Önceleri ailesinin nasıl insanlar olduğu çok da önemli değil diye düşünsem de , şimdilerde bu düşüncem tam tersi istikamette. Yetiştiği çevre, kültür ve aile yapısı kişi hakkında ciddi fikirler veriyo. Kendi tecrübelerimden ve çevremdeki insanların yaşadıklarından gözlemlediğim malesef ki bu. Her sıvı bulunduğu kabın şeklini alıyor. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Sizin için ne kadar önemli evleneceğiniz insanın ailesi?
Evleneceğiniz kişinin ailesi önemli mi sizin için?
Özellikle Türkiye şartlarında yola devam etmek ile yol yakınken dönmek seçeneklerini belirginleştiren durum...
Aile faktörü evliliklerde çok önemli bir yerdedir.
Genel olarak bir insanla evlendiğimiz zaman onun ailesi ilede evlenmiş oluyoruz. Kişilerin ailelerden almış oldukları eğitim, saygı ve yetiştirilme tarzları, kişinin karakterini ve aile yapısını öne çıkartıyor ve evlenmeyi düşünme konusunda daha net kararlar verilebiliyor.
Benim için evleneceğim insanın ailesi çok önemli, evlenmeye karar veren eşlerin birbirlerini araştırmadan önce, ailelerini yakından görüp araştırmaları olmazsa olmazlar arasında yer almalı. Çünkü aile ocağı, kişiliğin ve kimliğin oluştuğu "özel okul" konumundadır tabi, bu özel okuldaki eğitimciler de çocukların anne ve babalarıdır. Anne ve babaların uygulamalarını, metotlarını ve aile içi yaşantılarını bilmek, yeni kurulacak yuva için model oluşturacağından büyük önem taşıyor. Bu nedenle eşlerin aile hayatları, yaşantıları, bireylerin birbirlerine karşı ilişkileri geniş çapta araştırılmalıdır. Bu konuda en küçük bir ayrıntı dahi tesadüfe bırakılmamalı, zaten evlilik öncesi her şey masumane duygularla başlıyor. Ne oluyorsa evlilik sonrasında oluyor aslında bu cevap, ülkemizdeki bilinçsiz yapılan evliliklerin mantığını bu yaklaşım tarzı ortaya koyuyor. bilmeniz gereken sosyal bir tespiti de hatırlatalım evlenecek gençlerin, eşlerini ve ailelerini araştırmadan, şansa bağlı olarak yaptıkları evliliklerin hepsi maalesef boşanmayla sonuçlanıyor. eş adayının aile içindeki yetişme biçimiSağlıklı bir evlilik yapabilmek için, şartlar ne olursa olsun araştırmaya ve bilgilenmeye önce aileden başlamalı. Eş adayları "korku kültürü" ile mi, "sevgi kültürü" ile mi yetiştirildi? Korku kültürü"Korku kültürü" ile yetişen insanların ruh dünyaları çok karmaşık olabiliyor. Evliliğin ilerleyen günlerinde gerçek kimliği ortaya çıktığında, "kavgacı ve saldırgan" olma ihtimali oldukça fazladır. Sevgisiz ve ilgisiz büyüyen insanlarda, "ruhsal problemler" oldukça fazla görülüyor. Bu tip insanların içlerinde devamlı bir boşluk vardır. İçlerindeki boşluğu doldurabilmek için de her yola yönelebiliyorlar.
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
🙏🙏🙏🙏🙏 çok tesekkür ederim. Kesinlikle aynı fikirdeyim.
Evlilikteki temel kıstas, güzellik yahut yakışıklılık değildir. Aslen bakılması gereken benzerî hayat beklentisi, benzerî inançsal değerlere sahip olmak, benzeri sosyo-kültürel eğitimden geçmiş olmak ve muhakkak benzerî aile yapılarına sahip olmaktır. Çünkü benzerî aile yapısına sahip olmakla benzerî aile terbiyesinden geçmiş olmak iki kişinin en büyük avantajlarından olur evlilikte. Bunun dışında kalan vasıf ve durumlar çözülebilir, esnetilebilir ve karşılıklı fedakârlık ile ılımlı hâle getirilebilir. Allah elbette her şeyin hayırlısını versin...
Ben evlenirken, kız tarafını hiç sevmedim.. Hatta kına günü farklı hareketlerini gördüm ve nişanı falan bozup yüzük atacaktım.. Dünürcü başı, referans olan kişi, "Sen boşver ailesini, sen kıza bak, pırlanta gibi kız, istemiyorsan ailesiyle görüşmezsin" dediler ve bana yüzüğü attırmadılar.. İstemeye istemeye evlendim.. Sonra ne mi oldu dersin.. Boşandım.. Hem de maddi manevi hayatımı mahvettiler..
Aile önemsiz diyen yalan söyler.. Siz evlenirken, ailesiyle de evlenmiş oluyorsunuz, aileler de evlenmiş oluyor..
Ben misal, yetiştiğim aileye ve akaribe tam olarak zıt biriyim. Hiçbir şekilde olduğum kabın şeklini almadım. Bilakis kabın şekline karşı çıktığım için şimdi beni sevmiyor hazretler. Ben de onları sevmiyorum. Bu tarz bir adamla karşılaşsam onu asla ailesi üstünden değerlendirmek istemem.🦄
2
11 Yorumla
Soran
+1 yıl
Tugbacım evet belki bu söylediğinin bi yere kadar doğru olabilir ama yetiştirilirken ister istemez kodlanıyoruz. Sevgisiz büyüyen bi çocuktan yetişkinlik yıllarında sevgisini senin bildiğin şekilde göstermesini bekleyemezsin mesela. ya da değersizlik duygularıyla bezenmiş birinin özgüvenli olmasını. Örnekler çoğalabilir.
Adamın karakterinde sevgi ve diğer muhteşem özellikler varsa bence herkese rağmen açığa çıkabilir.. Benim kastettiğim ideolojik, sosyal, siyasi bakış açıları zaten. Senin de haklı olduğun ayrıntılar var elbette sevgili @Davina87 bence bir panoramada derinine ele alalım konuyu🙂
Bozguna ugratılmamış fıtrattan söylediğin herşeyi bekleyebilirsin fakat karakterin de kişiliğin de gelişme sürecinde oluşmaya başladığını da var sayarsak ailesinin ona verdikleriyle karakkterini şekillediricek. Yani açığa çıkan şey yine çoğunlukla ailesinden edindikleri olucak. Peki ele alalım : )
İkimiz de haklı yönlere sahibiz aslında. Ben senin söylediklerini de anlıyorum. Aileden illaki bir temel alınır. Fakat benim ekstra savunduğum şey, bize hiç kimse vermediği halde biz o vizyonu özümüzde nasıl bulup yeşertiyoruz? Aşırı travmaya maruz kalmayan herkesde bulabiliriz sanırım karakteristik güzellikleri. Misal ailesi pek öğretmemiştir. Fakat bir kitap okur hayatı değişir.🌸
Biriniz yetiştirilme her şey olabilir, diğeriniz fıtrat her şey olabilir diyor. Aslında ikisi de doğru. Mesela çok mükemmel bir aile eğitimi almamış biri, eğer ki fıtratında yani mayasında varsa muhakkak hayatının bir döneminde bir aydınlanma yaşayarak '' özüne '' dönecek ve harika bir vizyon sahibi olarak '' merhaba '' diyecek hayata. Öte yandan, yetiştirilme de çok mühim. Ama biliyor musunuz? Yetiştirilme mühim olsa da, fıtratında baki vasıfları olan bir kişi, yetiştirilme tarzına rağmen, içinden gelen o güzel huyları bir süre sonra kendiliğinden yansıtmaya başlayabilir. Bir de yönlendirilme var, karşısına harika bir ılımlılıkta biri çıkar, bazı huyları o kişi ile törpülenir ve çok farklı ve güzel bir karakter yansıması da ayın on dördü gibi ortaya çıkar. Bunun çok net örnekleri var çevremde, adamın bazı sorunları var ama evlenmişler, kadın ise çeki düzen veriyor eşine, çok daha '' uyumlu '' bir çift oluyorlar mesela.
Psikolji ve eğitimde de tarihin dehaları hep bu yönde söylemiş; kalıtım+çevre. İkisi de birleşirse mükemmel olur ama sadece birine de tüm yükü yüklememek gerekiyor bence.
Hakkınızı helal edin, nahif yorumlarınızı görünce dahil olma isteği oldu. Hayırlı günler.
Estağfurullah. Ne güzel de oldu. Ama verdiğiniz örneklerle çok sık karşılaşmıyoruz. Bunun için bireyin kendinin farkına varması, ya da etrafındaki kişilerin kendisiyle ilgili fikirlerine kulak vermesi gerekiyo. Varsa olması gerekene ters bir durum kendini onarması ya da kendisi adına bunun için çabalayanlara fırsat vermesi gerekiyo. Aksi halde doğru kabul ettiği ve önüne set çektiği kişilik ve karakterindeki eksi olan kısımlar için kimse bişey yapamaz. Dediğim gibi örnekleri var ama kendi çevreme baktığımda bu bunlar o kdr az ki. Hiç yok denebilecek kadar. 😉
Maalesef öyle... Burada da devreye işte fıtrat giriyor, varsa içinde esnekler, fedakarlık, anlayışlı olmak ve değişime açık olmak, o zaman yeni ufuklar açılıyor insanlara...
Ailesi çok önemli. Biriyle evlenirken gerçekten onun ailesi ile de evleniyorsun. Istesen de istemesen de annesine anne, babasina baba diyorsun mesela mike mike. O yüzden o insanları sevebilmek ve benimseyebilmek aşırı değerli bir şey. Kültür farkı kesinliklikle, yetiştirilme tarzı, damak zevkleri, muhafazakarlıklar, hayata baktığın pencereler.. Sanırım evliliğimde en şanslı olduğum durum buydu benim. Çünkü kayımpederimle oturup karşılıklı kadeh tokuşturmuşluğumuz var.
Evet kesinlikle ailesi daha önemli diyorum. Öncesinde bende öncelikle eşim daha önemli diyenlerden olsamda, aslında kızdan ziyade daha çok ailesiyle evleniyoruz gibi oluyor. Çünkü iş ciddileştiği zaman herşeye aileler maydonoz olup belirlemeye çalıştıklarından, biz kendi kendimize gelin güvey olmuş gibi olacağımızdan. Öncelik ailesi diyorum. Ailesinin tutumu ve davranışı bana uymadığı sürece hemen bırakırım.
Aileler önemli. İlk olarak bit çok şeyi aileden küçük yaşta öğreniyorsun bir nevi kendi aynaları oluyor çocuk diğer taraftada aileler geçinemeyince bu bir şekilde evliliğede yansır
kız arkadaşım isveçli, annesi ve babası ayrı ama birbirleri ile arkadaş gibiler. Kız beni sevip değer veriyor. Babası başkent den uzakta çiftlik hayatı sürüyor, avcılıkla uğraşıyor ve annesi başkent de, böyle bir kızın ve ailesinin bana ne zararı olabilir ki? Birbirimizi seviyoruz ve değer veriyoruz evlenmemek için önümüzde bir engel yok, benim de ailem açık fikirli,
Fazlasıyla önemli. Sağlıklı bir aile ortamında yetişmeyen bir insanın sağlıklı olabileceğini düşünmüyorum. O yetiştiği ortam, kişi ne kadar dışarıdan normal gibi görünse de içinde gizlemeye çalıştığı, bir yara, rahatsızlık bırakır. Uygun anı bulduğundada patlar ve sen aslında hiç tanımadığın biriyle karşılaşırsın.
Bir hocam hep derdi ki; evlendiğiniz kişinin sadece kendisi ile evlenmiyorsunuz ailesi ile de evleniyorsunuz. Hep aklımdadır o yüzden. Ayrıca anne baba ne ise çocuk o'dur. Bir sebep olarak da buna inanırım
Evlenmeden hiç önemi yok diye düşünürdüm, yaşadığım evlilikte ne kadar önemli olduğunu gördüm hiç tanımak istemeyeceğim insanlar olduğunu biraz geç farkettim şükür kurtuldum hepsinden
ya her çocuk ailesi gibi olmayabilir her insan ailesine benzemeyebilir farklı düşünebilir.. Ama Türkiye de evlilik iki kişiden ziyade aileler arasında yapılıyor yani bir şekilde önemi var
Ben pek önem vermem. Ailesiyle evlenmeyecem zaten. Sevmediğim bir özelliği olursa karımın, domine eder değiştiririm. Ailesinin de duruma müdahil olmasına müsaade etmem.
Temiz kalpli, sıcakkanlı, hayatı kolaylaştırmayı seven, anlayışlı bir aileyi kim istemez. Bir bakmışsın ikinci annen baban olmuşlar. Yeter ki onlar da seni öz evlatları gibi görsünler.
Kişi çevresindeki beş kişinin ortalamasıdır derler ki ben bunu gözlemledim. doğru Aile yapısı ve tahsili benim için önemli. İş hayatına atılmasa bile üni mezunu olmuş olmalı
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
kaba olmasınlar çok sık gelmesinler malum partili olmasınlar yeter