıyor gibisin ama yine de sen bilirsin.
- +1 yıl
Lan olum😂😂😂
- +1 yıl
Yanlış anlaşılmasın ama İslam'da mahremiyet diye bir şey var ya... Yani özel yerlerini göstermemeye dikkat ederler genelde ama sen bir soruda üstün komple açık fotoyu koymuşsun yani.
- +1 yıl
Ama tabi ki senin tercihin sadece bil diye söylüyorum.
- +1 yıl
Ne var bunda ki. Ha denize girmişim havuza girmişim insanlar var ha burada bi soru stili oluşturmuşum kendimi koymusum malzeme olarak. Go+ümü s2mi açıp koymamışım ya yani. Sende bi alemsin yani moruk. Efendi efendi soru sormuşum
- +1 yıl
Hayır ben sadece İslam'da mahremiyet diye bir kavram olduğunu söyledim sadece. Hani sen de yorum da demişsin ya mümin gibi yaşıyorum diye müminlerin (müslümanların) bunu gibi şeylere önem verdiğini söylemek istemiştim sadece. Kötü bir niyetten değil. Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim.
- +1 yıl
Musluman bir yaşam tarzıdır bir kuralları vardır. Mummin ise inanmak sebaat etmek demektir.. Benim hayatım musluman gibi değil dediğimi hatırlıyorum yukarıda daha çok inanan birisi gibi hissediyorum kendimi
- +1 yıl
Ama niyetim kötü değildi yine de teşekkürler cevabın için.
- +1 yıl
Kötü demedim. Hayırlı günler
Gizli Üye(36-45)+1 yılNeden müslüman hamuruyla yoğrulmuş ülkemde bu kadar islam düşmanı var ve hiç bir müslümanında buna sesi çıkmıyor?
03 Yorumla- +1 yıl
Sana ne kardeşim? Mağdur edebiyatı yapacaksan ikileyebilirsin.
Cevap sahibi+1 yılBöyle mallarda konuşur işte böyle
- +1 yıl
Sen önce ağzını toplamayı bil benle öyle konuş. Barbarca konuşacaksan benle hiç tartışmaya bile girme.
+1 yılDeğilim. İslam doğru değil.
11 Yorumla- +1 yıl
Tebrik ederim✌️😊👍
+1 yılneyseki agnostiğim
11 Yorumla- +1 yıl
Abla son soruma cevap verebilir misin rica etsem?
+1 yılElbette sordum, genel hatlarıyla da öğrendim
17 Yorumla- +1 yıl
Peki Müslüman mısınız?
- +1 yıl
Evet
- +1 yıl
Tabi sizin kararınız ama ben Arap kökenli bir dine inanmam şahsen. Yorumunuz için teşekkürler.
- +1 yıl
Elbette bi ırka mensup birine ve elbette kendi lisanıyla inecek, bu onun evrenselliğine zeval vermez. Çünkü hepimizin ırkı ve dili var.
- +1 yıl
Ben arabım, ama Müslüman olmamın sebebi araplığım değil.
- +1 yıl
Yani sizin kararınız dediğim gibi barbarca konuşmadığınız ve medeni olduğunuz için teşekkür ederim.
- +1 yıl
Rica ederim, münazaraya da açığım, belki birbirimizi aydınlatırız.
Sormadım çünkü değilim
10 Yorumla
+1 yılSordum ya siz
161 Yorumla- +1 yıl
Ben de sordum ve Arap Muho'nun ilkelerini saçma buldum ve Ateist oldum.
- +1 yıl
Hangi ilkeler saçma size göre?
- +1 yıl
Ayrıca muho demesseniz sevinirim saygılı bı tartışma olsun isterim
- +1 yıl
Çok eşlilik, kadının köle olarak görülmesi, başörtüsü ve barbarca ceza yöntemleri (el kesme falan . yani)
- +1 yıl
Birisi annenize tecavüz etse onun öldürülmesini istemez misiniz?
- +1 yıl
Eşinizin açık dolaşması sonucu başka erkeklerin onu arzulaması hoşunuza gider mi?
- +1 yıl
İlk sorunuza gelirsem öldürmek barbarca bir yöntem olur ama bir şekilde ceza almasını isterim. İkinci sorunuza gelirsem niye yani kadınların başı kapalı mı olması gerekiyor? Yani kadın kısıtlanmak için mi var? Yani bence hiç Modern değil bu söyledikleriniz.
- +1 yıl
Taliban, IŞİD gibi örgütlerin islam adı altında neler yaptıklarına bakmanızı tavsiye ederim.
- +1 yıl
İnsanın yaratılışında bu vardır. Açık bı kadın gördüğü zaman arzulayabilir ve kötü şeyler yapabilir. Kadın eşi için süslense onunla vakit geçirse daha iyi olmaz mı? Hergün yüzlerce taciz vakası oluyor. eskiden bu kadar sapık yoktu. ayrıca bu söylediğimden kadının varoluş amacının kısıtlanmak olduğunu nasıl çıkardınız. Bı de biri Allah korusun anneme tecazvüz ederse modernlik barbarlık dinlemem öldürülmesini isterim. Sizce de bunlar doğru değil mi?
- +1 yıl
Bı doktor hastasını bilerek kötü tedavi edip ölümüne sebep olursa bu tıp biliminin suçu mu olur yoksa o doktorun mu? Tabiki doktorun. İslam içinde aynısı geçerli. Bazı müslümanların kötü olması islamı yalanlamazki.
- +1 yıl
Ben de size şunu sorayım o zaman: Niye kadın illa ki eş mi olmak zorunda? Kadın kendi kendine yaşayamıyor mu?
- +1 yıl
Olabilir kadın zorla evlendirilmz. kendi kendine yaşayabilir. Ne var bunda. İslam'da kadın zorla iradesi dışında evlendirilmeski
- +1 yıl
Sana 6 yaşındaki kız çocuğunun zorla evlendirilme olayına bakmanı tavsiye edeyim o zaman ki bu olay daha bi kaç ay önce ortaya çıktı.
- +1 yıl
Ama ben yine de Arap masallarına inanmak istemem açıkçası... Yani Lenin ve Stalin varken Muhammed'i mi benimseyim?
- +1 yıl
Türkiyedeki mi?
- +1 yıl
Evet Türkiye'de olay oldu ya tarikat muhabbeti oldu ya hani.
- +1 yıl
Ona ne diyorsun peki?
- +1 yıl
İslam evrensel bir dildir. zaten Araplar kötü oldukları için onlara peygamber gönderilmiştir. Hz Muhammed sadece arapların değil tüm dünyaya gönderilmiştir?
- +1 yıl
Ama olsun yine de bunlar benim için masaldan ibaret. Yani Lenin ve Stalin gibi kahraman şahıslar varken...
- +1 yıl
Ne diyecek yanlış bı şeydir. Bunu reddederek değilim. Bu da islamın suçu değil bana hep insanların yaptığı yanlışlardan örnekler veriyorsunuz. Çok iyi kalpli müslümanlar da var. Siz sadece kötü taraftan bakıyorsunuz? Medyanın oyunlarına gelip islamı öcü gibi görüyorsunuz.
- +1 yıl
Lenin ve Stalin Hz Muhammedden daha mı iyi?
- +1 yıl
Tabi ki de. Onlar Rusya'yı çarın tehlikesinden kurtardılar ve Rusya'yı geliştirdiler. Onlar benim kahramanlarım. Yaşa Yoldaş Lenin, yaşa Yoldaş Stalin.
- +1 yıl
Bı şey sormak istiyorum. Ama gerçekçi bı cevap verin lütfen. Bu yazdıklarımdan sonra İslam'a bakış açınız hiç değişti mi?
- +1 yıl
Hayır.
- +1 yıl
Solcu ilkelerime aykırı.
- +1 yıl
Siz İlahiyatçı mısınız?
- +1 yıl
Sadece merakımdan sordum da.
- +1 yıl
Sen hiç kuranı türkçe okudun mu?
- +1 yıl
Hayır normal bı vatandaşım
- +1 yıl
Muhammed'in ilkelerini merak etmediğim için okumaya gerek duymadım. Çünkü o ilkelerin Ortadoğu'da insanlara verdiği zararı gördükten sonra okumaya da pek gerek yok dedim.
- +1 yıl
Anlıyorum. Size bı söz atıcam sizden ricam onun anlamını yazabilir misiniz? anlamını merak ediyorum da
- +1 yıl
Tamam olur.
- +1 yıl
"Zira Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Gözlerinde de perde vardır ve büyük azap onlar içindir."(Bakara, 2/7),
- +1 yıl
Bunun anlamı nedir?
- +1 yıl
burada ne denmiş ne mesaj verilmek istenmiştir.
- +1 yıl
?
- +1 yıl
Ben bilmiyorum ki abi ne diyim şimdi.
- +1 yıl
Ne desem yanlış yani.
- +1 yıl
Şunu demek istemiş olabilir mi? Birine bu düşünceyi kanıtlarla delillerle ispatlamasına rağmen bı kişi bunu ısrarla kabul etmiyorsa ahmaklık etmiş olmaz mı?
- +1 yıl
İyi de abi sen bana kanıt sunmamışsın ki.
- +1 yıl
Sana bilimsel kanıtlar sunsam iman eder misin?
- +1 yıl
Sun bakalım
- +1 yıl
Göreyim önce kanıtları.
- +1 yıl
Biz göğü ‘büyük bir kudretle’ bina ettik ve şüphesiz Biz (onu) genişleticiyiz.” (Zariyat Suresi: 47)
- +1 yıl
Evrenin genişlediği günümüzde bilimsel olarak kanıtlanmıştır
- +1 yıl
Sence 1400 yıl önce ç9lde yaşayan bı adamın bunu bilmesi bı mucize değil midir?
- +1 yıl
Abi kuran vb. kitaplar bilimsel bir kaynak olarak geçmiyor.
- +1 yıl
Kuran ideolojik bir kitaptır.
- +1 yıl
Yanlış anladınız bu bilgi Kuran'da 1400 yıl önce söylenmiş ve günümüzde bilim tarafından kanıtlanmış. günümüzde yeni keşfedilen bı bilgiyi 1400 yıl önce Kuran'da geçiyor. Bu bı mucize değil midir?
- +1 yıl
1929 yılında Amerikalı bilim adamı Edwin Hubble evrenin sürekli olarak genişlediğini ispatlamıştır. Kuran-ı Kerimde Zariyat süresinin 47. Ayeti aynı şekildedir. Zariyat suresinin 47. ayetinde:”göğü kudretimizle biz kurduk ve biz onu genişletmekteyiz.” buyurulmaktadır.14 Ara 2015
- +1 yıl
Mucize 1929 yılında keşfedilen bu bilginin Kuran'da o dönem teknoloji gelişmemişken söylenmesi
- +1 yıl
Abi ben Arap Karşıtı birisiyim ve bana Muhammed'in doğru olduğunu söylemeye çalışma bence. Ki mucizeler olsaydı Tanrı beni mavi gözlü yapardı yani. Mavi gözlü olmamın bana ne zararı olacaktı ki?
- +1 yıl
Neden cevap vermiyordu Hz?
- +1 yıl
Sana başka mucizelerde yazayım mı?
- +1 yıl
Abi benim bir işim var bir kaç dakika sonra yazsam olur mu? Tartışmadan kaçmaya çalışmıyorum gerçekten.
- +1 yıl
Hatta hoşuma gitti tartışma.
- +1 yıl
Ben sana kanıt sunuyorum bilimsel örnekler veriyorum mucize gösteriyorum. Bütün bunlara rağmen inanmamak sence doğru mu?
- +1 yıl
Benim de hoşuma gitti sana inanıyorum istediğin zaman yazabilirsin. Yalnız senden bı isteğim var.
- +1 yıl
Nedir?
- +1 yıl
Önyargılarından kurtulmanı istiyorum. bugün zararını görmiyebilirsin ama ilerde çok pişman olabilirsin. Bu hayatın her alanında böyledir. Senin İslam'a karşı çok önyargın var. Belki de cinsel kimliğin yüzündendir. Ama inan bana önyargılarından kurtulursan çok şey başarırsın ve çok mutlu olursun. İslam'a karşı önyargılarını bırakır mısın?
- +1 yıl
Bunu yapar mısın benim için değil senin için istiyorum bunu çünkü seni sevdim iyi birine benziyorsun. bu karanlık yolda kalmanı istemiyorum.
+1 yılSen niye atesitim desen keşke..
05 Yorumla- +1 yıl
Dedim ve Arap dinin aptalca kuralları ve yasaklarını gördükten sonra vazgeçtim. Ayrıca senin de Afganya'ya bakmanı tavsiye ederim ama sen bilirsin.
- +1 yıl
Yani bir kadın ya da bir insan neden kendisini kısıtlayan şeylere neden inanır? Yani biraz 🧠 kullansak mi acaba? Ne dersin?
- +1 yıl
Aptalca mi bunun için pişman olduğun gün gelecek ama umarım o zaman geç kalmış olmazsın.. müslümanim iyi ki de müslümanim.. herkes bunu nasıl yaşar yaşamaz bu o kişiyi bağlar. Kimse benimle aynı Mezara bende kimse ile aynı mezara girmeyeceğim. Hakkı ile yerine getiriyor muyuz bu sorgulanır elbette kuluz biz eksiğimiz elbette çok Allah tamamıyla yapabilmeyi nasip etsin.. sen müslüman değilken bunu sorgulamak sana düşmez insanlarin zihnini bulamayami çalışıyorsun.. bu tür soruları sevmiyorum ayırım yapıp huzur bozma amaçlı bu sorular.. @KSMakale niye incelenmiyor!
- +1 yıl
Yani gelecekte ne olacağı hiç belli olmaz ama pişman olan taraf siz olmayın da o benim için yeter. Kendini kısıtlamaya devam edebilirsin sonuçta bana bir şey olmayacak. Neyse sizin iyi ve mutlu olmanızı dilerim.
- +1 yıl
Sendeki Beyin ise eksik kalsın.. ben aklımdan memnunum.. sen seni yaratan Allah'a karşısin böyle düşünen bir insan istersen uzaya çik aklıni sorgularim.. bu kadar herşeyin tesadüfi olacağıni düşünen bir insana çene yormam ben geç orayi.. senin gibilernin zekadan yoksun sorularını görmemek için en güzel şey bir tuş.. hadi o olan zekanla övün bakalım bu sözlerim. Kulaklarında çınlasın ama zamani geldiğinde şimdi değil.. eyvallaah sanaa
Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Aklın yolu bir olduğu için Müslümanım🤲🏻🙏
09 Yorumla- +1 yıl
Ben aklın yolunun bir olduğunu görmedim ama yine de sen bilirsin.
- +1 yıl
Yani ben de sana bir Afganistan'a bakmanı tavsiye ederim ama Yine de sen bilirsin✌️😊👍
- +1 yıl
Yani bunu İslam adı altında yaptılar ama yine de sen bilirsin✌️😊👍
🧠 bunu kullanmanı tavsiye ederim.
☪️ buna inanacağına ⚛️ buna inan.
✌️😊👍 - +1 yıl
Sana Taliban, IŞİD vb. İslami örgütlerin İslam adı altında insanlara neler yaptıklarını bakmanı tavsiye ederim. Osmanlı demişsin ama Osmanlı'da harem denen aptalca bir şey vardı (Padişahların çorap değiştirir gibi masum köle kızları s*k*p hamile bıraktığı yer.) Yani gerçekten bir kadın olarak nasıl hala böyle şeyler olduktan sonra Arap Muho'nun aptalca kurallarına ve yasaklarına göre yaşıyorsunuz acaba? Bir gün Burka'ya girdiğin zaman haber ver ✌️😊👍
- +1 yıl
Kendine kısıtlamaya devam et bakalım sende bakalım kimin kaçıncı karısı olacaksın?
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat