• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • YKS2026YKS2026
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • YKS2026 YKS2026
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Aile & Toplum

Ya Şeytan suçsuzsa? Hiç düşündünüz mü?

Heloya
Heloya Takip Et
Xper 5 Yaş: 27
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
00
Yapay Zekaya Sor
Ya Şeytan suçsuzsa? Hiç düşündünüz mü?
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • Yardımedin_
    Yardımedin_ Takip Et
    Guru Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl

Suçlu ya da değil bi tercihte bulundu senin kullarını kıyamet kopana kadar yoldan çıkaracağım diye.. Emre itaat etmediği için cezalandırıldı evet ama bu bir tek şeytan için geçerli değil ki şu an bi insan da çıkıp emre itaat etmiyorum dese onun da cezalandırılma hükmü var yani ortada bir dışlanma gibi bir durum yok aslında dışarıdan öyle gözükse de bir ayrım da yok. Ama şeytan o an öfkeyle yahut başka duygularla (duyguları hissetme vs durumu var mı bilmiyorum olayı anlatmak için benzetme yapıyorum) insanlığa düşman kesildi. Şey gibi düşün ben yanacaksam eğer sen de yan diyerek birinin elinden tutup çekmek gibi. Bu suçluluk ya da değil ama doğru değil kesinlikle bunda hemfikiriz bence. Seni yoldan çıkaran bunun için çabalayan bir yaratılmış olanı neden bu kadar içselleştirdiğini bilmiyorum ama amacı belli insanı fıtratından uzaklaştırmak, yolunu çevirmek ve bu bir tercihti ilk başta şu an bi düzen halini aldı. Bunların olması gerekiyordu belki de şeytanı suçlamak, yargılamak bana düşmez bununla beraber bana düşen eğer bu sisteme inanıyorsam ve Müslümansam Şeytan'ın kendince beni yoldan çıkarma görevi olduğunu bilip ona göre aklı selim kararlar alabilmek. O şeytan yapacak yapacağını ama ben ne kadar irademi o yönde kullanmıyorum irademi buna rağmen doğru bildiğim yolda yürürken kullanıyorum bu önemli benim için. Bireysel bana da hepimiz için bu önemli.

1
    3 Yorumla
    • Yardımedin_
      Yardımedin_
      +1 yıl

Bireysel mana da*

Yorumla
    • Heloya
      Heloya
      +1 yıl

Bilirsin ki her ülke tarihini farklı anlatır. Biraz alakasız gelebilir. Ama değinmek istediğim, her grup ya da topluluk, olayları kendi lehine olacak şekilde anlatmayı ister, buna meyillidir. Tanrının varlığını kabul ediyorsan, ardından da İslam'ın tanrının dini olduğuna inanıyorsan, anlatılan her şeyin doğru olduğunu düşüneceğinden, söylediğim ya da söyleyeceklerimin pek bir anlamı yok aslında. Ben sadece, tüm kesin doğrulukla bakılan, ama aslında bizlerin ne gözleriyle ne de kulaklarıyla duymuş olmadığı gerçekleri sorgulamayı seviyorum. Bu yüzden "ya aslında şeytanın hikayesi farklı şekilde geliştiyse, ya bir şeyler farklı olduysa?" diyorum. Doğrusu bu sorumda şeytanın varlığını da kesinlikle kabul etmiş ve onu savunuyor değilim. Sadece bir varsayımda bulunuyorum.
      Dini açıdan bakınca aklıma takılan birkaç şey de şunlar: Tanrı neden insanlığı yoldan saptıracağını henüz yaratmadan önce bildiği bir canlıyı yaratmayı tercih etti ve ona bu acınası ve lanetli görevi verdi? Bu durumda asıl şeytan, kötülüğü yaratıp hata yapacaklarını bildiği halde canlılığı var eden tanrı değil midir? Eğer insanlara, sonunda güzel bir hayat sunmayı istiyorsa, bunu iyilik ve kötülük olmaksızın yapamaz mıydı? Bahsettiğimiz niteliklerdeki tanrının elbette ki her insana yetebilecek bir cennet yaratmaya gücü vardır. Ona karşılıksız hizmet eden meleklerin yanında hata yaparak cehenneme gidecek bazı canlıları yaratması, onun küçük birer eğlencesi olduğumuzu düşündürüyor. Öyleyse tanrı gerçekten eğlenmeyi biliyor. Bizlerse, aciz hayatlarımızda, el mahküm acınası umutlarla ona itaat eden ve etmek zorunda olan aptallardan ibaret oluyoruz. Buna bazı Müslümanların beni tatmin etmeyen birkaç cevabı var.

Yorumla
    • Heloya
      Heloya
      +1 yıl

Kısacası aslına bakıldığında ben görüyorum ki yaratıcı, hata yapacağını bildiği canlıları ve onları saptıracak şeyleri, sonlarının kötü olacağını bilerek yarattı. Bu esasında bir seçim değil. Eğer sonucu bilen birileri varsa, süreç seçim olmaktan, sonuca dayalı bir yaratma kararı olmaya evriliyor gibi geliyor.
      Bunlar birer sorgulama. Ve söylediğim üzere, inandığın dinin hatalı birer olgu olabileceğini aklının ucundan dahi geçirmiyorsan ve dolayısıyla algılarını kapattıysan, bana yakın bir fikir edinmeyeceğini pekâlâ biliyorum.

Yorumla

En İyi Cevaplar

• Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Seçimlerimiz, irademiz, sınandığımız şeyler hayatımızı anlamlı kılıyor. Her şey zıttıyla beraber var. Kötülük olmasaydı İyilik de olmazdı. Bu durumda şeytanın olması şarttı zaten. Ayrıca Allah’ın her şeyi önceden bildiğinden bahsediyorsun ben bunun zamanın göreceliğiyle ilgili olduğunu düşünüyorum. Belki de Allah’a göre her şey oldu ve bitti. Yani bizim aklımızın eremeyeceği sırlar ve gizemler var.

0
    22 Yorumla
    • Heloya
      Heloya
      +1 yıl

Sırf aklın alamayacağı gizemlerin var olma ihtimalinden sebeple "Allah'ın bileceği iş" diyerek kabullenmeyi istemiyorum. Aklın ereceği nedenler arıyorum. Tabii böyle bir şeyi umunca da iş, inanç olmaktan çok bilimsel bir konuya evrilmiş oluyor orası ayrı.
      Eğer yarattıklarının kendisinin ve yarattıklarının varlığını anlamamasını istediyse, şüphelerle çevrili bir ton ihtimalin içinde seçimimden dolayı yargılanmamalıyım. Eğer yargılanıyorsam, ben neden sonunda alevlerin içinde yanabileceğim bir oyundayım? Yineliyorum, tanrının varlıklar var edip tamamen kendi arzusuna göre kimini cennete kimini ise cehenneme yolladığı ya da yollayacağı bir evrende neden yaşıyorum? Böyle bir varlık, iyilik yapanları cennetle şereflendirecek şefkatli bir tanrıdan çok, sırf cehennemde yanması için kimi canlıları var eden acımasız bir tanrı kavramına daha çok uyuyor.
      Tabii tüm bunlar, bana göre.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Tanrının ödüllendirme ve cezalandırma yöntemleri olmak zorunda. Aksi taktirde eylemlerimizin bir anlamı kalmaz. Allah’ın bizi var edip serbestisiniz ne isterseniz yapın demesini mi bekliyordun? Sadece dini referans almayalım yaşadığımız hayata bakalım yasalar ve cezalar olmasa şu an nasıl bir kaosun içinde olurduk?

Yorumla
    • Heloya
      Heloya
      +1 yıl

Evet böyle bir şeyi pekâlâ bekleyebilirim. Sonuçta her şeye kadir olan bir yaratıcıdan bahsetmiyor muyuz? Tanrı, içinde ödüllendirme ve cezalandırma mekanizmasının olduğu bir evren var etmek zorunda olan, aksini yapmaktan aciz bir varlık mı? Ben gücünün bunun ötesinde olduğunu sanıyordum.

Yaratıcının istediği kişilik ve düşünce yapısını vererek yarattığı canlılarla, ülkelerin kurallarla dizginlemeye çalıştığı toplumları bir tutarsan bu bir hata olur. Sonuç olarak kurallar, istenildiği gibi değişmeyecek kişilik ve düşünce yapısındaki biz insanlar için var olmak zorundadır ancak yaratıcı, bizi, ona sorun çıkarmayacak şekilde de yaratabilirdi. Kuralları, ödülleri, cezaları ve kimisi hata yapacak canlıları yaratan o; dünyamızdaki kural sahiplerinin böyle bir yetisi yok. Şu anda da zaten özgür bir iradeye sahip olmadığımızı, tanrının bizi var ederken donattığı hayatları yaşadığımızı söylüyorum..

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Tanrı herkesi iyi yaratsaydı, hiç bir sorun olmasaydı adeta cenneti bu dünyada yaşıyor olurduk ve bir sona bir amaca hizmet etmeyen sıkıcı anlamdan yoksun bir hayat yaşardık. Benlik, öz diye bir şey olmazdı

Yorumla
    • Heloya
      Heloya
      +1 yıl

Bahsettiğin tüm kavramları tanrı yarattı. İyiliği de kötülüğü de. Cenneti de cehennemi de. Sıkılmayı da öyle. Ben de diyorum ki, cenneti bu dünya da yaşasaydık ne olurdu ki? Neden birileri yanmak zorunda? Sıkıcı olacağı için mi? Evet, öyle düşünüyorsun. Ama biliyor musun, ben hiç sanmıyorum. İstediğin her şeyin anında var olduğu bir yerin ve yaşamın sıkıcı olacağını söylemek (yani buna gerçekten inanmak), sırf bu inancı hatalı çıkarmamak adına sarf edilen çabanın varlığını hissettiriyor. Ayrıca ben diyorum ki, tanrı istese kimsenin canının yanmayacağı, aynı zamanda mutlu olacağı (sıkılmayacağı) bir yaşam var edemez miydi? Sen de diyorsun ki; "hayır, bunu yapamazdı. Yapsaydı da sıkıcı olurdu." Resmen dolaylı yoldan kabullendiğin şey; 'tanrı istediğini istediği gibi yapamayacağı'. Anlayamıyorum.

Yorumla
    • Heloya
      Heloya
      +1 yıl

Şu anki amacımız ölmek ve yaptıklarımızın karşılığını cennetle ödüllendirilerek ya da cehennemde yanarak almak. Sana 'hayatı' ve 'anlam kavramının ne olduğu' fikrini veren tanrının, yaratacağı farklı bir hayat versiyonunda yapmış olacağının, yarattığı varlıklar için gayesiz olacağını düşünüyorsun. Neyse

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Tanrı sürekli mutlu boş boş gezen amaçsız bir insan topluluğu neden yaratsın?

Yorumla
    • Heloya
      Heloya
      +1 yıl

Tanrı neden acı çekecek bir topluluk yaratıyor?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Mutluluğu anlamlı kılan acı değil mi zaten?

Yorumla
    • Heloya
      Heloya
      +1 yıl

Mutluluğu ve acıyı anlamlı kılan onu var eden yaratıcı. Ve sorum da, birbirlerine zıtlıklarıyla bu anlamı var edenin, neden birilerinin acı çekmediği bir evreni yaratmaktan aciz olduğu. Tanrı neden mutluluğun olması için acı da olmalı kuralığını çiğneyebilecek kudrette değil senin gözünde?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Seni bilmiyorum ama ben sürekli mutlu olacağım acı çekmeyeceğim bir hayat yaşamak istemezdim Tanrı da bunu istemedi ki böyle yarattı

Yorumla
    • Heloya
      Heloya
      +1 yıl

Hayır. Sen de, ben de sonunda cayır cayır yanmayacağımız, istediğimiz her şeyin anında var olacağı, sürekli olarak mutlu olacağımız hayatları yaşamayı isterdik. Düşüncenin yanlış olma ihtimalini istemediğinden böyle bir şeyi söylüyorsun. Ama istediğine inanabilirsin.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

İstemiyorum niye benim adıma konuşuyorsun😂

Yorumla
    • Heloya
      Heloya
      +1 yıl

Tamam mazoşist kız, konuşmuyorum :D

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Mazoşist olduğumu düşünmüyorum. Sadece senin tasvir ettiğin hayatın kimseyi mutlu etmeyeceğinden eminim

Yorumla
    • Heloya
      Heloya
      +1 yıl

Ama yavrucuğum eğer öyleyse (hep mutlulukla 'mutlu olmayacaksak') neden ödülümüz 'sonsuz cennet'? Sonsuzluk, ortalama 80 yıl yaşayan canlılar için hiçbir anlam ifade etmiyor ki; cennet anlamını 80 yıllık, içerisinde acı olan bir hayatla kazansın

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Tamam pes ediyorum kazandın ben zaten dindar biri değilim sadece karşıt tezler sunmak, tartışmak hoşuma gidiyor😂😂

Yorumla
    • Heloya
      Heloya
      +1 yıl

Ben de hali hazırda tanrının varlığından şüphe ediyorken, başkalarıyla neleri nasıl yarattığı konusunda tartışıyorum. Yani anlıyorum :D

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Tekvando nasıl gidiyor antremanlar devam mı😂

Yorumla
    • Heloya
      Heloya
      +1 yıl

Bi' dakika, beni tanıyorsun? :D
      Kyokushindi benimki ve evet, devam ediyorum

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Güzel başarılar😂

Yorumla
    • Heloya
      Heloya
      +1 yıl

Sağol

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Hah, tamam. Ruhlarınızı huzura kavuşturuyorduk. Çok güzel. Unutmayın ki, sığır herifler, hepiniz insansınız; şu ölümlü dünyada her şeyin bir sonu vardır, Tanrı ise öncesiz ve sonrasızdır. Anlaşıldı mı, beyler?

0
    3 Yorumla
    • Heloya
      Heloya
      +1 yıl

İnanıyor olman inandığın şeyin gerçek olduğu anlamına gelmez

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Sizin için gece gündüz dua etmeliyim ki, maskara herifler, bağışlayan Tanrım o taş yüreklerinize nefesini salıp günahlarınızdan arındırsın, sizi yeniden kollarına alıp sonsuza dek sevgisini esirgemesin, hayvanoğluhayvanlar! Ama avucunuzu yalarsınız! Nah dua ederim sizin için! İşim yok da, size Cennet'in yolunu mu göstereceğim?

Yorumla
    • Heloya
      Heloya
      +1 yıl

Benim bildiğim İslam senin yansıttığın Müslümanlıktan farklı ama olsun. Ayrıca hakaret etmene gerek yok. İnanmıyorum diye ne sapık, ne de kötü biri oluyorum.

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

1

Cevap

4

Cevap

• Barış_LonelyForever u
    Barış_LonelyForever Takip Et
    Efsane Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.

Ben inanmıyorum

0
    0 Yorumla
  • İlkan_
    İlkan_ Takip Et
    Xper 6 Yaş: 21 , eic 78%
    +1 yıl

Sürekli düşünüyorum ve inanmaya başlamıyor da değilim.

0
    0 Yorumla
  • Üsengeckiz1
    Üsengeckiz1 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 28 , eic 100%
    +1 yıl

Oyle birsey yok

0
    0 Yorumla
  • WhereİsMyMindddd
    WhereİsMyMindddd Takip Et
    Yoda Yaş: 30 , eic 100%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 552 cevap paylaştı.

acıları çektiren bizi yaratan şeytan değil

1
    0 Yorumla
  • kirve2344
    kirve2344 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 29
    +1 yıl

Bunu yazan insan şeytan mi acaba

0
    2 Yorumla
    • Heloya
      Heloya
      +1 yıl

Taşlayıp öldürün beni, şeytanımdır kesin

Yorumla
    • kirve2344
      kirve2344
      +1 yıl

Aynen kanka Allah kurtarsin seni

Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Ya Şeytan suçsuzsa? Hiç düşündünüz mü?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Şeytanın kul hakki yokmudur? 5 cevap verildi
Şeytan aslında masum mu? 0 cevap verildi
Sizce şeytan haklı mi? 16 cevap verildi
Sizce şeytan haklı mı? 9 cevap verildi
Şeytanın aslında haklı olması? 19 cevap verildi
Şeytan olmasaydı eğer kötülük olur muydu? 20 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Sen geceye bir şarkı bırak Bende sana bir şarkı bırakayım mı?
  • Kas yaparken günde 1 paket lor peyniri yemek mi daha mantıklı yoksa protein tozu mu?
  • Mesleğinizi üç emoji ile yazın desem?
  • Kadın ruhundan anlarmısınız?
  • Size nankörlük eden birine kin duymadan nasıl yaşayabiliyorsunuz?
  • Oyun oynamayı özlediniz mi?
  • Çekici biri olduğunu düşünüyor musun?
  • Tatile kiminle gidilmeli?
  • Sevgilin sözünü dinlemezse ayrılır mısın?
  • Sizce Türkiye son maçını oynamadan Dünya Kupası'ndan elenebilir mi?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨