Birkaç ay içinde Efe aydal, diamond tema gibi kanalları okuyup ilk kez kuran meali okuyan arkadaşım ateist oldu da...
Kiz bir de 18 sene kuran kursuna gitti yazları... var mı böyle arkadaşlarınız? 🤔🤔
Birkaç ay içinde Efe aydal, diamond tema gibi kanalları okuyup ilk kez kuran meali okuyan arkadaşım ateist oldu da...
Kiz bir de 18 sene kuran kursuna gitti yazları... var mı böyle arkadaşlarınız? 🤔🤔
1- Kur'an-ı Kerim ayetlerini, kendi kafalarına göre çıkarım yaptıkları için.
2- Yeterince dini bilgi öğrenmeden tam o zemini hazırlamadan ateist, deist agnostik vb. gibi kanallar izledikleri için (Boş bir çöp kovasına ne atarsan o onu doldurur)
3- Müslümanların yaptıklarıyla dinin emirlerini birbirine karıştırdıkları için.
...
Bende dini bilgim olmadan gidip Diamond Tema izlemiştim ve konuştukları çok mantıklı gelmişti kulağıma ಥ‿ಥ
Din konusunda uçkurumdaydim bu kadar basit olamazdı bir dini çürütmek... sonra dedikleri doğrumu diye araştırmaya başladım ve şimdi bilgi edindikten sonra tekrar izledim kullandığı yöntemlerle insanları manipüle ediyor;
Vs. Vs. İşte Sonra Cem Altay Meriç (eski ateist), Caner Taslaman gibi bilgili insanlar izledim artık Diamond Tema'nın bilgisi gözümde "sivrisinek" gibi kaldı. Kur'an'ı kesinlikle çürütmuyor aslında felsefeyi kullanarak insanları şaşırtıyor.
Hatta bir ara "Buharının tercümanıni Kuranın meali diyerek insanlara aktarmıştı" 😄 Altay Cem Meriç foyasını ortaya çıkarınca cahil, akrostiş diye sinirleniyordu.
❗Bizimde gözümüzde insanların hızla ateist olması bizi yanıltıyor...
Selam ve dua ile 🌿
@Sürsil
Sana soruyorum dinde ne yanlış gördünde gerçek olmadığı kanaatine vardın? Sen emin ol sorguladım çok bakındım "İslam" inkar edilemez bir hakikattir. Hâla da boş zamanlarımda araştırır not edinirim. Bana dinde cevap bulamadığın bir şey söylersen sevinirim cevap veremeyeceğimiz şey yok Allah'ın izniyle Kur'an'a güveniyorum.
Söylediğiniz kişileri izleyerek ateist olunmaz. Ancak dini bir temeli olanlar, gerçekleri derinlemesine öğrenenler, vicdanlarında yaptıkları muhasebenin sonucunda akıl ve mantığa sığdıramadıkları noktaları okudukları kitaplarda cevabını bulamayınca ister istemez bu kaynaklara yöneliyorlar. Bu sadeye dinden çıkmaları daha kolay oluyor. Aslında inançsızlığın zemini hazırlayan inancın ta kendisi. Herkes dinlerin toz pembe rüyalar sattığını sanıyor. Fıkıh konularına girildiğinde aslında ne kadar baldıran zehri içerdiği net olarak anlaşılıyor.
Efe ve Tema bu noktada sadece bir katalizör görevi görüyor.
Cevap
10Cevap
O işine gelmediği için bu yolu seçmiş. Başına bir iş gelsin. Gör bak nasıl dualar edicek
Siz okudunuz mu Kuranı, namaz kılıyor musunuz mesela?
Niye kabardin ki şimdi Kuranı okuduysan namaz kılmanın farz olduğunu da biliyorsundur diye
Bu ikisiyle ateist oluyorsa zaten müslüman olmamıştır ki :/
Siz okudunuz mu Kuranı, namaz kılıyor musunuz mesela?
Evet
Benimde bir çok arkadaşım Kur'an okuyup ateist oldu hatta Türkçe Kur'an var okumuyorum misal bende olurum diye
İnternetten değil de insanlar yüzünden dinden soğumuştum
Muhammed Torunu yaşında kızları aldı mesela. Safiyenin kocası kardeşi eşi lkilictan gecirildi sonra onla birlikte oldu. Safiye yerine olsan sen ne hissederdin? Dinde sınırsız cariye alabiliyon
İnternet sebebiyle demeyelim de sayesinde diyelim. Bilgiye erişebildim ve aydınlandım.
Allah yiyin icin gezin baska bir sey yapmayin deseydi efe aydal en buyuk hoca olurdu
Diamond tema sayesinde zayıf agnostigim Şu an tevrat ve zebur okuyorum arada
Gürkan Engin Youtube kanalını ona öneririm.
Efe aydal iyide digeri kotu
Sen neye inaniyon
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?