detayda eklediğim videodaki tarzda :D video görünmüyorsa tarayıcıdan bakabilirsiniz.

detayda eklediğim videodaki tarzda :D video görünmüyorsa tarayıcıdan bakabilirsiniz.

Sürekli yalanlarını yakaladığımız birisiyle arkadaşlık yapmaya devam etmemiz uygun değildir. Güven, bir arkadaşlık ilişkisinde en önemli unsurlardan biridir ve yalan söyleyen birisiyle arkadaşlık yapmak, doğru bir şekilde bağ kurmayı imkansız hale getirir.
Bir arkadaşlık ilişkisi, açık ve dürüst bir iletişime dayalıdır. Sürekli yalan söyleyen birisi, bu iletişim kanalını koparıp güveni zedeleyerek ilişkiyi olumsuz etkiler. Bu durumun, sağlıklı bir arkadaşlık için gerekli olan duygusal ihtiyaçların karşılayamama riskini de beraberinde getirdiğini unutmamak gerekir.
Bununla birlikte, bir arkadaşlık ilişkisinde yalan söylemek, o kişinin ne kadar yalan söylediğine ve neden yalan söylediğine bağlı olarak farklı derecelerde etkili olabilir. Örneğin, bir arkadaşımızın hayatımızdaki küçük bir detayı unutması ve bize yanlış bir bilgi vermesi, verilen zararın hafif kalmasına neden olabilir. Ancak, daha büyük bir yalan veya sıklıkla yalan söylemek, güvenilirlik sorunlarına yol açabilir ve bu nedenle arkadaşlık ilişkimizi tehlikeye atabilir.
Sonuç olarak, arkadaşlık ilişkileri güvene dayalıdır ve bu güven zedelenirse ilişki tehlikeye girer. Sürekli yalan söyleyen birisiyle arkadaşlık yapmak sadece güven konusunda problem yaratmakla kalmaz, aynı zamanda sağlıklı bir arkadaşlık ilişkisi için gerekli olan duygusal ihtiyaçları da karşılamaz. Bu nedenle, doğru olan, güvenilir ve dürüst arkadaşlarla ilişkimizi devam ettirmektir.
Hayır sürekli yalanlarını yakaladığım biri ile arkadaşlık yapmaya devam etmem tabi ki de çünkü bu mantıklı olma benim için ben arkadaşlığa değer verdiğim için bir arkadaşım bana yalan söylüyorsa sürekli bu benim için güven sorunu demek güven sorunu da o arkadaşımın bitmesi demektir. bu yüzden de ben direk arkadaşlığımı bitirirdim. ama şimdi büyük ve küçük yalanlar var yani mesela bana 2 de uyuduğunu söyleyip uyumadıysa bu sorun olmaz tabi ki de ama sürekli hayatı hakkında bana yalanlarda bulunuyorsa bu tabi ki de kabul edilebilir bir durum değildir benim için. ben aynı şekilde arkadaşıma güveniyorsam arkadaşım da bana karşı dürüst olmalıdır. bugüne kadar zaten çok arkadaşım çok dostum olmadı sadece kuzenlerim oldu ve kuzenlerim ile aram iyiydi her zaman tabi ki de çocuk olduğumuz için arada sırada birbirimize yalan söylerdik ama çok küçüktük o zaman. şu an böyle bir durum olsa ben o kişi kimse sadece arkadaş da değil sevgili eş arkadaş dost fark etmez iletişimimi anında keserdim kesinlikle.
Esasen Kesinlikle karakter olarak etmeyen biriyim ki hayat işte; hayat öyle ki yapmam, asla, kesinlikle dediğiniz her şeyle sizi imtihan eder.. Biliyormusun "Allah birdir" dediğinin dışında her şeyinin yalan olduğu insanlarla yaşadım, yüzlerine her zaman söyledim , hareketlerimle kabul etmedim ama onlarla konuşmak zorunda kaldım.. Gel görki bundan nefret ediyorum. Ne pahasına olursa olsun onlardan uzaklaştım dostum, bunun için bütün birikimimi harcadım neredeyse, şimdi kafam rahat fakat hayatta bazen anlatılamayan şeyler yaşarsın, izahını asla kimseye yapamazsın... Var ya hayat yine de mükemmel.. geride biraktigim hiç bir şeye, bu maddi kayıplarım dahil, hiç kimseye EYVALLAH im yok.. Bu bana inanılmaz bir GÜÇTÜR
Söylediği yalanın çeşidine, türüne göre durum değişebilir.
Beyaz yalanlar vardır.Birde..
Karanlık, siyah, zehirli yalanlar vardır.
Kimseye bir zararı olmayan masum zararsız ( beyaz yalan) ise tolere edebilirim.
Fakat kötülük yapmak için yalan söylüyorsa, kendimi korumak adına araya mesafe koyabilirim.
Birde sizin sorduğunuz soruda bahsi geçen kendini olduğundan daha zengin veya daha farklı gösterme çabası içine girmek için söylenen yalanlar vardır.
Bu karşı tarafı aldatma, kandırma yalanları kategorisi içine girer.
Bir suç niteliği taşır.
Konuyu toparlayacak olursak admin kardeş ben burcum gereği bu konuda çok hassasım
Biri bana yalan söyleyince kendimi Abdal yerine konmuş gibi hissederim.
Arkadaşlığı sürdürsem bile dahi
Bir daha o kişiye asla güvenmem
Ve hep kuşku ile yaklaşarım.
Cevap
30Cevap
Hayır yapmam, net insan severim ben ve herkese karşıda hep net oldum ama galiba arkadan iş çevirip konuşmak gerekiyor bazılarına ya da "arkadaşlıktan" anladıkları bu onların bilemiyorum. Zihni bozuk olanın karakterinin çok doğru olması zaten beklenemez, herkes kendine yakışan insanlar biriktirir çevresinde.
Yalan benim bu hayatta en tahammül edemediğim şeylerden biri ama bu devirde yalan söylemeyen kalmadı maalesef. Yakın arkadaşımsa önce açıklamasını dinlerim sonra uyarırım baktım bunu alışkanlık haline getirmiş yol veririm. Ama insan zaten yakın arkadaşını tanır ona göre arkadaşlığı ilerletir.
Merhaba Caner, mesela benim yalanı sevmeyen bir yapım vardır. Yalan söyleyen insandan ışık hızıyla soğurum. En acı gerçek bile sahte bir gülümsemeden üstün bana kalırsa. Kaybedeceğim bir şey varsa ki bu dürüstlükten olsun, ya olduğun gibi ol ya da göründüğün gibi ol der Mevlana Celaleddin Rumi ben de bu sözü benimsiyorum. 🍁
Devam etmedim hatta yüzüne vurdum. O da gitti 3 ay önce ki konuşmalari alıp konuşmada adı geçen kişiye gönderdi. Amacının ne olduğunu sordum cevap alamadım. Ama benim anladığım kadarıyla yalanını yüzüne vurmamdan ötürü aklı sıra intikam alma derdindeydi. Yazarken ben yoruldum şahıs bunları yapmaktan yorulmadi
10 yıllık bir dostum var o bana sürekli yalan dümen anlatıyor bende ona sürekli yalan söylüyorum birbirimize yalan söylediğimizi ikimizde biliyoruz ama çokta takmıyoruz çünkü eğleniyoruz bugüne kadar yalan söyleyerek bir sürü şey yaptık 3 ülke gezdik çok güzel kızlarla takıldık Porsche araçlarla bebekte turladık karnımız acıktı yemek yedik bunlar hep yalan dolan sayesinde oldu ama tabi yalan söylemek bir sanattır her insan beceremez gülmemen lazım mimiklerini iyi kullanman lazım en önemli olan gözlerdir gözler çabuk ele verir bu yüzden gözleri iyi kullanman gerekiyor
Herkes ne kadar uzun yazmış, şahsen okumaya üşendim 😅
Benim eskiden vardı bi yalancı arkadaşım .. Yalan söylediğini biliyordum ve suyuna gidiyordum inanmış gibi yapıyordum. Bu yalanlar bana zarar vermeye başlayınca katlanılamaz hale geldi arkadaşlığı tamamen bitirdim.
ASLA! Resmi bir bağ yoksa, yalanı yakaladığın yerde onu sonsuza kadar terk et. Yalvarmalarına yakarmalarına kulaklarını tıka. Yalanı etrafından uzaklaştırdıkça önce yalnızlaştığını ama sonra gerçek dostlar edindiğini göreceksin. Sağlam dostlar. Özü sözü bir ve dediğini ölümüne yapan dostlar. İnan bana, bunların 1 tanesi bile diğerlerinin 100 tanesine bedeldir.
Yalan bir kişinin ağzına yuva yapmışsa o kişiden kimselere hayır gelmez. Hani hepimiz irili ufaklı yalanlar söyleriz bazen ama bu süreklilik haline gelirse baya sıkıntılı olur 😀 arkadaşlığımı bitiririm.
Paylaştığın videodaki gibi ise yalanları :D bana zararı yok. 25 arabam var, 15 evim falan; hani bunlardan bana ne yani. Arkadaşlığımı etkilemez hatta güler geçerim 😅
Hayır tabii ki embesil bir insan olmadım hiçbir zaman çok fazla böyle sanki zeka seviyesi olarak geriden geliyor muş gibi yaptım oldu ama hiçbir zaman zeka olarak geldin gelmedim.
ahsha videoya koptum :D yalan söyleyen insanlardan uzak kalmayı tercih ederim.. Herkes yalan söyler ama ufak tefek konularda olmasını tercih ederim.. Keyifli geceler..
Mesela şöyle bir yalan ise , senle buluşmamak için yalan söylemesi hemen arkadaşlığı bitirilmeli bana göre.
Hayır hiç sevmem sürekli yalan söyleyenleri. Biri var çevremde Allah'ım Allah'ım on kelimesinden 9 u yaan. Dinlemekten gına geliyor artik
Yalan 🤥 söylemek bir nevi hastalık olduğunu bildiğim için, bu tür insanlardan uzak duruyorum. Aman düşman başına. Yalanlar iyi bir şey değil.
Yalana tahammülüm hic yok, alttan da almıyorum. Bu bende alışkanlık oldu, cevremdeki yalan söylemeyi adet edinmis kisiler benden ya bir adim geri duruyor ya da yalan soyleme gibi potalara girmiyor.
Belirli bir zamandan sonra söylediği yalanlar sana da zarar verebilir dolayısıyla hayır.
Öyle bir arkadaşım var ama daha çok kendi eksikliklerini kabullenemedigi için yapiyor. Yakın arkadaşım değil
Ben devam ederim hatta bir arkadaş vardı unuturdum dediğini yalan söylerdi, şu an kendisi Ankara üniversitede tıpta yakınız hâlâ. Ama alenen sana karşı bir yalanı varsa direkt sal
Görüşmem ya çamaşır makinası gibi sürekli dönekleri istemem 😃
Yalana tahammül seviyem azdır arkadaşım çok sık yaparsa arkadaşlığımı devam etmem.
Bu tip arkadaşım var. Sık sık ‘ercan 2 yalan söyle de dinleyelim lan at kafası ‘diyorum
Telefon numaranı bile değiştiririm ulaşamazsın diye
Sürekli yalan söyleyen birine karşı güvenim olmaz. Öyle biriyle de arkadaş kalamam
Hayır öyle biriyle arkadaşlığıma devam etmezdim
Hayır, sürekli yalan söyleyen kim olursa olsun yol veririm.
Biryere kadar belli etmeyip arkadaşlığıma devam ederim sonra sessizce zaten uzaklaşmış olurum.
bir kere yalanını yakalamam diğer bütün doğrularını sorgulamama sebep olur
Bir yalandan sonra mortingen strasse olur arkadaşlık
Esprisine konuşurum maks
Kendini tek akıllı sanan insanlar komik oluyor
Önce Bi döverim, sonra gönderirim. Ne gerek var ki yalana
Bi ara öyle Bi arkadaşım vardı ama şüpheleniyordum emin oluncada aramıza mesafe koyup konuşmadım hiç
Ediyorum. Yalan olduğunu anladığım her yerde "ziyaaaaa ziyaaaa, yapma ziyaaaaa" diyip geçiyorum.
Hayr etmem diyemem ama eskisi gibi de güvenmem sadece selam sağolumuz kalır
Hayır etmem başta umursamam belki ama uzun vadede güven sarsıyor
sadece bir hatası yalanı yeter.
Hayır tabii ki. Bana yalan bir kez söylenir.
ederim dinlemesi zevkli oluyor
1 olur 2 olur ama sürekli olursa etmem tabi ki
Hayır.
Yalana affım yok.
Bayramdan bayrama karşılaşmak dışında görüşmem.
Bi yerden sonra yapmam
Beni yoran insanları hayatımda tutmuyorum.
Yani etmem, gerek yok.
Öz teyzemle bile görüşmüyorum 😄
Arkadaşlığımın derecesine bağlı
Hayır, uzaklaşıp soğurum ondan.
Öyle kişilere tahammülüm yok bu yüzden hayır
Bana zarari ve yalanlari yoksa sorun olmaz kime naparsa yapsin
O arkadaş sana zarar verir hatta kötü biriyse hayatını bile etkileyebilir.
Ben suç üstü yakalayabileceğim şekilde sorularimla sıkıştırır sonra bitiririm zjemximeidmrimd
Cok zevkli oluyo bak yine yaptin ya da lan bana yapma bari şunu diyince oda gülüyo o cok iyi olay
Yoruyor böyle insanlar , Allah karşılaştırmasın
Hayır asla işim olmaz
Hayır işim olmaz
Hayır fizana yollarım
hayır, kısa sürede hayatımdan çıkarırım
Yalanlarıyla kalsın ilişmesin
Sessizce uzaklaşıyorum
Hayır hemen mesafemi koyarım
Yalanların şeyine bağlı 😃
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?