Oturduğum sitede neden hiç başörtülü yok?

20 senedir pendikte yaşyorum. iki sene öncesine kadar oturduğm site muhafakarların ağırlıklıydı ve her çeşit insan vardı. 30 senelik filan bir siteydi.. iki sene önce yine aynı bölgede yeni yapılmış bir siteye geçtim. havuzlu mavuzlu ve birazcık lüks bir site. sitede tek bir başörtülü bile görmedim yaşayan. ve girip çıkan herkes entel dantel kesim... asıl merak ettiğim ise şu: bu iş para işi değl, çünkü şuanki sitede oturan süslü püslü tiplerin çoğu kirasını ödeyemiyor, yine de daha ucuzu varken burada oturuyor. yine aynı şekilde pendik muhafakar kesimin ağırlıkta olduğu bir ilçe olmasna rağmen bu sitede hiç muhafazakar kesim insanı olmaması da çok enteresan. yani insanlar içgüdüsel olarak oturacakları yapıları seçiyor sanki? - düşünsenize, kesimler artık semtlere, ilçelere, mahallelere göre değil, direkt oturulan binaya yapıya göre bile ayrışyor- peki asıl soru: sizce nedir bu seçimlerde işleyen o içgüdüsel ayrışma mekanizması?

Güncellemeler
+1 yıl
son cümlemde "seçimlerde" derken "insanların bu tercihlerinde" demek istedim...
Güncellemeler
+1 yıl
bu konunun çok önemli sosyolojik bir konu olduğunu düşünüyorum. örneğin İstanbul'un merkezindeki semtler, belli kitlelere hitap eder aslnda. işte kadıköy şu kesime, Fatih bu kesime aittir çoğunlukla. ama pendik gibi ceper ilçelerde yapılaşma yeni yeni geliştiği için eski yapılarla yeni lüks yapılar arasında kendi için kümelenmiş kitleler farkı var.
Oturduğum sitede neden hiç başörtülü yok?