Merhaba Atatürk iyi biri miydi herkes farklı konuşuyor
Birde Atatürk mu daha büyük yoksa şu an ki yoenten mi çok merak ettim ya
Merhaba Atatürk iyi biri miydi herkes farklı konuşuyor
Birde Atatürk mu daha büyük yoksa şu an ki yoenten mi çok merak ettim ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Birisinin karakterinin iyi veya kötü olması öznel bir değerlendirmedir yani sana yanlış gelen bir başkasına göre doğru olabilir ve bu yüzden kişinin birçok kişisel hayat tercihini bilemeden iyi veya kötü denemez.
Atatürk, döneminin en zeki, ileri görüşlü ve vatanperver subaylarından birisiydi ki o dönem yetişen subaylar her alanda mükemmel olması için eğitiliyorlardı ki zaten sonrasında 1. Dünya Savaşında ve Kurtuluş Savaşında ortaya koyduğu başarılar, kahramanlıklar Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir daha görülmemiştir o yüzden mevcut devletimizin geçici siyasetçileriyle kıyaslanamaz dahi.
1. Dünya savasi ve kurtuluş savasini Vahdettin baslatti ama
Yok öyle bir şey, kim uydurdu onu Allah aşkına.
1. Dünya Savaşı Avusturya Macaristan Veliahtı ölünce başladı ve başlatan devletler İngiltere, Fransa, Almanya gibi devletlerdir.
Sultan Vahdettin'in Anadoluya direnişe geçen Türkleri durdurmak için Mustafa Kemal'i gönderdiğine dair mektupları dahi vardır yani kendisi saltanatının devamı için milletinin geleceğini satmak istemiştir.
Yahu kör olma araştır dediklerime inanmiyorsan kurtuluş savaşında Vahdettin önemi diyip gerekli metinleri okuyabilirsin bende çok seviyorum atami ancak durumun gerçeği boyle
Ne gerekli metinleri be cahil kardeşim. Resmi olarak Anadoludaki silahları toplaması için gönderdiği mektup var. Kalkmışsın bilmiş bilmiş konuşup saçmalıyorsun.
Mondros Mütarekesini okudu, onların hatasının bizi nerelere götürdüğünü kendin gör. Aklı havada olan Damat Ferit paşayı gönderiyordu ona da yani Allah bilir o gitse daha nasıl facialar yaşanırdı.
Bütün orduyu terhis ettirdi be adam tek şartı saltanatı devam edecek, ne tahtmış yani dedeleri görse utanırdı.
Lozan?
Evet Lozan anlaşmasında ne sıkıntı var mesela?
Ben senin söyleyeceğin saçmalığı söyleyeyim hemen, şimdi diyeceksin ki 12 adaları İsmet verdi, heh işte bunu deme bence ve 1912 de yapılan Uşi antlaşmasınq bakarsan 12 adaların ne zaman ve kim tarafından verildiğini görebilirsin.
Sen 1912'de ben adaları koruyamıyorum, lütfen emanet alıp benim yerime koruyabilir misin diye verirsen o adaları bir daha da rüyanda görürsün tabiki.
Bizim millette araştırma fobisi olduğu için google adaları ismet mi verdi diye yazarak araştırma yaptığını zannediyor üstelik üzücü olan üniversite okuyup tez yazıp da böyle araştırma yapılabileceğine inanan insanlar var bu ülkede.
Yoo ada değil Ankara başkent harf devrimi şapka kanunu Türkçe ezan daha sayayimmi
Ankara 'nın başkent olmasının, harf devrimininz şapka kanununun ve ezanın Lozanla ne alakası var?
Lozan diyorsun sonra hiç alakası olmayan devrimleri sayıyorsun.
Ha devrimleri tartışacak olursak karşı çıktığın Ankara herhangi bir deprem vb durumunda işgali en zor şehirlerden birisidir ve illaki başkent olacak diye bir kaide yok ayrıca saltanat henüz varken ve başkent İstanbulken mücadele Ankara merkezli yürütüldü yani iki başlılık varken Londra konferansında da Ankara hükümeti diye de geçer.
Harf devrimi demişsin ve kusura bakma da saçmalamışsın. Senin şu an kullandığın dil o dönemde halk arasında konuşulan Türkçe'den başkası değil sadece harflerin yazılışı ulusal bir standart olan Latin alfabesidir ki zaten bu öğrenme kolaylığı ve dünyaya adapte olmak için avantajdır. Siz Osmanlı halkının sarayla aynı şekilde Osmanlıca namı diğer Arapça benzeri dil kullandığını sanıyorsunuz ama öyle bir şey yok zaten bu ayrım nedeniyle okuma yazma bilen Anadolu insanı da çok azdır.
Şapka kanunu demişsin peki neden 2. Mahmut'un sarığı yasaklayıp fes getirmesini konuşmuyoruz mesela.
Ezan demek ibadete çağrı demektir ve her lisansa okunabilir bunda hiçbir mahsur yoktur aksine çağrıyü daha iyi anlamak için daha doğrudur. Bugün çık sokağa ben dindarım diyen 10 kişiden en az 8 i ezanın ne anlama geldiğini bilmez.
Siz tarihi, dönemin insanlarının yapısını bilmediğiniz için her şeye yüzeysel bakıp her söylenene inanıyorsunuz kardeş. Bu söylenen zırvaların hepsini bizde vaktinde duyduk ama aa böyle miymiş demek yerine resmiyeti olan kaynaklardan araştırıp doğrusunu öğrendik.
Türkler tarih boyunca onlarca alfabe, takvim vs kullandı yani değişime bu kadar karşı olmayın. Osmanlı bir cihan devletiydi ancak zayıfladı, hasta adam oldu ve öldü, bu kadar net ve hastası öldü diye doktoru suçlayan zihniyetten farkı yok bu zihniyetin
Bir gecede cahil bırakıldık
Saltanat kalktı ya off
1 gecede koskaca toplumda okuma yazma bilen %8 cahil kaldı ya görüyor musun şu işi.
Saltanat kalktı ve başa gelenleri biz seçiyoruz ne büyük kötülük.
Osmanlı başa geleni seçmeden dünyaya hükmetti başa geleni seçerek değil
O yüzden de başa kötüsü gelmeye başlayınca zayıflayıp yıkıldı.
Kafanız çok eskide kalmış kardeş, ortaçağ da Avrupa vb devletlerde krallıkla yönetilirdi ama sonra hepsi rejim değiştirmek zorunda kaldı hatta Asya devletleri bile örneğin Çarlık devlet olan Rusya'nın dünya savaşı sonrası yıkılması gibi.
Hayal dünyam çok geniş masallah
Dünyan*
Şu an ki yönetim ile Atatürk'ü kıyaslayabileceğin bir durum yok. 1. Dünya Savaşından çıkmış ve parçalanmış bir ülkeden bahsediyoruz. Samimi ve meraklıysan buyur izle:
https://www.youtube.com/watch?v=ixT4P5h5QpY&t=14sEvet canı gonulden soruyorum ama kimse sevmiyor neden
Kimse sevmiyor derken o senin çevren ile alakalı, benim çevremde ki akpliler bile seviyor mesela.
Neresini seviyorlar ben iyi bir şey yaptığını goremedim biri ile tartisiyorum direkt bir şey demeden susmak zorunda kaliyorum
Altta yazdıklarını okudum da sen cahilliği seçmişsin, sadece attığım video ile bile bir çok şey öğrenebilirsin ama başta dediğim gibi samimi değilsin. Keyfine bak, sevme sen mümkünse.
Sevmem din dusmani birini kdcjxjdj
Safkan gri zekalı ya
Osmanliiiiiik
Bir devlet kurucusu ile geçici bir hükümet liderini kıyaslamalar çok saçma Atatürk bir 100 daha geçse de kalbimizin en derin yerinde sevgi ile var olacak ancak hükümet değiştiği gün yandaşları arkasından beddualar okuyacak. şu an bile başladılar.
Ben anlamıyorum Atatürk ülke kurdu diyoruz ama TC 100 yaşında iken polis 150 Kızılay 170 yaşında bu nasıl oluyor
Osmanlı Devleti'nde kurulan ve Türkiye Cumhuriyeti nde devam eden kuruluslar olduğu için
Ee o zaman nasıl atamız kurmuş oluyor ülkeyi anlamadim
Şimdi Osmanlı'nın son dönemlerinde topraklarımız birçok ülkenin işgali altındaydı ve çeşitli anlaşmalarla topraklarımız padişahlar tarafından satılıyordu. En zamanlara doğru Osmanlı Devleti'nin askerleri bu duruma daha fazla dayanamadı ve kurtuluş için yol aramaya başladılar bugünkü Türkiye Cumhuriyeti sınırları çizildi ve düşmanın ülkeden çıkartılması için yapılacak savaşta halkı yanlarına çekip destek istemek için örgütlemeye başladılar ve halktan buna destek verdi. Sonrasi savaşlar ve ülkenin bağımsızlığa kavuşması. Osmanlı bir hanedanlıkti ancak Türkiye Cumhuriyeti sınırları, rejimi ile tamamaen farklı bir devlettir. Bu kurumlar Türk oluşumları olduğu için ve Osmanlı da bizim bir parçamız olduğundan dolayı bu kurumlar değişmeden devam ettirildi şey gibi düşünebilirsin ilk
Onlu sistem Mete han tarafından oluşturuldu Asya Hun imparatorluğu ancak Türk ordusunun ve Türk Kara kuvvetlerinin kuruluş tarihi olarak kabul edilmiştir.
O zaman çöp
Ne diye bu ülkedesin o zaman yollar senin tutan mi var?
Osmanlı toprağı?
Yok anam Türkiye Cumhuriyeti toprağı 🤗
Osmanlı toprağı rüyanda yaşamaya devam et
Hani Osmanlı göremiyorum ben en son kaciyordular sen rüyadan uyansan iyi olur bak kimliğine bakalım ne diyor
Tc sadece kiracı Osmanlı sahibi unutma seçimlerde de kaybettiniz