Bu tamamen karşımdakine bağlı. En yakın arkadaşım var, ki muhattabı kesmek istediğim biri. Bir de onun bi iki tık altı 2-3 arkadaşım var. O 2-3 ünün başarılarına sevinirim, kutlarım, beraber yorumlarız konuşuruz. Ama en yakın dediğim, eğitimsiz, ilkokul mezunu, garip garip ticaretlerle para kazanmaya çalışan, tek bir bilgi sahibi olmayan, ki bunun yanında araştırmayan, öğrenmekte istemeyen bir tip. Dünyayla alakasız pek. Ki cimrinin dibidir. Gibi gibi. Ülkenin eğitim seviyesiyle para geliri artık alakalı olmadığından bu geri arkadaş, hiç sormadığım halde bak şunu aldım bak bunu aldım bişeyler anlatıyor. Öğretmenler şu kadar kazanıyor ben bu kadar kazandım falan anlatıyor deli deli kendince. Bu da eğitimsizlikten tabi. Böyle bir insanla bırak tebriği, muhattabı kestim aylardır ve mutluyum. Tabi şunu aldım bunu yaptım falan ben dahi sormadan anlattığında cevap bile vermiyorum wpden. Belki kıskanç diyordur ki imkansız da. Diğer arkadaşlarımın biri amerikada, biri başka ülkede hep beraber çabalıyoruz, fikir alışverişi yapıyoruz, veya bir şey yapsa bile nasıl yaptığını ben sorarım o bana sorar. Kayda değer konuşmalar geçer yani. Kişiden kişiye göre ve başarı kıstasına göre değişir. Kişiye göre tebrik ederim, başarılarına sevinirim. Onlar da zekayla, eğitimle, akılla iş yapan kişilerdir.
hiç dostum olmadı, arkadaşım da yok. ondan sorunun cevabı hayır, sevinen biri yok.
ben eski dehalarla konuşuyorum. onlarla paylaşıyorum kendimi ve yadırganmıyorum asla. asla samimiyetsiz yüzler görmüyorum. asla arkamdan işler çevirmiyorlar. kendileri çağlarının ender adamlarıydı ve bıraktıklarıyla kendimi ıssız bir adaya düşen kimse olarak onların ayak izlerini takip ederken buluyorum.