Allah adaletli evet ama adalet ile eşitsizlik ayni kavram değil o yüzden Allaha adaletsiz diyemeyi * eşitsizlik var mı evet misal biri İzzet ve şerefe nail iken digeri zelil ve hor makamında peki nenden Allah böyle davrandi kullarina
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Zelil ve bir makam dediğin makam hangi makam oluyor? İnsanlar yoksa kendi kafasında göre zelil ve hor makam , izzetli ve şerefli bir makam hangisi oluyor? Firavun izzetli ve şerefli bir makamdamıydı veya Hz. Musa çobanlık yaparken izzetsiz ve hor bir makamdamıydı?
Halbuki Allah makam mülk vs şey ile muamele etmezken bunları önemseyen insanlar kategorize edip sonrada Allah a iftira atmak niyetinde mı?
Güzellik ve çirkinlik kriterleride insanların kafalarına göre oluşturulmuş şeyler 😀 Allah 'ın nazarında helâl olarak yapılan her iş iyi güzeldir haram olan her iş kötüdür
Birisi çalıp çırpıp zenginlik içerisinde yaşıyorsa bu Allah 'ın nazarında kötüdür ama insanlar vay be diye biliyor. Bu insanların görüşü de Allah ı bağlamaz
Sen sorumu anlamiyosun farklı yere çalışıyo kafan istersen 2 dka netten esmaul Hüsna larin tecellisine bakarmisin ne diyo orada
Bende sana soruyorum. Zelil durumda olan kim diğer durumda olan kim?
Esma ül hüsna nin tecellilerine sen bakta. İnandığın Allah kimmiş sen öğren
Sen sanirsam hiç duymadın heral de zelil yani itilip kalkilma dislanan insan hiç sevilmiyen her yerde itilen kalkilan diğer yandan İzzet makamı gittiği her yerde sevgi ve saygıyla anılan itibari olan sözü sohbeti her yerde geçen vs vs Allahin isimlerini senden iyi biliyom El Muiz dilediğini zelil eden hor ve hakir kılan vs vs
Ya ben anlatamıyorum ya siz anlamıyorsunuz. Güzel , çirkin , şişman, zayıf gibi kavramları insanlar koyuyor. Allah 'ın nazarında bunlar yok. Ama insanlar kendi aralarında birilerine fazla değer veriyor birilerine az değer veriyor. Zelil durumda görüyor. Halbuki Allah 'ın huzurunda çobanda birdir valide. Kademesini belirlemek ise insanin kendi yaptıklarıyla ya kademesi düşer ya da yükselir. Mesela çobanın sorumluluklarından en basiti malının zekatı sembolik olarak söylüyorum 10 tl ise valini 10000 tl. Vali 10 tl vererek kendini kurtarmış olmaz insanlar vay be ne hayat yaşıyor. Ama çobana bak diye burun çevirmesi hor görmesi Allah' için hiç önem li değildir. Olaylara tek bir açıdan bakarsan çoban hor görülmesi gereken küçücük bir şey gibi düşünülür ama Allah 'ın nazarında öyle değil. Olaylara dünyevi yaklaşmak çok farklı sonuçlar doğurur. Ben sana güzel bir örnek verdim. Çobanlık yapan Hz. Musa as mı zelil durumdaydı yoksa her dediği olan ve kendini tanrı zannetmekte başlayan firavun mu? Dünyevi düşünürsen Musa as zelil durumdaydı ama başka açıdan düşünürsen o kadar olanağa sahip olması Firavunu zelil duruma düşürdü
Allah hiç kimseye mal mülk saltanat vereceğim demedi. Hatta dediki. Sizler önceki kavimler gibi inandık dedikten sonra imtihan edilmeyeceğinizi mi düşündünüz dü. Bu dünya imtihan dünyası. Herkes farklı farklı kişiler. Herşeye farklı farklı tepkiler veriyor. Ve herkesin imtihanıda farklı. Her iki durumdada yaşamak her iki durumdada imtihan edilme durumuda var. Hz. Eyüp peygamber gibi. Varlıklı zengin çoluğu çocuğu hatta itibari varken bir anda Allah imtihan gereği hepsini elinden almıştı. Ama o peygamber şikayet etmedi. Allah 'ın kullarından beklediğide bu. Ha dünyevi düşünürsen her şey elinden gittikten sonra isyan etmesi gerekiyordu. Ama o imtihan dedi sabretti. İmtihanını verdi. İmtihan ediyor diye de Allah adaletsiz ya da zulmedici olmaz. Olaylara dünyevi ve anlık düşünürsek herkesin işi var. Çevrende bile iyi durumda olup kötü duruma düşen. Kötü durumda olup iyi duruma çıkanlar illaki vardır
Kardeşim sen çok farklı kafalardasin ben Ankara diyom sen bursa diyosun neyse iyi günler sana
Allah kullarını yaratırken önce kalp sonra akıl ondan sonra da nefis verdi kul aklını kullanmayı bilmiyorsa Allah neetsin..
Yaaa hayir anlamiyosunuz eşitsizlik diyom sen güzelsin Ayşe çirkin bu akıl ve kalp ile alakalimi bundan bahsediyom
Vardır onunda bir bildiği 🤷🏻♀️ düşünse herkes eşit şekilde güzel olsaydı hayatın güzelliklerin ve çirkinliklerin ne anlamı kalırdı ki😺
Evet anlamı kalmiyo ama bu diğer kullarına da haksızlık olmuyomu misal hem güzelsin hem değerli dünya nimet içinde sin ahirette de peki dünya hiçbir şeyi olmuyan. Da Ahirette cennette olabiliyo biri 1.0 önde oluyo diğer 0 yani
Kendi tercihimiz.
Hayır şimdi bizim tercihimiz değil eğer bizim tercihimiz olsaydı sen çok güzel bir bayan olurdun izzet sefere yüksek mevki makam onur şeref san şöhrete sahip olurdun maddi ve manevi güce sahip olurdun bu bizim elimizde değil Allah' dilediğini zelil eder dilediğine de İzzet verip ağırlar bunlar Allahin isimlerin tecellisi
Bakın kendi söylediklerinizle çelişiyorsunuz. Hem Allah niye böyle yaptı deyip sorgularken diğer taraftanda Allah'ın tecellisi diyorsunuz. Bununla ilgili peygamber efendimiz S. A. V. çok güzel bir sözü vardır. "Günün birinde benim sözümmüş gibi adımı kullanarak size bir şeyler söyleyebilirler. Sizler o sözü akıl süzgecinizden geçiriniz. Mantığınıza yatıyorsa ben demişimdir. Mantığınız kabul etmiyorsa o söz bana ait değildir" demiştir. Anlıyorum kafanız karışık. Allah bize ruhundan ruh üflemiş ve bizi insan olarak yaratmış düşünme yetimiz var. Ben sana düşünme yetisi verdim kulum diyor. Omuzlarının üzerindeki başını boş yere taşıma aklını kullan diye verdim diyor. Her zaman sorgulamamız lazım doğruyu bulmak için. Ezbere dayalı değil, her birimizin ayrı ayrı sorgulaması lazım. Dünya malının gelip geçici olduğu gibi bedende gelip geçicidir. Ruh sonsuz. O nedenle ruhuna hizmet etmeli insan. Güzel bir gün dilerim.