Kayınpederimin anlaşamamadığı bir yakın akrabası, eşimle beni ziyarete gelmek istedi, kabul ettik. Yanlız adam bizden sonra kayınpederimin evine gitti, barışma amaçlı. Kayınpederim kendisini o an kovmadı ama sonradam mesaj atarak kendisinle bir daha görüşmek istemediğini belirtti.
Bu olaydan bir gün sonra eşimle tatile gideceğimiz gün, kayınpederim eşimi arayıp “senin yüzünden bize geldi o adam” deyip eşimi suçlayıcı konuştu ve eşiminde benimde bencilce tatil hevesimizi kırdı. Bende bunun üzerine kendisine mesaj attım keşke kırıcı konuşuklar olmasayı, hele de böyle bir günümüzde diye. Bu arada hamileyim ve böyle gerginliklerin benide çok üzdüğünü belirttim. (attığım mesajı psikoloğuma gösterdim ve kendisi içeriğinde hiç bir sorun görmedi). Narsist olan kayınpederim bu davranışımı büyük bir terbiyesizlik olarak algılayıp, ikimizide sosyal medyasından sildi, beni telefonundan engelledi, ve tatilden döndüğümüzde eğer bir daha ona karşı gelirsem anama sülaleme sövmekle tehdit etti ve eşime karın dahada evime gelmesin dedi.
Kayınpederim eşime çocukluğunda psikolojik ve bedensel şiddet gösterdi, eşim o yüzden 33 yaşında kendisini babasına karşı savunmakta çok büyük zorluk çekiyor. Bense böylesi haksızlığa kesinlikle tahammül edemiyorum. Kayınvalidem çok iyi bir insan yanlız ben gelin olarak böyle saygısızlık yapamazmışım dedi. Önümüzdeki bayramda gidip kayınpederimin elini öpüp barışmamızı istiyor. Eşine hak veriyor çünkü gelin kayınpederle böyle konuşamazmış ve sonuçta eğerki bir sefer daha saygısızlık edersem sövermiş diye savundu eşini. Bunun ardındanda sinirli bir anında böyle söylemiş olduğu için, kayınpederimi çok fazla ciddiye aldığımızı düşünüyor.
Benim kendi babam ben evlenmeden önce vefat etti ama kendisiyle bir şeyden rahatsızlık duyduğumda konuşabiliyordum.. kayınpederim gibi narsist ve gözü dönen bir insan tırnağı bile olamaz babamın ama kayınvalideme göre ben babama istediğimi söyleyebilirmişim ama kayınpedere karşı böyle olmazmış, o öyle görmüş. Bu arada kayınpederim gözü dönünce kayınvalideme ve ailesine de söven bir insan. Önümüzdeki bayramda kayınpederimi ziyaret etmek hiç ama hiç içimden gelmiyor. Kayınvalidem beni kayınpederimin elini öpüp barışmaya zorlayacağından eminim. Bense böyle bir terbiyesizce yapmış olduğu tehditten sonra, kayınpederimi görmek bile istemiyorum ama eşimin hatrı için (onu çok ama çok seviyorum) birazda olsa tereddüt ediyorum görüşüp görüşmemekte. Bayram günü kayınvalidemi çalıştığı markette ziyaret etmeyi düşündüm ama eşime dediki “eğer bayramda gelmeyeceksiniz evime, o zaman hiç bir zaman gelmeyin”.
Siz olsanız ne yapardınız?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer