EVET. İnanıyorum.
HAYIR. İnanmıyorum.
İnanmıyorum ama kafam karışıyor.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Selamlar, hayır ben bu tür komplo teorilerine inanmıyorum tabi ki de etrafta zaten bir çok teoriler var ama kanıtı olmayan ve bilimin dışında ki konular olduğu için de inanmamayı seçiyorum Komplolar, insanlar arasında yaygın olan bir düşünce türüdür. Bir komplo teorisi, bir grup insanın, genellikle gizli bir şekilde, bir olayı veya durumu kontrol ettiğine ve yönlendirdiğine inanan bir teoridir. Bu teoriler, çoğu zaman resmi açıklamalara ve medyaya güvenmeyen, genellikle güçsüz ve muhalif bir bakış açısı olan insanlar tarafından benimsenir. Bazı komplo teorileri gerçekten yaşanmış olayları veya durumları yansıtabilirken, bazıları tamamen temelsiz ve spekülatiftir. Örneğin, Amerika Birleşik Devletleri'nde 11 Eylül saldırılarına yönelik birçok komplo teorisi var. Bazıları, saldırıların gerçekte ABD hükümeti tarafından organize edildiğine inanıyor, diğerleri ise saldırıların gerçekte gerçekleşmediğine inanıyor. Ancak, birçok komplo teorisi açıkça yanlış veya gerçek dışıdır. Örneğin, dünya düz olduğuna veya ay inişinin bir sahtekarlık olduğuna dair teoriler gibi. Bu tür teoriler, bilimsel kanıtlara ve mantığa aykırıdır. Komplo teorileri genellikle birçok insanın ortak inancına dayanır ve bu nedenle, bu teorilerin çürütülmesi veya ispatlanması zordur. Bununla birlikte, birçok komplo teorisi, savunucuları tarafından açıklanamaz ve mantıksız bir şekilde çarpıtılır. Sonuç olarak, bazı komplo teorileri gerçek olayları yansıtabilirken, diğerleri temelsiz ve yanlıştır. Herhangi bir iddiayı kabul etmeden önce, kaynakları ve kanıtları incelemek, mantıklı bir değerlendirme yapmak ve farklı bakış açılarına saygı göstermek önemlidir. Komplo teorileri genellikle belirsiz veya şüpheli delillere dayanır. Bu deliller genellikle çelişkili veya yanıltıcıdır ve sağlam bir kanıt sunmazlar. Komplo teorileri sıklıkla mantık hataları içerir. Örneğin, bazı teoriler birden çok varsayıma dayanır ve bu varsayımlar birbirleriyle tutarsız olabilir. Komplo teorileri, genellikle bilimsel kanıtlarla çelişir. Bu teoriler, temel bilimsel prensipleri ve kanıtları göz ardı eder ve spekülasyonlar üzerine inşa edilir. Komplo teorileri, olayları sıradışı ve karmaşık açıklamalarla açıklamaya çalışır. Bu açıklamalar genellikle daha basit ve doğrudan açıklamalardan daha az inandırıcıdır. Komplo teorileri, genellikle belirli bir inanç, ideoloji veya siyasi görüşü destekler. Bu teoriler, insanların kendi önyargılarını doğrulamak veya belirli bir düşünce sistemine bağlı kalmak için kullanılabilir.
Oldukça önemsiyorum.
Bir çok yapbozu birleştirip ona göre değerlendiriyorum.
İddiaları kenara atmıyorum.
Araştırıyorum elimden geldiğince ayrıntılı olarak.
1. Geleceğe dair olasılıklar, iddialar, komplo teorileri olarak ilk önceliğim din temelli bilgilerdir. Ayet, hadis yazıyor söylüyorsa inanırım ve beklerim. Örneğin Hatay Amik Ovasında çıkması beklenen Melhemeyi Kübra ya da 3. Dünya savaşı. Ve yine hadiste söylenen Fırat nehri çekildiğinde altından çıkacak maden için çıkacak savaş ve savaşa katılanların %99’unun öldüreleceği.
Bu gibi bilgilerin tamamına inanır bütün diğer olasılıkları kerametler, kehanetler, komplo teorileri, güncel yaşanan olaylar vs hepsini dini bilgiler üzerine değerlendiririm.
Yani önceliğim din temelli bilgiler, uyarırlardır. Burada büyük çoğunluk hatta neredeyse tamamı İslam dini kaynaklı olmakla birlikte diğer dinlerdeki bilgile de önemserim. Tevrat, Zebur vs.
2. Kerametler. Bunlar da din temelli bilgilerdir. Fakat Allah’ın seçtiği elçiler aracılığı ile değil de, sevdiği dostları tarafından evliya olarak görülen zatların verdiği bilgilerdir.
Bunlara örnek Müştak Baba öngörüleri, Muhiddin Arabi Hazretleri, Nazım Kıbrıs’ı Hazretleri vs verdiği bilgileri önemserim, inanırım ama yine de biraz kuşku ile yaklaşıp hadisler kadar kesin diyemem.
Örneğin Nazım Kıbrıs’ı Hazretleri bundan 10-15 yıl kadar önce olası İstanbul depremi hakkında uyarıyor. 10’da 1’i kalacak yok olacak diyor. Eski İstanbul harici yıkılacak diyor. Şu an gündemde Haarp yapay tetikleyici var. Bilin insanları uyarıyor yıllardır. Hepsi birbiri ile örtüşüyor ve inanıyorum.
Müştak Baba Hazretleri sanırım Osmanlı İmparatorlupu zamanında “ Türkler Irak’ın Kuzeyine girdiğinde Yunan Batı’dan saldırır Türkler bunları geri püskürtür ve bazı Yunan illerini geri alır. Ardından Rus Ermeniler ile bir olur, Doğudan Türkiye’yi işgal eder neredeyse Ankara’ya kadar gelirler Türk Ordusu bunları da geri püskürtür hatta Ermenileri neredeyse yok edecek duruma kadar gelirler “ şeklinde öngörüleri var. %100 birebir gerçekleşecek şeklinde inanmam ama günümüz ile çok benzerlik gösterdiği için önemserim.
3. Kehanetler Nostradamus, Baba Vanga, Maya Tabletleri, Çin işgali altında bulunan Doğu Türkistan’daki Türk/Beyaz Pramitlerin içinde bulunan kil tabletlerdeki kehanetler vs bunları da önemserim. Bazılarına diğer yapbozlar ile birleştirerek inanır bazılarına kuşku ile bakarım.
4. Sanırım komplo teorilerinin kaynağı olan dünyayı yöneten güçlerin küreselciler, paganlar, şeytaniler, siyonistler, masonlar, illiminaticiler vs adına ne dersek diyeyim bunların, buna bağlı olanların Tv, Medya, sanatçılar vs aracılığı ile yaydıkları bilgilere diğer 3 şıkka göre değerlendirmeye çalışırım.
Örneğin Kahramanmaraş merkezli deprem Haarp dendi, Titanyum çubuk dendi, petrol kuyusuna atılan bomba dendi, üstelik bu depremden önce Abd gemisinin ülkemize gelmesi, bayrak mesajı vermesi, aynı anda birden büyükelçilerin ülkemizi terketmesi bütün gözleri bunlar üzerinde topladı. Bir de Simsınlar çizgi dizisinde Kahramanmaraş, Konteynır, çocuk detayı çok sinir bozucuydu.
İster istemez komplo teorileri bize bür mesaj verilmemeye çalışıyor algısı yaratılıyor, ya gerçekten durum böyle ya da bizi buna inandırmaya çalışıyorlar.
Bu deprem ile alakalı iddaları araştırdığım bir kaynak daha var. Burada verilen bilgileri de çok önemsiyorum. Çünkü görünmeyen taraftan olan biteni gören kesimin verdiği bilgiler bunlar. Kasyopya takım yıldızından temas kurulan varlıklar.
26 Şubat tarihli celsede Türkiye depremi ile alakalı soruya verilen yanıtta yaşanan depremin normal şartlarda olması gereken bir süreçte gerçekleştiği iddiası. Yani Haarp, çubuk, bomba vs değilmiş bu.
Başkalarına Hizmet formunda bu bilgiler var. Geriye dönük de bakılabilinir. Buna benzer zaman zaman takip ettiğim uzaylılar ile temas kurulduğu iddia edilen sayfalar vs var. Elimden geldiğince takip etmeye çalışıyorum.
5. Bir de astrolojik verileri de bu olasılık dünyasına ekleyim. Bunu da önemsiyorum.
6. olarak zaten bu komplo teorilerini paylaşan onlarca, yüzlerce sayfa var. Hatta Yutup’da Haluk Özdil, Murat Akan, Ferda Yıldırım daha adını anınsyamadıpım bir çok yayın yapan sayfa var. Bunlarda çok detaylı araştırma yapıp bilgi paylaşıyorlar.
Yani uzun sözün kısası tüm bunları didik didik edemesemde olan biten bazı konuları takip ediyorum. %100 inandıklarım da var kuşku ile yaklaştıklarım da.
Hz. Muhammedin/peygamberimizin ahir zamanla ilgili uyardığı her şeye inanıyorum. Söylediği tüm uyarıların gerçekleşmesini bekliyorum. Bu yüzden de kısa/orta vade de hem ülkemiz adına hemde yer yüzü adına Çetin bir sürecin yaşanacağını görüyorum. Deprem nasıl acı, hüzün, çaresizlik, öfke vs gibi olumsuz duygular ile yaşandıysa benzer süreç özellikle iç ve dış savaş olasıkları ile kendini göstecektir diye sanıyorum.
😏.
Bence komplo teorisi söylemi; kendileri gibi düşünmeyen, kurcalayan, sorgulayan, söylenenlere direkt inanmayanları itibarsızlaştırma etiketidir.
Bu demek değildir ki komplo teorisyenlerinin hepsi doğru söyler, kesin bilgi verir, yalan söylemez vs (özellikle bunu belirtmek istiyorum çünkü anlaşılamayan bir husus) Bu etiket sadece gerçekten yalan bilgi paylaşanlar için kullanılmıyor.
Ve bu etiketi ortaya atanların demek istediği:
"Bizim söylediklerimizden farklı ne söylendiyse komplo teorisidir."
Bu yaklaşım bana doğru gelmiyor.
Birinin biyografisinde, kartında, bilgilerinde uzman yazması gerçekten de o konuda bilgi sahibi olduğunu göstermez. Hatta en çok böylelerinin söyledikleri sorgulanmalı ki birini en iyi önemli bir alanda söz sahibiyseniz kandırabilirsiniz.
Örneğin dini en iyi ateistler mi kötü gösterir yoksa din adamı sıfatına sahip olanlar mı?
Hatta herkesin kanaat edeceğini düşündüğüm bir başka örnekle; her öğretmen işini olması gerektiği gibi yapıyor mu?
Öğretmende kusur olabiliyorsa doktorda da olabilir, profesörde de uzmanda da bilim insanında da...
Olması ihtimali kesinlik içermediği gibi olmayacağını da göstermez.
Sıradan bir insana mı inanalım? Hayır uzmanları dinlememek bu demek değildir, bu da sadece karşıdaki insanı bastırmak için söylenilir. Söyledikleri doğru çıktıysa, güvenilir ise tutarlı bilgiler sunuyorsa neden inanılmasın?
Bunun dışında her konuda yalnızca uzmanına güvenmek yaygın mantık hatalarındandır çünkü söylenene değil söyleyene bakılır.
Sözün özü; insan daima şüphe etmeli, sorgulamalı, araştırmalı. Ne önüne konan her bilgiye direkt inanmalı ne de o bilgilerin aksini iddia edenlere direkt inanmalı.
Cevap
58Cevap
Mantıklı bir açıklama ve sorulan sorulara mantık dahilinde cevap alabiliyorsam , birde üzerine tesadüfü ortadan kaldıran canlı sonuçların peşi sıra gelmesi açık şekilde ortadaysa bence inanmamak kişinin bazı gerçekleri görmemek istemesindendir.
Kişi neyi nasıl ve ne şekilde görmek istiyorsa kusura bakmayın ama onu görüyor.
Gerçek olan da var sadece şehir efsanesi olan da var o yüzden inanıyorum veya inanmıyorum olayından ziyade ilgimi çeken bir konu ise doğruluğunu araştırıp okurum
Komplo teorilerine inanılmaz zaten sadece içine bi kuşku düşüp acaba mi dersin böylelikle ilerde bi gerçek ortaya çıkarsa manipüle edilip gerçekten şüphe etmen sağlanabilir
Komplo teorisi gerçektir ama hepsi değil dünya siyasetini yöneten aileler var Rockefeller Rothschild vs vs ama komplo teorisinden öteye gitmiyor sebebi kanıtlanamıyor resmi olarak
Dünyayı yöneten yani siyaseti yöneten insanlar rockefeller vs vs aileler ama sayısı zenginliği bilinmez bazıları gizlidir onların var olduğunu bil ama yokmuş gibi davran aslında onların yok olması değil onların kurduğu sistemin çökmesi lazım rockefeller geberdide noldu aslında sorun şu bunlar bu kadar güçlümü yoksa müslümanlar dağınık olduğu için mi bu kadar güçlü gözüküyorlar
Yorumlara baktımda aslında millet uyuyor
Bazılarına inanıyorum bazıları kafamı karıştırıyor ama hiçbirine olmaz demiyorum, bana göre hepsinin olabiliritesi yüksek...
Ya bu tanrı gözü , illuminati olaylarına bende inanıyorum.
Hatta bazen bir similasyon içinde olduğumuzu falan düşünüyorum 🤔
ben inanıyorum hatta bunun üzerine konuşmak fikirleşmek çok güzel
Komploya değil ama komplo gerçek olunca oluşan aaaaaaaa hassas... yuh artık şaşkınlığı...
Kesin bir kanı olmadığı için ne inanıyorum ne görmezden geliyorum
Hiç inanmıyorum. İnandıklarım ise yok denecek kadar az.
🤣🤣🤣🤣
Hatta yetmezmiş gibi üretiyorum da :P valla!! :D
İnsanın olduğu her yerde kaos ve komplo vardır ! Tarih buna şahit
Komplo teorileri eğlenmek için oluşturulan hikayelerdir
Adı üstünde koplo teorisi neden inanayım ki?
Bunun üstüne film vardı ve çok beyin yakıcıydı inanıyorum
Komplo teorisi olmadıklarına inanıyorum.
Çünkü onlar gerçeğin ta kendisi.
tamamen reddetmiyorum ama takıntı derecesinde de önemsemiyorum
Sabaha kadar bir komplo teorisi üzerine tartışabilirm.
İnanmam ama okurum da jakxksksk
Sist
Büyük oranda inamıyorum
Komplo hayatımız da olan bir şey.
HAYIR. İnanmıyorum.
İnanıyorum aksi çıkmıyor zaten
inanmıyorum ama arada kafamın karıştığı oluyor
İnanmıyorum ama mavrasını yapmak güzel
Funda tanıdın mı bakalım beni:)))
Evet, inanıyorum.
İnanırım söz konusu insan ise her şey mümkündür
Genel olarak, evet inaniyorum.
İnanmış gibi yapıp fake atarım
Kısmen inanmıyorum
Evet...
İnsanların uyutmak için yapılan şeyler
Kafa yormaya gerek Yok
Çok kafa yormam ama inanıyorum da
Genelde ben hep komple teorisi üretiyorum :D
icinde bilgi olmayan hic birseye inanmam:)
Evet inanıyorum
Hepsine değil ama. Bir çoğuna inanırım
Kafa karıştırıcı
Komple teorisi olamdugina emin olduğum şeyler var
Dinliyorum ama pek inandırıcı gelmiyor bana.
Komplo teorisine de inanırım. Kaos ortamına da
komplo ve komple teorilerine inanırım😀
Hepsi kafa karıştırıcı şeyler inanmayın
Tayyip Erdoğan, bir komple teorisidir.
İnanırım tabiki
Kafam karışıyor 👍🏻
O ne tam olarak.
İnanmam
Teori akıl oyunları?
Anlamam
Hayır tabikide
Kısmen inanırım