Kız kardeşime haksızlık mı olmus sizce?

Bu ay ikimizinde dogum gunu. Ben 20 yasina girdim, kardesim 16 yasina. Kucuk bir sehirde yaşıyoruz oyle cok pastane secenegimizde pek yok zaten. Ben şu pastaneden almak istiyorum dedim. Yani yıllardır bir pastane belirleriz ve ikimizin begendigini de ordan alırız.

Kardeşim bu sene ben baska yerden almak istiyorum demiş. Annemde olmaz demis. Simdi kavga edersiniz falan diye. Benim dogum gunu oldu bitti. Kardesimin ki bugundu. Pastaneye gittik ama pek pasta yoktu. Secenekte pek yoktu. Anneme baska yere mi gitsek dedim razi olmadı.

Az önce kutladık ama kardesimin pastasi içine sinmedi gibi geldi bana. Tadını da beğenmedi, bizde pek begenmedik. Bana seninki daha guzeldi dedi. orada da pek secenegi yoktu azdi pastalar. Benim icin gittigimizde ayni yerde 15 tane falan vardi. Kardesimde 5-6 tane anca vardı şansına.

Biraz canım sıkıldı simdi. anneme ben baska yerden almak istiyorum demiş. Uzuldum simdi. Her zaman 16 yaşına girmiyor. Aslinda orada da dedim anneme. Baska yere mi gitsek diye o kabul etmedi, simdi baska yere gidemem diye söylendi.

15 ten 16 ya girdi. Tam ergenlik zamani. Canı da cok sıkkın dersler olsun, buyume hormonlari falan olsun, calkantili zor bir dönemde. Pastasi da istemedigi bir sey oldu. Bari dogum gunu pastasi istedigi gibi olsaydı diye içime dert oldu şimdi.

orada kalpli pasta vardi onu istedi annem alamam onu hem cok buyuk bitiremeyiz hemde pahali dedi. Alabilirdik aslinda maddi olarak ama cok olurdu gerçekten 4 kisilik aileye.

Belki bu ufak bir sey, size gore takilmalik bir durum bile degil ama bilmiyorum biraz üzüldüm, canım sıkıldi şimdi. Benim yüzümden o pastaneden aldı gibi oldu. Ben pastaneyi sectim o secemedi, kardesim kalpli pasta istedi ona da annem izin vermedi. Yani kızın istedigi seyler olmadı. Icime oturdu şimdi.

Belki kardesimde takmıyordur ama kendisi de boyle dusunuyor olabilir. Ablam yuzunden baska pastaneye gidemedim, annem yuzunden istedigim pasta olmadi falan diye.

Hani adaletli olsun, ayni boy ve fiyatta pasta olsun, ayni yerden olsun, biri digerine pek heveslenmesin, digerinin pastasi ve digerinin aldigi pastane ayni olsun ki icinde kalmasin diye çabalarken daha mı bocaliyoruz bilmiyorum ki.

Kız kardeşime haksızlık mı olmus sizce?