Herşeye ulaşabilen, herşeyi isteyen, beklentileri üst seviyede, sözde medeni toplum...
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
İkinci dünya savaşı sonrası dünya genelinde ve özelde de batıda ortaya çıkan hümanist fikirler ve karşıt görüşlü devlet ve insanlara olan tolerasyonun yüksek olması. Yani kabaca "hepimiz kardeşiz, hepimiz insanız" düşüncesinin batı dünyasında ve ülkemizde olan olumlu yansımaları.
O hava 2000 li yıllardan sonra bitmeye başladı. Haliyle dünya eski fabrika ayarlarına yavaş yavaş geri dönüyor.
Tabiki böyle bir yanı olabilir, haklı da olabilirsiniz. Küçüklüğümü hatırlıyorum nenemin yanında ilkokul eğitimi dahi yok ama o kadar mutlulardi ki. İmkanlar az ama gülen yüzler. Samimiyet ve daha fazlası.
Genel hava öyleydi batıda ve haliyle batıya yakın olan ülkemizde. Bende hatırlıyorum. Fakat bu azalma eğilimine girdi uzun bir süredir. Bugün batı ülkelerinde de genel hava bizim ülkemize benzerdir. Mesela 50 li yıllarda davul zurnayla karşıladıkları gurbetçi vatandaşlarımızı bugün o toplumların çoğu istemiyor. Suriyeli mültecileri mesela istemiyorlar sizde kalsın biz paralarını verelim diyorlar. Yugoslavya savaşı, 11 eylül 2001 saldırıları, Afganistan Irak işgalleri ve bunun sonucu olarak terörün Avrupa'ya zaman zaman sıçraması, Ukrayna-Rusya savaşı derken bugün batı dünyası daha fazla muhafazakarlaştı ve daha fazla içine kapanmaya eğilimli bir duruma geldi. Devletler daha fazla otoriterleşme eğilimine girdi. Aşırı sağ veya sağ partiler batı ülkelerinin çoğunda hattı sayılır bir seviyeye ulaştı. Burnumuzun dibi olduğu için buda bizede yansıyor haliyle. Önceden Avrupa birliğine girmemizi isterken şu an Avrupa birliğinin kapısından dahi geçirmek istemiyorlar mesela. Buda Türkiyeyi haliyle benzer bir havaya sokuyor. Bütün dünyayı etkiliyor. Genel sebebi bu. Yani Türkiye özelinde cevaplamak istemedim.
Türkiye özelinde cevaplarsak ise, buna ek olarak bizim ülke olarakta kronik sorunlarımız var. Bu zaman zaman ortadan kalkıyor gibi görünse de aslında hep vardı. Şu aralar yine yoğunlaştı. Kutuplaşma. Bu haliyle herkesin sinirini geriyor. Kutuplaşmanın azaltılması lazım acilen. Bu en önemli sorunlarımızdan biri olarak görüyorum. İnsanların devletine ve milletine olan aidiyetlik hissini sorgulatan bu kutuplaşmadan bir an önce kurtulmamız lazım. Diğer sorunlar bunun yanında devede kulak kalır.
Bu kadar detaylı ve bilgilendirici yazdığınız için çok teşekkür ederim. Güzel yorumunuzu sabah tekrar okuyup üzerine düşüneceğim. İyi geceler dilerim.
Rica ederim iyi geceler.
Begüm bun bir kısır döngü olduğunu düşünüyorum. Dünya belli bir zaman aralığı insanla oynuyor, bir nesili mutlu ederken diğer nesili üzüyor gibime geliyor.
Artık dünya çekilmiyor, ülke değil
Neden olduğunu düşünüyorsunuz?