Sevdiğim biriyle tesadüfen karşılaştım ve mesaj atmış
Seninle karşılaşmamız tesadüfmuydü kadermiydi..
Sevdiğim biriyle tesadüfen karşılaştım ve mesaj atmış
Seninle karşılaşmamız tesadüfmuydü kadermiydi..
Ben kadere inanmıyorum sadece tesadüflere vardır bunlarda kişinin daha çok şanslı olması ile ilgisi var diyebiliriz Kader konusu, felsefi, dinî ve bilimsel birçok tartışmaya konu olmuştur. Bazı insanlar kaderin var olduğunu ve her şeyin önceden belirlendiğine inanırken, diğerleri özgür iradeye inanır ve insanların kaderlerini kendilerinin belirlediğini düşünür. Felsefi açıdan, kader tartışması, insanın özgür iradeyle hareket edip etmediğini ve eylemlerinin sonucunun nasıl belirlendiğini araştırmaktadır. Bazı filozoflar, özgür iradeye sahip olduğumuzu, ancak birtakım faktörlerin bu özgür irademizi etkileyebileceğini düşünürken, diğerleri bireysel özgürlüklerin hayatın doğal bir sonucu olduğunu ve bu özgürlüğün aslında bir kaderin bir parçası olduğunu iddia etmektedirler.
Tesadüf rastlantı demektir, kader ise yaşanmış ve yaşanacak olan her şeyi kapsar, dini bir kavramdır. Bu yüzden her tesadüf kadere girer daha doğrusu her şey kaderin içindedir
Kader,insana verilmiş bir yoldur senin o yolda yürüyüşün tercihlerin kendi iradenledir. Kader ve iradeyi birbirine karıştırmamak gerek.
Ki ben tesadüflere inanmam...
🌺Göğü, yeri ve ikisi arasındakileri boş yere yaratmadık (bunlar bir tesadüf eseri değildir) bu, inkar edenlerin zannıdır, (onlar kainatın boş bir tesadüf eseri olduğunu söylerler). Ateşten vay hallerine o nankörlerin! Biz göği ve yeri ve aralarında olanları bâtıl ve 'abes olarak yaratmadık. Kâfirler böyle zan iderler. (sad 7)
PARDON BU YAZIDA KENDİ KENDİNE YAZILIYOR TESADÜFEN OLDU!
Eyvallah 🙂
Kendi kendine ne güzel yazı oluşmuş 😅
@UfkunÖtesi tesadüf geliyorum demez 🙂
@NusaybininMeleği peki sen geliyorum der misin
@UfkunÖtesi ben kemal geliyorum 😁
@UfkunÖtesi o konuya göre değişir 🙂
Kemal'i göreceğiz 9 gün sonra 😅
Tevafuk diye bir şey var. Ben buna inanırım. Ki bizzat yaşadım bu durumu. İlkokul arkadaşımla iletişimimiz kopmuştu ve yıllar sonra tesadüf olamayacak bir şekilde karşılaştık ve düğününe gitmek nasip oldu bana. Görüşmeye devam ediyoruz. Her şeyin bir nedeni vardır bu hayatta. 😇
Cevap
10Cevap
Hiç bir şeyin tesadüf olduğuna inanmıyorum şahsen. Aksini iddia eden varsa buyursun gelsin😅😂😂😂😒😏
Karşıma çıkaın manasında😂😂😂😂😅😅
Çıksın😁
Evet biraz😅
Arkanda ben varım destek kuvvet olarak beni çağır 🙂
@NusaybininMeleği Ooo arkama da biri var. Artık tüm dünyaya hükmedebiliriz HAHAHAHAHA😈😈
😅Bu arada sağol canım😂😂
😎😎😎
Rica ederim.
Tesadüf diye bir şey yoktur kaderin ta kendisidir o
Tevafuklara evet 😊Kalu belada ruhlar önceden tanıştığı için frekansının uyduğu biriyle de Tevafuken denk gelmek..
İnsanın karşısina çıkan yolların tesadüf değil de kaderimiz olduğuna inanıyorum ama yaptığımız seçimler bizi ilgilendiriyor..
Tesadüfe değil, tevafuka inanıyorum. Tevafuk da zaten, her şeyin bir sebebi olduğu anlamına geliyor
Her şeye kader demem
Kader gibi görünen ama tesadüf olan şeyler varda. İsteyince acayip rasyonel oluyorum
Hayır olabildiğince sade düşünüyorum tesadüf tesadüftür
Tesadüf kelimesini günlük hayatta kullansam da inanmam tevafuğa inanırım
Bu hayatta her şey kader bence. Alın yazımız neyse onu yaşayacağız.
Bazıları anlamlıdır bazıları anlamsız. O hangi konuda ve kiminle yaşandığına da bağlı.
Tesadüflere ve şansa inanmıyorum. Kader vazgeçilmez benim için.
Hepte şeytan bu aşamada kandırır. Hayatta hiçbir şey tesadüfi değildir zaten. Bunu sadece ilişkilere hasret ek saçma
Tesadüf diye bir şey yoktur tevafuk vardır kader farklı bir şey
Hersey olması gerektiği gibidir
Tesadüf etmek önemli ama kaderde olmadan olmaz
Tesadüf değildir o tevafuktur
Hayır yüklemem kadere inanmıyorum
Ever ben tesadüflere inanıyorum
Bazen evet yüklüyorum.
Tesadüfe inanmam
Bazen evet
Yanı bagdaşlık var
Maalesef insan ister istemese de yüklüyor …
Eh bazen
Hayır
Hayır hersey kader değildir
Yüklemem
Hayır kaderim böyle saçma olamaz
Hayır
hayır kader yok
Ben tesadüflere inanmıyorum
Hayır
bazen
Hayır yüklemem
Hayır yüklemem.