Doğadaki hiçbir canlı kendi doğası gereği kötü kokmaz. Hatta güzel kokan birçok bitki var. Hayvanlar da ancak pis bir yere girerse, ortamın kokusu üstüne sindiği zaman kötü kokar. İnsan dışında hiçbir canlının vücudu kötü kokmaz. Yıkanmasalar bile. Ama bir insan 10 gün duş almasa yanına yaklaşamazsınız. İnsan parfüm sıktığında bile etrafa yaydığı koku bitkinin kokusu aslında. Ayrıca estetik olarak da diğer canlılar kadar güzel ve sevimli değiliz. Dünya'ya da zarardan başka bir getirimiz yok. İnsanlığa hizmet eden bilim insanları bile insanlar olmasaydı dünyanın çok daha iyi bir yer olacağını, dünyanın sadece diğer canlılar sayesinde ayakta kaldığını söylüyor. Hâlâ üstün olduğumuzu iddia etmemiz çok aptalca değil mi?
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
En kötüsü olduğu için çünkü en pisi de yine insan.
Kesinlikle
Kendini ustun goren kim? Kendini ustun goren zaten cahildir.
Kesinlikle öyle ama insanlar etine muhtaç kaldığı ineğe bile üstünlük taslıyor
Sorun insanlarin kokup kokmamasi degil bence kokusmus olan dusuncelerinin kendisi.
Hahaha çok komik. Çürük et gibi kokan bitki bunu beğendi.
İnsan kadar kötü kokmuyor
Kokladın mı?
Çürük et gibi dediğine göre çürük etin kokusunu bilmem yeterli 😂 insan kokusu kadar kötü değil
Allah bizi üstün yaratmışken kimseye söz düşmez. (bence)
İnsanın kötü kokmasının sebebi bakteriler. Başka hayvanlarda da bakteriler olsa onlar da kötü kokar ki aslanın nefesini koklamamışsın herhalde
Allah seni de beni de diğer tüm insanları da üstün yaratmamış ama sorun orada 😂
Aslanın nefesi çiğ et yediği için kokuyor yine kendi kokusu değil
İnsanın neresi kötü kokuyor söyle
Hadi insanlar bakteriler yüzünden kokuyor
Ee tamam işte, diğer canlılarda da bakteri var ama bu kadar pis kokmaz
Yahu ne kadar kötü kokabilecekleri hakkında hiçbir fikrin yok.
İnsan gururu çok incinir, üstün olmadığını duyunca.
Benim gururum incinmedi. Sadece önerdiğin argüman çok saçma
Doğru düzgün argüman ver.
İnsan üstün değil hiçbir zaman da olmadı
Öyledir tamam.
Argümanın yok. Sadece söylüyorsun.
Bunun uzun bir açıklaması var ama iki saat laf anlatamam. Asıl senin argümanın yok insan üstün derken
Akıl. Tek başına yeter.
Şu an baskın tür olmamızın tek sebebi Allah ın akıl vermesi
Ve istemesi
Ama Dünya ya zarar vereceğimizi 1400 sene öncesinden söyledi mi söyledi? Uyan var mı çok yok?
Hayvanlarda akıl olmadığını düşündüren nedir :D
Hayvanlarda içgüdü olur.
Cahil :D içgüdü her canlıda vardır, insanlarda bile. Hayvanlarda da bir zeka olduğu saptandı, hatta gorillerin iq'su 82. Bazı ülkelerdeki insanların ortalama iq'lerinden daha yüksek. Araştır, bilim var, gerçekler var. Kibrine yenik düşme. Oku, öğren.
Ben sana biz de içgüdü yok demedim ki? 😂😂😂 Hayvanlarda akıl yok içgüdü var.
Hayvanlarda akıl olduğunu az önce kanıtladığımı düşünüyorum. IQ'sü olan bir canlının aklı olmadığını iddia edecek kadar zekasızsın.
Merak etme büyük ihtimalle senden daha zekiyimdir. IQ un kaç
Bu kadar cahilliğinden sonra iq'nün 140 olduğunu falan iddia edersin sen şimdi kafasız
Akıl ile IQ aynı değil bana göre. Öyle olsaydı dahi seri katiller olmazdı.
Akıl her zaman iyi yönde kullanılmıyor ki. Ama zeki insanların empati duygusu daha gelişmiş olur ve çoğunlukla daha iyi olurlar, dahi seri katiller istisna.
Daha kendini açık bile etmiyorsun.
Gerçekten biz Âdem evlatlarını şerefli kıldık, karada ve denizde kendilerini taşıyacak vasıtalar nasip ettik, onlara helal ve hoş rızıklar verdik ve onları yarattığımız varlıkların çoğuna üstün kıldık.” (İsra, 17/70).
Madem goriller o kadar akıllı. Soyları neden tükeniyor?
Madem o kadar akıllar soylarını kurtarmanın yolunu bulsunlar
İsra / 37. Yeryüzünde kibir ve azametle yürüme! Çünkü sen asla yeri yaramazsın ve boyca da dağlara erişemezsin. Lokman / 18. "Hem insanlara karşı avurdunu şişirme (kibirlenme) ve yeryüzünde çalımla yürüme. Çünkü Allah övünen ve kuruntu edenlerin hiçbirini sevmez.
İnsanların soyunun tükenmeyeceğini nereden biliyorsun :) insanlardan daha önce bu dünyada var olup soyu hâlâ tükenmeyen canlılar var. İnsanların soyunun tükenmeyeceği ne malum :D goriller insanlardan daha önce vardı. İnsanlar da o kadar yaşarsa belki soyu tükenir hatta buna kendisi sebep olur.
Eeee sana göre istisnalar olamaz. Soruda da belirtmişsin. İnsan. Belki ben temizim. Belki benim ailem temiz. Biz isitisna isek neden çoğu insan demedin. İstisna yok diyorsan yukarıdaki dahi seri katiller nedir? Ve dünyanın en zeki insanın bile çok yararı yok araştır. Madem o şimdiye kadar ölçülen en zeki insan hani duydun mu hiç adını? Bir şeyleri kurtardı mı?
Zeki olmak da üstün olmak için yeterli değildir. Zeki insan en üstündür de demiyorum. 'insanlar neden üstün' diye sorduğumda 'akıl' diye cevap verdiğin için açıklama yaptım, aklın insanlara dair bir özellik olmadığı konusunda. Senin söylediğine cevap verdim yani. Şimdi gelmiş kendin inkar ediyorsun zaten aklın üstünlük getirmediğini. Misal, goriller zeki olsa da arılar bence daha üstündür, çünkü doğanın ayakta durmasına en çok katkı sağlayan hayvan arıdır. Tüm arılar yok olsa birkaç sene içerisinde dünya diye bir şey kalmaz. Bunu ben demiyorum, bilim insanları diyor.
Ayet verdin. Bizim sonumuz kıyametle olacak. Diğer tüm canlılarla birlikte ve emin ol ki çoğu (bunu Allah sağlıyor tabii) insanlar soyu tükenmesini istemediği için öyleler.
Ben üstünlüğün iyilik ve yarar olduğuna inanırım. Bir canlı dünya için ne kadar faydalıysa o kadar üstündür.
Ben de diyorum ki zeka ile akıl farklı şeyler. Mesela Müslüman sın anladığım kadarıyla. Kur an da bir sürü ayet var akıl edenler için deliller vardır diye. Eeee bir sürü ateist dahi var. Hani zeka ile akıl birdi. Onlar neden Müslüman değil.
Zeka ile akıl bir değil ama birbiriyle iç içedir. Aklı kullanma durumu var bir de, her insan ve her canlı farklı şekilde kullanır bunu. Her canlının aklı farklı şekilde çalışır. O yüzden de her insan birbirinden farklı düşünür, herkesin farklı yetenekleri vardır. Kimisi matematikte başarılı olur mesela, kimisi şiir yazar. Düşünce yapısından ya da aklını kullanma biçiminden dolayı birisi diğerinden daha zeki değildir.
Dünyanın bir canlıya ihtiyacı yok ki. Sonuçta burada hiçbir canlı olmasa da dünya var olmaya devam edecek. Bitkiler mesela diğer canlılar için oksijen veriyor. Aaaa bu oksijenden insan da kullanıyor ve dünya ya zarar veriyor. O zaman bitki dünyaya zarar veren bir şeye yara sağladığı için zararlı mı yararlı mı?
Mesela bu mantıklı bir düşünce şekli. Ama şöyle de bir durum var. Oksijenden faydalanan tek canlı da insan değil.
Ben kibirli değilim sadece çoğu yaratılandan üstün olduğumuzu söylüyorum ki bu ayetle sabit.
Bir de insanlar da biyolojik olarak hayvan grubuna giriyor. Bana cahil demişsin
İnsanların biyolojik olarak hayvan grubuna girdiğini ortaokul öğrencisi bile bilir. "Homosapienstir" mesela taksonomik adımız, primatlardanız. Bunları elbette biliyorum. İnsanları hayvan kategorisine koymanın diğer hayvanlara haksızlık olacağını düşünüyorum. Ondan öyle yazdım.
Ve ayetleri insanlar artık kendi kafasına göre yorumluyor. Akılla ilgili bile yanlış yorumlanan birçok ayet gördüm o yüzden kibrinden ödün vermemek için dini kullanma. En sevmediğim şey.
Domuzlar ne olacak o zaman dünyanın en pis hayvanlari
Domuzlar kötü kokmaz, dışkıları kötü kokar. Herkes domuzlara kendi dışkılarını yiyor diye laf ediyor da insanlar da pek farklı değil.
İnsanlar da duş almadığı için kokar.
Ee ben neyden bahsetmişim? Domuz duş almasa bile kendi vücudundan dolayı kokmaz dışkısı kokar. İnsanın kendisi kokuyor ama.
Sende kokuyorsun o zaman
Temiz olmasam kokarım insanım sonuçta. İnsan değilim diye bir iddiada mı bulundum? Niye bu kadar kuduruyorsun?
Sen niye köpek gibi saldirmaya başladın
Sen daha da kötü, "insan" gibi saldırıyorsun. Hırsız gibi, tecavüzcü gibi, katil gibi...
Abart birazdaha 😅
Sana hırsızsın sapıksın ya da katilsin demedim ki. Bunları yapan insan ya, sen de insansın, onun için diyorum.
Sen diye başladın cümleye.
Evet, insan gibi saldırıyorsun. Kibribe yenik düştün.
Kibrine*
Ben kimseye saldirmadim dişlerini gösteren sensin sen benim altimda ya da üstümde olsan ne fark eder ki?
Ben üstünün demiyorum, direkt tüm insanlar olarak üstün değiliz diyorum
İnsanlar olmazsa dünya diye bir yer olmazdi bunu unutma.
Ahahah nasıl gocundu bilimden haberi olmayan cahillik kokan insantapar. İnsanlar olmadan milyonlarca yıl önce dünya zaten vardı, dinazorlar falan da o dönemlerde yaşadı oku öğren bilmiyorsan da fikirsiz gez.
Dinazorlar olduğu iddiaa ediliyor elle tutulur bir kanıt yok
😂😂 aynen kardeşim kemik kalıntıları falan yok zaten arkeoloji paleontoloji diye bilim dalları da yok 21. Yüzyıla kadar boşuna gelmişiz.
252-66 milyon yıl önce yaşamışlar ilk insan 65 milyon yıl önce varmış yazmadan önce araştır cahil kalma.
252 milyon yıl önce yaşamış, yani insandan önce varmış neyin kafasındasın?
Nasıl bir cahilsin sen anlamadim insanlar yokken nesli tukenmis sözde insanlar görememiş ama iddiaa ediliyor diyorum sen varmis diyorsun
Kardeşim sen iyi misin? Yazdığım bilim dallarını bir araştır nedir ne iş yapar bi öğren, cahil kim sonra tartışalım bunu.
Seninle tartışılmaz kopek gibi isirmaya calisiyon 😅
Bana diyene bak ahahahsjs zaten benimle tartışamazsın yenilirsin çünkü bilgin yok fikrin de olmasın
Tamam apla balonuma üfle de şisşin
He ok
😅😅
sadist ler var çünküğ sokaktaki kedileri evine alıp mixere atıyor ve telegram gibi platformlarda paylaşıyorlar