+1 yılDüşünce özgürlüğünün olmadığı bir ülke işte ne yaparsın. .
Kalitesiz ve yersiz kanunlar. .
Sözde çağdaşlar ama dışarıdan bakınca fazlasıyla bağnaz görünüyorlar.. .
Neyse en iyisi bu konuyu tartışma meselesi bile yapmamak sonuçta bu ülkenin çok önemli sorunları var. 90 yıldır bunları konuştuk vakit kaybettik. Bu zihniyet bu ülkenin bir 90 yılını daha çalmamalı. .
Birinin nankör olması için ise dedikleri ile yaptıklarının çelişmesi gerekir. Kısaca kendini çağdaş görüp onu bunu yaftalamaktan daha büyük nankörlük olabilir mi şu hayatta?
Demokratikleşmeye, düşünce özgürlüğüne önem veren bir gelecek inşa edilmelidir.
Bilim ve tekniğe önem verilmelidir.
Laiklik, cumhuriyetin şu bu adamların değilde demokrasi içinde bir fikir olduğu ve ancak demokrasi içinde değer kazanacağı vurgulanmalıdır.
Ben cumhuriyetçi biriyim. Aynı zamanda demokratım da
Cumhuriyetin önünde ve sonunda herhangi birinin isminin olmaması gerektiğine inanıyorum. Demokrasi içinde ancak cumhuriyetin anlamlı olacağına inanıyorum.
Yoksa Teokratik cumhuriyette vardır. Sosyalistte, askeri vesayete dayanan da tek partili de ama nasıl cumhuriyet bir de o devirde yaşayanlara sor sen :)
Aslında siyaseti ilkeler üzerinden konuşmak lazım. Yoksa siyasilere minnet duyaraksak offf . . Sanırım şimdiye kadar gelmiş hepsine şükran duymaktan yaşayacak ömrümüz kalmaz.
Bu konuda sana tavsiyem bu tarz tartışmalara çok girme. . Sevmemek nefret etmek ya da sevmek değildir bence mesele
Asıl mesele bu 21. yüzyılda 20. yüzyıl insanlarını konuşmak ve onlara dolaylı olarak esir olmaktır.
Oysa Türkiye'nin geleceğe ihtiyacı vardır geçmişe değil. .
Çok iyi bilelim geçmişi ve tarihi ki bir daha ona düşmeyelim.
Bu konuda asla kötü söz söylemeyelim. Çünkü küfür hakaret ancak kötü zihniyetteki insanlara yakışır. Senin bir fikrin varsa onlar anlamazlar seni.
Kimse birbirini sevmek zorunda değildir. Saygı duy diyorum sadece. Bu saygı ise sadece konuşmamak ve bir konu bile görmemektir.
En iyisi bu inan ki. .
En güzeli de..61 Yorumla- +1 yıl
Kısaca nesnel olabilmek bence önemlidir.
En İyi Cevaplar
Sevmiyorum sevmek zorunda degilim buna kimsede karışamaz özgürlügümüzü aldı resmen geriye içkiçi açılıp saçılan bir millet bıraktı şuana kadar devlet büyüklerinden bir kişiyi sevdim o da RTE 💡🇹🇷
1410 Yorumla
Soran+1 yılHelal sana.
- +1 yıl
Helaaaaal
Soran+1 yılEdepsizlik yapmayın @alishh
Soran+1 yılO eskide kaldı. Kimse kesemez. @alishh
Soran+1 yılHani nerede o adamlar. :D bitti artık bitti.
+1 yılSevilmeyecek onca kişi onca düşman varken kendi tarihimize iyisiyle kötüsüyle sahip çıkmak sevmek neden zor bende bunu gerçekten anlamıyorum.. Git III. aBRAhm Lincoln sevme mesela. Albert ferdinand'ı sevme mesela , şirinleri sevme 100 yıl önce yaşayan mor sakallı sarı saçlı Tom amcayı sevme mesela ! Anladın demi :)
Sevgi olmadan saygı olmaz. Herşeyin temelinde sevgi vardır. İnKAr etmeyelim.22 Yorumla
Soran+1 yılSevmemizin nedeni var ama.
- +1 yıl
Sevmen içinki nedenler daha fazladır ama , sonuçta bir insan o değil mi. Malesef Fatih sultan mehmeti sevmeyenler atatürkü sevmeyenler kanuniyi sevmeyenler kısaca tarihimizi hep sevmeyenlerle zıt olduk kin olduk. Sahip çıkalım ;) Sahip çıkmak sevmekle başlar. Herkesin hatası olur insan sonuçta değil mi bu tarihimizdeki kişilikler? :) ! Sevmek için daha çok nedenlerimiz varken birbirimizden ayrışmayalım böyle şeylerde. Bizi dışarda kötülemeye tüm gücüyle çalışaln çok kişi var zaten onlar nedensiz SEVMİYORLAR :)
Suç değil.
40 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
22Cevap
+1 yılKimse kimseyi sevmek zorunda degil birincisi. ikincisi özgürlügü elimize veren ve bu ulkeyi güya kuran adam sayesindr özgürce kuran okumak, örtülü gezmek suç olmustu özgürlükten ne anladiginiz cok önemli tabiki.. benm icin özgürlük şu başimdaki örtüyken ataturke gore geri kafalilik oldgu icin utanc kaynagiydi ve yasaklandi. beyin zarinixi kullanmaya kalkarsak sevmek ya da sevmemekte ozgurluge girer. sonuc olarak ulkeyi tek basina kurmus gbi davranmayon o yokkende Osmanli devleti vardi. ayrica yanlis bilinen bir gercek ki canakkalede savasan askerlerimizdi. ataturk yedek askerlerin basinda duran komutan olarak savasi kazanmamiza yardim etmis ne garip?
75 Yorumla
Soran+1 yılİnsanlarımız bunu bilmiyor işte.
- +1 yıl
Gercek soyunu bilmeyen insanlara dogruyu anlatmak sacma onlar gerceklerden bihaber.
Soran+1 yılHaklısın.
- +1 yıl
Aptalsınız. Atatürk ne zaman başörtüyü yasakladı? Bu iftiralar gün gelir sizi bulur unutmayın. Ayrıca o zamanlarda Osmanlı mı kalmıştı artık Allah aşkına ya? Tüm herkes bir yandan saldırıyordu. Atatürk ve silah arkadaşları olmasaydı şu an ya yunan ya ingiliz ya da ermeni kolonisi olacaktık. Utanmanız olsun biraz.
- +1 yıl
@aysdeity soyunu kaybetmiş kaç tane millet var savaş kaybeden canım siz bence evet hemde duble geriiiii
Ulan almanlar savaş kaybetti soyumu değişti ingilizler hala ingiliz fransızlar hala fransız ispanyollar hala ispanyol aptal aptal konuşmayın be olmasaymış yunan olurmuşuz ulan adamın kendisi getirdi yunanı İzmir'e egeye canım
+1 yılAtatürkün kurduğu bir ülkede Atatürkü sevmemeniz gerçekten çok tuhaf üzerinde Atatürkün fotoğrafı olan paraya köpek gibi muhtaç olmanıza rağmen atatürkü sevmemeniz çok tuhaf yargılamıyorum ama gerçekten çok tuhaf bana açıklarmısın neden sevmediğini ülkemizi kurtaran adam bu günleri görmemizi sağlayan adamı neden bu kadar sevmiyorsunuz yani kusura bakmayın gerçekten çok kötü bişey bu
42 Yorumla
Soran+1 yılHakaret etmek yerine insanların düşüncelerine saygı gösterin.
- 1 yıl
Din düşmanı olduğu için
- Aile & Toplum konusunda 617 cevap paylaştı.
+1 yılDindar olmadigimi soyledigimde Allahin yarattigi cani yasiyorsun ama diyenlere, Atatürkü sevmiyorsun ama kurucusu olduğu ulkede yasiyorsun desem denk dusmez mi? Fikir özgürlüğü ayrı, kendi inanclarini empoze etme ve berisini yok sayma ayri bir sey. Kapitalizme laf ederken bugun ne giysem tribindeki insanlarin politik bilincini de topac yapip sallayayim da tam olsun
05 Yorumla
Soran+1 yılHala Atatürk kürdü diyorsunuz ülkeyi şaka gibi. :D
- +1 yıl
Ampul mu kurdu mk? Zoruna giden ne? Liderler elbette tek baslarina girmezler savasa. Bugün yabancilara parsel parsel sattiginiz topraklarda her etnisiteden insanin kani yatiyor! Kalkip da ozgurlugumu sey etti lagalugasina girmeyin hic. Agir stockholm sendromundasiniz, stalinin tavugu gibi gidakliyorsunuz haberiniz yok.
Soran+1 yılKürdü olmayack o kurdu olacak. Atatürk kurdu demeyin ülkeyi. Zırvalayıp durmayın.
- +1 yıl
He caney bozuk plaksin anladik
Soran+1 yılHa tamam o zaman anlayabilmene sevindim.
Gizli Üye(30-35)+1 yılMülk Allahın değilmi? kım kımı nerden kovuyor ınsanlardaki egoya bak. sevmek zorundasın lafı faşistliğin dibidir ıronı de bunu savunan ınsanların aynı zamanda dusunce ozgurlugu oldugunu ıfade ettıklerı (!) demokrasıyı savunması :) uluhıyet tevhidi ve küfr konularını bılıyorsanız ve muslümansanız sevmenız ıcın ahmak olmanız lazım. Sevmıyorum.
20 Yorumla
+1 yılsaygısızlık adam sizin için türkiyeyi kuruyor sonra sevmiyorum ben seni diyorsunuz. adam türkler ilerlesin ingilizin fransızın köpeği olmasın diye hayatını bizim için harcadı didindi bu yaptığınız nankörlük.
50 YorumlaSuç değil tabi ki. Ama cehalete, geçmişini soyunu sopunu bilmemeye, okumamışlığa işaret. Bu yüzden şahsen ben böyle tipler görünce üzülüyorum nasılda yanlış yönlendirilmiş kulaktan dolma bilgilerle diye acıyorum.
13 Yorumla
Soran+1 yılBelki de çoğu insanın bildiği şey yanlıştır. 😎
Hukuksal açıdan suç olmasa bile bence vatan hainliği olarak değerlendirilmeli. Atatürk'ü sevseler de sevmeseler de o bu ülke için her yönden çok değerli bir insan.
21 Yorumla
Soran+1 yılAtatürkün bu ülkeye ve islama yaptığı kötülükleri kenara atıp sevmeyene hain diyemezsin.
Yo suc felan degil. Zorla sevdirmeye çalışıyorlar anasinifindan beri suratini goruyorz goz hapsindeyiz sanki. 😌😌 ama bir gram sevmiyorum. Buna karşılık nefret te etmiyorum.
Nötrm.52 Yorumla
Soran+1 yılSanki sevmezsen vatan haini oluyorsun.
Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı. Değil sevmek zorundada değilsin saygı duymak zorundada değilsin
61 Yorumla
Soran+1 yılSaygı duymaz hakaret edersin yanlış birşey. Ama sevmiyorum denilince vatan haini nankör ilan ediliyoruz. 😎
Soru sorulalı 3 aydan fazla olmuş.. Soran bile şaşıracaktır zombi olarak geri dönmesine , sakin olun millet :)
17 Yorumla
Soran+1 yılBirisi geldi hortlattı soruyu. Nerede görgördüyse. :D
Soran+1 yılÖzellikle dikkat ediyorum uyarı almamak için. Ama bana hakaret edenler var bazen kaldırılmıyor o cevaplar. Bakalım bekliyorum.
Soran+1 yılYok valla ben birşey demiyorum. Bakabilirsin yorumlara. Adam küfredip gitmiş. Cevap bile vermedim.
Soran+1 yılHala kalkmamış gizli kullanıcının yaptığı küfürlü yorum.
- Aile & Toplum konusunda 891 cevap paylaştı.
+1 yılEkmeğini yediğin suyunu içtiğin Ülkeyi kurtaran adamı sevmemek şerefsizliktir. Suç değil.
52 Yorumla- +1 yıl
@blondewoman Belkide Atatürk olmasaydı hangi Rumun cocugu olcaklardı kim bilir belkide Ermeni tohumuda olabilirlerdi öyle değilmi
- +1 yıl
@Alishh bilip bilmeden atıyorlar işte.
evet canım öyle
tüm düşmanlarımızla savaşan ve kazanan bu ülkeyi yok olmaktan kurtaran bir lideri sevmediğini söylüyorsun peki kimi seviyorsun yunanlıları mı fransızları mı?21 Yorumla
Soran+1 yılRecep Tayyip Erdoğan'ı seviyorum. 💜💜
+1 yılYa bu yawşak özalın aldıgı bulgar ve kürt kırmaları varya hep bunlar sevmiyenler başka kimse değil. Türkiye kürdü Atatürkü seviyorda bu sonradan göç edenler sevmiyor. Onlar bir sınırdan cıkıp gitsinler..
20 YorumlaSoruya soru ile karsilik verecegim. Atatürk'ün denize döktügü yunanlilar sizin koyden mi gecti?
11 Yorumla
Soran+1 yılHayır. Ama sizin köyden geçmiş olabilir.
Suç degil de mantik hatasi ulkeyi o kurmus zaten ona minnet duymaliyiz sevmeliyiz demiyorum minnet duymaliyiz.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 358 cevap paylaştı.
+1 yılHayır suç değil. bende Atatürk'ü sevmeyenleri sevmiyorum
21 Yorumla
Soran+1 yılBende seni ve atatürkü sevmiyorum.
+1 yılSuç olmayabilir ama karaktersizlik ve ş. refsizlik olur bunu söylemek. nokta
31 Yorumla
Soran+1 yılSevmiyorum.
Senin gibi boş adamların zaten sevmemesi bile gerekiyor.
31 Yorumla
Soran+1 yılHe he haklısın.
Sen nankorsun o zaman Atatürku sevmeyen nankordur serefi yoktur.
51 Yorumla
Soran+1 yılNeden öyle diyorsunuz? Sevmeyen nankördür demeniz çok saçma 😎
Ermeni tohumları ile yunan tohumları sevmez. O yüzden fazla şey yapma sen.
31 Yorumla
Soran+1 yılAnan babanda sevmiyor o zaman.
:) İlk okulda sakın öyle şeyler söylemeyin hapse atarlar diyolardı :) Hhe. Komik kemalitler
31 Yorumla
Soran+1 yılHala komikler. :))😎
+1 yılATATÜRK'ü sevmeyen nankördür, net.
Sevmeyen bu ülkeden defolup gider.94 Yorumla
Soran+1 yılYok artık daha neler? Hani nerede laiklik? :D
- +1 yıl
Laikliğin anlamını biliyor musun?
Benim dediğimle laikliğin ne alakası var?
Soran+1 yılBoşver.
suç değil sonuçta kendi düşüncen ama saygısızlık bence suç
11 Yorumla
Soran+1 yılBu saçmalık. Sevmiyorum işte.
Malesef hani düşünce ozgur demokratik ülkeyiz ya sevmek zorundayız
01 Yorumla
Soran+1 yılHep laikcilerin işi bunlar.
+1 yılsuç değil senin kararın ama köpek gibi saygı duymak zorundasın bu kelimleri yazıyorsan gezebiliyorsan elinde bir telefon bir evin varsa hepsi atatürk sayesindedir bil
01 Yorumla- +1 yıl
İnan bana buz dolabını akp getirdi diyen çomar amcalardan hiç bir farkın yok !!!
+1 yılsuç demeyelim de karşı çıkılan bir şeyse dile getirmeye gerek yok diyelim
10 Yorumla
+1 yılSevmese bile saygi duymak zorunda herkes
41 Yorumla
Soran+1 yılSevmeyenler sevenlere saygı duyuyor. Ama sevenler sevmeyenlere saygı duymuyor. 😎
+1 yılAkplileri pistten alalım
60 Yorumlaya sevmeyebilirsin ama saygı duymak zorundasın.
11 Yorumla
Soran+1 yılSaygı duyuyorum zaten. Sadece sevmiyorum.
Niye ataturk bir yerinize mi batti?
20 Yorumla
+1 yılDeğil. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil
33 Yorumla
Soran+1 yılSevmiyorum deyince çok fena hakarete uğruyorsun.
- +1 yıl
Kendini çağdaş sanan mahlukatların akli dengesinin olmadığını gösterir bu :/
Soran+1 yılAynen.
+1 yılsuç değilde nankörlük at kafası
21 Yorumla
Soran+1 yılAt bacağı. :D
suç değil ama serefsizlik
21 Yorumla
Soran+1 yılNeden şerefsizlik olsun ki. 😎
Suç mu (:
atatürk de kim (:11 Yorumla
Soran+1 yıl:D :D
Atatürkü koruma kanunu var
22 Yorumla
Soran+1 yılEvet ama hakaret yok. Sadece sevmiyorum demek var. 😎
+1 yılHayir neden suc olsun
13 Yorumla
Soran+1 yılBu toplum suç haline getirdi bu kelimeyi. 😎
- +1 yıl
Yok ole bisi acik acik soyle dusuncelerini ben soyluyorum
Soran+1 yılDünden beri söylüyorum ve vatan haini damgası yiyorum resmen. Bu sitede kaldırıyor zaten. 😎
Suç değil
41 Yorumla
Soran+1 yılBu toplum suç haline getirdi. 😎
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen sevme zaten japon
51 Yorumla
Soran+1 yılTamam sevmem. 😎
+1 yılDeğil tabii
00 Yorumla
+1 yılBende sevmiyorum
11 Yorumla
Soran+1 yılBende sevmiyorum.
Detaylı bilgi