Güncellemeler
+1 yıl
Bununla birlikte bir keresinde bana " Ben seni kardeşim gibi görüyorum ve sevdiğim için böyle yapıyorum " demişti, ama gerçekten bence beni hiç üstüne vazife olmayan bir üslupla eleştiriyordu.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Gerçekten bu şekilde demişseniz bence oldukça üslubuna uygun demişsiniz. Haksızlık olarak görmedim. İnsanlar kendilerini eleştirecek değil onları destekleyecek insanları çevresinde görmeyi istiyorlar. Öte yandan yaptığı eleştiriler de aslında yapıcı olanlarmış. Belki üslubunu ayarlayamamış olabilir.
Yani maalesef, çok kötü, sert ve biraz da aşağılayıcı bir yüz ifadesiyle söylemiştim; ama bir keresinde de, geçen sene sonuna doğru, üniversiteden atılacağım kesinleştiğinde yanında diğer personel ablalar da varken bana " Ne yapıyorsun? Niye gitmedin okula? " falan demişti ve bir nevi beni azarlamıştı.
Ben kendimi tutup hiçbir şey dememiştim, ama o ablanın yanında bulunan başka bir personel abla " Biraz sakin ol, bu kadar karışma çocuğa. Yurdun en efendi, sessiz öğrencisi o " gibisinden bir şey söylemişti.
Sizin ifadeniz de kötü olmuş. Belli ki sizi evladı gibi sevmiş. Oluyor bazen böyle anlar. Bir hediye ile gönül alınabilir.
Siz efendiliğinizi sakinliğinizi kaybetmeyin. Gerisini yüce Allah inşallah size verir güzel kardeşim.
Hala söylediklerini ve fazlasını duymak istiyorsan haksızlık yapmış olursun. Herkes önce kendine bakmalı sonra başkasını eleştirmeli belki aranız düzelir o zaman da sınırınız belli olur.
Yani sence haksızlık mı yapıyorum?
Hayır
Peki o ablaya karşı böyle davranmakta haklı mıyım?
Kötü bir şey dememişki her büyüğün ettiği nasihatı etmiş eliştirmek değl bu.
Ama beni o şekilde eleştirmeye ailem dahil olmak üzere hiç kimse cesaret edemiyor. Bu durum her ne kadar çok kötü bir şey olsa da ben sinir hastasıyım ve eleştirilmeye asla tahammül edemiyorum. Biri beni eleştirdiği zaman içimden o kişiye ağız burun dalasım geliyor.
Ayrıca yurtta yaklaşık 10 tane samimi olduğumuz çalışan var. Mesela bir keresinde birkaç günlüğüne memleketime gitmiştim ve yurt müdür yardımcısı abla bir akşam vakti kendi cep telefonundan beni arayıp " Kaç gündür yoksun, seni merak ettim de bir arayayım dedim " dedi.
Bence eğer mesele sevgi ise asıl sevgi böyle gösterilir, her fırsatta bir kusurunu yüzüne vurarak değil.
Haksız mıyım?
Bence haksızsın her büyük böyle nasihatta bulunur yani bunda ne var?
Ama bir taraftan da beni sürekli ezik, eksik gördüğünü hissediyordum.
Çünkü mesela bir keresinde yemekhanede yerlere paspas atıyordu ve yerler ıslak olduğu için bütün öğrencilere bir süre " İçeri girmeyin, yerler ıslak " demişti. 10 dakika sonrasında yaklaşık 5-6 öğrenci yemekhaneye girip çay almıştı. Onların girdiğini görünce ben de girip çay almak için yemekhaneye doğru gitmiştim, ama abla bana " İçeri girme, yerler ıslak. Kayar düşersin " demişti ve bunu birkaç kez yaptı. Bu da bana beni eksik gördüğünü hissettirdiği için ona çok sinirlendim.
Hayır ben yanlış anlamazdım klasik büyük nasihatı der geçerdim bence çok kaba davranmışsın.
Ayrıca biraz saçma da olsa geçen sene okuldan atılacağım kesinleştiğinde, bir keresinde yurt müdür yardımcısı ablayla kendi aramızda konuşuyorduk. Ablaya " Yurtta eleman ihtiyacı oluyor mu? " diye sormuştum. Ben soruyu müdür yardımcısı ablaya sormuştum, ama diğer personel abla hemen araya atlayarak bana " Sen ne iş yapacaksın burada? Masaları silebilecek misin? Yerlere paspas atabilecek misin? Bulaşık yıkayabilecek misin? " demişti. Ben de abla öyle deyince biraz kırılıp utanarak " Hayır " demiştim. O da " Ya, işte önce git babanın yanında bu işleri öğren, sonra gel buradan iş iste " demişti ve beni gerçekten çok üzüp sinirlendirmişti.
Üstelik o anda ben onunla değil, müdür yardımcısı ablayla konuşuyordum. O ise üstüne vazife olmadan araya atlamıştı.
Haklısın dememi istiyorsan haklısın
Öyle demeni istemiyorum, durumumu anlatıyorum ve gerçek düşüncen her neyse onu söylemeni istiyorum.
Yine diyorum onunda karışması yanlış ama senin tepkin çok fazla olmuş
Ama gerçekten bence haddini çok fazla aşmaya başlamıştı. Öyle bir tepki vermeyi ben de istemezdim, ama üstüme çok fazla geliyordu ve bana bir kez olsun " Sen da haklısın, ailen sana zorla istemediğin bölümü seçtirmekle yanlış bir şey yapmış " gibisinden bir şey söylemedi.
O insanların önüne daha neşeleri çıkıyordur sana ne garezi olsunki