Arkadaslar düğün yapmadan evlensem sade bir nikah kıysam, gelinlik ile fotoğraf çekimi falan yaptırsam sadece diye düşünüyorum. Bu durum eş dost akraba tarafından nasıl karşılanır? Çevrenizde böyle yapan var mı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u +1 yılDüğün yapmadan evlenmek, toplumun bazı kesimleri tarafından kabul edilebilir bir tercih olarak görülebilirken, diğer kesimler tarafından hoş karşılanmayabilir. Bu durum, kültür, inanç, aile ve arkadaş çevresi gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir. Bazı toplumlarda, düğünler, aile ve arkadaşların katılımıyla büyük bir kutlama olarak görülür ve evliliğin resmi bir işlem olmasının yanı sıra, toplumsal bir olaydır. Bu nedenle, bazı insanlar, düğün yapmadan evlenmenin toplum normlarına aykırı olduğunu düşünebilirler. Ancak, diğer insanlar düğün yapmadan evlenmenin daha pratik ve ekonomik bir seçenek olduğunu düşünebilirler. Bu durumda, evliliğin resmi olması ve bir nikah töreni düzenlenmesi yeterli görülebilir. düğün yapmadan evlenmek, her ne kadar bazı toplumlar tarafından hoş karşılanmasa da, aslında tamamen çiftlerin kendi tercihine bağlı bir durumdur. Önemli olan, çiftlerin birbirlerine olan sevgi, saygı ve sadakatleridir ve bu duygular, düğün yapılıp yapılmamasından bağımsız olarak hayat boyu sürdürülmelidir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılHayatımda biri yok şu an ileride olursa düğün istemiyorum konu komşuymus zırt zurt kimseyle uğraşamam Zaten samimi bulduğum sevdiğim akraba da az konu komşu zaten yok böyle samimi olduğum. Kına yapılır o da kadınlar arasında kuzenim olur anne tarafım ful olur. Baba tarafından sadece halamı çağırırım evde kına hop bitti.
Konu komşu ne dermiş diye hiç düşünmem doğrusu ne yapacağım kimseyi de ilgilendirmez. Evleneceğim kişi isterse onu bilemem onu da zaten vazgeçirmeye uğraşırım gerek yok yani
Düğüne yapacağımız masrafı oturacağımiz eve yaparız daha iyi hem sağa sola borç yapmamış oluruz.
Bı düşündüğün zaman fuzili masraf. Yok konu komşuya akrabaya yemekler çalgılar cengiler günün sonunda herkes evne gidecek giren sana girecek para olarak. Herkes yiyip içip oynayıp evine gidecek. Milletin de çok umrumdaydi senin ödeyeceğn miktar
O yüzden kimseye kulak asma doğru yoldasın akraba falan takma kafaya akraba akrep 🦂 gibi sürekli sokmaya uğraşır Zaten nasıl mutluysan öyle Yaşa hayatı
Onu bunu kafaya takarsan hasta olursun...31 Yorumla
+1 yılÖnemli olan kişilerin mutluluğu, insanlar ne şatafatlı, ne gösterişli düğünler yapıp da ayrılıyorlar, anlayacağınız düğünün hiçbir önemi yoktur, bir çift vardı yurtdışından düğün yapmak yerine yemek tabakları hazırlayıp kimsesiz çocuklara ikram etmişti, benim için gördüyüm en etkileyici düğün olmuştur, genelde çevreniz düğüne gelir en fazla eğlenip gider, üstüne de memnun olup olmadığını konuşur, ama bir kimsesiz çocuk unutmaz, hatırlar ve teşekkür eder, yani bence tonlarla para harcayıp düğün yaparak dünya evine girmek değil de, dünya evine girerken iyilik yaparak, iyilikle hatırlanacak şekilde girmek daha iyi olur.. yine de herkesin kendi hayatı, hayırlısı olsun.
00 Yorumla
+1 yılTam olarak aynını yapmayı düşünüyorum. Ben alıştırmıştım bu fikre çevremi senelerdir. Ama şu anda ekonomi zaten buna mecbur bırakacak kadar kötü. Akıllıca bir tercih olur ama bunu gerçekten de gereksiz masrafı tercih etmediğiniz için istediğinize ikna edin insanları. Her şeyin şova dönüştüğü şu dönemde düşünceli iyiniyetli gelin adayları pek kalmadı. Güzel düşüncenizin altında çok çirkin sebepler aramasınlar
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
110
Cevap
114Cevap
Aile & Toplum konusunda 420 cevap paylaştı. Çok mantıklı. Hatta bunu geçenlerde arkadaşım ile konuştuk. Elalemin ne dediği tabiki önemli değil ama bir yerden sonra insan umursuyor. Kötü düşüneceklerini , acaba neden kına, düğün falan filan yapmadılar da direkt nikah yaptılar. Yani bir ton irenç şeyler düşünür. Kimsenin ağzı torbada değil ki büzelim.
20 Yorumla
+1 yılHoş karşılanması önemli değil, senin mutlu olman önemli. Seni neyin mutlu edeceğini iyice düşün. Eğlenceyse eğlence, sadelikse sadelik.
Kimseye ayıp olur mu veya hoş karşılarlar mı diye düşünme. Başkasına değil, sana daha çok ayıp olur. Kendine ayıp etme. Sadece kendi istediğini yap10 Yorumla
+1 yılYav boş ver eş dost akrabayı.
Ben evlensem ben de öyle isterim nikah yaparım, dış çekim yaparım, nikahtan sonra en samimi olduklarımla bir (alkolsüz) mekana gidip eğlenmek isterim yemek vs.
Düğün bir yandan güzel ama bir yandan da gereksiz geliyor.11 Yorumla- +1 yıl
Ardından da güzel bir balayı😍
+1 yılBenim iki arkadasım da boyle yaptı nikaha da gelmek isteyen yakın akrabaları çağırdılar gayet güzel oldu illa akrabalar niye düğün yok derse para olunca deyip gecistirin 😂 aileler ve cift icin sorun yoksa kimseyi de önemsemeyin en akıllıca olanı nikah bence
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 331 cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmeyi düşünmüyorum ama bir gün şaşar beşer fikrimden dönersem asla düğün yapmam, nikah yeter. Hem gereksiz masraf hem memnuniyetsiz yüzler hem aşırı yorgunluk. Ne gerek var? Cok eğlenmek istiyorsan samimi olduklarında nikahtan sonra after party yaparsın. Kimsenin ne dediğini çok umursamaya gerek yok aşkım boş ver
10 Yorumla
+1 yılÇevrede yok genelde olmasi gerekenden bile fazla açılıyorlar. Sade bir nikah ve nikah salonuna yakin akrabalar gelmesi ve evliliğin ilan edilmesi şartını sağlar. Düğüne yapacagin masrafa rüya gibi guzel bir tatile gidilir. Bence günümüz şartlarında çok güzel olur.
00 Yorumla
+1 yılBiz erkekler için hava hoş hatta bayılırız erkeğinin cebini düşünen kadına. Lakin aileler var işte özellikle kız tarafının ailesi ve akrabaları sevdiğin adamın kalbini kıracak soz edebılırler... arkasında sımsıkı duracak yuregın varsa yapmayın erkegın karsı cıkacagını sanmam bu duruma.
00 Yorumla
+1 yılmeraba sana gercekten tum samimiyetimle cevap verecem ben doguda yasiyorum bugun burada kina dugun icin dugun salonu hersey haric 70.000 tl sadece toplam 8 9 saat icin 70.000 tl yazik o paraya sahsen ben olsam mevludumu verirdim adam akilli esim olacak kisi ile elbette gelinlikle fotograf cekmeye giderdik ve o dugun salonuna verecegim parayla balayina giderdim param artar bile bence dugun hem gunah hem ayip bana gore hemde insanin ekonomisine zarar benim dusuncem budur
00 Yorumla
+1 yılValla eşi dostu bilmem de hiç tanımadığım insanlar göbek atsın diye şu ekonomide şahsen hayatta düğün düşünmem. Sade bir nikah, after parti yakın çevrenle, dış çekim yeter. Kuracağınız yuvaya harcayın bütçenizi balayına gidin en iyi eşyaları alın vs vs.
00 YorumlaEn mantıklı karar, insanları eğlendirmek hele ki sevmediğin ve tanımadığın insanlar için o kadar para dökmek yerine sadece bir şekilde evlenmek en mantıklısı. Sonrasında sizinle olmak isteyenler zaten gelecektir ve eğleneceklerdir after party tarzında. İnsanların ağzı torba değil büzesin, kimseyi memnun edemezsiniz. O yüzden kim ne düşünür diye bakmayın.
00 YorumlaZaten hep etraf ne der, elalem nasıl karşılar diye diye kendi isteğimizin bir önemi olmuyor.. Hep bu tarz aile yapısının elalemi fazla düşünmesi yok mu.
Bence gayet olağan bir şey olmalı ama sizin çevrenizi bilmediğimden dolayı ne derler, nasıl karşılarlar tahminde bulunamıyorum.00 Yorumla
+1 yılAaaa olur mu kızlar arkadaşlarıyla yarışını kaybeder hem elalem ne der kolunda boynunda takılar gözükecek havasını atacak valla evleneceğim kız denk geldiğinde ne istiyorsa herşeyi yapmaya hazırım herhangi bir birikimim yok yapmam da ne yapmak istiyorsa benimle birikim yapacak eminim beni gerçekten seviyosa düğünden vazgeçecek oğlan tarafı yapıyo diye isteklerin sınırı yok maşallah
00 YorumlaCanın nasıl istiyorsa öyle yap bence böyle bir fikre girmen çok normal bi kere düğün damat ve gelin için değil misafirler için resmen onlar için 10 binlerce para döküluyor ya ne gerek var gider o parayla altınlarla falan güzel bir türkiye turu yaparsın
00 Yorumla
+1 yılYapanlar var. Çok keyifli ve daha az yorucu oluyor. Ayrıca şu ortamda o kadar kişi 1/2 saat yiyecek içecek diye yapılan o kadar masrafa yazık düğüne harcayacağınız parayı kendinize harcayın çok keyifli bir balayına çıkın veya kendi ihtiyaçlarınıza harcayın o parayı. Düğünler de eskisi gibi takı hediye de takılmıyor masrafına değmez
00 Yorumla
+1 yılEn doğrusunu düşünüyorsun milletin karnını doyurup ya da oynamasını izleyeceğine nikahını yap o parayı tatil de keyfince ye. Millet mervenin ya da semanın düğünü ne kadar güzeldi kelimesini salonda çıkınca unutacak dillere destan olmaya gerek yok bugüne kadarda kimse olamadı zaten
00 Yorumla
+1 yılHiçbirsey olmaz.. ölmez kimse.. düğün yapanlara ne oluyo sanki.. madalyami taktılar.. sonu hüsranla bittikten sonra.. yapmayın kız.. çekin gidin biryerlere.. tıkayin kulaklarınızı herkese. uzak bir yerlere gidin.. orada eğlenin bol bol... anılar hatıralar biriktirin.. gittiğiniz yerde göbek atın.. halay çekin.. bolca fotoğraf çekinin.. bol bol sevin sevişin.. kumsala inin uzanın orada.. geceyarısı.. deniz kokusu dalga sesleri yıldızlar.. sarılın birbirinize.. yapmayın kız düğün filan..
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 627 cevap paylaştı.
+1 yılYani insanlar o kadar pislik ki çok güzel bir düğün bile yapsan hakkında konuşulur. Benim bir tanıdığım evlendi bir kaç ay sonra hamile kaldı takvimden gün hesapladılar evlenmeden önce mi hamile kaldı diye. O zamanı hiç unutmuyorum ondan insanlar herseyi der.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEmin ol şu dönemde düğün yapanlara daha garip bakıyorlar😂 soruna gelecek olursak eğer eşi dostu önemseme senin açığını arayıp arkandan konuşan insanlara 5 kuruş değer bile verilmez. Evlenecek olan kişi sen ve eşin. İkinizde ortak karar almışsanız bu konuda kimseye laf düşmez. Daha düğün konusunda eşi dostu kısacası elalemi önemsiyorsan da sana hayatında başarılar.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSade nikah yap aile arasında ufak bir eğlence tamam bitti gitti. Düğüne göreceğiniz para ile bir yatırımın girişini yapın en azından size faydası olur.
Millet eğleniyor sen borç ödüyorsun düğün kadar saçma bişey yok.
Ben hiç sevmemde saçma saçma şarkılarla abuk subuk hareketlerle oynanıyor falan 😂
Bana hep acayip gelmiştir.00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Keramet düğün de olsaydı
Düğün yaparak evlenmiş bir çok çift soluğu adliye koridorların da alıp boşanmazdı.
Böyle şeylere takılma bence..
Sen evlendikten sonra o evliliği en iyi şekilde nasıl sürdürebilirim.
Duşuncesin de ol.10 YorumlaAilenin yapısına bağlı bazı aileler gösterişi sever bazıları sadeliği. O konuda bişey diyemem ama bana kalırsa millet için harcicağınız parayı balayınınıza harcayın eğlenmenize harcayın milleti niye eğlendiriceksiniz
00 YorumlaOlmasa da olur çok gerekli değil. O parayla gider balayı yaparsınız ya da yatırım falan yaparsınız. 2 3 saatlik eğlence için verilen paraları duyunca kalp krizi geçiriyorum😂😂 ikide göbek atmayıverin yani ne olacak?
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 823 cevap paylaştı. Normal aslında ve hatta bence de günümüzde olması gereken de bu. Fakat yine de yakın akraba çevresi davet edilerek bir kokteyl verilmeli, ardından belki çok yakınlar ile bir yemek olabilir. Tamamen dışlayarak olmaz.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılİsteme nişan söz kına düğün o bütün ıvır zıvırlar olmadan evlenirsem evlenirim yoksa gerek yok 😂 Bunları isteyen biriyle zaten o aşamaya gelmem. Kimin hakkımda ne düşüneceğide beni bağlamaz. Herkes illa ki konuşur
00 Yorumla
+1 yıl200-300 kişiye , 90% ini sevmediğim bir güruha sırf eğlensin , göbek atsın diye parayı boşa harcayarak dugun yapmam. Zaten o güruh sırf bu yüzden dugun olmadığı için dedikodu yapan oksijen israfı kesimdir..
00 Yorumla
+1 yılBen ne çevremi ne arkadaşları bu konuda umrumda koymamışım. Önemli olan eşimin me diyeceği. Boşu boşuna para harcayacağıma eşimin hesabına yatırırım gül gibi geçinir gideriz. Düğün kadar saçma bir şey yok bence masraf
00 Yorumla
+1 yılDüğün bir nevi ilandır. Çok şatafatlı olmasına gerek de yoktur ancak evliliği ilan etmek daha doğru olanıdır. Nikâh elbette de hoştur ama sade nikâh yapıldığı takdirde bu ilan daha yetersiz kalır.
00 YorumlaGünümüzde bu tarz evlenen çok kendi arasinda ufak kutlama yapanda var, bizim adetler bazen fazlası ile yorucu kendinden çok gelenleri eglendirmek, memnun etmeye çalışıyorsun. Önemli olan sizin ne istediğiniz sade nikah seni mutlu edicekse kimin ne düşündüğünü umursama.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 411 cevap paylaştı. Nikah salonunda şahitler huzurunda evlenebilrsiniz. Böylece eğlenceye vereceğiniz paralar ile davetlilerin yardımlarını birleştirip, ileride eviniz, çocuklarınız ve geleceğiniz için daha iyi konumlarda saklayıp değerlendirebilirsiniz.
00 Yorumla
+1 yılZengin kesim nedense nikah ile sonuça varıyor nerde gariban fakir varsa davullu zurnalı düğün yapma telaşesinde bu neyin çakası ilginç yap kardeşim nikahı temiz temiz geç karşıya
00 Yorumla
+1 yılBende öyle yapıcam 4 haziranda nikahım var gereksiz milleti eglendirmek ya dugune verecegim parayla guzel bi balayi yaparm ya da evimin eksik esyasini alirim daha iyi
00 YorumlaBir başkasının ne düşündüğünü önemsememelisin. Önemli olan şey senin ve eşinin mecdüşündüğü cemaati mutlu olduğu. Ayrıca çevreniz de siz mutlu olduğunuz sürece mutlu olacaktır.
00 YorumlaEs dost akraba senin masraflarini yuklenmemeyi nasil normal goruyorsa yardim etmiyorlarsa sade nikahida oyle normal gormeleri lazim. Herkes dugun yapmak zorunda degil ki ben musriflik olarak goruyorum ztn muslumanca bir hareket degil bana gore evime esyami alir kalan param olursa da kutsal topraklars giderim ha yok gitmem derseniz yetim oksuz doyurun vs ben olsam bunlari yaparim yani sizi bilemem. Abuk subuk masraflar. Ese dosta yemekte verileblr sadece ama dugune gerek yok.
00 Yorumla
+1 yılEvet. Sadece bir alan tutacağım orada yemek yiyeceğiz en yakın arkadaşlarımızla. 3 5 saat öğle ikindi arası eğlence.
ya da evimizde mangal partisi nikahtan sonra.
Sonra balayi00 Yorumla
+1 yılEkonomik kriz olmasa dahi düğün olayını zaten karşıyım çok saçma sapan bir şey 5 saatlik oynayıp zıplamak için öküz gibi yemek için insanlara bir ton masraf başka bir açıklaması yok
00 Yorumla
+1 yılAslında mantıklı bir tercih. 20 kişi halay çekecek diye şu şartlarda düğün salonuna en düşük 30 bin tl para vermek hiç mantıklı değil. O para çok daha güzel şeylerde değerlendirebilir
00 YorumlaBende sade nikah istiyorum düğüne edeceğim masraflada yurt dışı tatil yapma niyetim var, İnşallah bana da senin gibi düşünen biri denk gelir, akrabaların na dediği umurumda değil..
00 Yorumla
+1 yılBiz eşimle aynen böyle yaptık, o bir ceket giydi ben de bir elbise... Gittik nikahımızı kıydık bitti, mis gibi. Ne o ne de ben öyle çalgı çengi işlerinden hoşlanmayız, e milleti eğlendireceğiz diye tomarlarca para harcamak da istemiyorduk, ona böyle bir teklif sundum kabul etti ve aradan 7 yıl geçti hala konuşuyoruz iyi ki öyle yapmışız diye.
01 Yorumla
+1 yıl3 ay önce benden ayrılan sevgilim ben çıkma teklifi etmeden önce 4 yıl başka biriyle konuşuyor benim çıkma teklifi ettiğim zaman o beyfendide etmiş benimkini kabul ediyor ve konuşmayı kesiyorlar biz ayrıldıktan 1 ay sonra yine konuşmaya başlamışlar
Aldatmakmı oluyor ya da neden konuşuyorlar niyetleri ne05 Yorumla- +1 yıl
Aldatma değil bro. Konustuk bu konuyu zaten 😊
- +1 yıl
Önceden sordum
- +1 yıl
4 saat olmuş
- +1 yıl
Gördüm
- +1 yıl
Yat uyu bro takma kafana dünya bol
Hayatında bir defa oluyor, daha coşkulu ve neşeli bir şekilde kutlamak varken neden sade, durağan şekilde evlenesin... Düğünü eş dost için değil de kendin için yaparsan çok güzel... Düğünü evlilğini kutladığın bir parti olarak düşün.. düğün yap sonra pişman olmaaa
00 Yorumla
+1 yılsen evleniyorsun akrabaların değil kendi isteklerine göre hareket et ama düğünsüz takısız altınsız annen baban belki biraz itiraz edebilir onlarla konuş bu konuyla ilgili
00 YorumlaAslında olması gereken bu ama biz alışmışız dallandırıp budaklandırmaya...
Sade nikahla evlenmek çiftler için en ekonomik olanıdır...10 Yorumla
+1 yılBende düğünü gereksiz görüyorum da gelde bunu şimdi çevrene anlat. Düğün yapmasam neler derler neler.
10 YorumlaYa ne eşi ne dostu kendi hayatına bak bence çok daha mantıklı. Elalemin ağzını susturmak için bile ben o kadar para harcamam. Ne derlerse desinler
10 Yorumla
+1 yılZaten öyle olması en mantıklısı. Ben də düğün istemem ve akrabalar vs umrumda değil. Düğün yapsan da konuşacaklar yapmasan da...
10 YorumlaAileler hayatta izn vermez.
Direk söyleyecekleri dul kadın gbi dugunsuz gitmek de neyin nesi sasirdn herald olmaz öyle saçmalık10 YorumlaSenin ne istedigin önemli burada. Dügün masrafına verecegin parayla çok güzel bir balayı yapabilirsin. Vey eksik eşyanı alabilirsin.
00 YorumlaHic evlenmemiş isen abes karşılanır evlenmiş bosanmissan pek dikkat edilmez evde kalmışsan halk tabiri ile ondada pek önemsemez kisacasi sizin tercihiniz olmali şimdiden mutluluklar
00 YorumlaBu kimseyi ilgilendirmez istediğini yapıp sonrasında değer verdiğin bazı eş dost akraba ile yemeğe felan çıkabilirsiniz
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılHayat arkadaşlığınızı başkaları ile ilgili kaygılar üzerine kurmamakta fayda var. Yoksa ilişkiniz cehenneme dönüyor
00 Yorumla
+1 yılGüzel düşüncen ama aileleriniz böyle düşünür mü bilrmeyiz. Tabii ki kendi kararınız. Ama ortak olsa onlarında bu konuda rızasını alsan super olur.
00 Yorumla
+1 yılMillet artık düğün yapmıyor zaten. Kına gecesini düğün gibi yapıyorlar sonra sade nikahla bitiriyorlar. Bana sorarsan mantıklı
00 Yorumla
+1 yılevlilik 2 kişiliktir 3. şahısların fikirlerini ve düşüncelerini önemseyip hayatınızı ona göre yönledirecekseniz asla evlenemyin.
00 Yorumla
+1 yılBundan 20 yıl önce sorsaydın, düğün olmadan evlilik mi olur hiç, derdim. Ama şimdi düğün bence olmasın.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılDüğun gunumuzde enayi silkelemedir. Biz gerize. kaliyiz bu parayi yiyemiyoruz alin bizim yerimize siz yiyin gibi bir seydir.
00 Yorumla
+1 yılİnsanların ne dediği sevip sevmediği önemli değil ki mühim olan sizlersiniz benim hayslimde var öylesi mutluluklar şimdiden 😊😊😊😊
00 Yorumla
+1 yılYa başkalarının ne düşündüğü önemli değil sen ne istiyorsan onu yap ilerde evlenirsem sadece nikah yapıcam kimse de karışamaz bir şey söyleyemez
00 Yorumla
+1 yılİnsanlar ne der düşüncesi olmasa ne güzel, sırf onlar ne der diye 200-300 bin tl harcadı,, herkes dağıldı evlerine damada borcu kaldı
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılay eş dost akraba mı ödüyo düğün için çektiğin kredinin taksidini
milletin ne düşündüğüne göre yaşamayı bırakın bir zahmet
00 Yorumla
+1 yılBenim için ideali o. Düğün parasını balayında çatır çatır yemek en güzeli. Kız isterse yaparız çünkü ailesei de var aynı zamanda
00 Yorumla- Devamını Gör (164)
Devamını Gör(209)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem