Gizli Üye(36-45)+1 yıl13 yıl ailemden ayrı yaşadım 17 yaşında başka bir ile inşaata ameliliğe gidip 3 ay inşaatta kaldım... Sebeb de seninkiyle aynı durum sayılırdı... En son babamdan dayak yediğimde insanların içinde 17 yaşındaydım... O zamana kadar harçlık nedir para harcamak nedir bilmedim... Gittikten snrada eve uğramadım. 13 yıl içinde annem evime geldi gitti babam 1 kere oğlum ne iş yapar ne eder die uğramadı. Yurt dışına gittim ölür kalırsam die ortak banka hesabı açtırmıştım 2012 de 0 araba paramı yedi... falan filan ama eninde sonunda döndük geldik eve. Evde şu an bile hergün kavga sitres var ama artık lafımı hiç esirgemiyorum. Çünkü maddi bir bağlılığım yok... Olursa olur olmassa olmaz... Ananı * deyip geçiyom... Sana tavsiyem paranı sakın verme. Zırnık koklatma anan babanda olsa. Maddi özgürlüğün varsa yeni bir hayat kurma olasılığın varsa hiç ardına bakma. Aile aile olmasını bilmediği sürece huzur olmuyor...
02 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle öyle sen sana hakaret eden seni üzen insanlara parani vermek yedirtmek zorunda değilsinki.
Cevap sahibi+1 yılKafa çalıştıda iş işten geçtikten sonra
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 367 cevap paylaştı. İnsanlar evlatlarının büyüdüğünü bir türlü kabullenmiyorlar maalesef ve onları yetişkin bir olduklarını görüp onlara saygı duymadıktan sonra aile kavramının maalesef içi boşaltılmış oluyor
01 Yorumla
Soran+1 yılÜlkede aile diye övünülen kavramın içi bomboş zaten
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
44Cevap
- Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılUzuldum bu durumda ayrilmaniz isabet olur fakat bu yobaz sahislar sen evden ayrilinca sana zarar vermiyeceklermi bu hep ayni galiba evlatlar kazandiklari parayi hep anne babasina vermek zorunda galiba birde acitasyon psikolojik baski yapmiyorlarmi seni buyuttum bu yasa getirdim bugun kazaniyorsan benim sayemde diye digurduysan tabiki bakip buyuteceksin dediginde nankor terbiyesiz ahlaksiz oluyorsun seni cok iyi anliyorum
22 Yorumla
Soran+1 yılİnan tam beni tarif ettin
- +1 yıl
Kusura bakmayin sistemde degildim yeni girdim gordum mesajinizi soyleki ben erkek olarak yasadim bu sizin yasadiklarjnizi o yuzden cok iyi anliyorum sizi
Senin adına çok üzüldüm, ne yaşadığını biz bilemeyiz belki ama bu kadar çaresiz olma lütfen. Yemek kısmı ayrıca içimi acıttı. Ayakların üzerinde durabiliyorsun bu senin için artı, yük olmanı düşündürmeleri acımasızca. Mutsuz bir hayat sürmektense dilediğin gibi yaşamak en tabii hakkın. Bu hakkını kullan dikkat et kendine.
15 Yorumla
Soran+1 yılMesele yemek değil aslinda yediğimi bile burnumdan getirmesi.
Soran+1 yılKendisi çok büyük acilar cekmis ama hayatin hıncını benden alıyor gibi gercekten üzücü
Soran+1 yılMuhtemelen dönmez gözleri dönmüş çünkü
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılŞu soruları okudukça içimi afakanlar basıyor yüksek sesle konusulmanın yasak olduğu herseyin istişare edildigi bir evde buyüdüm bir gun yan gözle bile bakilmadı... Bir aile kendi evladına neden böyle davranir aklim almıyor. Ayaklarin uzerinde duruyorsan çik kendi evine en szindan kafan rahat olur
11 Yorumla
Soran+1 yılKeske bi gun olsun kendimi huzurlu hissedebilseydim
Bence ayrılma işler hiç daha düşünemiyeceğin noktaya gelebilir, şu an herkes önünü gorebilecek kadar garantili bir hayat yaşamıyor ama anlıyorum seni üzgünüm hayatın bazı noktaları böyle töhmetli.
02 Yorumla
Soran+1 yılİstemediğim nokta nedir sence
Aile & Toplum konusunda 416 cevap paylaştı. Bırak reddetsinler ya böyle hayatmi yaşanır üç günlük dünyada ilerde ararlar ama yaşlanınca canm kizm canm oğlum diye
02 Yorumla
Soran+1 yılOğlum var sen kimsin diyip beddua ediyor zaten.
Eğer ailenle bu sorunları aşamıyosanız ayrı bir ev tutup baştan bir düzen kurabilirsen ayrıl ama iyi düşünmen gerek
01 Yorumla
Soran+1 yılBana yaşattıklarını bilsen inanamazsın
Kaç kurtar kendini. Böyle bir aile düşünemiyorum. Kız çocuğusun bir de. Üvey mi ailen?
12 Yorumla
Soran+1 yılSordum maalesef değilmişim.
+1 yılKendi paranı kazaniyorsan çıkmalısin bende hem daha rahat olurr
13 Yorumla
Soran+1 yılTehdit aliyorum
- +1 yıl
Kimseyi umursama gerekirse polise gidersin
Soran+1 yılEkmegimle bile oynuyorlar
+1 yıl27 yaşına kadar o ailede yaşamış olman bile mucize zaten bitmiş harekete geç ve kendi evine çık
04 Yorumla
Soran+1 yıl27 sene sabrettim evet çıkmak gerekiyor ama evlendiğimde telimle duvagimla cikayim diye yuttum hep
- +1 yıl
Geleneklerin canı cehenneme
Soran+1 yılÖyle olmuyor iste
- +1 yıl
her şey senin elinde anla artık
Aile & Toplum konusunda 602 cevap paylaştı. Ayrılmak için geç kalanlardanız. Ben de ayrılmayı düşünüyorum.
01 Yorumla
Soran+1 yılBu ayrilmak isteyen kizlarla eve ciksak iyi olur
+1 yılEvet çok üzerine geliyorlar zorlanıyorsun ayrıl nasıl olsa burada senin bir günahın yok
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen oyle
+1 yılO kadar sıkıntı çektiğini dile getiriyorsun ev aramaya baaşla gec bile kalmissin
01 Yorumla
Soran+1 yılAriyicam ama silerler mi bilmiyorum
+1 yılÖyle davranıyorlarsa tabi ki duramazsın, ayrı eve çık veya ilişkin varsa evlen.
03 Yorumla
Soran+1 yılEvet ama tanistigim kisiye güvenmem lazim
- +1 yıl
Ayrı eve çık, zaten aceleye gelen evlilikten hayır gelmez. Ailende bir şey derse polise şikayet ederim diyebilirsin.
Soran+1 yılDedim geri durdu ama Şu an polislik olmanin disinda beni üzecek ne varsa deniyor ve yapiyor
Evden ayrılmak için geç bile kalmışsın arkadaşım 🤦
02 Yorumla
Soran+1 yılSebebini görmediniz mi
1 yılkazandıgın para ayrı evde yasamana yetiyorsa kirana felan hiç durma
00 Yorumla
+1 yılVay be doktor olupta calisma ortamından mi sikayetcisin
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı. İşin varsa kendine bakabiliyosan ayrıl yoksa zaten olmaz kdkdkd
00 Yorumla
+1 yılHangi sehirdeyken, kiralık eşyalı apartlar bakabilirsin
00 Yorumla
+1 yılÇalışıyor muşsun işte. Ne güzel. Ayrıl gitsin. Muhtaç değilsin kimseye
00 Yorumla
+1 yılŞayet varsa ekonomik özgürlüğün elinde varsa ve ayaklarının üzerinde durabiliyorsan ayrılabilirsin.
00 Yorumla
+1 yılBi gün işe gidiyom dir çık bida gelme patronundan izin al biraz orada kalabilirmiyim diye izin verirse kal zaten çalışıyosun fazla sorun yapmaz maddi olara o kaldığın süredede kendine ev arkadaşı felan bulabilirsin
05 Yorumla- +1 yıl
Arkadaşın varsa kalabilirsin
- +1 yıl
Temiz iyi huylu ev arkadaşı arayan kız arkadaş bul beraber ev kiralayın 1+1 yeter yeter herhalde
- +1 yıl
İstanbul'da yaşanıyorsun yorumlara yazmıssın oralarda daha ucuzdyr
Soran+1 yılYasamiyorum evet ama hiçbir sey ucuz degil
- +1 yıl
Değil işte oyüzden arkadaş bul diom
Neredesin İstanbul'da isen yanıma gelebilirsin rahatça yaşarsın
#Hükümdar02 Yorumla
Soran+1 yılOrada değilim maalesef olsa bile birinin yanına sığınmak istemiyorum
+1 yılayrıl bnce hatta geç kalmışsın biraz ben 18 yaşındayım evden gitmek için uğraşiyorum
10 Yorumla
+1 yılİmkanın varsa çık git, onlar için yaşamıyorsun sonuçta bu hayatı
10 Yorumla
+1 yılGeç bile kalmışsın bu zamanda bu yaşta aileyle oturmak mı kaldı :D
05 Yorumla
Soran+1 yılSenin ulkenin sartlarindan haberin yok galiba
- +1 yıl
27 yaşında ekonomik özgürlük alamamak hoş olmamış sanki
Soran+1 yılKime neye göre alamamak, ulkenin yarısı işsiz farkinda misiniz
- +1 yıl
O onlarin problemi
Soran+1 yılÜlkenin problemi birinin değil
Bence ayrılmasın eğer maddi imkanın varsa durma derim
01 Yorumla
Soran+1 yılBaska yol yok maalsef
Ne güzel işin mesleğin de varsa ayrıl gitsin ya ne diye mutsuz ediyosun kendini onlarla yaşamak zorunda değilsin. Hayatı kendi istediğin gibi yaşa.
00 Yorumlamesleğin de varmış kurtar kendini kardeşim benim mesleğim olsa bir dakika durmam
013 Yorumla
Soran+1 yılÖzel sektördeyim ayri eve çıkarsam bana ne yapıcak bilemiyorum
Soran+1 yılİnan hıçkıra hıçkıra ağlamak istiyorum kimseye derdimi anlatamıyorum çok zor.
Soran+1 yılNe yaşadığını bilemem ama benim yaşadıklarımı bilseydin kulaklarına inanamazdın
Soran+1 yılKeske iyilesmesi gereken ben olsaydım da bi doktora gider hallederdim kuzum 😔
Soran+1 yılGüveneceğim psikolog kim var bilmiyorum
Soran+1 yılGuvenememek soyle aslinda seni yargılamadan sana çözüm uretecek psikolog bulmak mesele çünkü gittigim bir tane psikolog her evde olur oyle seyler dedi
Soran+1 yılEmin ol bende görüyorum ama bazen insani delirtiyorlar gördüğünü bildiğini inkar ediyorlar resmen sanki her aile öyleymiş gibi
Paramı yedirtmiyorum derken, hiç katkıda bulunmuyormusun
11 Yorumla- 1 yıl
Demekki sadece kendisine para biriktiriyor.
+1 yılBide bunu dene bakalım
02 Yorumla
Soran+1 yılNeyi
- +1 yıl
Evini ayırmayı belki daha mutlu olursun belkide düşündüklerinin yanlış olduğunu görürsün, bazen yaşamadan bilemezsin
Aile & Toplum konusunda 740 cevap paylaştı. İmkanın varsa 1 dk durma
01 Yorumla
Soran+1 yılO imkan yok şöyle yok aslında evimden kaçarak gitmek istemiyorum ama zorluyorlar
+1 yılAyrılınca hiç bir şey düzelmeyecek.
01 Yorumla
Soran+1 yılBu sıkıntı pesimden geliyor nereye gitsem
- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılBn de aile yanında olmaktan bunaldım artık
01 Yorumla
Soran+1 yılHepimiz için oyle
+1 yılevlenip kurtul yaşın da gelmiş
01 Yorumla
Soran+1 yılEvlilik bana baba evini aratmasın
+1 yılAllah askina reddetsinler ya kendi hayatini kur
05 Yorumla
Soran+1 yılKeske en cok istediğim sey bu
- +1 yıl
Para vermedigimden demissin para ver birazda oyle dene bir duzelceklermi
Soran+1 yılAzicik verdigimde inkar ediliyor vermedin sen kimsin muhabbetleri dönüyor evde
- +1 yıl
Harika aile ya cidden . yaslaninca benden 1 bardak su beklemeyin oglunuz baksin size de
Soran+1 yılDiyorum zaten aynen oğlum var defol diyor babamda köşede gülüyor pişkince sen bakıcaksın olmaz felan. inan yasattiklarini yazsam kitap olur :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende 28 im herhalde yani kendi başına büşeyler yapmayı öğrenirsin
06 Yorumla
Soran+1 yılUmarim
Cevap sahibi+1 yılEvde köreliyorsun
Cevap sahibi+1 yılNaptınki bu yaşa kadar
Cevap sahibi+1 yılİş kura yatılı yaz sadece aramaya bayanlara rahat işler var bulursun
Soran+1 yılMesleğim var çalışıyorum zaten ki
Cevap sahibi+1 yılAilenden ayrı şehirde ol yatılı olursa paran kalır işte
İmkanın varsa çık git
01 Yorumla
Soran+1 yılVar ama gitmeli miyim
+1 yılZor bir durum yani ne yazssam bilemedim
00 Yorumla
+1 yılo yaşta aile ile yaşanmaz
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 13,6b cevap paylaştı.
+1 yılAyrılman gerekiyorsa yapacak bir şey yok
00 Yorumla
+1 yılKendi paranı kazanıyorsan neden olmasın
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 354 cevap paylaştı. Rusların eline esir düşen biri soruyor olmalı.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 741 cevap paylaştı. Nereye gidiyon anlamadım, evlenmek mi istiyon
01 Yorumla
Soran+1 yılOkumadın sanırım
Gizli Üye(25-29)+1 yılAnnenin huyuna git biraz
01 Yorumla
Soran+1 yılGitsem de yaranamıyorum
- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılGerekli yere başvur sende
11 Yorumla
Soran+1 yılNeresi
Gizli Üye(25-29)+1 yılKır zincirleri ve evden ayrıl.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 444 cevap paylaştı. Kazancını bir miktar paylasmalisin
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 7,8b cevap paylaştı.
+1 yılBence de kendi ayakların üzerinde dur
00 Yorumla
+1 yılkendi hayatınızı kurmanız lazım artık..
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı. İmkanın varsa ayrı eve çık
07 Yorumla
Soran+1 yılVar ama kendimden endişe ediyorum
Soran+1 yılBana zarar vericeklerinden, ekmeğimle oynayacaklarından
Soran+1 yılAnnem yapar
Gizli Üye(30-35)+1 yılAyrılmak istiyorsanız ayrılın
00 Yorumla
+1 yılEvlenmelisin kendi işin de varken en mantıklısı bu
07 Yorumla
Soran+1 yılEvet o zamana kadar zarar verirler diye korkuyorum
- +1 yıl
Olsun beterin beteri var ben de 27 yaşındayım işsizim ve ailemle yaşıyorum çok sıkıntımız yok ama bir erkek olarak hayatını kuramamak daha kötü. İdare et o zamana kadar çalışmıyor olsan neyse en azından işe gidiyorsun
Soran+1 yılAnladim ama yasadigim baskiyi sana tarif edemem
- +1 yıl
Anlattıklarına bakınca anlaşılıyor birçok şey ama bir annenin kızını ölümle tehdit ettiğini ilk kez görüyorum Allah korusun seni. İnşallah düzgün birini bulur kurtulursun
Soran+1 yılBu kadının bir de kızı öldü yani insan evladını kaybetmiş neden böyle biri anlamıyorum
- +1 yıl
Psikolojik sorunları vardır ama bu konuda senin yapabileceğin bir şey yok gibi gözüküyor
Soran+1 yılMaalsef yok
+1 yılEv bul 1+1 çık
11 Yorumla- +1 yıl
Hatta genelde ilginçtir 2+1 1+1den ucuz
+1 yılBende öyleyim
00 YorumlaEvlisen ayrıl tek hayır
00 Yorumla
+1 yılBütçen varsa ayrıl
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 597 cevap paylaştı.
+1 yılevlen
00 Yorumla
+1 yılDefol valla
00 Yorumla
+1 yılGit kendi hayatını kur uğraşma hiç
00 YorumlaBu kadar baskı çok fazla, ayrıl huzurlu yaşa
00 Yorumla- Devamını Gör (7)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026