Merak ediyorum açıkçası para bizde mi yok Millet de mi çok
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Parası olan çıkıyor zaten
Genelde artık bir evde iki kişi çalışıyor. Eskiden sadece erkeğin maaşı yeterdi.
Eskiden derken hangi yıllar o
Daha 6 7 yil once bile cok daha iyiydi ekonomi
Açıkçası 2012'den beri çalışıyorum ilk defa aldığım paradan en az 5.000 lira bıraktığım yıl bu yıl
Oturdugun yere ve yasam sartlarina gore degisir tabii
2019'dan bu yana yalnız başıma yaşıyorum ev kira a faturalar çıktıktan sonra 5000 lira birikim 2000 liraya yakın da harçlık bırakıyorum O derece yani
Ailede bir kişinin çalışmasıyla ev döndürülemez buna katılıyorum Ancak iki kişi çalışırsa rahat bir şekilde geçim olduğu da ortada bana göre
85 milyon içinde gördüğün birkaç milyona aldanmaman gerek
Türkiye'de kayıtlı olan araç sayısı sanırım 50 milyon vardır Peki 25 lira olan mazotu Bu millet nasıl alıyor
50 milyon araç sayısı olabilir ama bunların içinde galeriler şirketler bilmem neler bir sürü etken var 50 milyonu tek tek bireylere indirgemekte yanlış matematik ayrıca çoğu araba eski zaten hadi diyelim arabalar kendilerinin mazotu benzini kredi kartı ile alıyorlar tatilleri kredi ile yapıyorlar kredi kartı kullanım ve borçlu sayısı rekorlarda şu an en temel ihtiyaçlara bile kredi çekiyor insanlar, zaten sene boyu eşek gibi çalışıyor millet bir kaç günlük tatili bile krediyle borçla zar zor yapıyorlar
Benim çevremde fakir asgari ücretle yaşayıp da hayatını hala en lüks şekilde idame eden birçok insan var Bu da çok farklı bir durum
Galerideki Araç sayısını indirgememek gerekir dedin ama daha 6 ay öncesine kadar 2 araç bulamıyoruz diyerek velveleye veren bir insan kitlesi vardı Hatırlarsan galericilerin Hepsi de araçları depolara kaldırmış lardı ülkede enflasyon bilmem kaç olmuş dolar bilmem kaç olmuş hayat pahalı mı pahalı şartlar Normalde Kemer sıkma politikası gibi olması gerekirken kimse ama hiç kimse lüksünden ödün vermiyor geçim sıkıntısı yokmuş gibi bir harcama söz konusu
dayı ne diyorsun milletin ev kirası asgari ücreti geçmiş nasıl lüks yaşayabilirler farklı bir gelirleri veya kendilerine ait evleri yoksa awk ülkeyi olumlamaya mı çalışıyorsun daha akpli falan mısın hiç konuşmayalım öyleyse, he kazandığı paraya bakmaksızın borçla harçla kazandığından fazla harcayan tipler var onlarında kendi sorunudur bu
Benim çevremde de var asgari ücret alıp borç batağına girip tatile giden arkadaşlar hepsinin de felsefesi de şu "silkilmiş gtün davası olmaz"
Ben de anlamış değilim Bu toplumun hem açız deyip de hem de parayla oyun oynamasını
Ne yapsın ki insanlar dünyaya bir kere geliyorsun yaşadığın şartlar kötü artık boşveriyorsun günlük yaşıyorsun birçok insan böyle yapıyor kredi borcu olmayan insan yok neredeyse, karın tokluğuna yaşamak koyuyor insana biraz cesaret olsa bende çeker kredi mis gibi tatilimi yapar yarınım yok gibi yaşarım bir kaç gün ama sonrası dert tasa bunu ben kaldıramam bazıları kaldırabiliyor. Birde ekonomiden ötürü artık insanlar ailecek yaşamaya başladı bu geçimi kolaymış gibi gösteriyor ama aslında büyük bir tehlike bugün bir genç kendi başına asgari ücretle ev tutamayıp baba evinde yaşamak zorunda kalıyor tamam baba maaşı kendi maaşı ile geçinebiliyor ama bu insan ailesiyle yaşamak zorunda kaldığından çoğu şeyden mahrum kalıyor senede bir kere iki kere bir kaç günlük tatille sıkıntı atıyor daha fazlasını yapamaz zaten.
Tatile gidenlerin hepsi de chp li açız diyorlar ama bende anlamadım yollar araba dolu vızır vızır
Para varda açız diye yalandan geziniyorlar herseyinde en iyisini yapiyorlar dayı
Her şeyin en iyisini yaptığına katılıyorum
Thanksss
Param yok diyenden korkucan…
Azınlık onlar
Evinin önünde modeli güzel olan bir araç görünce o evin Muhtemelen maddi durumu iyi geliyor bana
iboş nerenin cahilisin sen
Sen de anlatmak istediğini açıkça anlatırsan sevinirim kelime edebiyatı yapma a**** koyayım
tayippçi misin iboş
Sorguluyorum hayatı diyelim seçimlerimiz bitti
ama akp'li gibi sorguluyorsun :d şu fotoyu sorgulayıp bana cevap verebilir misin?
Gördüğüm şey doların fiyatı galiba
Ekonominin kötü olduğu bariz ortada bunu kimse inkar etmiyor ki
Inkar etmediğimiz diğer bir konuda muhalefetten iktidar olmayacağı
Denize düştük diye yılana sarılacak değiliz a**** koyayım
Muhalefet bu seçimde kazanma olasılığı %99 iken kendi aptallığı yüzünden bile ve isteyerek seçime AK Parti'ye teslim etmedi mi
www.mserdark.com/.../ilberbey.jpeg
Kirli çıkılar :)
Akrabalara yedirmemek için fakiriz edebiyatı mı yapıyorlar acaba