Okullarda Atatürkü hep iyi anlatıyorlar ama internette öyle değil. Hangisine inanmalıyız?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılherkesin hataları olur lakin bu adamı gerçekten ülke için kötü görenin zekasını ve zihniyetini, insanlığını sorgularım.
Adam her saniyesini bu ülke için feda etmiştir.
Tüm dünyanın kabul ettiği bir lideri bizim insanlarımız kabul etmiyor şaka gibiler ahahasds
Adam 7 cihanın işgali arasından bu ülkeyi kurtarmış ve cumhuriyeti kurmuşturo şartlarda bunu yapabilecek hiçbir babayiğit olduğunu sanmıyorum ben.
Varsa da onlar değildi Mustafa Kemaldi
demeyin şimdi halk da savaştı diye, zaten halk da savaştı Atatürk her zaman bu konuyu destekler nitelikte sözler etmiştir.
"Türk halkı hürriyetine öyle bir ihtirasla bağlıdır ki, onu himaye etmek üzere her türlü fedakarlığı yapmaya hazırlıklıdır."
"Milletin İstiklalini Yine Milletin Azim ve Kararı Kurtaracaktır"
"Bundan sonra Türk ırkı, kadınlarını, erkeklerin yapmaya mecbur olduğu askerlik vazifesi dahil, bütün hizmetlere ortak ederse, Etilerde, İskitlerde, Amazonlarda olduğu gibi, kendi ırkından başkalarının hiçbir yardımına muhtaç olmaksızın büyük milli ülkülerine başlı başına ve bağımsız olarak yürümek kabiliyetini kazanabilir."
(kadınlarımız için söylediği bir söz kendisi de ne kadar değer veriyormuş anlayabiliriz kadınlarımıza şu anki hükümet ve yanındakilere nazaran.)
"Türk milleti, tarihinle övün; çünkü senin ecdadın, medeniyetler kuran, devletler, imparatorluklar yaratan bir mevcudiyettir."
Kendi tarihini de unutmayan bir lider, kendisini ilahlaştırmayan, putlaştırmayan bir lider.
Nice sözler söylenebilir. Bunların hakkında
Halk veya Osmanlı rütbeli personelleri, aydınları bir şey yapmadı değil uzun uğraşlar sonucunda, kendisi için Osmanlıdan zorla müfettişliğe atama yaptıran ve büyük yetkiler almak için onları zorlayan daha sonrasında kendi çabalarıyla geldiği yerde, yetkilerini kullanarak ve gayretiyle halkı örgütleyen, bir araya getiren ve bu yolda en doğru kararları alarak sonuca ulaşan ve bu memleketin her bir karışında olan işgalleri püskürtüp toprakları kurtarıp yeni, daha güçlü bir devleti, cumhuriyeti kuran kişi Atatürk'tür.
bir cümleyle ne kadar basit görünse de kendisi bunun için çok çaba harcamıştır. Ülkemiz için, Hayalini kurduğu Cumhuriyet için, insanlarımızın bağımsızlığı ve istikbali için hedefinden hiç vazgeçmemiştir. Her şey sonuca bağlandığında Savaşlar bittiğinde bile antlaşmalar sürecinde yapabileceğinin en iyisini yapmış Ülkenin olabilecek en iyi şekilde toprak bütünlüğünü korumuştur. Bu sırada bile güçsüz düştüğümüz sırada Yunanlılar bu Antlaşma sürecinde bizim üstümüze gelip meclise yürümeye çalıştığında ve ordularımız bozguna uğratıldığında bile Yüce Meclis, TBMM huzurunda kendisinin Başkomutan olarak atanmasını bu yetkinin ona verilmesi için teklif sunmuştur ( kendi kafasına göre olmamıştır )
buna muhalif bir kesim de olsa ( Yunanlar için çalışan )
bu süreci de başarılı bir şekilde halletmiştir hainlere rağmen ve savaş alanına bizzat çıkarak yunanlara büyük bir ders vermiştir ve onları geldiği yere geri göndermiştir
bazı sorularda gördüğüm sal4k saçma yorumlara kıyasla bunları da eklemek istedim.
Aynı zamanda Menemen olayında bile ( olayın detaylarını yazmayacağım lakin şu anki TC durumuna benziyor bence ) Kubilayın kafası kesildiğinde hiçbir menemenlinin de bu duruma dur demediğini bu yüzden Bu cumhuriyetin kafasını kesmektir diye Menemenin yakılmasını da emretmiştir.
Menemen olayı Laiklik ve şeriatla alakalı olduğu için de şunu da eklemek isterim Atatürk'e din düşmanı diyen insanlar Laikliğin ne olduğunu bilmeyen ve bunu çıkarları için kullanmakta zorluk çekecek insanlar tarafından yapıldığını düşünüyorum.
Atatürk kimsenin dinini, inancını engellemeye yönelik bir şey yapmadı, herkesin dinini özgürce yaşamasına izin vermiştir.
Olması gereken de oydu, biraz daha zorlasak tam bir Teokratik devlet olacağız ve halimiz de ortada.
Din ile devlet işleri bir arada yürümez. Yoksa Fiyatları Allah tayin ediyor olur, enflasyona sebep olan Allah olur :D bunlara inanan bir kesim de olur.
Yaptığı her şey, aldığı her karar. Türkiye Cumhuriyeti içindir, Halk içindir ve Ülkenin istikbali içindir.
ama sanırım boşa çabalamış kendisi çok üzgünüz. sahip çıkamadık.
Basit propagandalara, montajlara kanan insanlar ordan buradan kurgu gibi yazılıp Atatürk Düşmanları tarafından atılan saçma sapan bilgilere de kanıyorlar maalesef.
Atatürk düşmanı olan kimsenin bu memlekette yeri olmamalıdır.
42 Yorumla- +1 yıl
35 dakika bunu yazmışım düşünerek umarım okursun. kendin düzgün kaynaklardan araştırarak bunları öğrenebilirsin. Tarihimizde zaten bunlar mevcuttur bunların dışındaki saçma sapan atıfları kimler yayıyor kim bilir.
Soran+1 yılTamam teşekkürler
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(18-24)+1 yılAçıklamak gerekirse Atatürk kurdu diyorlar mesela ama Türkiye Cumhuriyeti 100 yaşında ama Kızılay 150 ya da polis teşkilatı 170 yaşında yılları yakın olarak söyledim tam bakabilirsin insternetten hani kurdu diyorlar ya Atatürk sadece ülkenin ismini ve yönetim biçimini deistirdi yoksa kurduğu felan hicbirsey yok onun için mesela dini görüşe gelirsek kendisi Karabekir Kur'an'ı Türkçe'ye çevirdim o Arap oğlunun yani Hz peygamberimizden Muhammed aleyhisselam dan bahsediyor o Arap oğlunun mağarasında ne naneler yidigini herkes bilsin diye Kur'an'ı Allah değil Muhammed aleyhisselam mağarasında kendisi yazmıştır diyor ve bu laflarını istersen kaynak atarım onun haricinde mesela Türkiye'yi Atatürk kurtardı deniliyor doğru mu peki ya mısırı Suriye'yi İran'ı Irak'ı kim kurtardı şam ı gibi gibi ha birde mesela yunanistani denize döktü deniliyor deilmi ama Atatürk kendisi yunanlarla antlaşma imzalayıp yunanistanlilari İzmir'e koymuştur ya da astirdigi hocalar şapka kanunları harf inkılapları saltanatı kaldırması halifeliği kaldırması kemalizmi dini görüş olarak gorulmesinde sesini çıkarmaması ve daha niceleri neyse ben bildiklerimi anlattım kendinde araştır biraz
228 Yorumla
Soran+1 yılAnladım teşekkürler
Cevap sahibi+1 yılNe demek sadece bilgilen daha fazla bilgi istersen yazarım ama konuşulacak çok şey var hemde çok Osmanlıyı bitirdi Osmanlı devleti deyince yurtdışında milletin kılları dikin diken oluyor Abdülhamide yaptıklarında çabası neyse
Cevap sahibi+1 yılHa birde Osmanlı topraklarını 1.6 milyondan 800 bine indirende kendisidir hani kurdu diyorlar ya o felan kurmadi ben yavuzun Fatih'in kanununin torunuyum kurdu dediği toprakları daha da kuculttu araştır sadece
Cevap sahibi+1 yılSenin düşüncen nedir peki
Cevap sahibi+1 yılSoran sana diyorum kemal adını niye Kamal yapmış git araştır Kamal tanrı demek kendini tanri yapmış git gömüldüğü Anıtkabir nasıl bir yer birde git o Yunan tanrılariydi sanırsam onların mezarlarına bak kendini tanrı ilan etti Atatürk dediğim kişi dünya tarafindan seviliyor deniliyor değil mi neden bir sor kendine dünyaya menfaati vardı ki seviliyordu bak rte ye dünyada kimse sevmiyor çünkü müslümanları temsil ediyor ve dünyaya kafa tutmak için gidiyor ama bak Atatürk'e kâfirlere nasıl bak seviyor anla farkı düşün bunlari
Cevap sahibi+1 yıl@BEAUTIFULVICTIM ensarda neler yaptıklarını biliyor diyor biz milletvekilinin kızını alıp beraber olmuyor kimmiş bu dediğim git araştır makamını meclisini kullanıp yapanlar sjdnsns
Cevap sahibi+1 yılSoran sana soluyorum düşüncen nedir CHP yi goruyorsun fetocu aday çıkardı İzmir'den soran ne düşünüyorsun biraz aklı olan saten görür bunlari
Soran+1 yılBenim kimin ne olduğunu biliyorum zaten
Cevap sahibi+1 yılSoran teşekkür ederim işte bunun gibilerde türünün son örneği ne yazmayı bilir ne okumayı
Soran+1 yılTartışmaya girmenize gerek yok 🙂
Cevap sahibi+1 yılTartışma değil bence bu ya gerçekleri görememek kör olmak tartışma diyemeyiz buna tartışma olsa oda bana söyler ama görüyoruz yazdıklarında tek bir kusur yok tacizci diyor Atatürk'ün milletvekili kızına neler yaptığını aratır bakalım bende kimseyi taciz etmedim boş yapıyor koyun duyoruk ya neyse
- +1 yıl
- +1 yıl
Yalancı pç. Gizliden çık ta öğreteyim sana Atatürk'e hakareti. İşte feto hep size bunları öğretti. Devamlı yalan. O yüzden hep böyle gizli saklısın. Hep korkudan bunlar zavallı karacahil ç0. mar pçi
- +1 yıl
@ soran sen kimseyle tartışmaya giremezsin zaten. basit bir vatan hainisin. O yüzden gizlenmek zorundasın
Cevap sahibi+1 yıl@problem_değil neden
- +1 yıl
Soru sormak istiyorum, burada çok karışıyor
Atatürk dışı konuda soru
Cevap sahibi+1 yıl@BEAUTIFULVICTIM benimle daha fazla böyle konuşmaya devam edersen bugün ilk isim senin hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmak olacaktır işte o zaman benim kim olduğumu ogrenirsin
Cevap sahibi+1 yıl@problem_değil hesabını kontrol et
Soran+1 yıl@BEAUTIFULVICTIM it gibi sağa sola saldırma mal
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Hadi denesene! Bir tarafın yer mi vatan haini? Pis korkak. Bana ve Atatürk e yaptığın hakaretleri acı ödetirim sana. Hadi çık gizliden🤣🤣🤣
Cevap sahibi+1 yıl@KnightsSword gerçekler sadece biraz araştırmayı bilirsen kendinde bilirsin kimin trol olduğu belli oluyor
Cevap sahibi+1 yıl@BEAUTIFULVICTIM böyle konuşmaya devam edersen sana bugün ilk isim savcılığa suç duyurusunda bulunmak olacak demiştim ve sen haylen böyle konusuyorsun
Cevap sahibi+1 yıl@BEAUTIFULVICTIM sen bilirsin
- +1 yıl
Annene selam söyle, vatan haini korkak hadi bekliyorum 🤣🤣🤣
- +1 yıl
Sıkıysa Gizliden çık da öyle yap Atatürk 'e hakareti
- +1 yıl
Sen korkudan silmeden önce ekran görüntüsünü aldığım yorumlarından biri şöyle: '' ulan kahbe rte ile Atatürk'ü kıyaslama bile birey zina seni neden gizli olduğumusöyledim bu kadar istiyorsan beni gel Baykara Allah'ın köpeği seni koyun seni...'' Atatürk e ve bana ağır hakaretler var. Hadi savcılığa git korkak. Baykara dayım dokunulmazlığım var diyo bi de 🤣🤣
+1 yılYabancı kaynaklara bak, bak ki orada neler yazılmış? Deprem zamanında Koreli bir askerin kamuflaj inin omuzunda "bizim maviye olan sevdamız Selanik de açan bir çift göz ile başladı" yazıyordu. Korona test kiti için bedeli Atatürk tarafından ödenmiştir yazılmıştı., Ve Atatürk tarihini bilmeyenler yok olmaya mahkumdur demişti.
01 Yorumla
Soran+1 yılAnladım
Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı. Doğruları da vardı, yanlışları da. Belki o yanlışlar, o dönem yapılması gereken yanlışlardı. Ama şunu bilirim ki, bu halk için 3-5 gömlek fazla bir liderdi Atatürk. Bir 10 yıl daha fazla yaşasaydı, daha farklı bir Türkiye görebilirdik bugün.
11 Yorumla
Soran+1 yılOlabilir bilmiyorum
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
32Cevap
+1 yılBu soruyu sorabilme cesaretin varsa Atatürk sayesindedir. Bugün oy kullanma hakkın varsa yine Atatürk sayesinde eskiden bir kadın bir erkek eşit değildi. Osmanlı zamanında kardeşini gözünün önünde öldürseydiler senin ifadene bakmazlardı kadınları insan yerine koymazlardı çünkü üç kadın bir erkeğe eş değerdi şimdi biraz anlamışsındır umarım bunları. Atatürk isteseydi bunları da yapabilirdi neden yapmadı? Atatürk kendi sağlığını düşünmeyerek ve Türklere güvenmekle sadece hatasını yaptı o kadar.
40 Yorumla
+1 yılPutlaştırılan bir insan. Bu yüzden Kadir Mısıroğlu, Kemal Paşayı reddetiği için onun fikirlerine ve ilkelerine karşı çıktıgı için çogu insan sevmiyor.
Herkes Kemal Paşayı sevmek zorunda değil. İsteyen nefrette edebilir.
Osmanlıyı herkes sevmiyor mesela biz sevmek zorundasın diyor muyuz hayır.
21 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın
- Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılNe diyoruz atasını tanımayan it peşinde gezer. O günün şartlarına göre gayet iyi liderdi. Sen git geometri kitabı yaz bir sürü savaş kazan ülke kur gelsin seni kuş sictigi için tepesine bilet alan zihniyet elestirsin
67 Yorumla
Soran+1 yılYani haklısın
- +1 yıl
Kendi goruslerini bile bilime ters düşüyorsa bilimi kabul edin demiş. Biz hala nelerle uğraşıyoruz millet uzaya çıkıyor.
Soran+1 yılEvet
- +1 yıl
Salla çok yorma kafanı bu olay siyasete kadar gider
Soran+1 yılYok aman siyaset bizi yorar😀
- +1 yıl
Aynen boş ver o yüzden 😂
Soran+1 yılTamam 😬
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBakınız tek bir tarih aralığndan bahsedeceğim bunu internet yalanlayamaz araştırın lütfen!!!
Sene 1927 1 Tl ile ' amerikan doları alıyorsunuz ve enflasyon%-1.4
sene 1929 dünyada ekonomik buhran var ve ülkemizde kişi başı milli hasıla %51
Atatürk'ün 1923-1938 arasında kurduğu 46 büyük fabrika, ki aralarında şeker fabrikaları da var.
bunlar net bilgiler lütfen bu yazdıklarımı araştırın ve dönüp bana haksızsınız diye yazın hatta bana küfürler edebilrisiniz
ha bitmedi!!!
1938 yılıdnan bu güne bu ülkeye üretim adına taş üstüne taş koyan varsa buna da eyvallah
10 Yorumla
+1 yılUlan ne kadar çok cahil insan var. Mustafa Kemal Atatürk sizin için Ülkeyi kazanmış kurtuluş savaşına önderlik etmiş siz günümüzdeki ekonomik mücadele veren insanlarla kıyaslıyorsunuz.. Yani iyimi, kötü mü diye düşünmek eleştirmek ne kadar doğru tanımadığın görmediğin bilmediğin birisini sorarım sana? Böyle düşünenlere tavsiyem kendi hayatlarını bu kadar detaylı düşünmeleri çünkü adama sorarlar sen ne yaptında konuşuyorsun diye. :)
31 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın da insan merak ediyor işte
Kehf suresinin son 10 ayetini oku. Basîret gözüyle oku. Orada bir sırr-ı azim var. Fakat milyonda biri ya anlar ya anlamaz.
"Onlar ki gözleri perdelidir, kulakları da işitmezler."
Deha, a'ma-i asamm; hüda, semî-i basîr.
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
+1 yılİyi deyince iyi olduğuna mi kanaat getireceksin biraz daha araştır senin yaptığın düpe düz tembellik aç oku araştır kitaplar oku kendin karar ver
11 Yorumla
Soran+1 yılTamam teşekkür ederim
+1 yılAtatürk olmasa bu ülke olur muydu? Sen özgürce fikirlerini söyleyip soru sorabilir miydin
47 Yorumla
Soran+1 yılAtatürk olmasa mesela başka bi vatan sevdalısı çıkardı yine özgürce fikirlerimi söyleyebilirdim diye düşünüyorum
- +1 yıl
Neden çıkmadı o zaman? Ülke istila altındayken Samsuna çıkıp kurtuluş savaşını neden biri başlatmadı? Hani nerde alternatif?
Soran+1 yılHasan Tahsini, Sütçü İmamı ne çabuk unuttunuz. Türk milleti bağımsızlığı sever o yüzden de sonuna kadar savaşır.
- +1 yıl
Hasan Tahsin dediğin insan savaşta ilk mermiyi sıkan kişi olarak ünlü sadece. Kimlerle kimleri kıyaslıyorsun be abla. Sana seçme seçilme hakkını tanıyan sana ülkede söz hakkı veren adam Atatürktür. Ötesi var mı
Soran+1 yılZaten seçme ve seçilme hakkını Atatürkün verdiğini biliyorum. Yani sadece Atatürk vatanı için mücadele etmedi aynı zamanda türk halkı da mücadele etti.
- +1 yıl
Tamam bizde sadece Atatürk mücadele etti demiyoruz zaten. O ve silah arkadaşları, bütün millet mücadele etti. O önderdi, sen iyi miydi kötü müydü diye sormuşsun. Tartışmaya kapalı bir konu
Soran+1 yılYok genelde sadece Atatürkü görüyolar Türk halkını görmüyorlar o yüzden öyle dedim. Neyse yorumlarınız için teşekkür ederim iyi geceler
+1 yılBir insanı analiz edebilecek kadar kafanızın çalıştığına inanıyorum. Sen sadece yaptıklarını oku değerlendirmeni kendin yap
21 Yorumla
Soran+1 yılTamamdır
Gizli Üye(36-45)+1 yılhangi yönde olduğuna bağlı. okullarda ne anlatcaklardıki? herkes işine geldiği gibi netten alıp yazar sana. emin ol Atatürk dindar biri olsaydı o Atatürkçü kesim küfür ederlerdi adama. çünkü menfaatleri için Atatürk diyorlar. 1923 de rejim değişti sadece. işgaldek kurtarması iyi ama silahlı işgalden kurtarıp batının kültür din dil vs işgali yerleşti. zaten hakkında bir şey diyemezsin fazla kanunla korunuyorda
19 Yorumla
Soran+1 yılÖyle tabi
Cevap sahibi+1 yılyorumlara bakıyorsun neymiş atasını tanımayanmış benim atam kim? türklük Atatürklemi başlıyor? biz ortaasyadan anadoludan geldik. neymiş o olmasaymış sen cariye olurmuşsun. müneccimmi bunlar? belki başka biri gelip kurtarcaktı? işte bunlar böyle cahilce konusup Atatürkü sana mükemmel gösterir. sponucta oda insan
Soran+1 yılAynen bende öyle düşünüyorum
Cevap sahibi+1 yıl@Bjhgff öyle bir şey mi varmış? Günümüzde hala metreslik yapan dolu 😂
Cevap sahibi+1 yıl@Bjhgff örnek aldığınız avrupada kralı vardı ama hemde işkenceyle aşağılayarak satılan. onun kalkması zamanın şartlarıyla değişti. atatürkle değil.
Cevap sahibi+1 yıl@Bjhgff bunlar sıradan şeyler bende zaten hangi yönde olduğuna göre değişir dedim. Evet gereğinden fazla verdi ne desen hep kadın haklı
Gizli Üye(36-45)+1 yılmaalesef bunu soran bır nesil gelmesnı sagladılar. Ataturk sadece ülke için değil tüm dünyaya örnek olabilen bir karakter bir zeka bir yöneticiydi. Başarılarından ve hakkanıyetlı oldugu ıcn de haksız kazancına comak soktugu kesım tarafınca hep linc edıldı.
10 Yorumla
+1 yılBen seviyorum ama genel perspektifle bakalım. İslam' ve İslami yönetime karşıdır. Benim de kendisini en büyük sevme nedenlerimden biri budur. Ülkeyi modern hale. getirebilecek tek insandı.
11 Yorumla
Soran+1 yılAnladım teşekkürler
+1 yılİnternette her yazana inanma bir sürü kitap, makale vs var araştırıp karşılaştırmalarla doğruya ulaşabilirsin ayrıca Atatürk olmasaydı şu an sen burada bu soruyu yazıyor olmayacaktın bu ülke şu an var ise sebebi Mustafa Kemal Atatürk. Bu yüzden ülkeyi kurtardı da iyi mi yaptı yoksa kötü mü yaptı diye soruyorsun?
11 Yorumla
Soran+1 yılÜlkeyi kurtardı tamam da değişiklik yaptı
Gizli Üye(18-24)+1 yılŞu videoxaki görüş beni tatmin etti ya bi bak
https://youtu. be/MB2kYmvd_IY16 Yorumla
Soran+1 yılBakıyım
Cevap sahibi+1 yıl
Cevap sahibi+1 yılLink olmamis duzelttim
Soran+1 yılTeşekkürler
Cevap sahibi+1 yılNe demek ben de bugün izlemiştim iyi denk geldi
Soran+1 yılBende izlerim
- Aile & Toplum konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılkalbine inanmalısın
sentez iyidir böyle konularda
Atatürk de sonuçta bir insan evladıydı tabiki hataları vardı
ama yaptığı mükemmel işlerde vardı01 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın
Gizli Üye(18-24)+1 yılEzhelin bir sözü var...
'Ne saçma bir soruymuş her şey nasıl var olmuş
Kendi elimizde yok olurken' diye.
Burada kötüleyen akp li yobazların dediğine inanacaksan senin ben kafanı seveyim
Hadi iyi geceler13 Yorumla
Soran+1 yılEe bende akp'liyim ama araştırıyorum
Cevap sahibi+1 yılAlttaki l@vuk o kurmadı yazmış. Kurmuş kurmamış kimin yok ettiği belli
Soran+1 yılYok olmadık ya Allah korusun
+1 yılAtatürk yanlış halk için mücadele vermiş. Tek diyeceğim bu.
221 Yorumla
Soran+1 yılYanlış düşünce.
- +1 yıl
Yoo değil. Keşke bir kısmımız İngiliz, bir kısmımız Fransız, bir kısmımız Yunan bir kısmımız İtalyan olsaydı. Refah içinde savaş olmadan mutlu mesut yaşasaydık. Allah ve Tayyip birdir diyenler ile benim ve çocuğunun ömründen alsın Tayyibe versin diyen embriyolar olmazdı.
Soran+1 yılHangi siyasetçi mükemmel bee abi.
- +1 yıl
Şu bir gerçek, bu milletin ağzına etmezsen oy alamazsın.
Soran+1 yılHiçbiri mükemmel olmadığı için mecbur bi seçim yapıyoruz
- +1 yıl
Ben zenginim, peynir 500 olsa yine alırım. Ama ekmek alamayan adam güzel yaşasın diye, ülkem başka etnik kökenlerin eline geçmesin diyeydi bu zerzenişim. Ama bu saatten sonra kimseye acımıyorum. Herkes seçiminin sonucunu inşallah fazlasıyla çeker. Benim havuzlu ve bahçeli iki evim sıfır arabam güzel bir işim var, shengen vizem var yinede insanları görüp güzel yaşasınlar diye hep akp karşıtı oldum bu saatten sonra çeksinler, sürünsünler zerre acımam. Ben Düzce de yaşıyorum seçime gittiğimde yaş ortalaması 70 di. 90 yaşında kadını getirdiler çoğunun üstü yırtık pırtık ayakkabıları eski bilmemne. Hepsi akp li. Sorsan geçmişte tüp kuyruğunda bekledik derler ama yakında kuyrukta beklemek için tüpü bulamayacaklarının farkında değiller. Hepsi çeksin. Çocuklarının torunlarının geleceklerini sildiler haberleri yok. Bu milletin hak ettiği tek şey. Bok. Saygılar.
Soran+1 yılKılıçdaroğlu kazanınca mükemmel olacağını mı sanıyorsunuz? İnsanlar kötünün iyisi diyerek oy veriyor yoksa hiçbiri mükemmel değil
- +1 yıl
Kılıçdaroğlu da iyi değil. Ama en azından ülkeyi göçmenlere teslim etmezdi, şıhlara, şeyhlere, teslim etmezdi. Evet tek kötü yanı hdp ile anlaştı ama akp de hdp ile anlaşmıştı, iimdi de hüdaparla anlaştılar. Kötünün iyisi chp ama en iyisi yok.
Soran+1 yılYa hüda par diyosunuz da hüda parla Chp de görüştü İyi parti de görüştü. Hüda par akp'yi seçince mi kötü oldu? Maalesef Kılıçdaroğlu seçmene güven veremiyor pek bi icraati de yok o yüzden ona oy vermiyorlar.
- +1 yıl
Bu ikinci turda da akp 60 falan alır kazanır. Her yer arap lokantası olur, Türk esnaflar kapatır yerlerini Suriyeliler alır, tecavüz vakaları yaşanmaya başlar, suç artar, topraklar zaten satılıyordu bu hızla artar. Dolar olur 25, kola olur 50, peynşr olur 400, 500tl lik banknot çıkar vs.. neyse sürünecek bu millet ben de gülücem. ünlü vicdanım rahat.
- +1 yıl
Hüdaparla sadece akp görüştü
Soran+1 yılBi araştırın isterseniz hüda par'la hangi siyasiler görüşmüş? 🙂Ülke için hayırlısı neyse o olsun
- +1 yıl
Valla artık zerre umurumda değil. İsterlerse tüm partiler hüdaparla çilingir sofrası kursun. Sen bir kızsın, en çok senin endişe duyman lazım bundan sonra.
- +1 yıl
Ülke için artık hayırlısı yok begnce. Hani öldürdükten sonra hayırlısı belki cankanır demek gibi oluyor.
Soran+1 yılHayır niye endişe duyuyum ki?20 senedir bi şey olmadı şimdi mi olacak
- +1 yıl
Hüdaparın vaatleri sizi etkiliyor o yüzden dedim. Birde bu göçmen artışı yeni yeni başlıyor. Yani evet bundan sonra kötü şeyler olacak.
Soran+1 yılBakalım göreceğiz ama sinan oğan için hüda par'ı belki ittifaktan çıkarırlar bilemiyorum
- +1 yıl
Valla ben insanların takım elbise giyip tiyatro izlemeye gittiği o yılları özledim. O asaleti, o saygıyı, o sevgiyi, o kültürü. İnsanların yüzlerindeki gülümsemeyi özledim. Yarın dikkat et, insanların suratlarına bir bak. Hangi partili olursa olsun fark etmez. Herkes asık suratlı, asabi ve mutsuz. Bu halk bunu hak etmemişti.
Soran+1 yılAynen düzelecez inşallah 🙂
- +1 yıl
Ben göremem sanırım. Yinede umudu kenara koyalım.
Soran+1 yılTabii umut her zaman var
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu ülke için güzel şeyler yapan bir liderdi. Bence yanlışları da vardı ama ileri görüşlü iyi bir liderdi
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılÇok ilerici, çağdaş, bilimci aydınlıkçı bir kişiydi. Bu topluma 10 gömlek fazlaydı kendisi. Biz onu hak etmedik.
01 Yorumla
Soran+1 yılAnlıyorum
Atatürk’ü sorgulamak kimseye düşmez, haddinizi bilin.
30 YorumlaHer ne kadar kötü olursa olsun ülkeyi düşman işgalinden kurtarmış bir komutan
13 Yorumla
Soran+1 yılEvet orası öyle
Soran+1 yılAynen
+1 yılturk milliyetciligi adi altinda turk faşizmi uyguladi
12 Yorumla
Soran+1 yılHımm değişik
Soran+1 yılAynen öyle
Aile & Toplum konusunda 9,4b cevap paylaştı. Amerikada 100 yılın adamı secildigine göre cumhuriyet tarihinin en iyisi olduğu açıktır
01 Yorumla
Soran+1 yılOlabilir
Gizli Üye(25-29)+1 yılAdam iyisi lakin laikliği getirmesi din düşmanı olması yönünden sevmiyom adamı
16 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Bjhgff sanırım sen Müslüman degilsin olmadigun için saygı duyarım iyi günler
Cevap sahibi+1 yıl@Bjhgff sana bir soru sorucam şimdi sen olduğun zaman Allah'a seni neye göre hesaba cekicek Kur'an'a göre dimi hükümlerine göre yani haram kıldığı zinayı misal diyelim sen bunu işlediğini zaman harama giriyon dimi işte bunlar ve daha çoğu Allah'ın hükümleri vardır maalesef biz insanlar su zihniyete sahibiz Allah'ım sen bize hükümete devlete karisma az öte de dur Atatürk laikliği getirdi din ile devlet birbirinden ayrı yurutulir diyo sen kendi dinini cami de yasa biz kendi hükümlerimizi kendimiz koyalım sizin düşünce bu oluyo vallahi de billahi de bu düşünce icinxe olan her müslümanim diyen insanlar bu hal uzerine oldumu imansiz olur kuran da Allah diyoki kim benim hükümlerine hüküm vermezse onlar kâfirlerin ta kendisidir
Bak şimdi sen ben bu hükümeti değiştirmeye gücümüz yetermi yetmez o yüzden kalbinde Saime seriat Allah İslam olucak laiklik olmuycak bu yüzden kurtulursun bu sorumluluktan okey kardesim
Cevap sahibi+1 yıl@Bjhgff demek onlar hakkiyle seritati yerine getirmiyolar ya da seritati seritatliktan çıkartıp zorbalık halina getirmislerdir
Gizli Üye(18-24)+1 yılAtatürk günümüzde bile tüm dünya tarafından saygı gören bi lider. Ölüm yıldönümünde yabancı ülkelerin liderleri bile kabrine onu anmaya gider. Ama tayyip öyle mi o ölse anca suriyeliler mezarına gider o da şüpheli. Neyse Atatürk'ü sevmeyenlere boydan
33 Yorumla
Soran+1 yılİş niye siyasete döndü 😀 erdoğan da dünya tarafından sevilen bi lider ge ölse herkes gider mezarına bence
Cevap sahibi+1 yılSuriyeli picler ve sen gidersin mezarına onun
Soran+1 yılAz ötede ağla hadi canım
Gizli Üye(18-24)+1 yılKurduğu ülkede yaşıyorsan sevmek zorundasın
16 Yorumla
Soran+1 yılHayır sevgi mecburi bi şey değil saygı mecburi
Cevap sahibi+1 yılSevmek zorundasın da
Cevap sahibi+1 yılSoran cevap yazmış sana ben sevmek zorunda diyorum zaten
- Aile & Toplum konusunda 944 cevap paylaştı.
+1 yılsevr anlaşmasında ki ülkenin haritasına bir bak bide şimdiki haline bak
01 Yorumla
Soran+1 yılBakıyım
Atatürk sayesinde varsın. Atatürk kötü müydü diye şüphe eden düpedüz gaflet delalet ve hatta hıyanet içindedir
03 Yorumla
Soran+1 yılSorgulamak kötü bişey değil
Soran+1 yılKimi savunmuşum abi
+1 yılKim ne anlatırsa anlatsın objektif olarak araştır kendin karar ver bir önder hakkında burdan bilgi toplamak sağlıklı değil
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen
Bu soruyu sorman bile senin vatan haini olduğunun ispatı.
110 Yorumla
Soran+1 yılAllah Allah öyle mi canım bak sen şu işe bi soru sorduk diye vatan haini oldum gülmekten ölecem cahil şey seni 😂
Soran+1 yılHani ne dedim Atatürke hakaret nerde
- +1 yıl
Hepsinin ekran görüntülerini aldım ben. Korkudan işbirlikçi arkadaşının bazı küfürlerini silmişsin ama ben ekran görüntülerini zevkle aldım. Bazıları da hala duruyor. Trol arkadaşın Atatürk'e hakaret ediyor ve sen de onaylayıp, arkadaşını korumak için millete küfür ediyorsun küçücük trol aklınla🤣🤣
Soran+1 yılAl ekran görüntüsünü hiç sıkıntı yok sizden mi korkacaz 😂😂 kitap oku da biraz beynin gelişsin
Soran+1 yılBen ilk defa böyle soru soruyorum sizi kudurttuğuma göre damarınıza bastım kudurmaya devamm edin😀Ayrıca soru sormak kadar normal bi şey yok gidin de biraz kendinizi geliştirin troller
Soran+1 yılKomik insan benim bi şey dediğim yok kendin çalıp kendin oynuyorsun. Ayrıca ben yorum falan silmedim bilip bilmeden konuşma
kötüleyenler vatan hainleri
31 Yorumla
Soran+1 yılBilmem olabilir
Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. zihinsel bir engelin yok değil mi?
21 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılİnternette yanlış yerlere takiliyorsun bence
01 Yorumla
Soran+1 yılOlabilir
+1 yılŞu an burdaysan Atatürk sayesinde, yani sence?
03 Yorumla
Soran+1 yılTamam
- +1 yıl
Uza lan ergen
Soran+1 yılKomik şey
+1 yılBunu sorman bile hata
01 Yorumla
Soran+1 yılSorgusuz sualsiz olur mu hiç
- Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılİnternetten kastın kim? Sözler Köşkü falan mı?
02 Yorumla
Soran+1 yılHayır youtube falan
- +1 yıl
Sözler köşkü yani
Aile & Toplum konusunda 5,2b cevap paylaştı. iyiydi tabiki
20 YorumlaÇok iyi
20 Yorumla
+1 yılİyiydi.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 577 cevap paylaştı.
+1 yılPek sevmem
14 Yorumla- +1 yıl
çünkü vatan haini bir trolsün
- +1 yıl
@BEAUTIFULVICTIM Sevmek zorunda mıyım. İsmeti de sevmem, atatürkü de sevmem bu benim kendi görüşüm
- +1 yıl
Kimse Kemal Paşayı sevmek zorunda değil.
Aile & Toplum konusunda 833 cevap paylaştı. iyiydi tabi
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılmukemmeldı
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılIyi olmasa olmazdin
01 Yorumla
Soran+1 yılSaçmalama
+1 yılKötü
11 Yorumla- +1 yıl
sie çomar trol
Devamını Gör(29)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında