Bununla iligli annem hep şunu söyler. Kızım, dışarıdan bakınca bir ailenin kızıyla diğer ailenin oğlu evleniyor gibi gözükür ama aslında aileler evlenir. Bunu düşündüm ve kültür seviyesi, hayat bakışı, çocuk yetiştirme tarzı birbirine yakın olan ailelerin çocukları uzun vadede mutlu olabilir bence. Başta kişilikler çok uyumlu olsa bile iş çocuk sahibi olup onu büyütmeye gelince sorunlar baş göstermeye başlayabilir çünkü ister istemez her iki taraf da kendi gördüğünü, maruz kaldığı yolu uygulamak isteyecek. Ve çocuk yetiştirirken düzeni, huzuru ve çocuk gözündeki otoriteyi bozacak en büyük etken ebeveynler arası çıkacak olan ikiliktir.
2
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Aşkın olmadığına kanıt teşkil eder nitelikte olduğundan iş başvurusu yapmak gibidir. Karşılıklı imzalarsınız, birlikte çalışırsınız, ev araba alır bir de çocuk yaparsınız. İşe gider gibi eve gidersiniz, ayaklarınız hep geri geri gitmeye başlar bir süre sonra. Ve birşeyin hep eksik olduğunu farkedersiniz. İşte o aşktır, tutkudur. Önce aşık olun, sonra evlenirsiniz bir ara. Zira bu coğrafyalarda maalesef önce çiftler değil aileler evleniyor.
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Doğru elbette, ama evleneceğim kişiyi büyüten insanlar da benim için önemlidir, bunu sözleşme gibi düşünmek yanlış olur bence..
Önce aileler evlenirse sözleşmeye döneceğinden bahsetmiştim. Konuya bir Türkiye gerçeği olarak fazla realist yaklaştım sadece. Yoksa dediğin tabii ki doğru. 💌
Benim için aile her şeydir. İlk eğitim okullar da değil aile de verilir. Ailesi tabii ki de benim için çok önemli. Zaten evleneceğim kız ailesini yansıtır diye düşünüyorum. Türkiye de bir söz ver sadece kişiler evlenmez, aileler de evlenir diye. Buna katılıyorum. 💫
Sevdiğim insanının aileside tabi çok önemli. Ama benim için asıl önemli olan onlara karşı olan tavrı. Çünkü ailesine iyi davranan beni seviyosa zaten bana ve çocuklarımızada iyi davranır. İstisnai durumlar hariç tabi.
Ahh ahhh hemde nasıl önemli evlendiğiniz zaman sadece karşınızdaki kişiyle değil ailesiyle, akrabalarıyla da evleniyorsunuz hele birde annesine kendinizi sevdirenezsiniz işte ozaman seyreyle cümbüşü 🤣🤣
Ülke, 2 somyaye gelin gidip, kızını altın kemersiz veremeyen analar ile doluyken, aklı başında insanlar mı yetiştirmiş yoksa başkaları için yaşayan zavallılar mı yetiştirmiş bunu diye bakmak çok önemli
kesinlikle doğru tesbit zira! Anneanne babaanne gibi ortamlarda yetişen çocuklar çoklu karakter izliyorlar ama anne baba ikisi de evlatlarına en doğruyu verme çabasında olduklarından bence anne baba eğitimi daha geçerli
Birincil olarak kişinin kendisi çok önemli ailesini sevmesem bile saygı duyarım. Bana ya da eşime saygısızlık yapana kadar. Bunun dışında evlenmişsem zaten bile isteye evlenmisimdir
Benim için asıl önemli olan kızın nasıl olduğu önemli kız huyu kendi güzelse o kızla evlenirim ailesi de önemli ama onlara fazla takılmam ben kızla evleniyorum onlarla değil 😅
Çok çok önemli.. İki insan birbirini sevince sadece onlar evlenmiyor.. Aileler de evleniyor diyebiliriz.. İki aile arasındaki uyum tutar da çok önemlidir..
Aile ayna görevi görür. Bir nevi karşındaki insanın yetiştirilme tarzı, karakterini ve kültür seviyesi, hayata bakış açısı hakkında önemli fikirlere/bilgilere sahip olabilirsin.