Oruç tutan sinirli babalar?

Burada derdimi anlatmak için yazıyorum artık sabrım kalmadı. Babam 3 gündür oruç tutuyor kurban bayramına kadar tutmaya devam edecekmiş ama oruç tuttuğu zaman bize o günü zehir ediyor. Anneme, anneanneme, teyzeme küfür ediyor. Saçma saçma sebeplerle kavga çıkarıyor. Dayanamıyorsan tutma diyoruz ama anlayan kim ki şu an tuttuğu oruçlar farz oruçlar da değil. Hem orucun sevaplarından bahsediyor hem de bize böyle davranıyor riya yaptığını düşünüyorum artık. Yani oruçluyken hiç yapılmaması gereken şeyleri yapıyor küfür etmek, bağırmak, tehdit. Bizi de oruçtan soğutuyor sağolsun sinir krizi geçireceğim yakında. Zaten YKS stresim var hâlâ üniversiteyi kazanacak mıyım acaba derdindeyim. Bir de babamın yaptıklarının stresi eklendi. 2 gün önce alakasız bir sebeple mahallenin ortasında anneme bağırmaya başladı anneme boşayacağım seni diye tehditler ediyor. Ya normal bir insan oruçluyken bunu yapar mı yaa bence babamda kafadan çatlaklık var bunu söylerken utanmıyorum çünkü yaptıkları hareketleri aklım almıyor ya. Psikoloğa git diyoruz yok. Annem gitsinmiş psikoloğa annem sorunluymuş böyle diyor. Yakında ben psikologluk olacağım ya. Yaz tatilim zehir oldu sinirden eşyalarıma vuruyorum artık sussun diye. Az önce yine bağırıyordu istemsizce " tamam yeter ya" diye bağırdım tamamen istemsizdi bu beynim de kaldırmıyor artık bu durumu istemsizce bağırarak susturdum yani. 5 dk sonra özür dilemeye gittim "tamam sus sus git annenin peşinden" dedi gerçekten çıldıracağım artık. Babam oruçlu değilken bu hareketleri asla yapmaz ya. Hem açlığa ve sigarasızlığa dayanamıyor hem de bize hayatı zehir ediyor sağolsun. Oruç tutarken babası böyle olan var mı?

Oruç tutan sinirli babalar?