Teşekkürler @Bgyontar🤍
Hangi çağda yaşamak isterdiniz?

Teşekkürler @Bgyontar🤍
Bitmiş yoğurt kaplarına çiçek ekilen bir çağda yaşamak isterdim. Her şeyin mükemmel olmak zorunda olmadığı bir çağda.🌺
/ 70' ler 80' ler. 📀
Sevginin olduğu çağda...
Vahit emmi, evlilik nasıl bir şeydir?
+Evlilik dağdaki keçi yolu gibidir evlat.
-Anlamadım.
+Şimdi bir dağ düşün yalçın mı yalçın. Sivri kayaları var. İşte doğar doğmaz bizi "hadi bu dağı aş" diye eteklerine bırakıveriyorlar.
-Hayat yani?
+Aferin! İlk başlarda iş kolay. Ama yükselmeye başladıkça dağ sarpa sarıveriyor... Dimdik kayaların, uçurumların arasında kalıveriyorsun. Gücün azalıyor... Derken senin gibi bir yolcu daha çıkıyor. Yoldaşınla omuz omuza, can cana verip bir keçi yolu açıyorsun kendinize. Artık tek başına değilsin. Biliyorsun ki artık o yolu iki kişi yürüyeceksin... Dağ yine yalçın. Ama artık yürümek zevkli. Nefesim tükenecek diye korkmuyor insan. Çünkü yanında kendi nefesin gibi bir nefes daha var... Anladın mı?
-Her evlilik sizinki kadar mutlu mudur?
+Yoldaşına bağlı. Biz zeliha'mla yan yana yürürken, dikenleri değil çiçekleri derdik, canımız yanınca ağladık, bir yandan türkü söylemeyi bildik. Ben "pes" deyince o "hadi" dedi, o yorulunca ben sırtımda taşıdım.
-Peki geçim sıkıntısı insanı mutsuz etmez mi?
+Bilmiyorum. Biz mutluluğu ne parada ne handa bulduk evlat. Bak bugün deniz kenarında zeliha'mla beraber çekirdek çıtlatıp, çay içerken, mutluluk da bizimle masada oturuyordu sanki.
7 Numara filmi replikleri bunlar çok severim, güzel🎬🥳✨
İnternetin ve cep telefonunun olmadıgı Samimiyetin tavan yaptıgı insabların reel yüz yüze görüştügü feaatlıgın içten pazarlıgın dönmedigi insanların çıkar ve menfaat peşinde koşmadıgı o çağlar sucaklıgın o samimiyetin var olduğu güzelim yıllar...
İşte benim istediğim de bu 🥳🎈
Evet
Bu dönemde olmak istemediğim kesin. Bu arada fotoğrafta çok ama çok güzelsin masalllah 💕
Çok teşekkür ederim canım benim o senin güzel bakışın 🌻💖
Cevap
56Cevap
Ama halen öyle kaplarda biber veya fesleğen besliyorum ben :) Bu arada fotodaki kim bilmiyorum ama ne alaka olarak koydun anlamaya çalıştığımdan sordum
Hangi çağda yaşamak isterdim diye düşündüm Peygamber efendimizin çağında olması harika olurdu diye düşündüm
İslamiyete aydınlanmanın yeni yeni doğacağı yıllar güzel. ✨🥳 Fotoğraftaki benim sorum çağla ilgili olduğundan dolayı bu resmimi dönem resmine benzettiğim için siyah beyaz olduğundan dolayı bıraktım. 🙂
🙂 O an doğaçlama çektim aklıma gelmedi :) teşekkür ederim beğenmene sevindim 😇🕊️
Kuş ölür, sen uçuşu hatırla. 🕊️🥳 Teşekkür tekrardan çok kibarsınız 😇🎈
Aynen öyle 🙂
Ben gelecek de yaşamak isterdim kesinlikle çünkü geçmiş de bana göre olan bir şey yok şu an ki zamanda ise zaten çok mutsuzum bu yüzden de geleceğe gidip orada daha güzel bir hayatım olsun isterdim özellikle de şu an ki yaşımla birlikte. mesela bundan 100-200 ya da çok daha ilerisine gitmek isterdim çünkü şu an yaşadığım çağ da ki insanları hiç sevmiyorum :) belki de ileride daha kötü olur dünya onu da bilmiyorum ama geçmişi ya da şuanı istemediğimi biliyorum
Bu çağ kötü evet. Katılıyorum gelecek geçmiş güzel.
Haklısın abla 🌸✨
🤍✨
90'larda yaşamak isterdim. 90'lar çocuğuyum çünkü.
Şarkı için teşekkür ederim 🙏
Rica ederim.
Açıkçası var ya 1970 80 90'lardan sonra saat daha 2000'lerde dahil bu yıllarda yaşayayım ondan sonra bu devire geri gelmeyeyim bu devrin gerçekten hiçbir şey yok ya
Katılıyorum 🥳✨
GeceMuhafızının selamı var ,😊
A selam sen de söyle 🎈
Söylerim merak etme hesabı kapandı kapatıldı daha doğrusu o yüzden buralarda yok Snapchat hesabında kapattı yanlış anlama
Yok olabiliyor doğal benim de hesabım da sıkıntı vardı çözüldü.
Anladım iyi bakalım
Antik çağda yaşamak isterdim, teknoloji yok bir şey yok, kimin eli kimin cebinde diye dert çekmek yok. Taşlı mızraklarla avlanmacalar falan. Mis gibi çağ
Antik çağ güzel kıyafetleri de 🥳
2100 olmadıgı kesin çünkü kıyamete daha yakin
Evet öyle biraz. 🥳
Mitolojik dönemlerde yaşasaydım kesin falanca tanrının oğlu falan ilan edilirdim. Işınlayın beni 😈😂
😂
Öyle eski çağlara gitmek gibi bir niyetim yok bana 2000 yılında 17 yaş verin yeter dilediğim gibi gençliğimi yaşamak istiyorum ben
Bu da güzel bir yaklaşım
Bitmiş yoğurt kabına yine çiçek ekebilirsiniz. Engel degıl 😂Bende eski çağlarda yaşamak isterdim ilk çağda felan
O doğallık ve Samimiyet açısından tüm çağ için kullanılmış özünde Cahit zarifoğlu sözü 😂 o da iyiymiş 🥳
80.. lerde. yasamak isterdim... naif saygılı düşünceli samimi insanlarin olduğu gerçek oldukları zamanda
Sen de bendensin. 🌺✨
☺️🤗🌷
🤍🎈🥳
Avcı toplayıcı çağda. En azından kira derdin yok, fatura derdin yok.. Ohh mis..
🪁
Dinozorların olduğu çağ baya adrenalinli heycanlı olurdu insan sıkılmaz 😝
Gjjklll
1500 lü yılllarda bir Osmanlı vatandaşı olmak isterdim.
Güzel 🪁
gelecekte. yasamak isterdim gecmisi zaten biliyoruz bildiklerim haz vermez.
Tabi tercih meselesi 🪁
dusunsene bi. bundan 1000 yil oncekilere telefondan goruntulu konusmadan ucaktan arabadan bahsettigini. bi sktrgt allahn delisi derlerdi 😂 1000 yilda teknoloji nasil gelisti. bundan 2000 yil sonrasini ya da bi 5000 yil sonrasini acaba nasil bir caga ulasmis olurlardi. yildizlar arasi yolculuk yapilabilirmiydi. ya da o kadar yila kalmadan insanlik kendi kendini yok etmis mi olurdu. ama bundan 1000 yil oncede doga ayniydi magaralar ayniydi sadece bazi hayvan turleri tukendi. onun disinda hep derim gecmise gitmek istedigini soyleyen arkadaslara. hep derim alin elinize bicak kilic cikin daga al sana 1000 yil oncesi 😂😂
Gelecekte insan ırkı tükenecek robotlar ülkeyi yönetecek diyorlar biz o zamanı göremeyiz hjkk
insan nesli tukenmezde. robotlardan her alanda tarimda hayvancilikta uretimde geri hizmette savunmada %99 bagimsiz insana gerek kalmicak sekilde kullanilmaya baslandiginda. insan nufusunda buyuk olcude azaltma girisimleri baslicagini dusunuyorum. yani robotlar insanlari degilde. yine insanlar kendi turlerini yok edicek. bugun bile bakiyorsun pirqmidin alt kesimleri usttekiler icin onemsiz bu yuzden hizla artan nufusa mudahale illaki olucaktir. onun disinda da nukleer savaslar ile insan nesli tukenebilir. ama buna asla robotlar sebeb olmicaktir. sonucta o robotlara da o insan oldurme yazilimlarini insanlar kodlicak. 😊
İnsanlar gelişme hırsıyla hareket ettiği için nükleer savaşlar da bir insanın eliyle olacaktır. 🪁
sabah sabah beynini yaktim senin de affet 😊
Başım çok kötü döndü ama diyetten hjkk
diyet derken. profildeki sen degilsin sanirim 😂
Osmanlı yükseliş dönemi çok isterdim galiba
🪁✨🕊️
İnsanların doğallığı ve samimiyeti açısından 80 'ler
80 yılların çağı tabiki güzel ve suanki çağa üzülüyorum bir hassa çocuklara
Evet gerçekten yaşam zorlaştı bu çağda ekomi de iyiye gitmiyor ne yazık ki vitaminsiz her şeyin yapaylaştığı bir çağı yaşıyoruz. 🪁
Yani bizim çocuklugumuz güzeldi bihter sende ozamanin cocuklarindansin
Evet ben de 90 'ların çocuklarındanım o yılları arıyorum bazen. 🥳🪁
Yani insalalh birgün ozamanlar olur yine ☺️
Aminn 🙏🏻
85 ile 95 arası da bence güzeldi:)
o çağda fena değil..
Evet bu iki yıl güzel ✨pop rack müziğin zirveye olduğu yıllar özellikle popta 90 lar rockta 80 'ler 🎸
aynen :)
ama o zamanlara yetişemedik
Ben o zamanlar çocuktum 90 lı yıllarda :)
bende çocuktum
84 lüyüm :))
gençliğin böyle attığı evreler doksanın sonu
89 ben de aynen öyle 🎈
Güzeldi cocuklugumuz sokakta oynayabildik :)
Mağarada yaşasaydım da bu devire denk gelmeseydim
İsyaaaaaaaaaan haklı bir isyan ama hjklll
80'leri isterdim. Bu teknolojinin insanı degilim
Ben de 📀🥳
Neden bilmiyorum ama resmi görünce kafamda baksana talihe çaldı. Biraz andırıyor musunuz acaba. Soruya gelirsek, saygının, sevginin, adaletin olduğu bir çağ.
Sevindim soruma uygunluk açından fotoğrafımın siyah beyaz halini attım özellikle. Katılıyorum sana güzel bir cevap oldu 📀✨🙂
*Açısından
Ah ah siyah beyaz nostalji. Bizler mi yaşlanıyoruz yoksa geçmişimize daha mı sıkı sıkıya bağlı hale geldik. Teşekkür ederim.
Bu çağdan memnun olamadığımız için eskiye yöneliş arayış var bence. 🪁
Belki de, mutlu olmak için bir kaç insan yeter. Çağla ilgili soru elbet ama Saadet devri'nde bile bir yerlerde zulüm vardır bir yerlerde. Rabbım hayırlı insanlar çıkarsın karşımıza. Iyi tatiller.
Aynen öyle katılıyorum ben de mutlu tatiller dilerim 🎈
Eig yi sana verecektim çok yorum olduğu için göremedim bir an bir dahakine sözüm olsun. 📀📀📀🥳
Olsun yahu, Güzel ve verimli sohbet daha yeterli benim için. Bu söz benim yorum yapmamı ve belirtmemi de bağlıyor haha. Olsun bakalım.
😂😂😂
En İyi Cevap