Annemle babam yıllar once boşandı annem uzun süre kimliğini değiştirmeden işlem yaptığı icin sürekli babamın soyadı ile kayıtları gözüktü. Bir mağazadan taksitle alışveriş yapmıştı yıllar önce ama sigortasız ve çalışmıyor bayadır o ara olaylar olmuştu mağazanın taksidini ödememiş üzerinden yıllar geçmiş taksit toplu bir şekilde herhangi bir faiz işlenmeden bugün babamın banka hesabından çekilmiş. Babamın söylemesine göre avukatlar annemi araştirmış ve babamında o mağazada işlemi olduğu için aynı soyisimden evli olduklarını görmüş ve böyle işlem yapmışlar. Bu bana pek inandırıcı gelmedi o yüzden avukat arkadaşlara sormak istiyorum. Böyle bir şey mümkünmü neticede annemin e devletinde vs boşanmış olduğu aynı şekilde babamında boşanmış oldukları yıllardır kayıtta ve annem şu an baska biriyle evli soyismi yeni soyisim kayıtlı. Eğer böyle bir şey yapıldıysa suç değilmidir?
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
1. Annen boşandıktan sonra mı alışveriş yapmış?
Yaptığı işlemde faturası var mı?
Varsa kimin adına kesilmiş?
2, annen boşandıktan sonra kimliğini değiştirmese babanın soyadını kullanmaya devam etse bile kayıtlarda evli olmadığı görünür zaten.
Yani kimliğini değiştirme bile babanın eşi gibi hareket edemez.
TC sinden resmî kayıtlarda resmî soyadının babanın soyadı olmadığı görünür.
3. Babanın hesabından kimse de annenin borcu için oara çekemez?
Babanın kendi borcudur veya baban adına yapılmış başka bir işlem borcudur.
4. Meselenin annenle bir ilgisi yok annene ihbar veya kayıt gelmediyse.
Boşandığı kocasının borcu veya boşandığı kocasının hesabından çekilen para da anneni bağlamaz.
Kolaylıklar dilerim.
Tesekkurler yorumunuz için bana da hiç inandırıcı gelmedi çünkü hangi avukat böyle bir suçu işlemeye cesaret eder aklım almıyo. Sorularınızı da şöyle yanıtlıyım annem boşandıktan sonra o alışverişi yapıyo hemde 3 yıl sonra falan yani fatura yok annem bu işlemden sonra o yıllar içinde çok kez numarasını vs degişmek zorunda kaldı başka sebeplerden dolayı eğer ulaşmaya çalıştılarsa bile bundan dolayı ulaşamamışlardır fatura da annemin adına kesiliyo ama kimliği değiştirmediği için soyisim babamın ve dediğiniz gibi kayıtlarda boşanmış gözüküyorlar yine de anneme ulaşılmadığı için eski eşinden bu parayı tahsil etmeleri saçma sapan bana yalan geliyor yani
Şöyle olmuş olabilir mi?
Annen babanın kartından alışveriş yapmıştır
Fatura annene kesilmiştir sonra babanın kartı olduğu için babandan tahsil edilmiştir
Veya annen nakit ödeme yapmıştır
Ama babanın eşi olduğunu söyleyip babanın adına fatura kestirmiştir.
Alışverişi annen yapsa bile fatura babana olduğu için babandan tahsil edilmiştir.
Ama durup dururken annen alışveriş yaptı
Ödeme yaptı
Üstüne de bu para babandan tahsil edildi
Böyle bir şey olamaz.
Zaten parayı tahsil etmek için babanı icraya vermeleri gerekiyor.
Babanın adı bir yerde geçmiyorsa sadece babanın soyadı ile alışveriş yaptı diye babandan oara tahsil edemezler.
Ya baban yalan söylüyor
Ya da ortada bir dolandırıcılık vakası var.
Evli iken alısveris esine baglı kartla yapıldı ise es muteselsilen ( ortak ) sorumludur yani harcamada kefildir
Hayır hayır tamamen nakit olarak annem tarafınca başlatılıyor taksit ne kefil var ne başka bişey yani babamın olayla hiçbir ilgisi yok ve kayıtlarda bu insanlar boşanmış hangi avukat bunu gözardı edip parayı tahsil ettirebilir direkt hesaptan birde sormadan etmeden belki adam ödemek istemiyo boşandığı eşinin borcunu bana yalan geldi
baslatılma tarihinde babanla evli ise muteselsil olur. Bosandıktan sonra o kartı kapattırmadıgı icin de hala muteselsil kalır ve e icra ile de karsı cıksa da hesabından tahsil edilir
Tıpkı arkadasa verilen kartın habersiz olsa da kullanılması ile aynı durum
Başlatılma tarihinden çok önce boşanmışlardı zaten babamla evli değildi bu işlemi başlatırken ayrıca kartla işlem falan yok annem tarafınca nakit yapılıyor işlem
Kart falan yok kartla işlem yok
Ancak evli de bosanmıs da olsa da kart kullanılınca sahibine bildirim gelir ve saniyesine kadar da sistemde kaydı olur ve silinse de saklansa da sistemde kaydı bulunur kacamaz ve buna dayanarak da muteselsilden tahsil edilir. Faiz işleemesi tamamen borc tahsil edildigimden olur yani bu bir kıyak da degil babana.
Kim yalan soyluyor artık sen anlayabilirsin
Kart yok islem yoksa bu eski esi dolandırma olur
Ya kart değil diyorum okumuyor musunuz kart falan yok kart kullanımadı bismillah yav
azcık bekleseydin sistem gecikmesinin sebebini bana yuklemezdin
Annen yaşı kaç ikinci evllik olmasıns izin verdinmi