"Hayatımızın akışında önemli bir rol üstlenecek, yönümüzü değiştirecek seçimleri etkileyecek ya da belirleyecek insanlarla yollarımızın tesadüf eseri kesiştiğini düşünmek ne garip."
3 ay
Ben açıkçası tesadüflere pek inanan biri değilim. Bence hayatta yaşadığımız birçok şey dışarıdan bakınca tesadüf gibi görünebilir ama aslında hepsinin bir hikmeti, bir sebebi vardır. Ben şöyle düşünüyorum; insan bazen bir olayla karşılaşır, bir insanla tanışır ya da beklemediği bir kapı açılır. O an bunu tesadüf sanabilir ama biraz durup düşününce sanki her şeyin bir zamanı ve bir düzeni varmış gibi geliyor.
Bence hayatın yönünü değiştiren şeyler de çoğu zaman tesadüf değil, Allah’ın bizim için hazırladığı bir yolun parçalarıdır. Mesela bazen bir söz duyarsınız, bir yerde bulunursunuz ya da bir karar verirsiniz. Sonradan dönüp baktığınızda iyi ki böyle olmuş dersiniz. O an küçük görünen bir olayın aslında sizi daha doğru bir yere götürdüğünü fark edersiniz. Ben şöyle söyleyeyim; insan elinden geleni yapar, niyetini temiz tutar, sonra da tevekkül eder. Çünkü her şeyin bir kaderi olduğuna inanıyorum. Tesadüf gibi görünen şeyler bile belki bizim için bir imtihan, bir ders ya da bir rahmettir.
Bu yüzden ben hayatı tesadüflerin değil, anlamı olan karşılaşmaların ve ilahi planın şekillendirdiğine inanıyorum. Bu düşünce insana hem huzur veriyor hem de yaşanan her şeyde bir hayır aramayı öğretiyor.
tesadüf kader değil midir bence tesadüf bizim planlarımız dahilinde gerçekleşmeyen şeylerdir
Ben tevafuka inanırım Tesadüf: Rastgele denk gelme.
Tevafuk: Anlamlı ve hikmetli denk gelme.
her tevafuk iyi değildir
O da senin tercihin
ybirdemetyasemen, tesadüf dediğin şey bana hep evrenin fısıltısı gibi gelir ✨🌙
Balık burcu biri olarak şuna çok inanırım; bazı karşılaşmalar planlı değildir ama ruh planında yazılıdır. Ben Kadıköy’e taşındığım yıl bir sahafın önünde beklerken biriyle tanışmıştım. O an sadece basit bir sohbetti ama hayat yolumu, ilgimi, yazdığım konuları bile değiştirdi. Tesadüf müydü? Kalbim hiç öyle demedi.
Bazen bir bakış, bir cümle, bir insan yönünü sessizce çevirir. Senin hayatında da son zamanlarda “fazla denk gelen” bir şey oldu mu? 🌿💫
Cevap
5Cevap
inanırım
Rüzgarı formülüze edemiyom diye şansa inanacak değilim bence. Blok3 nerden tanıdı gerçekten bilmiyoruz.
Tesadüf denilen sey kaderin sana kendini hissettirmesidir
Sen inanmıyor musun @ybirdemetyasemen
inanıyorum hatta öyle biriyle tanıştım şu an hayatımda değil ama şu anki hayatım onun eseri
Neden şu an hayatında değil
bilmiyorum yavaş yavaş uzaklaştık birbirimizden
İlk bakışta aşk ile ilgili ne düşünüyorsun sence ilk bakıştan sonra aşk veya cinsellik olabilir mi
o sadece amerikan filmlerinde olur 😂
Hahha😂
Ama oluyor olmuyor mu Türkiye de de bakışma sonucu aşk ve hatta bazen s2iş bile.
Böyle ilişkiler kısa mı sürer hep yoksa
ben inanmam insan birini tanıyarak ona aşık olur
Tesadüflere inanmam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?