Kısa özeti : Manhattan sokaklarında tesettürsüz ve tesettürlü şekilde geziniyor aynı saatlerde.
Tesettürsüz gezdiğinde çok fazla tacize maruz kalırken tesettürlü gezdiğinde hiç maruz kalmıyor.
Laf atmalara gelince abd'de genelde isteyen istediğine her şeyi söylüyor bir nevi abd başkanına bile orta parmak uzatan ülkeden bahsediyoruz elbetteki ıspat edebilirse hakkında işlemde başlatılabilir lakin kimse uğraşmak istemiyor
Benim görüşüm şu, Kadınlar da istediği şeyleri giyebilme özgürlüğüne sahip olabilmeli istediklerini giydi diye tacize uğramamalı..
Lakin tacize uğrama ihtimali ne kadar açılırsa o kadar yükseliyor bir nevi kadına sen giyemezsin bunu diyemezsin en fazla giydiğinde tacize uğrayabilirsin buna karşı dikkatli ol denebilir. Çünkü kimse kimseye karışamaz. Tacize uğrasa da onu ilgilendirir seni değil.
Biz erkeklere gelirsek, nefsine düşkün ahlakı bozuk erkekler maalesef vucut hatları belirgin kadınlara karşı ülkeleri neye alışmış olursa olsun taciz etme gereksinimi duyuyor
Toplum baskının yüksek olduğu ülkelerde bu oran daha düşük iken, toplum baskının olmadığı ABD gibi özgürlükçü ülkelerde taciz oranı daha yüksek.
Toplum baskısı derken ( tacizlere karşı halkın tahammül seviyesi , tr'de birini taciz etmeye kalkışılırsa çevre ciddi şekilde tepki verirken abd de bu durum pek önemsenmiyor tacize uğrayan ve hukuk ile ilgili alakalı )
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Kadınlar dilediği gibi giyinmekte özgürler elbette ama böyle tacizler ne yazıkki tüm dünyada var. Ülkemize özel bir durum değil. Ama ne yazıkki bazı kızlar bunu sadece biİm ülkemizde bmyle diye düşünerek türk erkeklerinden nefret ediyor.
Yahu bu ne saçma bir soru 😂 tacize uğramamak için tesettür mü giyelim abdbhahshfjd
Öyle mi madem niye tecavüze uğrayan tesettürlü kadınlar oldu madem :d
sizin kararınız bu tarz sosyal deneylere göz atmanızda fayda var
tacizlere karşı toplumsal baskının yüksek olduğu ülkelerde yasalara göre daha güvende olabileceğini inanıyorum
taciz gibi toplumsal suçlara karşı yapay zeka destekli yazılımlar üzerinde çalışılıyor
bir nevi sensörler tespit ediyor ve suç üstü kameralar tarafından anlık yapılıyor
bu sistem umarım en yakın zamanda tüm dünya da yayılır lakin bu sefer de kişisel hayatın gizliliği ilkesi tehlikeye gireceği için ne kadar yaygınlaşır emin değilim
Sosyal deneylerin çoğu kurgu
Maalesef bu gerçek özellikle videonun yapıldığı Newyork'ta geçen sene tecavüz ve hırsızlık suçları %22 artış gösterdi
Video manhattan Almanya :d
bu da başka bir deneyden : twitter.com/DDGrubu/status/1660194618502180867
araplardan nefret ettikleri için
manattan çok kültürlü bir eyalet olan new york'a bağlı, islamofobi ve ırkçılığın pek görülmediği yerlerden biri
çünkü dünyanın her yanından turist akınına uğruyor ve çok farklı insan tipleri mevcut. Nefretle alakalı olmadığını söyleyebilirim.
Peki kadınları kapatmak yerine erkekleri edepli eğitmek için birşeyler yapılamaz mı
Neden kadınlar kısıtlanıyor erkekler yüzünden
yapılabilir lakin buda özgürlük ilkesine aykırı bir tutum
hiç kimse bir eğitime girmeye mecburi değil
taciz bir suçtur ve suç işlenene kadar herkes suçsuzdur
burada konuşulan şey bir bayan açıldığında tacize uğrama ihtimalinin artması
bu çok kötü bir durum
yapay zeka destekli suç önleme mekanizmaları bu durumu azaltabileceğine inanıyorum
yani kara çarşaf kadınların özgürlük ilkesini ihlal etmiyor
Bir kadın istediği gibi açılabilir istediği gibi kapanabilir
bahsettiğimiz şey yasal olmayan zeminde suç potansiyeline zemin oluşturan faktörler
Özellikle manhattan gibi çok kültürlü ve toplumsal baskının düşük olduğu yerlerde açık giyinmek taciz suçuna zemin oluşturuyor maalesef.
Demek ki manhattan gibi taciz oranı yüksek yerlerde eğitime ihtiyaç var
Eğitimden kastımız ne olduğu ile alakalı bence, Bir kadın istediğini giyinebilir ve ona bakmamalısın ve taciz etmemelisin gibi toplumsal bir anlayış kazandıran geniş çaplı eğitimler avrupa ve abd' de bulunmuyor bunun en temel sebebi ise halkın istediğime bakarım ve düşünce özgürlüğüm var diyerek bu tarz eğitimlere karşılar.
Yani bir nevi tacizi düşünce özgürlüğü ile aynı kıstasa koyan tartışmalı konulardan biri diyelim.