Dostum bizim ülkemizde zor. Çünkü evlilik dediğimiz şeyde zannetme ki iki kişi evleniyor. Hayır. İki aile evleniyor aslında. Bu yüzden eşin istemiyorum dese bile aile fertleri karşı çıkacak ve adetlerin yerine getirilmesini isteyecektir. burada kızın yapabildiği tek şey ev, eşya ve altın konusunda vicdanlı olmak onun dışında düğünler ailenin istediği şekilde oluyor.
Kadının kendi soyadından kütüğünden vazgeçmek zorunda kaldığı
Afedersin ama gelin paralı dügün ve altın istemeyince
"Acaba bu kız değil mi birileriyle bir şey mi yaptıda ucuza gidiyor " diye laf edilen
sanki c*nsellikte sadece erkekler zevk alıyormuş gibi
erkeğin "bedava s*k*yorum" diye düşüncesi olduğu
"Ve kadınların cinsellik sonrasında evli bekar farketmeksizin Para almadığında (dügün yaptırmıyorsa altın aldırmıyorsa geli lık aldırmıyorsa vs.) kullanıldığı
Çünkü c*nselligin sadece erkekler için odlugu düsünülen bir toplumda
Bu dediğin pek görülmez
Ya toplumu değistiriceksin ya da toplumunu değiştiriceksin
Yani ya toplumun kafa yapısına reset atmak gerek kızların saçma sapan kendini aşko kuşko prenses sandıgı kocişim kocişim diye yeni gelin süslemesi yapın Instagram dan hemen soyadını değiştirerek hemcinslerind nispet attıgı erkeklerin ben s*k*yom ya oh buhuhu bedava garı 🦧🦍
Diye düşündügü bu tolumun kafasına ya reset atılacak
ya da bu toplumda bu tarz düsüncelerle beyni yıkanmamış o nadir kişiyi bulmak için yıllar vericeksin
ya da son şans olarak bu toplumda değil başka toplumada yaşayacaksın yani Rus avrupalı vs. Kadın bulucaksın
Ya ben bunu gerçekten anlamıyorum. Mesela bizim adetlere göre düğün yapıp yapmamak damat tarafına kalmış bir istek. Yani mesela biz ablamı evlendirdik ama sadece nikah oldu. Soruyoruz damat tarafına düğün yapmak ister misiniz?( çünkü düğün damatindir, kına kizin adeti var.) Hayır derlerse hiçbir şey denmez. Özellikle kız tarafının düğün istemesi bana yetiştirilme tarzım yüzünden garip geliyor.
Ayrıca düğün istemeyen kız bulmak istiyorsan muhafazakar aile kızı bul😅😅 düğün çalgılı olduğu için günah bu yüzden istemiyorlar genelde.
Geçen bir tanıdığın düğününe gittik.400 bin vermiş salona bahçeliydi. Yemekleri çokta güzel değildi tabaklar felan özetisizdi o parayı haketmiyordu. Tek güzel olan antrikottu.😂😂😂
Parasız erkeği kabullenecek kızı nerde bulurum diye soruyorsan anca cingen mahallelerinde veya gecekondu mahallelerinde yaşayan yani sana denk bir kız bulursan okey olur. Parasız erkeği annesi bile sevmez diye boşuna dememişler😂
Açıkçası sadece nikah isteyecek çok kız vardır ama aile önemli. Aileler ne yazık ki bu duruma pek de sıcak yaklaşmıyor. Ailesi de buna razı olacak bir kadın da nerede bulunur bilemiyorum bölgesel olarak.
çok sinir bozucu bir durum. ben bıraksalar nikahla hallederim mesela. ama annemler uzaktan biri olursa 2 düğün olacak diyor. istemem dedim. sadece sen karar veremezsin diyolar. neyse Allahtan yakın zamanda evlilik düşünmüyorum.
Dostum inşallah öyle birini bulursun ama şimdi herkes show yapmanın peşinde bilirsin abartılı düğünler filan.. Bende evlenmek istersem düğün istemeyen birini isterim açıkçası ama ihtimaller biraz imkansızı gösteriyor maalesef.