Babamdan nefret ediyorum ne yapabilirim?

Merhaba. Ben 19 yaşında bir genç kızım. Babam kendi ailesinden dolayı sorunlu bir tip. 13 kardeşler ve kendi kendilerini büyütmüşler orda burda. İlgisiz anne ve babaya sahipmişler. Babam küçüklüğümden beri anneme şiddet uyguladı. Her gün diyebileceğim kadar çok. Küçücüktüm ama öyle bir anlıyordumki neler olduğunu gecerdim köşeye ağlardım sessiz sessiz. 3 kardeşiz ilgisiz bize para verince babalık yaptiğını sanıyor. Bana defalarca kafasında kurup namussuz muamelesi yaptı. Çok küfür eden bir tip. Daha cok sey var ama kısaca bunlardan dolayı babamı sevmiyorum. Aklıma geldikce yaptıkları deliriyorum, her lafı batar oldu. Önceden ağlayamazdım annem görmesin diye alışmıştım. Artık tutamiyorum kendimi sinir hastası oldum ayrıca. Hic kimseye güvenemiyorum. Şu an sevgilim var bana cok değer veriyor ama onu gereksiz yere sıkabiliyorum zaman zaman güvenemediğimden. Sinirli olmamdan sıkıldım. Unutamiyorum hic biseyi ona rağmen saygımı bozmuyorum babama karşi anneme zarar vermesin diye. Benim hırsımı ondan çikarir biliyorum. Ve garip Olan babam sadece bize karşi boyle. Çevresinde o kadar seviliyor ki.. En çokda bunu yediremiyorum. Neyse anlatmak istedim. Teşekkür ederim..
Babamdan nefret ediyorum ne yapabilirim?