Babamdan nefret ediyorum ne yapmalıyım?

Babamın ne kadar berbat bir insan olduğunu sadece ailem ben ve Allah bilir. Kumar oynayan bir şahıs.3 kere oynadı ve bizden gizlemeye çalıştı. Dayımlar falan öğrendi dedemler falan aile olarak herkes biliyor. Annem eve almıyor kaç gündür. Biz yokken ve girmiş ve ps4 ü almış. Bende sinirlendim yazdım geri getir ama biz yokken getir dedim. O babam olacak şahıs ise kızım seni çok seviyorum bana böyle yapma dayanamıyorum benden nefret etme sende böyle yaparsan ayakta duracak gücüm kalmaz falan yazdı. Bende banane yazdım umrumda değilsin falan yazdım. Oda son olarak tamam kızım benden nefret et ama seni çok sevdiğimi unutma yazdı bende unuttum bile yazdım. Bize o kadar zor şeyler yaşattı ki anlatamam. Annem nasıl dayanıyor bilmiyorum. Ya benim 5 yaşında kız kardeşim varya. Ben lgs öğrencisiyim. Aklımdan çıkmıyor bunlar. Sınavlarıma çalışamıyorum bile. Kafam öyle dolu ki. Babaannemle dedem mahvoldu ya. Herkes ağlayıp durdu. Bana bir gün biri karşıma çıkıp kumarcının kızı diyecekler diye ödüm kopuyor. Annem ben size hem anne hem baba olurum diyor. Babamdan hiç kimseden etmediğim kadar nefret ediyorum. Bide bu olanlardan beni sorumlu tutuyordu. Hepsi senin suçun falan dedi bana. Babam yüzünden sinir ve öfke problemi başladı bende. Üzülmeden edemiyorum. Hergün ağlamaktan bıktım. Maddi olarak hep yanımdaydı ama manevi olarak kilometrelerce ötemdeydi. Ben ilkokuldayken ödevlerim de hiç yardım etmezdi hep annem yardım ederdi bana. O da anladığı kadar yardım ederdi zaten. En çok anneme üzüyorum. Babamı bunca sene çekmiş. Zaten en son ki para şeysini yeni yapmış. Neymis iş için yapmış. Biz bunu yemedik tabiki. Seni seviyorum falan diyo ya küplere biniyorum sinirimi atamıyorum o seni seviyorum falan dedikçe ondan iyice nefret ediyorum. Bu ne takıntılı gibi dedim anneme annemde saçmalama sen onun kızısın tabiki seni çok sevecek falan dedi. Ne yapmalıyım ya beni bu bataklıktan çıkartın. Kafayı yemek üzereyim. Ilk Allah'a sonra aileme sonrada size sığınıyorum. Bana yardım edin.

Babamdan nefret ediyorum ne yapmalıyım?