Doğdum dogali ailemin yanındaydım ve ayni şehirdeyim burada okudum büyüdüm lise universite is hayati hepsi Ankara , diyorum ayri eve mi çıksam ama kira fiyatları çok uçuk ayri eve çıkmak mantikli gelmiyor ve ben bu eve eşya da alacağım eşyalardan pahali e evlensem o eşyaları ne yapacagim bulunduğum is yerini değiştirmek istiyorum bunun tek yolu da tayin istemek ama farklı bir şehire gidip ev tutmak eşya dizmek ve eminim ailem bunu desteklemeyecek ve nereye gidebilirim tek basina yapabilir miyim arti maaşının çoğu yine gidecek bu düşünceler sonucunda vazgeçiyorum of sizce ne yapmalıyım tecrübesi olanlar var mj böyle durum yaşayıp pişman olanlar ya belki evlenemeyecehjm yani bilmiyorum ömür boyu ailemle mi yaşayacağım
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Dene. Denemiş olmanın pişmanlığı, denememiş olmaktan iyidir. Ev arkadaşıyla eve çıkarak başlayabilirsin. İhtiyacın olan her şeye bir anda sahip olamayacaksın. Temel ihtiyaçları tamamlamakla başlaman gerek. Bu söylediklerim çok yüzeysel, biliyorum. Çünkü seni ve koşullarını bilmiyorum bir işin olduğu dışında.
02 Yorumla- +1 yıl
Arkadaşım yok olsa bunları düşünmem
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılÇok haklı isyanlar bunlar.
Ben 23 yaşında ailemden ayrıldım ve hayat kolaylaştı resmen. Çok çekilmez bir hal almıştı çünkü.
Ama kira fiyatları da gerçekten çok yüksek eşya konusunda da çok haklısın...
Özellikle de büyük şehirlerde çok yüksek.
Bir şekilde kirayı bolusebilecegin biri olsa bu kadar zorlamaz seni.
Bak şu an aklıma ne geldi mesela bir üniversiteye ulaşımı kolay bir ev bul, çok odalı olsun. Bir odayı sen kullan. Diğer odaları da üniversite öğrencilerine kirala. Belki sürekli dolu olmaz dönem donem kira yükün artabilir ama imkansız da değil.
02 Yorumla- +1 yıl
Merhaba bende 22 yaşındayım ama üniversitem bitmedi son dönemimdeyim. Formasyon aldığım için bir dönem uzayacak. 22 yıldır aynı sehirdeyim ve ailemle yaşıyorum. Artık bende ayrılmak istiyorum. Siz nasıl ayrıldınız? Ne kadar bir bütçe ile?
- +1 yıl
@Pandauzgunnnn o zaman yaklaşık 2xAsgari ücret alıyordum sanırım bütçe sıkıntı özellikle de öğrenci için
Aklıma gelen en mantıklı yöntem yine öğrenci evi ya da sevgilinle belki, onu yapanlar da oluyor herkesin kendi durumu bütçesine göre işte
Şehir şehir de kiralar değişir İstanbul da uçtu mesela
şu an oturduğum 3+1 dairenin muadiline 25bin istiyorlar benim oturduğum yerde
1+1 bile 15bin civarı...
Allah yardımcınız olsun valla ekonomi inşallah düzelir...
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. kızım kiralar fahiş. bence hiç o yola girme. paran sana kalsın. bi de su var ki ev bulunamıyormus Ankara'da. yine bi bak bakalım. manita varsa ufukta evlilik vs zaten girişme. para kolay kazanılmıyo kolay harcamamak lazım. esya dedigın cok para. tasınırken esyalarda hiç oluyor ayrıca. ev sahipleriyle ugrasmak cidden kötü. tüm kötü şeyleri söyledim kustum kendimi:D maasın ciks ise geç eve. ama icin ciz eder ya elin adamına ev sahibine vercen dünyanın parasını. oysa damada verirsin. askım bende biriktirdim bu kadar dersin misal destek olur.
07 Yorumla- +1 yıl
Sorun hayatımda kimsenin olmaması zaten
- +1 yıl
Olsa bunları düşünmem
- +1 yıl
Belki de olmayacak
- +1 yıl
Ve dediklerin de haklısın bunları düşününce vazgeçiyorum
- +1 yıl
Zaten bunlar benim de kafamı bulandırıyor
- +1 yıl
akssızlık yeni neslin hastalıgı zaten. normalde 30 a kac yıl var b ilmiyorum ama bu yasta evlenmiş olup ya cocukmu yapsak ya da cocugu anamı getirek o baksın ben calısırken vs bunları yasıyor olman gerekiyordu. sapma olunca icindeki aileden ucma hissi dürtüyo. ekonomiden dolayı kacamıyorsunda. arada kalıyorsun. paran cok olsada yanlız eve cıksan bu olmucak. ama o zamanda baska seyler eksik kalıyor. hersey zamanında güzel bence. bi insan 40 yasında babalıgı ilk kez tecrübe etmemeli 40 baska bir dönem. genel olarak diyorum. umarım zamanı yakalama konusunu anlatabilmişimdir. ama kısmet işte sen ne yaparsan yap sokakta bi kızı bulup afedersiniz ben sizi begendim hadi evlenelim diyemiyorsun. keza kızlar ıcınde aynı. allah güzel kader yazsın
- +1 yıl
Yani senden iş gecti zamanında mi yapmalıyız m bunları diyorsun
Gizli Üye(25-29)+1 yılAklın olsa ilk başta istediğin şehri tercih ederdin iş için. Ailene de diğer tercihim gelmedi bu geldi derdin. Bir ömür aileyle yaşanılmaz, evlilikte hayatını öldürür. Bu yaşına kadar bir şey yaşamamışsın zaten. Evlenip ömür boyu elin oğluyla uğraşıcan bir ömür
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
53
Cevap
68Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u +1 yılÇıkın bence kesinlikle
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl20 yaşındayım aile evinde kalmak gerçekten sıkıntı sen farketmesen de kişisel görüşlerini bile kısıtlıyorlar her şeye karışıyorlar yaşının olgunluğunu hissedemiyorsun fırsatım olsa ayrı eve çıkar mıyım evet çıkarım sizin içinde şunları söyleyebilirim asgari ücret alıyorsanız hiç girişmeyin para biriktirmeye bakın çünkü kiralar neredeyse o kadar bir de eşya alacaksınız falan ay sonu size ne kalacak aile evinde kalırsanız rahat birikim yaparsınız ama mental sağlığınız tehlikeye girebilir ama asgari ücretin üzeri falan alıyorsanız kendinize güveniyorsanız küçük şehirlere gidebilirsiniz bir yerden başlayınca devamı gelir
00 YorumlaÖncelikle ekonomiyi düşünme, çünkü aile her konuda seni bağlıyor. Arkadaşını getiremezsin, çıkıp gezemezsin. Kısaca sorumluluk alamazsın, en kısa sürede terk et. 7-8 bin TL kira bulacaksın, ikinci el 20-25 bin eşya düz. 2-3 yıl biraz sorumluluk sahibi olursun. Aksi takdirde ailen senin hayattaki en önemli bağın ama bu sefer bağımlı olursun. Çok dikkat et, ilerde sorun oluyor. İstediğin yemeği bile yiyemiyorsun, dışardan söyleyeceksin ya bunlarda var.
02 Yorumla- +1 yıl
Bunlarin hepsi oluyor ama ailem ev tutmama karşı ve dışarı çıksam beni desteklemezlee herşeyi kendim halletmeye çalışsam zor ve ev sahibi ile uğraşmak da sıkıntı
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenirsen o eşyaları kullanmaya devam edebilirsin. Evlenince yeni eşya bağışı falan yapılmıyor sonuçta.. Bence hiç ailesinden ayrı yaşamamış biri kolay kolay evliliğin sorumluluğunu alamaz çok nadir istisnalar dışında. Mutlaka 30'unu beklemek zorunda değilsin. Eğer imkanın varsa nispeten kiraların uygun olduğu bir ile tayin isteyerek ayrı eve çıkabilirsin..
02 Yorumla- +1 yıl
Var mı öyle bir il
- +1 yıl
Küçük illerin genelinde kiralar düşük
+1 yılGeç olsun güç olmasın diye bi laf vardır evliliğe kadar düşünme bence ayrı ev bütün yük sorumluluk sana ait olacak ve kazancınında yarısı gidecek oysa gerek yok
Kaba bi tabir ise evliliğe kadar sürüden ayrılmamaya bak en azından güvenliğin bu devir maalesef zor bi devir az daha sabır ailenle olmamın tadını çıkar şimdilik10 YorumlaSenin kararın ama tekmbaşına yaşamak zor bu devirde özellikle seninngibi bir bayanın ailen bile yanlış anlar ama rshat yaşamak kimseyi takmamak istiyorsan İstanbul eskişehir İzmir antalya taraflarında yaşamalısın biraz daha rahat yaşama ortamı var yanlız yaşayan bayanlar içinde sorun teşkil etmezler cevre olarak ama sen bilirsin bekarlık zor kendimden biliyorum güzel yanlarıda var zor yanlarıda var 😂😂😂
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılO değilde arkadaşım memurlar bu halde evlenemiyor veya eve bile çıkamıyorsa.
Asgari ücretli olan insanlar nasıl yaşıyor.
Adamlar 8.500 tl maaş alıyor zaten ev kiraları o kadar.
Biz bitmişiz abi net dibe vurmuşuz.
Bende aynı durumdayım.
Boşa koysan dolmuyor, doluya koysan almıyor.
Bu millete bunu yaşatanlara hakkımı helal etmiyorum. Sadece yaşama hakkı istiyoruz bisey değil.10 Yorumla
+1 yılGidecegin ilin fiyatlaryla ilgili bir durum uygun bir ile tayin isteyebilirsin biraz arastrma yap ve milletin aklyla degil kendi fikrin ve isteklerinle dusunerek hareket edip risk al bence denemene bile deger
01 Yorumla- +1 yıl
Düşündüğüm vakit para durumu vazgeçiriyor beni önceden olsa şimdi 40 jere geçmiştim şu an hersey çok pahalı
Gizli Üye(25-29)+1 yılAklın olsa ilk başta istediğin şehri tercih ederdin iş için. Ailene de diğer tercihim gelmedi bu geldi derdin. Bir ömür aileyle yaşanılmaz, evlilikte hayatını öldürür. Bu yaşına kadar bir şey yaşamamışsın zaten. Evlenip ömür boyu elin oğluyla uğraşıcan bir ömür
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Mutlu olmanı diliyorum gözlüklü arkadaş. Birkaç kız arkadaşla ayrı evde kalabilirsin belki. Çok da stres yapma. Her şey olacağına varır boş ver.
10 YorumlaBen 23 yil once bu sebeple dublex ve terasli ev aldirdim bizimkilere 😅
Cok zekiyim kahretsin…
Bir gun universiteye gitmeden bile once Honda, sonra Mercedes ve Bmw de nasil ise basladigimi anlatacagim…
Yatirim yap dijital varliklara..00 YorumlaYaşım sizinkinden küçük o yüzden mantıklı gelir mi bilmem ama eğer ailenizden maddi destek almıyorsanız ben aileden ayrılıp kendi başınıza hayatta durabilmeniz taraftarıyım. Eğer ki aile evinden çıkıp evlenerek ayrı bir eve girerseniz asla tek başınıza nasıl yaşamanız gerektiğini öğrenemeyeceksiniz..
10 YorumlaAile yapına bağlı bu. Bi kız bekar olup ailesinden ayrı evde yaşar mı kız başına vah vah demezlerse çık, senin hayatın bu
01 Yorumla- +1 yıl
Derler jdjdj
+1 yıl40 oluyorum ve hala kendi evimde değilim.
Bazen aklıma gelmiyor değil senin aklındaki soru gibiler ama yapacak pek bi şey de yok açıkçası.
00 YorumlaBir kere zaten şu bir gerçek ailenizin yanınızda iseniz normal olabilir bu şeyler
Ama bence şuna karar verin neden gitmek istiyorum gerçekten soru bu00 Yorumla
+1 yılAilenin yanından ayrılma kardeşim Hayat palalı insanlar menfaatçi En azından kafan rahat olur fatura aidat kira temizlik vc derdin
03 Yorumla- +1 yıl
Sen burada yazanlara bakma ayrı eve tek başına çıkmak pişmanlık yanına birini alırsın oda rezillik ben yaşadım bunları ama kenara para koyamazsın
- +1 yıl
Bence de umarım bu dediğinizi kâle alır yaşam git gide zaten hem pahalı hem zor
- +1 yıl
Doğru söylüyorsunuz az çok durumu tahmin edebiliyorum zaten hem kira vereceğim ki kira fiyatlari uçmuş maaşın yarışı oraya gidecek artı eşya alsam fiyatlar uçmuş buna aylarca taksiy ödeyeceğim artı ev sahibi ile uğraşacağım yok bu olmadı şunu yaptır cart curt artı fatura dersi vs cart curt kira artırımı yapacak cart curt yalnız olacağım belki de iyice yalnız hissedevegim bu da başka yani ama nereye kadar aile yanında duracağım bunu da bilmiyorum
+1 yılBeynim error verdi şu an aynısını belkide daha beterini ben yaşıyorum çaresizim seni çok çok iyi anlıyorum sana tavsiyem sabret dostum! güzel günler gelecek elbet! Umudunu yitirme!
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 422 cevap paylaştı.
+1 yılAilenle anlaşıyorsan bence çıkma ayrı eve falan. Bir süre sonra psikolojin bozulur bence yalnızlıktan
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen unide dışarıda okudum bambaska bir rahatlık, gerisin geri eve dönünce uyum sağlayamadım baskılar başladı.
28 yaşındayım, bekarım, evlenmeyi de düşünmüyorum. İlk hedefim kendi başıma yalnız yaşamak...
20 Yorumla
+1 yılkanka çıkma nolcak 30 dan sonra sana karışmazlae bence ama zengin birini bulup evlen daha iyi olur yqdoodosldla
00 Yorumla
+1 yılHayırdir neden boyle düşünüyorsun ki ne yani şimdi evlenmeyen herkes ayrı eve mi çıksın biraz sacmaladiginin farkinda mısın?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMaaşın iyiyse ayrı eve çık ben 19'umda ayrı eve çıktım çünkü belli bir yerden sonra anlaşamıyorsun ve iki tarafın da kalbi kırılmaya başlıyor. Evliliği şart koyma uygun ev bulursan ev tut bence.
00 Yorumla
+1 yılYani sana kalmış bir şey ama ailenin yanında kalman en guzeli anne baba gibisi karde gibisi yok gerisi yalan.
00 Yorumlavalla kuzenim var halen aile evinde kalıyor yani doğa olan o ha laf ederlerse çık.
01 Yorumla- +1 yıl
Yaşı kav
+1 yılEvlenene kadar ailenle kalman daha mantıklı nerden bakarsan bak böylesi daha sağlıklı senin için su akar yolunu bulur rahat ol 😀
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılSıfır eşya alırım diyosan geçmiş olsun ama ikinci ele alır bir kaç yıl idare ederim dersen geçinirsin. Yalnız yaşama ev arkadaşı ol.
00 Yorumla Şimdi çalışıyorsun para herşeyi hallediyor sanıyorsun da evlenmeyerek kanka baya büyük sorun oluşturuyorsun kendine ilerisi için
00 YorumlaAilen ile aranda bir problem bulunmuyorsa veya kendi dusundugun projelerin varsa ayri bir eve cikabilirsin :))
00 YorumlaAilen çok baskı kurmuyorsa ayrılma bence. Ama idealist bi kafan varsa hayallerin peşini bırakma... Ölecez sonuçta fazla kasmaya gerek yok tadını çıkar
00 Yorumla
+1 yılben ayrı takılmalı daha çok seviyorum geceleri istedigim kadar geziyorum istedigim kişiyle evde parti verebiliyorum daha rahat olursun
11 Yorumla- +1 yıl
Hangi şehir kira ne kadar veriyorsun
Bir kere pişman olacağın bir geçek! Otur oturduğun yerde, bir kısmet çıktığında da değerlendirirsin! Hem napacan ayrı eve çıkıp?
00 YorumlaAileden en erken ne zaman çıkabilirseniz çıkın kaçın
01 Yorumla- +1 yıl
Neden ama ekonomi buna musade etmiyor
+1 yılBence çıkmalısın. Şahsen ben istemem koca koca çocuklarımın benle yaşamasını. Gitsin hayatını kursun.
00 YorumlaValla beni kovmadıkları sürece ben gitmedim ama düğün olunca tekmeyi yedik.😂🤣
01 Yorumla- +1 yıl
Düğün durumu yok işte bn de ayric evlenip evlenmeyecehim bile belli degil
+1 yılTuzun kuru ellam otur oturdugun yerde tomates olmuş 30 lira nereye gidiyon 😂😂
10 Yorumla
+1 yılAilenle iyi anlasiyorsan ve seni kisitlamiyorlarsa ailenle kal bence
00 YorumlaO yaştan sonra sen ailene fazla gelmeSin, ama onlar sana fazla gelir. Çıksan iyi olur
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 973 cevap paylaştı.
+1 yılBence bu aralar bekle Hem bu kadar ümitsiz olma belli olmaz bu işler biri çıkıverir
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Otur oturduğun yerde. Ülke ekonomisi seçimden sonra kızılca kıyamet.
00 Yorumla
+1 yılValla bizimkiler seni evlendirmiycez yanımızda kal falan diyorlar ama bakalım😅
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAile evinde kalman hata. kazık kadar olmuşsun turşun çıkıcak hala aile evinde kalmak büyük eziklik.
010 Yorumla- +1 yıl
Acaba sen nerde kalıyorsun
Cevap sahibi+1 yılKendi evim de kalıyorum. 8 yaşından beri it gibi çalıştım biriktirdim o esnaf bu lokanta... telefon tamircisi mi olmadım, arıtma su tesisatçılığı mı yapmadım... Son 3 yıldır evim var. Yaşıtlarım baba parası ezerken ben arıtma sistemi kuruyordum. Müşteriye yetişiceğim diye kafam da 22 dikiş atıldı kuriyelik yaparken 18 yaşında...
- +1 yıl
Valla kardeşim bizde 14 yaşında gurbete çıktık ama herkes sen ya da ben gibi ezilmek yıpranmak zorunda değil genç yaşında ne güzel aile evinde yaşıyor ayrı ev demek sorumluluk kira aidat faturalar temizlik vs inan kendine vakti kalmayacak gezmek vakit geçirmek için arkadaşlark ile
Cevap sahibi+1 yılhayat acımasız. Şimdi sığınsın ama ya olmadığında kime sığınıcak? İte köpeğe... Aileler kendileri bilir evde pinekleyen evcil biri mi yaratmak istiyorlar yoksa kendi ayakları üstünde duran. kendi kararıyla para harcıyabilen biri mi... 33 yaşında üst komşum kanserden öldü 6 ay! bir kızı vardı. 6 ay da gitti. 30 yaş oldukça yaşlı bir yaş aile ile birlikte kalmak için.
- +1 yıl
30 yaş ağır bir yaş yazmışsın şunu unutma sende gençliğine güvenme tamam mı? Herkesin yaşı sanki sabit Allah sana da akıl sağlığı versin
Cevap sahibi+1 yılAblaaammm 🙀 Cannııımm ablam 💝 Sana itham etmedim ablam üstüne alınma ablam. Sen yoksa fındıklı pekmez sucuğu gibisindir ablam sana laffım yok 🙏💅
- +1 yıl
Ben aile evinde kalıyorum lakin kendi oarami kendim kazanıyorum çok şükür ayaklarim üzerinde de durabilirim dediği gibi 30 yasa yaşlı diyorsun yaş sabit kalmıyor sen de bu yaşlardan gececksin Allah ömür verdi ise tabi
Cevap sahibi+1 yılOOOO Abla 2 de gelelmmişş 🙀💅💅💅 30 yaşına gelipte aile evini işgal etmeyi olağan ve normal göstermenin bu kadarı 🥱 Çocuğun olsa 10-12 yaşın da olucağı yaşta aile evinde kalmak özsaygı eksiliği ve özgüven yoksunluğunun nokta bulmuş hali sayılır. Madem para kazanıyorsun bir birey olmayı denemelisin. Bu yaşta denemeyipte 50 yaşında mı deniceksin?
- +1 yıl
Herkes evlenip çocuk yapmak zorunda degil bu birincisi ikincisi sen zamaninda çıkmışsın su an ekonomiden haberin var mı acaba neden maaşımın yarısını kiraya vereyim ayrıca eşya alacağım bir de takside gireceğim ikincisi fatura kira dersi ucuncusu sen zorluk yaşadn diye herkes zorluk yaşamak zorunda değil ayrıca herkesin kendine göre yaşadığı zorluklar var
Cevap sahibi+1 yılAblam saygı duyarım. Biraz da dalgasına uzattım ben. Ne yapmak istiyorsan yap hayat senin hayatın 😄
- Aile & Toplum konusunda 324 cevap paylaştı.
+1 yılImkanı olan reşit olduktan sonra da ayrı eve çıkıp kendi yoluna bakar.
00 Yorumla Yaşadığın semti de göz önüne alarak, bir bayan arkadaş ile beraber çıkman güzel olur
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAilen iyiyse anlaşıyorsan ayrılma bence ben olsam ailemle yaşamaya devam ederim çünkü pahalılık var haklısın kiraya ve eşyaya vereceğin parayı kendine ayır gez ye iç eğlen araban yoksa araba al
00 YorumlaNeden ayrı eve taşınma gereği duyuyorsun evlenmeyen herkes ayrı eve taşınacak diye bir şart yok
00 Yorumla
+1 yılMantıklı olan o bende ayrılcam.. Bazı borclarım var onları halledınce
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılBen yaptım ama bu şekilde düşündüğüm için değil.
Kendim ayrı bir hayat istediğim için yaptım.00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılAile yanında kalınır mı ya her şeyine karışırlar Ben Bayramda 3 gün zor tahammül ediyorum😄
00 Yorumla
+1 yılben Ankara'da kalsam bile ayrı eve çıkacam dedim ne hikmetse ekönomim izin vermiyor
00 Yorumla
+1 yılBende Ankara da yaşıyorum evlenmen için yardımcı olabilirim 😎
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 643 cevap paylaştı.
+1 yılKafanın uyduğu biriyle eve çıkabilirsin bölüşünce yük hafifler
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılGit bizim eşyalı evde kal 1 ay dikmende bakalım hayata tutunabilcekmisin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSen hele önce bir aday bul gerisi kolay takma bunları kafana bunlar el ele verilip halledilir, her şeyden önce kısmet işi bunlar sonuçta.
02 Yorumla- +1 yıl
Aday yok
Cevap sahibi+1 yılNasip kısmet işleri canım, bende de yok uzun zamandır 😅 Takmıyorum artık...
- Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılÖnce ev edinmen gerekli. Tokiye başvurdun mu hiç?
07 Yorumla- +1 yıl
Başvurdum cikmadi
- +1 yıl
Devam et başvurulara mutlaka.
- +1 yıl
Yok ya uğraşamam ayrica ev fiyatları uçuk nasil alayım
- +1 yıl
boş ver
- +1 yıl
Sanirim evlenmeyi bekleyeceğim 😅
- +1 yıl
tokiye dedim zaten.
- +1 yıl
Toki bedava mı veriyo bir kere şu millete toki konut verdiler ya ona başvurdum çıkmadı o da 20 senede odeme
Gizli Üye(25-29)+1 yılAyrı yaşayanlar nasıl ayrı eve çıkıyor. Bence böyle imkanların varken degerlendir
08 Yorumla- +1 yıl
Nasıl yani
- +1 yıl
Ailemle mi kalayim
Cevap sahibi+1 yılHayır tayin isteme hakkın varmıs o yüzden
- +1 yıl
Var da ekonomi kötü işte eşya ev derken batarim bunlar da gözümde çok büyüyor eskiden yapılırdı şimdi çok fena sıkıntı durumlar
Cevap sahibi+1 yılYeni atananlar napsin. Küçük küçük başla sende temel ihtiyaçlar ile
- +1 yıl
Ana onlar ailesinden farklı yere gidenler mecburi durum var 😅 ve ailesi destek olur o kişilere
Cevap sahibi+1 yılSen evlensen destek olmayacaklar mi azcik olsunlar şimdi se
- +1 yıl
Evlenince olur, ar ama keyfi ayri eve çıksam olmazlar
Gizli Üye(36-45)+1 yılerken evlenen erken ayrılıyor 30-35 li yaşlar olgunluğun zirvesi pek hata beklemeyin bu yaşlarda
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 330 cevap paylaştı.
+1 yılAy sonu cebinde kuruş kalmayacaksa hiç mantıklı değil
00 Yorumla
+1 yılben öyle yaptım ailemden ayırldım ama çok zor bir şey tek yaşamak hep bir erkeğe ihtiyac duyuyorum ev işlerinde tek olmuyor
01 Yorumla- +1 yıl
Böyle olacakda da istemem ya sanırım iyi bir karar değil vazgectim
Gizli Üye(25-29)+1 yılCalisiyoruz ama hala tek basimiza bi eve bile cikamiyoruz bu ülkede hersey okadar berbat durumdaki
00 YorumlaAyrı eve çıkma bence aynı evin içinde ailenle kalabilirsin rahatsız olcagin şeyler deniliyorsa işin de varsa ayrı eve çıkabilirsin herkes evlenmek zorunda degil
00 Yorumla- Devamını Gör (61)
Devamını Gör(106)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem