Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Bu kendini bilen erkeklerin karşısındaki kadına saygılı hitap şeklidir. Akrabalık söylemi içermemektedir. Bunu söyleyen erkeğin saygılı birisi olduğunu ifade eder. Ama siz ona akrabalık anlamı yüklerseniz konu başka yerlere gider. Aksine itici değil yakınlaştırıcı bir söylemdir.
29 Yorumla- +1 yıl
Lütfen kullanmayınız djjd
- +1 yıl
Adını bilmiyorsan?
- +1 yıl
Tanışma amaçlı olarak algılanır :D al başına belayı
- +1 yıl
Gıcıklığına yani
- +1 yıl
🙂🙂
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılyorumları okudum da neden bu nefret anlayamadım?
mesela absürt durabilir senden yirmi yaş büyük birinin sana abla demesi ama buradaki niyet önemli. yeni tanışılan biriyle bile hemen senli benli olan bir toplumken abla yerine siz denmemesi anlaşılabilir olmalı.
adam abla diyorsa tamamen mesafesinden, saygısından diyor. gerçekten ne kadar toksiksiniz ya, yorumlarda yerim sizin saygınızı falan demişler.
ben abla demiyorum, siz diyorum ama mesela yaşça benden büyükse abla ya da teyze diyebilirim.
mesela senden yaşça büyük müdürün sana abla diyorsa nedendir bu? adamın yaşları algılamak konusunda sorunu mu var sence? hayır tabii ki.
cidden memlekette dert bitmiyor. buna da takmışsınız yani.
42 Yorumla- +1 yıl
Ciddiye alınması gereken konulara da bu kadar dil döküyor musunuz :D açıklama için teşekkürler ama soru eğlence amaçlıdır. Kimse kimseyi öldürmek istemiyor abla dendi diye.
Cevap sahibi+1 yılben döküyorum.
Ayna hediye et onlara el aynası boy aynası vitrin aynası ama ayna olsun😂
18 Yorumla- +1 yıl
ahaha bak bakalım aynada ne görüyorsun 😅
- +1 yıl
😃 Allah alsın onları djdj
- +1 yıl
:D yaaa kahkaha attım
+1 yılAh.. çok saygılılar ya..😅
Bi gülesim geliyor o an..😅59 Yorumla- +1 yıl
Tiye alıyorum ben ya :D “ver ablam veeer”
- +1 yıl
“ ne veriiiimm ablamaaaa..” diyecektim yukarı da unutmuşum ekliiimmm..😅😅
- +1 yıl
ahaha yazamıyorum :D bir şey derdim ama
- +1 yıl
Ben anladım..🤫😅
- +1 yıl
Ayy kekomu diyorsun😅😅
- +1 yıl
@BenYakamoz45 hırboo diyorum
- +1 yıl
😅😅😅
- +1 yıl
Teşekkür ederim canımmm..♥️🙏
- +1 yıl
Rica ederim meleğim 💚
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
48
Cevap
86Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u +1 yılBence itici olabilir ama herkesin kendi düşüncesi ben mesela benden küçük birine abla demezdim. benden büyük olan kadınlara abla demeyi seviyorum çünkü saygıdan dolayı ayrıca öyle daha samimi oluyor. aynı şekilde benden büyük kişinin veya benden küçük kişinin bana abi demesini de istemem çünkü ben kendimi hala genç görüyorum oldukça :D
30 Yorumla
+1 yılGerçekten fazlasıyla saçma, benzer durumla ben de karşılaşıyorum. Sanki abla demeseler niyetleri sorgulanacak ve saygısız ilan edilecekler gibi davranıyorlar, çok rahatsız edici 🤦♀️
63 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum
- +1 yıl
O yüzden mi burada 20 yaşındaki kız çocuğunun sorularına görüş bırakınca amca filan diyorlar görüş yorumunda . Burdan öyleyse su sonuç çıkıyor “Türk kizlarida tüm erkeklerin onlara yürüyeceğini veya yürüme potansiyeli olduğunu düşünüyor “ 🤣. Komik.
- +1 yıl
Bu durum kadın - erkek ayrımı yapılmadan olan halinde de geçerli zaten. Her iki tarafın da bu şekilde davranması normal olan değil bana göre. Ve her iki yönden durum komik kesinlikle.
+1 yılKendilerince saygı ifadesi sanırım ama biraz kekoca duruyor😁 Bu arada direkt söyleyim bence sen yüksek ihtimal Bulgaristan ya da Yunanistan göçmenisin🤔 bu güzelliğin başka açıklaması olamaz 😊
17 Yorumla- +1 yıl
Dipnot: Bosna Hersek de olabilir birini tutturdum inanıyorum buna 😊
- +1 yıl
Hayır göçmen değilim :D Karadenizliyim ben
- +1 yıl
SheqiiL Sen nasıl Karadenizlisin yahu 🙄 Karadeniz kadınları da güzel olur yanlış anlaşılmasın ama sen kafamdaki bütün Karadeniz algısını yıktın şu an 🤣
- +1 yıl
Çok teşekkür ederim ya 😬
- +1 yıl
Olanı söyledim 🤣 ne demek ✌️
- +1 yıl
@Gizemlii_Adam Ablalara yürünmez çok ayıp : D
- +1 yıl
@Derindüşlerr Çok mu belli oluyor 😂 Olsun 1 yaştan bir şey olmaz 😁
+1 yılBen dedim birine öyle ama benim suçum yok😃 benden iki yaş küçük iş yerlerimiz yan yana bana günaydın ablacım dedi 🤦♂️Bende ona günaydın abla dedim beni küçük görüyormuş napabilirim sjdk
14 Yorumla- +1 yıl
minyon musun sen 😃
- +1 yıl
Tam olarak neyi kastediyorsun boyum 1.50 kilo 60 olarak mı 😂
- +1 yıl
Genç gösteriyorsun yani
- +1 yıl
Evet öyle diyorlar 🤷♂️😃
+1 yılBencede çok itici. Benden büyük insanların bana o şekilde demesine aşırı tilt oluyorum hemde acıyorum.
51 Yorumla- +1 yıl
😅😅
+1 yılbizim millettte bi hadsizlik durumu var ve hitap etmemyi bilmeme. Hanımefendi de, siz de, ... Hanım de...
illa bi laubalilik
51 Yorumla- +1 yıl
Aynen bi “ablam” diyorlar sanki yiyecek :D
Aile & Toplum konusunda 5,1b cevap paylaştı. Ülkemizde bu durum aşırı fazla. Yanlış anlaşılmamak adına oluyor genelde bu durum.
Peki yaşadığın yerde bu hitap şekli nasıl? veya nasıl olması gerekir sence.
113 Yorumla- +1 yıl
burada biraz farklı anlatması zor. Abla demedikleri aşikar :D
- +1 yıl
Öyle birebir aynı kelime yok :D yani şöyle direkt olarak “bakar mısınız” , “ister misiniz”.. abla bakar mısın tarzında değil misal :D
- +1 yıl
Siz diye hitap edilmesi. 😬
- +1 yıl
Eh tamam işte, normalin dışına çıkıp abla denmemeli :D
- +1 yıl
Gerçekten samimi gelen de var, gelmeyen de :)
- +1 yıl
Sıkıyım gayet ve duruyorum :D sjjdj
- +1 yıl
Yok yıkılırım ama daha güçlü kalkarım :D
+1 yılNeredeyse bütün kadınlar bundan haklı olarak nefret ediyor. Aslında bu karşı tarafın dünyadan kopuk ve aşırı bilgisiz oluşundan kaynaklanıyor.
35 Yorumla- +1 yıl
Bayan derim ama abla demem
- +1 yıl
Bayan dersen döverler 😃
- +1 yıl
Çok dedim bişey demediler 😂 çoğunlukla tercihim hanımefendi oluyor
- +1 yıl
Hayret ona da uyuz oluyorlar halbuki
- +1 yıl
Ama abla çok uyuz doğru yani
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılEsnaf agzidir o. Bunlari farkli kultur olarak gorup sinir olmamak lazim. Cesitlilige kulturlere saygi duyup yasatmaliyiz herseyi kendi istedigimiz tek düze hale getirmeye calismak fasizm sayilir. Bazi seyleri abartmamak lazim. Sonjcta kimseye zarari olan seyler degil. İnsanlari sevelim herkesi oldugu gibi kabul edelim bence
10 YorumlaBizim ülkede hitap etme problemi var. Siz de geç ne abla diyorsun hödük.
32 Yorumla- +1 yıl
Ahajahaha konuş prensesim 😃
- +1 yıl
😅🤭
+1 yılNe diyelim teyzeeeeeeee mi diyelim yoksa bayan mı diyelim 🤨🤔
111 Yorumla- +1 yıl
Demeyin bir şey ya :D mümkünse hitap şekli kullanmayın
- +1 yıl
O nasıl olacak konuşmam gerekecek , ismini bilmiyorum benden yaşça küçük ne diyeceğim?
- +1 yıl
Hanımefendi bakar mısınız veya sadece bakar mısınız :D
- +1 yıl
Bayan demeyi tercih ediyorum 🙃 bayan deyince neden kızıyorsunuz onu anlamıyorum
- +1 yıl
Onu ben de anlamıyorum 😅
- +1 yıl
Bravo 👏 yani sanki küfür ediyoruz 🤷🏻♂️
- +1 yıl
onun biletini niye bana kesiyorsun :D ben kızıyorum demedim
- +1 yıl
Sana demedim ki.. diğer kadınlar için söyledim 🙃
- +1 yıl
Ama bu konu hakkında benimle yorumlaşıyorsun diğer kadınlar yerine benim üzerine alınmam doğal 😅
- +1 yıl
Yok yok üzerine alınma bayan 🙃🤣
- +1 yıl
🙂🙂
+1 yılDaha çekici bisiler lazım mesela sosyetic teyze iyi gibi 🙃
21 Yorumla- +1 yıl
Hıı süper 😃
Herkes kullanmaz ama Erkek arasında bu bir racon gibi. Tabii ki abla değil. Genelde aslında evli kadınlara söylenir bu Ve daha çok Doğu kültüründen gelme bir şey. Hani bak Sana yan gözle bakmadığımı da ilan ediyorum gibi.
12 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇok doğru soru ama bu ülkede bunu yenemezsin. İşyerinde aynı yaşta olduğumuz müdürüm abla diyordu en son benim için çok zor olsa da bir gün ona abi dedim aldı dersini anladı olayı sanırım bir daha demedi ama bunu çok kişide yaşadım ne yapsan bu ülke düzelmez. Şu anki işimde de belki benden bile biraz büyük ya da yakın olduğumuz kesin, adam abla diyor bende abi dedim yine de ablaya devam etti bakalım ne olacak😂
22 Yorumla- +1 yıl
😂😂 çok saygılıyız milletçe
Cevap sahibi+1 yılHa birde bu bahaneleri var, sevsinler sizin saygınızı🤣
- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılOnlar saygıdan ötürü diyorlar ben 18 yaşındayken 30 yaslarinda adam abla diyordu alınmazdım 😂
11 Yorumla- +1 yıl
Çok saçma ama ya
Onu nasıl yapicaz be ablam be
Celal Sengor
12 Yorumla- +1 yıl
Sus be jkdk
+1 yılAz önce başıma geldi. Sorumdan görüp mü sordun yoksa :D
12 Yorumla- +1 yıl
Yok kız :D
- +1 yıl
Adam 26 yaşında ben 19 um abla abla diyor sinirlenmiştimde :D
+1 yılBilmiyorum teyze niye öyle diyoruz ki gerçekten ben de anlam veremedim :D
11 Yorumla- +1 yıl
:D saçmalar o sebepten
- Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılO abla abi kelimesi toplumda yer edindigi için öyle esnaflar arasında nerde olmayacak şeyler var onlara takılmamak gibi bir huyunuz var olacak şeyleree takılmazsınız onlar işinize geldiği icin
20 Yorumla
+1 yılÇoğu büyük kadınlar bana abi demeside itici igrenç söylemiştim ben senden küçügüm bana bu kelimeyi söyleme dedigi şey saygı duyuyorum demesi bence kadınlar itici cahil
20 YorumlaBuna çok gülerim. Semtimiz de pazartesi günleri pazar olur oraya gidince pazarcılar kadınlara 'abla' diyor, kadınlarda pazarcılara 'abi'. Sosyo kültürel anlamda büyük bir değer taşıyor aslında (bence) . Toplumumuz hakkında bilgi içeren güzel bir örnek. Benim hoşuma gider o yüzden pazar gezmeye bayılırım.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılEsnaf dilidir o. Kapıdan girene saygım var demenin başka yolu.
Benden yaşça büyük abiler de hoş geldin abi der mesela.
Takılmamak lazım , racon yapmış esnaflar bunu10 Yorumla Okunur öyle değil işte bakıyor yaşlı küçük bir kız yürüyor ya da yürümedi haddini ve yerini bilsin diye abi demesi gerektiğini algılatmaya çalışıyor insanlar
20 Yorumla
+1 yılTam tersi durumda çok oluyor 😄 her türlü itici. Siz dese yeterli
21 Yorumla- +1 yıl
Bencede 😅
- Aile & Toplum konusunda 574 cevap paylaştı.
+1 yılErkekler yanlış anlaşılmaktan çekindiği zaman öyle yapıyorlar. Onların açısından bakınca gayet haklılar.
20 Yorumla Aile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı. Bu benden sana zarar gelmez anlamını taşır. Daha dün bana benden yaşça büyük kadınlar "abi"diye seslendi..
10 Yorumlane diyeceğini kestiremediğinden abla der işin içinden sıyrılır böylece rahatsız etmemiş ve etraftan yanlış anlaşılmamış olur
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
u +1 yılAynen sinir oluyorum normalde benden 4 -5 yaş küçük birisinin bile bana abla denmesine sinir oluyorum sensin abla ksksisjs
10 Yorumla
+1 yılaklınca sevimlilik yapan babacan ve taşralı erkek tarzı.. 🤣🤣🤣 bence sorun yok ama kızlar ne düşünürse kabulümdür.. 👍👍
20 YorumlaMarket vs gibi yerlerde söylediğimi duymuyor veya anlamıyorsa önce hanımefendi yine olmadı abla diyorum.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 6,2b cevap paylaştı. Buna benzer bir durum yasiyorum. Yasitiz belki benden buyuk ya da benden 3 yas falan kucuk. Konusuyoruz abi diyor. O abi dedi diye bende kardesim diyorum saçma oluyor
10 YorumlaBenim bir arkadaşım var kızlara "abim" erkeklere "ablam" diyor. Banada devrem diyor 😂
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 591 cevap paylaştı. Yiğenim bakar mısın dese mi acaba? Ya da hey küçük! veya Sarı! bi bak be güzelim ya?&%+'!
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 977 cevap paylaştı.
+1 yılSizin de bayan değil kadın takıntınız size neden her şey takıntı geliyor
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Ben , benden büyüklere bile abla demem nolur nolmaz işler değişiyor bazen 😊
10 Yorumla
+1 yılBen burada dalgasına kullanıyorum o kelimeyi. alınan varsa alınmasın yani :D
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Öyle bir kültürde yetişmiş ise ne kadar kulağa hoş gelmese de hor görmemek gerek.
10 YorumlaSaygıdan gelen bir gelenek, biraz gevşese art niyet aranır hemen, siz kadınları anlamak zor.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılBen zaten sinir bozucu olduğu için söylüyorum. Bir sorun göremedim :D
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
u +1 yılherkesin yetistirilme tarzı farkli bence büyük ihtimal dalgasına diyorlardır
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAbla abi dayi yeğen her türlü ağır varoşluk içerir. Hani insanlar market ürünüymüş gibi kategorilere ayrılamaz normalde ama bu konuda ayırabiliriz, akraba kelimeleri eşittir vasatlık kategorisi kdkdkdklsls
21 Yorumla- +1 yıl
😂😂
+1 yılİnsanı şaşırtıyorlar. Tiple , hitap şekli uyuşmazligi yaşiyorlar 😀
10 Yorumla
+1 yılGenelde esnaflar yapar onu bir nezaket göstergesi aslında
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
u +1 yılAklı sıra saygı gösteriyor veya güven aşılamaya çalışıyorlar. Ben umursamıyorum.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılArtık aldırmıyorum farkında bile değilim o derece😅
10 Yorumla toplumda kullanilan sozler onlar yasadigin ülkeyi tani artik yanlis ama öyle yapacak bisi yok
10 Yorumla
+1 yılBence gereksiz ama saygıdan ötürü olduğunu söylüyorlar🤷🏼♀️
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 894 cevap paylaştı.
+1 yılSorun degil bence 50 60 yasinda bana abla dese ama 5 10 yas büyük biri diince tuhaf
10 Yorumla Öyle erkekler mi varmış 🤔 ilk defa senden duydum abla 😄
Vardır illa ki ve itici olur evet10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılSkskdkfk aynsn genelde patronlarin söylediğine şahit oluyorum
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 9,5b cevap paylaştı.
+1 yılKimsenin yasi alnında yazmıyor tanımadığım birine abla derim bu ülkedeki kızlara hanımefendi desen tacizci olursun
20 Yorumla
+1 yılAbla deme sebebi benden sana zarar gelmez diyor
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılEvet çok saçma hanımefendi diyebilir çok genç sanıyorlar kendilerini
20 Yorumla
+1 yılNormalde ne denilmesi gerekiyor.
12 Yorumla- +1 yıl
Siz, hanımefendi gibi :D
- +1 yıl
Tamam hanımefendi 😃
Aile & Toplum konusunda 989 cevap paylaştı. Bu olmadı anlaşmayı bozdın 😂
14 Yorumla- +1 yıl
Hangi anlaşma
- +1 yıl
:D sen öyle dersin
Kim abla dedi sana 😂
11 Yorumla- +1 yıl
Göstereyim mi, dövecek misin kdkdk genel anlamda dikkatimi çeken bir şey bu, Türkiye’ye geldiğimde.
Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Bana da Amca diyorlar 😂😂😂
12 Yorumla- +1 yıl
Abi diyorlarladır :D sizden yaşça büyük erkekler size abi de demez, amca da değil mi?
+1 yılCok sinirleniyorum öyle oĺunca😅
12 Yorumla- +1 yıl
Yalnız değilsin 😃
- +1 yıl
🤜💕🤛
Aile & Toplum konusunda 898 cevap paylaştı. Aynen abla katılıyorum
14 Yorumla- +1 yıl
Sen en son küsmedin mi ya
- +1 yıl
Hiç bir şey yapmadım 😒
- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılBencede çok saçma bir yaklaşım ablacım ya
11 Yorumla- +1 yıl
Sus sen 😅
- Devamını Gör (74)
Devamını Gör(119)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Yaşça büyük erkeklerin kendinden küçük kadınlara “abla” diye hitap etmesi itici değil mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler