Kaç yasında ateist oldunuz?
Ne gerekceyle?
Daha once bir dinin mensubu muydunuz?
(Ben ateistim merak ediyorum sadece)
Ne gerekceyle?
Daha once bir dinin mensubu muydunuz?
(Ben ateistim merak ediyorum sadece)
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bunu açıklayamıyorsun işte. Kendime sorduklarım şunlardı; bana neden doğduğumda müslümanlığı dayattılar? Hristiyan ve musevi ailelerin çocukları doğduklarında hristiyan ve musevi doğuyorlar. Size göre onlar kafir.. Peki o masum doğan çocuklar sırf aileleri yüzünden cehennemlik mi yani. Bana inanmak ister misin diye soran yok. Inanacaksın diye dayatan var ama. Ben sorgularım arkadaş. Sorguladığımda cevabımı sadece allah bilir diye alırsam da bu bana yardımcı olmaz bundan dolayı inanmamı da kimse bekleyemez..
aynı oruları sordum dedim ki belki tanrı onların oyle olmasını istemistir diye ama ardındab daha zor sorular geldi
Tanrı sırf insanı cehenneme atmak için mi istiyor o çocukların doğmasını. Cehenneminde yakacak odun için mi hiç vahiy göndermiyor islam dinine yöneltmiyor insanları. Din olgusunun mantıksızlığını buradan çok basit açıklayabiliriz
benim sordugum ama yetersiz cevaplar buldugum sorular cok var
en onemlisi Tanrı kendi yarattıgını neden sorguluyor eger hatalıysak onun hatası degil miyiz?
Neden bizi sorgulamsı gerekiyor zaten bizi tanımıyor mu?
İşte gerçekten beynini kullanan insanların sorabileceği sorular bunlar..
:)
Her sorduğun kişi onlar cehenneme gidecek demiyor mı? Durumlar fena..
Yardan herkese akıl irade vemiş doğruyu ararsan bulursun. eğer akıl ve iradeni kullanırsan
allah kendi akıl iradene bırakıyor çünküü
Olaya el atmak istiyorum..Öncelikle ateist olan insanlara çok yanlış bir şekilde davranıldığını gördüm dinde zorlama yoktur nede olsa tamam yaptıkları şey yanlış ama birde bu ateistlere kötü davranan insanlara sormak lazım acaba kendileri bütün ibadetleri yerine getiriyorlar mı?
inanclı her insan senin gibi olsun sizin dilinizle insallah :)
Evet son günlerde dinimizi kendi amaçlarına göre kullanıyolar cemaatler var bide :D :D öğrettikleri şeyler kadar insanlara yanlış şeyleride aşılıyolar Allah ıslah etsin onları.
onlar ateisler için korkunc oldugu kadar müslümanlar için de korkunc aslında ama gec farkedilecek
olsun zararın neresinden dönülse kardır inşallah en kısa zamanda fark edilir.Ayrıca not olarak belirtmek isterim ki amacım dini kötülemek değil fakat geçtiğimiz senelerde taciz olaylarının en çok hocalarda görüldüğü doğrudur
zaten beni dinden ogutan insanlar degil sorularım cevaplarındaki yetersizlik ve dinin felsefi yorumudur. Yani 70 milyon müslüman ve kotuyse müslümanlık kotu demem ama eger Müslümanlık benim sorularımı yanıtlamıyorsa inanamam
Kur'an'da her sorunun cevabı mevcuttur hocalar insanlara yanlış aktarıyor veya insanlar bence bu yüzyılda sadece Allah'a ve Peygamber'e inanılmalı çünkü günümüz artık gün değil insanlar her şeyi kendine yöneltiyolar
Tanrı kendi yarattıgını neden sorguluyor eger hatalıysak onun hatası degil miyiz?Madem iradeyseirade nedir?Neden bizi sorgulamsı gerekiyor zaten bizi tanımıyor mu?
Elimden geldiğince objektif olarak anlatmaya çalışacağım.1. soru oldukça eskiye dayalı Hz.Adem ve Havva şeytanın oyununa gelip yasak olan bir bitkiyi yemişler ve Allah Adem ve Havvayı dünyaya göndermiştir şeytanıda lanetlemiştir.Sonra şeytan kibirlenip insanları kendi yoluma çeviriceğini söylemiş bunun üzerine Allah cennet ve cehennemi yaratmış ve insanları sınava sokmuş.
2. ve 3. soruya gelince kader vardır evet basit bir örnek vereyim örneğin bir otobandasın senin istanbula gitmen gerekiyodur ama sen son anda fikrini değiştirip ankaraya dönersin şimdi bağlantı kuralım bizim kaderimiz istanbula gitmek olsun ve 2 tane yol çıksın karşımıza biri istanbula biri ankaraya gitsin.İşte burada karar bize kalıyo tamamen kendi irademizle yolumuzu seçip gidiyoruz.Son olarak Allah her şeyi bilir senin nereyi seçeceğini falan herşeyi.Neden sorgulaması gerekiyora gelirsek
irade bu degil iste dogrstan gelen irade var Adem ile havva nın yanlısı tanrının verdigi eksik iradeden kaynaklanır o zaman. Allah kullarını tanımıyor mu neden sınava sokuyor? Neden kendi yarattıgı seytanla yarısa giriyor
Allah herşeyi tamamen insanoğlu için yaratmıştır bir okul sınavı gibi düşün sınavlar senin hayatının ilerisini güzelleştirmek için varlardır.Aynı hesap dünya için geçerli.Dünyada sınav oluyoruz ve herşey bizim için doğru olanları karar verirsek herşey güzel olacak öldükten sonra.
irade pek cok inandan dogustan gelen bir seydir bazılarında cok bazılarında azdır ve bunu Tanrı veriyorsa neden bazısına torpil gecsin
şöyle bir laf vardır Allah biryerden alsa başka bir yerden verir sonuçta insanlar her halukar da eşitler manevi olarak.
Allah verecegimiz kararlarmızı bilmiyor mu?Neden boyle gereksiz islemlere gerek duyuyor
irade her seydi hani basta İyi ya da kotuyu belirleyen ne oldu ? Dİnler
Dinlerden onceki tarihteki insanlar ne olacak?
dinlerden önceki insanlar mı?Allah Adem'e de bir kitap yollamıştır şöyle düşün sen ademin zamanında yaşıyosun ama ademe uymadın sen o zamanın kafirisin ama ademe uyarsan o zamanın müslümanısın mesela diyelim isanın dönemndesin isaya uyarak yaşarsan sen o dönemin müslümanısın ama isanın döneminde ademe uyarsan o dönemin kafirisin olay bundan ibaret şimdiki zaman Muhammed'in dönemi ona göre yaşarsan bu dönemin müslümanı olursun
budist Hristiyan ve yahudi cocukları neden Müslüman olmuyor onların hepsi mi lanetli ( bana bir iki ornek gosterme kac milyardan ola olsa bir kac bin cıkar )
hala Allahın bizi niye sorguladıgı sorusuna ise cevabımı aldıgımı dusunmuyorum
hepsinde imkan var araştırsalar İslam'ın ne kadar mantıklı olduğunu öğrenebilirler ve müslüman olabilirler onlara illa hristiyan olun diyen yok araştırıp istedikleri dine uyabilirler
sunu soyleme iste sonuca bak onlarda birkac bin gidecek bizim cogumuz bu nasıl adalet Allah bize ve Araplara torpil mi gecti?
Dediğim yere geldik işte Allah bir yerden alsa başka bir yerden verir evet müslüman olarak büyüyenleri Allah daha çok teste sokuyo diğerlerini daha az.
dememk ki onalra az veriyor ki onların cogu yakılacak cunku oranları cok az buna inanmıyorum iste defalrca gordum ornekler Tanrının esit dagittıgına inanmıyorum müsüman olmayan yakılacaktır diyor o kadar ee o zamanbizden alınan onlara verilen ne bu adamların yogunlugu neden bizim kat be kat fazla kotu insanlar oraya mı gonderildi
bir de cıkmam gerekiyor simdi iyi gecler tartısman için de sagol :D
Sana şöyle söyliyeyim insanlar sadece müslüman diye cennete gitmiyorlar müslüman olucaksın ibadet yapıcaksın yani müslüman olmakla bitmiyo iş ben müslümanım demekle bitmiyo ibadetide yapçan yanmak istemiyosan
kaldığın yerden devam edersin girince bende cevaplarım :d
Ben kendim tanrıya inanıyorum ama bu sitede bir çok ateist var.Bazılarının (hepsinin degil) ne kendine saygıları var nede karşındaki insana.Hiç düşündünüzmü neden diye? İyi düşünürseniz anlarsınız.Onlarda kendilerini biliyorlar :)
Kendim ateistim kimseye küfür etmem kendime saygımdan dolayı ama bunu cok düsünmenize gerke yok ateist insan küfür ettiginde korkmayabilir bunu genellemeyapmayınız cok fazla Müslüman küfürcü gordum hem de gereginden fazla youtubea girin Allah adına küfreden ne insanlar var
Bazı insanların ne kendilerine saygıları var nede karşındakine.
Müslümanım ama müslümanlığın gerektirdiklerini yapmıyorum suçluluk duymuyo değilim
müslümanken namaz kılıyordum sayet bir Allaha inancım olsaydışu andevam ederdim
işte bazı insanlar namaz kılınca bişey hissetmiyomuş. senin gibi sanırım. ama ben öyle değilim huzur doluyorum sanki ona rağmen kılmıyorum. üşengeçlik..
Cevap
31Cevap
Kaç yaşında oldunuz sorusuna cevap vermek güç, bu hadi bir olayım deyipte birden bire gelişen bir olay değil sonuçta.
Özel bir gerekçem olmadı, dini ritüellerin sıklıkla uygulandığı, konuşulduğu bir çevrede büyümedim. Bunun önemli etkisi olduğunu düşünüyorum.
Daha önce doğal olarak içinde yaşadığım toplumun dinine mensuptum.
Özellikle islam dini değil, bir çok din ile ilgili bir çok şey okudum. Sınırlı bir ya da kapalı bir çevrede kalmış kült dinleri bir kenara koyarsak özellikle hristiyanlık, müslümanlık ve yahudilik üzerine.. Zaten dinlerden bağımsız bir tarih, sosyoloji, psikoloji birikimi yapabilmek pek mümkün değildir.
17 yaşında
sorguladım,araştırdım,öğrendim,kısacası beynimi kullandım ve ateist oldum
daha önce daha çocuk olduğum için bir dinin mensubuydum demeyi tercih etmiyorum.
Ben de yeni 19 yasındayım zaten
sagol arkadasım :)
Bu soruyu daha da genişletmek gerek. Nasıl bir araştırma süreci geçirdiniz? Hangi kitapları okudunuz? Kur'an'ı anladınız mı? Bir ateist olarak Nietzsche'yi iyi tanıyor musunuz?
boyle sordum ama genişletene itirazım olmaz
Nihilizmde ben bir inancın olduğunu düşünüyorum. Diğer kurallar bütününü reddeden bir yapısı var. O yüzden nietzsche ateist değildir aslında nihilisttir. Adriane'nin yakınması adlı şiirinde Tanrıya baş kaldıran bir Nietzsche görürsünüz. Nihilizmde Tanrının yokluğunu savunsaydı böyle bir baş kaldırış olamazdı diye düşünüyorum.
Dinlerin mitolojik karakterler'den farksız olduğunu gördüm. At ile cennete uçan peygemberler, su üzerin'de yürüyen peygemberler, yılan ile konuşan peygemberler. Bunların hepsi mitolojik karakterler'den zeus'tan farksız olduğunu düşünüuoyorum. İslamın, islam öncesi pegan arap dinlerin toplaması olduğunu ve günümüz 21. YY için gereksiz bir din olduğunu düşünüyorum daha fazlası https://wikiislam.net/wiki/Pre-Islamic_Arabic_Religion_in_Islam
Valla ben din açısından
Kimsenin kalbini kırmam gerisi allaha kalmış
Hiç birşeye inanmıyorum kendimi ateist diye de nitelendirmiyorum varsa vardır yoksa yoktur beni alakadar etmez dinler umrumda degil
agnostiksin
terimler onemli :P
başvuru yaptım sonra ararız dediler aramadılar 22 yıl oldu
gslileri her yer basvurusuz :)
Korkak bir hamamböceği iken müslümandım. Hamamböceği olan benim.
beni de dine iten korkularım oldu her zaman ama hamambocegi deme buna inanan insanlar var saygımızı yitirmeyelim bence her ne kadar cogu bize saygısını yitirmis olsa da
Hamamböceği olan bendim diye boşuna demedik. Anlaşılan o ki boşuna demişiz. Gerçi aynı zamanda dememişiz gibi de. Kafam karıştı yine :|
yapma bunu :D
Doğuştan ateistiz hepimiz
Ben agnostik sayılırım Ateist değil
Albert Einstein da senin gibi düsünüyor :)
Her kimse akıllı adammış :)
:D
ateist değilim ama sorguluyorum allah akıl vermiş kullanmak lazım
ee?
iyi yapıyorsun
Hayır inancım var ama yalan değil ateist yazarları da çok takip ederim sözlerini falan da okur not ederim
Hamdolsun müslümanım ve peygamberimizin bir bir duası ile sorundan iyi geceler der çıkarım. "ALLAH'IM! Sapıklıktan, küfürden, ve ademoğluna isabet edecek olan fakirlikten sana sığınırım."
Rabbime şükürler olsun ki Müslümanım
sitede ateistler var evet bak şimdi kaç eksi gelirse onların hepsi ateistir
eksi vermem artı da vermem :) ama saygı da beklerim tıpkı benim de saygı gosterdigim gibi
senin vermeni kasetmedim zaten :) diğerlerini kasettim
Müslümandım sonra ateist oldum birkaç yıl böyle gitti geçen sene ateistlikten istifa ettim.
Ateistlik nedir ya ? Nesin sen ? Düşündün mü hiç . Yargılamak bana düşmez ama n yaptığının farkında misin kardes
Benim din hakkında yordugum kafayı kimse yormadı emin ol
Ateistler kudurup eksilemiş :D Kuyruk acıları var belli ki :D
müslüman olan yok ki zaten fazla :-)
doğru yere gelmişsin gir içeri
:-)
Yok mu?:d 2 milyara yakın Müslüman var dünyada :D
Hemen hemen her sorunun cevabı var! bildirilmeyenler hariç. Beni eklersen yarın tartışabiliriz bu konuları...
Ee sorun yok mu?
Allah bizlere akıl fikir vermiş
yönümüzü göstermiş
ben doğru yoldayım
ateist değilm Allah korksun
sorguluyorum
araştırıyorum
körü körüne inanmıyorum
yargılıyorum
13-14 herhalde.
allahın i*neliği tuttu. bende affetmedim
müslüman
(ben ateist değilim sadece yazmak istedim)
küfre gerek yok saygı bekliyorsak saygılı olacagız
evet insanı degerlerim avar saygı gibi
bi fatiha okuyaym sana
oku varsa beni imana getirsin
Almadılar beni sen olamazsın dediler
bir daha dene umudunu yitirme :)
Olsam mı acaba diye düşünüyorum yaşım 18 acaba ateist mi olsa diye düşünüyorum kararsızım
hayatında hiç namaz kılmayan iman etmeyen kuran okumayan kişiler zaten ateist.
Benim hayatımın üç yılı namaz kılmakla gecti
din aklımdaki soru isaretlerini cevaplamadı
sorun din inancıyla ilgili yani sorun Müslümanlık degil Tevratı ve incili de okudum inan bana Kuran onlardan cok daha tutarlı ama benim için hepsi aynı su an
Ateist kardesler insallah dogru yolu bulursunuz sizin icin cok uzuluyorum yerinizde olsam bulana kadar butun dinleri en ince ayrintisina kadar incelerdim hic olmadi sunu sorun kendinize ya varsa?
aslında çok araştırdım. yaklaşık 1 hafta kadar öyleydim sanırım. sonra yaşamın çok boş olduğunu farkettim. amaçsız hissettim kendimi, " ben ne diye yaşıyorum ulan" diyordum kendi kendime sürekli. tövbe ettim. elhamdülillah müslümanım beybi. bir de çok aptalca bir şey yaptığım için kendimi hiç affetmeyeceğim.
eksileme yaa :(
ay yeminle böyle oldu bak vallahi billahi
iyi yapmışın her şey ap açık ortada net öyle değilmi.
benim de senin gibi bir sürecim oldu sonra tekrar ateist oldum
yarıdan fazlanız o aptallığı yapmıştır zaten.. en azından uzun bir hikayden sonra doğru tarafa geçmişsin o da bişey.. şu gerizekalı gibi bön bön dolaşmıyon. baksana feri gitmiş :-)
saygı duyuyorum kesinlikle tercihinize ama siz de böyle hissetmediniz mi ya hiç, ne biliyim ölü gibisiniz böyle, amacınız yok, niye var olduğunuzla ilgili kafanızda bir milyon soru. ben yapamadım. çok saçma geldi bana, bilmiyorum..
ilkinde evet ikincisinde Allah inancını sadece kendimi avutmak için tutamam dedim kendime inanmam dedim simdilik mutluyum gelecek bana ne gosterir bilemem
Ateistler kudurup eksilemiş :D Kuyruk acıları var belli ki :D Bir de araştırıp Müslüman olduğun için inanmamış bazıları :D Yazık. Kuduruyorlar :D
bilimin şu anki verileriyle ateist olmak özel bir uğraş gerektiriyor
mutluluğu yakalarsın umarım :D
evet tüm evren en önemlisi sen kahrolası bir tesadüf
Nihilist takılıyoruz panpa.
:) babalar ve ogullardan sonra nihilist kelimesi cok korkunc geliyo panpa
sözde müslüman, kafa kağıdında islam yazıyor ondan müslümanım
zerdüştüm ateş gördüm mü dayanamıyorum :(
ciddiysen Kürtlerin eski dini yamulmuyorsam Zerdüst belgeseli izlemistim
:)
ben de öyleyim 4-5 senedir
EL HAMDÜLÜLLAH MÜSLÜMANIM
baba gel yol yakınken geri dön...
bana cok uzaklastı malesef defalarca küçük gitgellerim oldu bir keresinde cok uzun surdu sonra ikincisinde sanırım korkularımın fdogru dusunmeme engel olduguna inanıyorum
ya korkucak bişey yok üstüne git... kafana reset at herşeyi boşalt bütün tabuları yık yeniden düşün sıfırdan... yine tanrıyı bulursun... ben bikaç kez yaptım bu dediğimi işe yarıyor... kendi kendine kanıtlamalısın önce.. yoksa kulaktan duyma körü körüne inanmayla olmaz
iste korkmadıgım zaman Tanrıya inanmadıgımı farkettim
bu arada cıkıyorum cevap için sagol
sende saol
15 yaşında oldum. Daha önce budisttim
hadi atareyizler bunuda açıklayın
çok fazla olacağını sanmıyorm
olsak bile soyleyenmiyoruz cevremdeki cogu kişi bilmiyor daha
oyle
ataizim başlı başına bir sacmalik
avrupa özentisi kissaca
bin şükür olsun ki Allaha sonsuz inanıyorum
ateizm olmaktansa ölmek daha hayırlıdır...
Avrupa ozentisi derken?Orta Asyalıların pek cogu da ateist budist olanların da cogunda bir kültürel deger bakısı var. Bilesin ki ben ateizmi kitaplarımdan degil din hocalarının yetersiz cevaplarından dolayı sectim
olmeye gelince burası da beni ilgilendirir yavas ol kocum
ya bırak şu ataizim bilmem neyzim saçma sapan kelimeler
sen yoluna devam et birgün herşey işin çok geç olacak
mantıktami yok sende koru korune yaşadım öldüm var mi ya
herşeyin bir sebebi vardır bunu unutma kalbini bir hayata ver
yer dok hak diye zikrediliyor Allahı kuslar beyinsizken hak hak diye bağırıyor
beynini bir kuş kadar zorla herşeyin farkına varacaksin
Ateistler kudurup eksilemiş :D Kuyruk acıları var yazık :D
allah akıl fikir ihsan eylesin ne diyeyim
Varsa İNSALLAH verir
12 yaşından beri