Yalan söylediğini bildiğiniz halde üste çıkmaya çalışan insanlarla dost kalabilir misiniz?

Yalan söylediğini bildiğiniz halde üste çıkmaya çalışan insanlarla dost kalabilir misiniz?

Her yalan bir değil. Neden söylediğine bakarım önce. Her doğru her yerde söylenmez. Hayat kurtaran yalanlar var. Üzmemek için söylenen yalanlar var. Kaybetmemek için söylenen yalanlar var..
Bunları anlarım. Ama art niyet varsa ruhuna el Fatiha
Yahu biri nasılım dedi. Begenmedin ama begendiğini söyledin. Bu affedilmeyecek bişey olamaz.
Haksızsam haksızsın da diyebilirsin.. Amacım tezini çürütmek değil. Her açıdan düşünerek cevap vermeye çalıştım sadece. Yalandan herkes gibi bende haz etmem yoksa.. 😊
Yalan söyleyen içindeki hesabı gizlemiş, karşısındakini kandırmış, aldatmıştır.
Bizi aldatan bizden değildir.
Hadisi bize neyi ifade eder.
Peygamberimiz mümin
Zina, içki, vs her şeye düşebilir de neden yalan söylemez buyurdu.
Yalan söyleyende yiğitlik (mertlik) yoktur.
Hz Ali (K. V)
Kim yanında namert bir insan ister ki.
Mazereti her ne olursa olsun Allah bizi yalancilardan muhafaza eylesin.
Bazen yalan soylemeden de olur.
Mesela denk geliyorum, karşındakine onu sevdiğimi nasıl hissettirebilirim diye sormus?
Sevmiyorsan hissettirme.
Bu da bir yalan
Bu da bir aldatma
Yeri gelir Şalvar cübbe giyinmek bile aldatma olur.
Ermedigin halin şekline bürünmek gibi.
Vs
Dostluk bambaşka bir boyut. Sürekli yalan söyleyen kişi dost olmaz en fazla tanıdık olur. Güvenmeye, samimiyet kurmaya, arkanı dönmeye, boş bulunmaya gelmez.
Dikkat etmek lazım.
Teşekkür ederim 😍
Dostlarımı makul insanlardan seçiyorum, ona rağmen yalan söylüyorsa bana neden güvenmiyor falan gibi düşünürüm yani. Kronik yaşancılarla hiç işim olmaz zaten.
Cevap
10Cevap
Ben yalan söyleyen kim olursa olsun konuşmam bir daha. çünkü güvenemem
Güven de tek kullanımlıktır maalesef
Yalanı yakaladığım halde üste çıkıyorsa konuşmam. Beni kaybetmek istemiyorsa durumu kabullenip gönlümü almalı bir çaba göstermeli.
Çaba göstermiyorsa zaten kendisi de arkadaşlığı bitirmek istiyordur.
Hayır ettiremem.
Kalbe ve akla şüphe düştüğü zaman o noktada durmama taraftarıyım.
Aksi halde eziyet ederim, çekilmem.
Yalan söylemeyen insan yok ki ama sürekli yalan söylüyorsa kim olursa olsun bütün bağlarımı koparırım.
Devam ettiririm ama hiç bir şeyden haberim yoksa. Öğrenince kırılırım sorarım bana güzelce anlatırsa o zaman işler değişir
Kimin, ne zaman ve neden yalan söylediği önemlidir. Ben yalanı pek sevmem...
evet, devam ettiririm, güvenmem ama doğru vakti beklerim
Hiç bir şey eskisi gibi olmaz. İstesem de ettiremem yani.
Yalanlarını dinlemek komigime gider sirlarimi anlatmam ama
Keşke böyle bi soru sormasaydın. Özelde konuşulabilir her şey. Eskisi gibi hiç bişey olmaz ama insan hatasını kabul ediyor olması asıl önemli olan.
Beni etiketlemeyi unuttmuşsun
Seversin sen etiketlemeyi
Bir daha ki sorunu acaba kaçıncı kucaktan iniyor diye sor ama bu sefer etiketlemeyi unutma tamam mı bir yapmadığın o kalmış çünkü
İnsan gibi aklında ne varsa soorsaydin ya da bahsetseydin doğru olan herşeyi anlatırdım. Ama hem seni dinlemek istemiyorum diyip hem de bana doğruları söylemiyor demen ne kadar mantıklı? Konusturdun mu ki sana doğruları söyleyim
Dinlemek istemiyorum diyen adama ne anlatayım? Bir kere şans verseydi anlatırdim ona da üste çıkma sırası gelirdi
Defalarca bana iftira ediyorsun diyordun şimdi sorsan anlatırdım diyorsun. Önce bir tutarlı ol. Benim hiç bir zaman üste çıkmak gibi bir çabam da olmadı niyetim de olmadı. Öyle bir niyetim olsaydı hergün birilerinin üstüne çıkardım. Yalansız mı anlatacaksın gel anlat dinliyorum.
Ben kucaktan kucağa meselesine iftira diyorum. Sen hele bir kafanda ne olup bittiğini bana açınca ifade etsen ben de anlatırdım ne olduğunu sen iletişim kurmuyorsun ki
Gel anlat diyorum işte. Öteki arkadaşına ne anlattıysan hepsini gel anlat. Ona da teyit ettiririm. Sen yanlışlarını kabullenmiyorsun. Bize yanlış yapmışız muamelesi yapıyorsun. Ya ben burdan gitmeyeyim diye günlerce ağlamalarını zırlamalarını dinledim. Vicdan yaptım dostumdur arkadaşımdır zor günlerinde bana ihtiyacı var deyip gitmedim. Sen ne yaptın. Tek kelime bir şey demeden çekip gittin. Kiminle neler yaşadıysan aylar sonra geri geldin. Yine bir şey yokmuş gibi davrandım sana. Nerdesin bunca zamandır deyip kelime sormadım. Ondan sonra yine ne olduysa yine tek kelime yazmadan kayboldun. Gittin tam 1 yıl gelmedin. şimdi herşeyin suçlusu biziz mk. Başkası s*kişsin abdesti de biz alalım. Ne güzel dünya mk.
Özelde bi keri daha konuşun bence bak kötü de olsa iletişim kurdunuz devamı güzel olacak inanıyorim güzel güzel kalp kırmadan anlatın dinleyin.
@novel sağolsunlar ikisi iki yandan sabahtan beri ebeme kayıyorlar zaten novel sana yer kalmadı valla
@Kamelyalı_Kadinnn ben dinliyorum varsa hanımefendinin anlatacağı şeyler gelsin dinliyorum. Yalansız dolansız eksiksiz bekliyorum.
@Kamelyalı_Kadinnn bak ne güzel diyor. Helal olsun sana ağzından bal damlıyor ya ekmek banarım valla 🤣🤣
Ben kötü bişey demedim ben kendime gelemedim daha önce siz konuşun halledin
Ettiririm ama soğurum
Dostluk tanımının dışında kalır.
Dostum değil tanıdığım olur.
güven sarstığından hayır
Benim dostum bana yalan söylerse af yok.
Yalan söyleyen birinden ne dost ne sevgili olur.
İşim olmaz asla..
Dostum yokki yalan söylesin..
Kırmızı çizgimdir 1 2 den sonra net silerim
Yok ettiremem
Selamını bile almam
Hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?