Soru net biraz once 10 kasımla ilgili bir sorunun altında o kadar kötü yorumlar gördüm ki insan tanımadığı hiç görmedigi ama yaşadıgı toprakları ülkeyi kurtaran bir lideri Neden sevmez? Mantıklı bir acıklama yapabilecek varmı?
Cevabın nedir?
Sevmeyenler dinden imandan bahsetmiş en çok da o zoruma gidiyor. Ya arkadaş siz degilmisiniz firavun hirsiz tayyibi bakara makara egemeni destekleyen ! Sizde ki müslümanlık anlayışı isidden farksız sadece şiddet uygulamiyosunuz ama firsatiniz olsa eminim onuda yaparsınız. Sapkın bir inanciniz var birde utanmadan buna müslümanlık diyorsunuz. Allah aşkına su ülkeye bir bakin ülkenin yüzde besi zengin geri kalan yüzde 95 i bunları dahada zengin yapmak için çalışıyor. Müslümanlık başörtüsü namaz ve oructan ibaret bu ülkede hicbiriniz hiçbir şeyin farkında değilsiniz. Peki neden o eski kafadasiniz illa kuranı arapca okumak için cabaliyosunuz. Harf devrimi olmasa kuranı hic anlayamiycaktik. Turkce konusan bir millet arapca okuyup yazar mi ne kadar sacma birsey. Bu devrimi osmanlinin yapmasi gerekirdi cok cok onceden zaten osmanli matbayi kabul etmedigi icin gerileme donemine girdi. Alt yazili film bile izleyemeyen toplumuz biz dininizi neden anlamadiginiz dilde olsun diye israr ediyosunuz. Yeri göğü kainati yaratan Allah haşa türkçe bilmiyor mu? İste sizdeki dindarlık şekilden ibaret sekil olarak namaz kılsın sekil olarak oruç tutsun tamam dinin özünden az biraz haberiniz olsa bu ülkede hırsız cumhurbaşkanı secilirmiydi Allah aşkına bırakın bu isleri atatürk olmasa da bu topraklarda ezan olurdu diyenler.. Çünkü Allah istiyor diyenler.. Allah tüm dünyada ezan okunmasını ister ama okunmuyor. Beyninizi yobaz inanclarinizin dışındaki herşeye kapatmissiniz. Müslümanlık naralari atmayin isidde kendine müslüman diyor.. El kaidede. kendine müslüman demekle müslüman olunmuyor. bir kere hangi birinizle konuşmaya calissam nefret kin görüyorum isin içinden cikamadiniz mi küfür başlıyor. Sizin kendiniz gibi olmayana beslediginiz kin ve nefret puta tapan insanlarda bile yok. Tamam atatürkü sevmeye bilirsiniz ama bunu müslümanlık adi altında yapmayın çünkü gram alakaniz yok!
60 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yıl3 Mart 1924 yılında, ümmet'i bir olarak tutan hilafet'i kaldırdığı için sevmiyoruz..
(nato veya avrupa birliği avrupalılar için her ney ise, hilafet de müslümanlar için onun gibidir)
- ekmeğini yediği, kendisini adam eden osmanlıyı sırtından hançerleyip kaldırdığı ve osmanlı sultanlarına iftira edip sürgün ettiği için sevmiyoruz..
-1932 yılında, zorla ve halk'a rağmen ezan'ı yasakladığı için sevmiyoruz...
-1930 yılın da, genel ev kanunu çıkartıp kadınları erkeklerin seks kölesi haline getirmesini sağladığı için sevmiyoruz
-fatih sultan mehmet'in manevi hatırası olan ayasofya'yi cami olmaktan çıkartıp, müze haline getirdiği için sevmiyoruz..
yüzlerce yıl boyunca savaştığımız avrupalıların, hayat tarzını ve kanunlarını bu topraklara getirdiği için sevmiyoruz..
-kendi el yazısı ile yazdığı medeni bilgiler isimli kitabın da, (haşa) peygamberimize çok ağır hakaretler ettiği için sevmiyoruz..
-harf inkılap'ı yaparak, 3 nesil'i, yazılmış olan islam'i ve tarih'i eserleri okumasını engellediği için sevmiyoruz..
(dünya'da türkiye'den başka bir ülke varmıdır ki, gençler kütüphane'ye girecek ve kütüphane de bulunan kitapları okuyamadan dışarı çıkacak ?)
-kendi halkı olan rize ve dersim'i bombalattığı için sevmiyoruz...
-yaptığı inkılaplar ile 3 nesil'in ahiret hayatını risk'e soktuğu ve bir çoğunun cehennem'e gitmesine vesile olduğu için sevmiyoruz...
daha onlarca sebebi var !
ama en önemlisi,
maide suresi 44. ayetinden dolayı atatürk'ü sevmiyoruz56 Yorumla- +1 yıl
Ataturkcu degilim diye kimse vatan hainligi ile suclamasin. ataturkculerin bu ulkeye ne kdr katkisi oldugunu biliyoruz
- +1 yıl
Bn tesekkur ederim. bu sitede cinsel sorular harici soranlarin oldugunu gordum
- +1 yıl
Atatürk kimseyi arapça konuşuyor ya da biliyor diye asıp kesmedi resmi alfabenin latinve olması kimsenin kuranı dini öğrenmesine engel değildir
kerane kanunu diye bişeyi duymadım ama doğruysada tecavüz gibi olayları azaltmak için yaptığını düşünüyorum ve zorla kadın satılmadığıda gerçektir
Osmanlının son zamanlarında ne durumda olduğunu anlatmaya gerek yok zaten haritaları aç ve bak ne halden ne hale gelmişiz egoist krallar aultanlar vs ile şu zamanda olsak burada cumhurbaşkanına yorum yapıldığı kadar rahat bir millet olamazdık
Türkiye Cumhuriyetindeki insanları birlik içinde tutmak için ortak dil ile konuşturmaktada bir kötülük göremiyorum
içki içebilir herkesin özgür iradesi var kimse o içki içti diye cehenneme gitmeyecek yani yazdıklarının 1 tanesi değil hepsi saçma sebepler
ha insanların düşünceleri farklıdır ona bir lafım yok sen şerihat seversin osmanlıdaki yobazları seversin yenilikleri ve dünyaya ayak uydurmayı sevmezsin ona bir lafım yok sen bilirsin - +1 yıl
Hilafet son zamanlarında sadece bir güç aracı haline gelmişti. Madem müslüman birliği geçerliydi o zaman Araplar neden bize sırtını çevirdi? Osmanlı ya ihanet etti yeni devlet kurdu demişsin dünya üzerinde padişahlık kaldı mı? Dünya sadece bilim alanında değişmez birçok alanda değişim olur. Değişime uyum sağlamak istemiyorsan şu an sahip olduğun ve yabancılara ait olan herşeyi bırak. Genelev kanunu diyorsun Osmanlıda var olan köle pazarları hakkında gram bilgin yoktur. Osmanlıyı kötülemek için söylemiyorum. Hepimizin imparatorluğuydu ancak yıkıldı devletler yıkılır yenileri kurulur. Bunu saplantı haline getiren dünyada tek milletiz. Avrupalıların tarzı daha öncede vardı. Pahişahların yaptığı ıslahatlar çinden gelmiyordu Avrupa dan geliyordu. Kendi el yazısı ile yazdığı kitapta Peygamber efendimize hakaret etti diyorsun. Bu kitabı bulup gösterebilir misin? Okuma yazma olayına gelirsek. Osmanlının son zamanında 15 milyon nüfusun 3 milyonu okuma yazma biliyordu.12 milyon insan dinsiz mi?
Of be Atatürkten soğuttunuz insanları. Biraz olsun severdim o da kalmadı ya. Saygı ayrı sevgi ayrı kimse kimseyi sevmek zorunda değil. Cevapları okumadım. Çünkü çok fena sinirleniceğimi Biliyorum. Çok seviyesiz insanlar oluyo bana birisinin etmediği küfür kalmadı anneme kadar. La tamam seviyosunuz anladık sen millete niye küfrediyon anasına küfretsen o kadar olmaz ama o kadar aptallar varki Atatürk onu sevenlerin bazılarını görse vallahi utanır. bir kere bir lidere o kadar bağlıysan o zaman ona yakışır bir şekilde savunursun. Sevmeyenlerimde saygı duyarsın. Bu lafım küfürle ağzı pis olan arkadaşlara. Atatürkü sevmek öylelerine kalmış. Rezillik ya. insan gibi saygılı olduktan sonra kimse kimseye neden sevmiyosun ya da seviyosun falan filan diyemez. Sevmiyorum!. Sevmemenin nedenleri çok net. Sevenlerinde. Bunu bilen bilir! Cevabımı soran arkadaş dışında yorum yapanlara cevap vermiycem!!!
411 Yorumla- +1 yıl
@werasor cahil cahil konusma.
iste ataturk zihniyeti bu!
seriat denince milletin aklina hep bunlar gelir zaten!! - +1 yıl
@werasor osmanliyla cahil suudi arabistani bir tutamazsin!! onlR kendi uydurmus olduklari mezheple ibadet ediyorlar!
bilmem arzedebildimmi!! - +1 yıl
Atatürk'ü sevmeyenlerin çoğu ne yazık ki onu Peygamber ile kıyaslayıp sanki ikisinden biri daha değersiz olmak zorundaymış gibi düşünüyor.
Hem Peygamberimi severim hem Ata'mı ne var bunda?215 Yorumla- +1 yıl
sen karakteri oturmus, vicdani ve ahlaki degerlerinin kullanilmasina izin vermeyen yuksek sahsiyetli bir Turk kadinisin. Bu yuzden saygi ve teserkkurlerimi sunuyorum.
- +1 yıl
Bazıları bu ülkeyi Atatürk kurmadı kurtarmak diyorlar bende onlara sordum eğer Atatürk bu kurmadıysa cevap verebilecek kim o zaman Türkiye'nin kurucusu kim başka birimi kim savaştı Türkiye icin o zaman belgelerle kanıtlayin bende Atatürk'e saygı duymaktan ve sevmekten vazgeceyim
- +1 yıl
Bazıları bu ülkeyi Atatürk kurmadı kurtarmadi diyorlar bende onlara sordum eğer Atatürk bu kurmadıysa ve kurtarmadiysa cevap verebilecek kim varsa söylesin o zaman Türkiye'nin kurucusu kim başka birimi kim savaştı Türkiye icin. o zaman belgelerle kanıtlayin bende Atatürk'e saygı duymaktan ve sevmekten vazgeceyim
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
31
Cevap
110Cevap
+1 yılUlan bu nasıl dini yaklaşım. Sen kimsin bir insana cehennemi yakıştırırsın. Kurdugu ulkede namaz mı kılamadın kuran mı okuyamadın camiye mi gidemedin. Bir insan nasıl arap yaşam sitiline bu kadar düşkün olabilir. Hilafeti isteyen bu adamları arabistana soksan dakika dururlarsa şerefsizim. Harf inkılabı yapmış islami kitaplar okunamamışmış. Allah aşkina komik olma. Hele tanımadığım birini sevmem diyenlere yazıklar olsun. Inkılapları yapmış herkesin cehenneme gitmesine vesile olmuşmuş. Evet sen dinine cok bağlıydın iki inkılap geldi senide ruhunu da kafir yaptı. Begenmediginiz turkiyedeki batı yaşam stili niye avrupadaki duzeyde değil diye ağlayan yine aynı güruh. Osmanlıyı bitirdi diyen var şaka gibi ya. Ulan osmanlı ruhunu diriltti cumhuriyetle yonetilen herkesin esit haklara sahip oldugu bir ulke verdi senin gibi birinin kucağına. Herseyden şikayet eden sizler varlık icinde zenginlik icinde yasıyorsunuz suan. Tamam belki dindar degildi ama bu ona saygı duymak zorunda oldugun gercegini degistirmez. Insallah ulke yarın öbür gun bolunup baskalarinin himayesi altına girer de HANİ BIZE KURTARICI YOHMİİİ diye aglarsinız
40 Yorumla
+1 yılŞİMDİ OKUYUN BUNU ! dinimizde bir ölen bir kimsenin arkasından kötü söz söylenmez. İkincisi ölen bir adam ya da yaşan bir adama bu derece sevilmez. Tarihte dolu kamutanlarımız oldu bu vatan için şahsen kamutanmış onu yapmış bunu yapmışda demem. Toplumu bu aşırı sevgi yıprattı bu kadar sevmeyenler dışlandı. Ne alaka falan demeyin boşa ben bile 2004 falan kemalist misin atatürkçü müsün sorularıyla karşılaştım. Adam üzerinden siyaset yapma adam üzerinde teori oluşturma adam üzerinde prim yapma dolu. Ben Atatürk'ü askeri başarılarından dolayı takdir ederim Allah onun gibi bu vatan için ya da bizim için birşeyler yapan ecdadımızdan razı olsun. Gel gelelim neden sevmiyorum. Bir bir müslüman olarak ve demokrasi ülkesi kurulacaksa amerikadaki gibi olacaktı laik bir ülke olacak isek amerikadaki gibi olacaktık. Sistem bunu gerektirdi falan boş geçin onları. Şeriatın kaldırılması bakın şeriat İslam hukukudur içinde inanlara inanmayanlara müslümanlara ya her dine göre ayrı cezalar kanunlarda mevcuttur. İslam dediğimiz şeyi siz geri mi buluyorsunuz? Dinimizde insana nasıl davranılçağı kaç yüzyıl önceden bildirilmiş zaten. Atatürk'ü sevmiyorum suikast girişimde bulunan ve en yakın arkadaşlarını bile yüzde yüz kanıt olmadan astırmasını. Atatürkü sevmiyorum Ben ecdadımın mezar taşını okuyamıyorum. Atatürkü sevmiyorum onca kitap okumuş adamın içlerinde Kuran-ı Kerim de dahil nasıl alfabemizi değiştirdi? Bakın beyler bu islam kültürü o kadar inançlı olmasa idi dedelerimiz falan biz şimdi camilerde ailemiz gönderir ise kuranı öğrenir olduk. BEN müslümanım ve ateisten yahudiye nasıl davranılması gerektiği ölen insandan komşuna kadar nasıl davranman gerektiği zengin isen sorumluklarını vsvs. Alayı yazar. VE lütfen bir insanı seviyor iseniz ve ölü ise lütfen dua edin bırakın bu atam can feda falan. Ölen bir insana karı var mı bu sözün? İnsana insan gibi davranalım ne övelim başımızın üstüne çıksın ne gömelim ayaklarımızın altında kalsın. Üstünlük takvadadır.
19 Yorumla- +1 yıl
gunluk hayatta türkce konusupta arapça yazmak okumak osmanlının en büyük hatası söz konusu kuransa eğer ta osmanlıda türkçeye padişah tarafindan cevrilebilirdi. Yeri gogu kainatı yaratan Allah elbette ki dilleride yaratmıştır. Düşün ki sen su an turksun ve İngilizce yazıp ingilizce okuman gerektiği söyleniyor ticarette is hayatında her yerde.. Bunu becerebilmen için İngilizceyi de anadilin gibi bilmen gerekiyor. Ayrıca çok saçma degilmi türkçe konusuyorsun ama İngilizce yazıp okuyorsun.. Allah dili sorun olarak gorseydi ta en basinda tek dil ile yaratirdi insanlığı. Yazinin tamamını okudum. Keşke bu kadar küçük dusunmeseniz.. Harf devrimi yeni kurulmuş bir ülkenin kalkınmasını tez zamanda sağlayan büyük bir devrimdir. Koca bir savastan çıkmış bir ülke okur yazarın yüzde 99 u sehit olmuş bir ülke cabuk ve hızlı eğitim için bu devrimi yapmak zorundaydı. Bir deney yapsak ilk okula yeni başlayan iki çocuğa eski ve yeni şekilde eğitim versek yeni alfabe eğitimi alan fark atar.
- +1 yıl
Bu kadar büyük millet niye bu kadar takvim kullandı demek ile aynı. Sadece şunu unutma bir zamanlar eğitim askerliğin yeri olan yunanistan sonraları Osmanlı'nın elinde olan İStanbul'a geçmiştir bu. Nasıl eskiden roma kamutanları seneto üyelerinden geçmiştekiler falan askeri düzen falan demokrasi falan yunanistan ise sonraları İstanbuldur. Bunu iyi bilirsin. Ben kemalist bir rejim ile büyüdüm taki birgün şunu fark edene kadar. Dini bir adam bir kemalist programa çıktıgı an o adama Atatürk'ün müslüman olduğuna dahil şeyleri söyletmesi için bir tarafını yırttıgını rahe muhtardan şimdiki habertürk teki bazı adamlara kadar. Sonraları alman dergisinde Atatürk hakkında olumsuzluklar sonra islama merak salmam falan araştırmam. yok olmasaydıkda olur delillerinin birebirer çürütülmesi İlber ortaylı tarafından bile. Padişah'ın oğlunun padişah'ın emri ile belli bölük asker ile kuvayi milleyinin başına geçmesi iznini TBMM 'nin geri çevirmesi falan tehditler ile
- +1 yıl
vs vs. Tarihi eğrisi ile araştırın başka gözler ile araştırın objektif olamıyorsunuz dininize karşı bile yazıklar olsun. Şapka kanunu diyorsunuz ulan şu ülkede bir diziden dolayı Padişah devlet için kendi erkek evladını öldürüyor daha çok yankı yapıyorlar. Adamın suçu sarık takmak mı? şu ülkede başartü takma takmama diye birşey mi olur kardeşim. Amerika kuruldu kurulalı serbest. Ne demokrasisi neyin özgürlüğü bu? Atatürk böyle böyle yapmış diyorum saygı diyorlar ana avrat düz girmiş gibi nefret ile bakıyorlar ne demokrasıisi. Kimse Ölen adamlara laf etmiyor Allah'ın sünneti iiçin. Bırakın ya bu ülkede evlerinde gizli gizli kuran okuyanlar oldu bu cumhuriyet yüzünden bırakın kardeşim. Ne ismet inönüye suç atın ne başka birşeye. Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyim sözü çok doğrudur bu doğruluk hala geçerlidir. Ben islama bakarım. Şu dünyada bir adamı övecek kadar zamanım yok ya da gömecek kadar ama yaptıklarını konuşuyorum bildiklerim ile sizde size göre kulaktan dolma
- +1 yıl
Size göre kulaktan dolma ama sizlere derim sizinkisi vahiyle mi geldi? gördünüz mü? benim de bildiklerim bunlar
- +1 yıl
Çok akıllısın sen Türkçe konuşup Arapça yazmıyoruz Arap alfabesini kullanıyorduk kelimeler Türkçe. Senin kafana göre şu an türkce konuşup İngilizce yazıyoruz o zaman Zeki çocuk
- +1 yıl
ona dediğim gibi bu kadar takvimi niye kullandık cevabını bulursa onuda bulur
- +1 yıl
Takvimle ne alaka güzel kardeşim basit bir şey söylüyorum sana savaş bitmiş okur yazar insan yok. Bakıyorlar ki latin alfabesi daha kolay hem öğrenim acisindan hem okumak yazmak açısından. Evet türkçe konuşan birinin arap alfabesi kullanması kadar saçma bir şey yok. Alfabeler ve yazı dünya tarihinde gelismeseydi civi yazısı kullancaktik. Atatürkün yaptığı eğitimi hızlandırmak ve dünyada en çok kullanilan alfabe olmasi değişim bu. Kuran cumhuriyetin hicbir döneminde yasaklanmadi. Atatürk ayrıca çok iyi bir hafizdir. Kuranın mealini yazdırmak istiyor örnekler toplatiyor daha önce cevrilenlerden bakıyor hepsi birbirinden farklı. Bunlar yanlış diyor ve o mealleri toplatiyor. Atatürk dusmanlarida bunu fırsat bilip kuran yasaklandı diye sağa sola haber saliyorlar. Tamamen cehalet ayrıca su an bile birinci referanstır atatürkün ta o zaman yazdirdigi meal. Elmalili hamdi nin. Son olarak kula kulluk sistemidir padişah sistemi peygamberler dahi padişahlar kadar sasali hayat yaşamamıştır.
- +1 yıl
Benim anlamadığım olay neden arapçaya bu kadar bağımlı olalım. Kuran ayetlerine sümer yazıtlarında da rastlanir. Adem havva yaratilis ve nuh tufani gibi.. Allah o zaman Sümerce olarak indirmiş ayetlerini o zamanki peygambere bu bu kadar basit. Sizin yaptığınız sadece sekilcilik.. Ayrıca bunlari savunan kitlenin çoğunun hırsıza bakara makara olayına ses çıkarmaması da neyi neden yaptığını bilmediginin kanıtı. Ya kendine müslüman diyen adam gidip de hırsıza oy verir mi? Soruyorum çalıyor ama çalışıyor diyorlar. Bu zihniyet 100 yıl önce ampule şeytan icadı diyordu bugün parti sembolü yaptılar. Bugün atatürke deccal diyorlar emin ol 100 yıl sonra bas taci yapacaklar. Çünkü bir asır geriden geliyorlar. Zor bu isler laf anlatması da zor anlayabilmekte zor. Safsata ve hurafe dini bunlarin yaşadığı gerçek müslümanlıkla alakası yok. Risalei nur örneği mesela kuran la çelişiyor açtık inceledik anlattık ama adam vazgeçmiyor. Boyle bir saçmalık işte.
- +1 yıl
Sen daha takvimle ne alakası var Tayyip zihniyetindesin banane kardeşim ben bu sisteme karşıyım başa geçenin dini ve diğer etmlerinin olduğu nerede çoğu miletvekili aynı banane benim babam askeri üçret ile geçiniyoruz. Nerde hak ben devletten o kadar para alsam o işi bunca işçi adam için canımı dişime takarım normal bir insandan daha fazla koşuşturmaya çalışırım. Yok abi bana bu devleti ya da Türkiye kurulduğundan beri olanları kimse soylemesin boşa fakirler zulum zenginler refah
- Aile & Toplum konusunda 310 cevap paylaştı.
+1 yılİnsanı teslim alıcı fevkalade önderlik kuvveti vardır. O, tetiktir, hazır cevaptır, dikkati çekecek kadar zekidir.
Gladys Baker, ABD'li gazeteci
O, kişisel kazanç ve ün peşinde koşan basit bir diktatör değil, gelecek kuşaklar için sağlam temeller atmağa uğraşan bir kahramandı.
Prof. Walter L. Wriht, Almanya
Atatürk Türkiye'yi tek düşmanı kalmaksızın bırakmıştır. Bu zamanımızın hiçbir devlet şefinin başaramadığıdır.
Völkischer Beobachter Gazetesi, Almanya
Türk halkı, Mustafa Kemal’in ölümüyle, bugün sahip olduğu her şeye minnettar olduğu adamı kaybetti. Anadolu’nun millî bilincinden ve merkezinden doğan yeni dinamik devlet ve “Boğazın hasta adamının” yerine içeride ve dışarıda istikrar kazanmış olan cumhuriyet onun eseridir. O, her yönüyle yeni bir Türkiye ortaya çıkardı.
Frankfurter Zeitung Gazetesi, Almanya
Atatürk'un yurt kurtarıcı olduğunu, milletlerin en vefalısı olan Türkler asla unutmayacaklardır.
Noell Roger Gazetesi, Fransa
Dağ başındaki haydutlar diye isimlendirdiğiniz kahraman Mustafa Kemal ve O’nun tüm askerleri burada olsalardı teker teker hepsinin heykellerini dikerdik. Böylesine kahraman bir antlaşma imzalamaktan gurur duyuyorum.
Aristide Briand, Fransa Başbakanı, 1921 meclis nutkundan
Sevr’den sonra Türkiye’nin öldüğünü sanmıştım. Ama Türkiye; yaşıyor hem, Mustafa Kemal başına geçeli beri öylesine canlı yaşıyor ki; bir Lloyd George’un bütün çabaları , bütün imkanları , sağduyuya meydan okuyan bu şiddetli yaşama isteğinin karşısında erimekten başka bir şey yapamıyor
Claude Farrère, Fransız romancı ve diplomat
Bir ulusun hayatında bu kadar az sürede bu denli kökten değişiklik pek seyrek gerçekleşir. Bu olağanüstü işleri yapan Mustafa Kemal, hiç kuşkusuz kelimenin tam anlamıyla büyük adam niteliğine hak kazanmıştır. Ve bundan dolayı Türkiye övünebilir.
Elefterios Venizelos, Yunanistan Başbakanı, 1933
Türkler hariç yendiğimiz dövdüğümüz kovduğumuz adamlar kendilerini perişan eden adama küfredeceğine neler söylüyorlar. Özetle bu13 Yorumla- +1 yıl
bir bu kadar daha Ataturk un zalim bir diktator oldugunu soyliyen yabanci kaynak bulunabilir. Mesele bumu?
Aynen rte nin diktator oldugunu soyliyen nyt isine geldiginde dunya lideri demesi gibi. Kardesim batilidan bize dost olmaz Ataturku seveceksen dogulu masumiyeti ile sev - +1 yıl
Kastın bu mu?
senin doğu dediğin ön asya.
https://i.hizliresim.com/66joQl.jpg
@Calypsozet - +1 yıl
Arkadaşlar burada ki kasıt sevmediğimiz İngiliz, Yunan Yahudi, Hristiyan, Komünist, Faşist daha ne kadar adam varsa Atatürk hakkında ortak görüşleridir. @calysozet bu paylaştıklarım bir bölümü müslüman liderler ve gazetecilerde var doğudan görüş beyan eden. Onları görmeden direk batı falan demişsin. Onlar bile öyle düşünürken bizim milletin düşüncvesine şaşkınım. Atatürk ve Türkiye'de yıkılmayacağı kesin kendisi hayatta olduğundan beri uğraşıyorlar başaramadılar bence boşa uğraşmasın kimse. Okuyun öğrenin diktatör kim lider kim tarih hepsini yazıyor.
1Dinciler sevmez
Kuyruk acısı olan sevmez
2Hilafetçi sevmez
3Osmanlıcı sevmez
4Atatürkçülerden dolayı sevmez
Arkadaşım ister türk ister kürt ol
ister müslüman hristiyan musevi ol
O adam sevilmeli
Neden mi
1-Dinciler şeriat kalktı diye sevmezler.(sanki şeriat olsa ona uygun yaşayacaklar (yaşayabilecekler !) :P)
2-Hilafetçi sevmez. Bilmez ki Yavuz Sultan Selim Han'dan kalan halife duygusu kalmamış zaten laik bir devlet oluşumu yapılmıştır. Hala daha günümüzde hocaya daha ayrı bir hürmet eden kişiler mevcut saygıdan edilebilir fakat o kişi de şuanda memur maaşı alan devlet çalışanı bunun farkında olmayan çok vatandaşımız var
3-Osmanlıcı sevmez devleti yıktı diye ve içki içiyor diye
Arkadaşım Osmanlıcılık bitmiş herkes ulusculuk mücaledelesi yapıyor mecburdun yeni devlet kurmaya ve ayrıca senin benim padişahım zamanında içkiyi yasaklatıp kendi içmedi mi? sanane keyfinin kahyasından...
4-Atatürkçü ateistlerden dolayı sevmez.
Bak arkadaşım vatandaşım bende Atatürkçüyüm, Milliyetçiyim Elhamdülillah Müslümanım
Bazı saçma gruplardan dolayı bir kimse yargılanamaz ve ayrıca bazı teröristler yüzünden müslümanlık nasıl zarar gördüyse aynısını M. K. Atatürk'e yapmaya çalışıyorlar siz bilirsiniz seçim sizin ister sevin ister sevmeyin. En önemlisi onun bunun çocuğu olmadığın için bile Allah'a M. K. Atatürk gibi önder gönderdiği için şükretmeliyiz...
Osmanlının tüm padişahları benim atamdır ve Mustafa Kemal Atatürk de o padişahlarla aynı kefededir benim gözümde. Soysuzlar sopsuzlar yorum yapmasın Atalarıma...23 Yorumla- +1 yıl
bende sevmiyorum özgürlükçüyüm?
- +1 yıl
Keşke her Atatürkçü senin gibi düşünebilse kardeşim. Ne güzel demişin Allaha şülretmeliyim ki onu gönderdi diye. Çoğu Atatürkçü Atatürk yaptı Atatürk kurtardı kurtarıcımız Atatürk diye diye nerdeyse Atatürke tapacaklar. Bunlara sadece vesile oldu Atatürk. Ve vesile olan kişi olduğu için seviyorum.
Oyle bir kişiliği dünemiyorum. şu an burada affedersin ama şeyinin keyfine kız bulmak için burada sabahlara kadar takılan ınsanlar onun sayesınde. Yazık ya.. Yaşadıkları toprak parçasının nasıl kazanıldığını ve hangi şartlar altında savunulduğu önemsemeyen şahısların anlayamayacağı sevgidir. atatürk'ü kişiliğiyle yargılayabilen angutlar çok geriye gitmesin kafasını tepeye diksin yeter. kısaca birçok kişi gibi götünü ingiltereye dayamak varken o fakir halkıya cepheye koşmuştur işte ben bu yüzden seviyorum atatürk'ü zoru seçtiği içi
60 YorumlaÇökümü başlamış hatta gerçekleşmiş, anne ve babalarının belirginsizleşmeye ramak kalmasına hazırlanan bir millete önderlik yapıp tekrardan şaha kaldırdığı için. Her türlü hak ve düşünceyi özgürce yaşayabilmemizi sağladığı için, ayrımcılık yapmadığı için dur dur pardon. İçki içiyordu ondan sevmiyorlar, ne yazık ki okumadıkları kitapta bile kimin dinini sorgularsan ondan daha aşşağılıksın, kimi cehenneme yakıştırırsan yerini alırsın yakıştırması mevcut. 3 kulhuvallah 1 elham okuyun sevmeseniz de, saygınız olsun hiç yoktan.
60 YorumlaAtatürkü sevmeyen kisiler bu ülkenin Cahil ve Egitimden uzak kismi. Cumhurriyeti ve Laikligi yikmak icin, ilk adim Atatürkü kötülemektir.
Bu nedenle Müslüman kisim, onu kötüleme kapanyasinda , kafalarina gelen her yalani sayiyorlar.
Dindar kesim Egitimten uzak oldugu icin yalan oldugunu tabiki bilmiyor ve inaniyor.
Bilmiyorum fark ettin mi ama nerde bir Atatürk Düsmani var, Tarihten birhaber olan bir Cahil.
Arkasinda bu var baska birsey degil, gerceklere onlara istedigin kadar anlat ama bir Müslüman gercekleri zaten aramaz.52 YorumlaAtatürke saygım vardır ama sevmem içkisi sigarası olan adamdan hayır beklemem , Vatanı kurtardığı için latin alfabesini getirdiği için saygım vardır. Ama insanların onu yüceltip ilah gibi yaklaşık100 yıl önce yaşamış biri için gözyaşı dökmesi , öve öve bitirememesi devleti sanki hiçbir geçmişi yokmuş gibi osmanlıdan tüm devleti o düzenledi yaptı gibi bir muamele yapılmasını sevmiyorum. Atatürk için ağlayanlara sesleniyorum Allah için bir kez gözyaşı döktünüz mü? Allah için bir kez secdede uzun süre beklediniz mi hissederek , Yüce dinimiz İslamı bir kez diğer dinlerin olduğu yerde bağıra çağıra savundunuz mu hayır cevaplar hayırr o yüzden Allah için yapmadığı şeyleri Atatürk için yapanlara lanet olsun
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKimse sevmek zorunda degil. kusura bakmayın ama s. ke s. ke saygı duymak zorunda ! Elalemin gavuru dedikleriniz bile Atama saygı duyuyorken, sen hala onun temelini attıgı bu topraklarda rahat nefes alabılıyoken, onun hakkını yiyorken az adam ol da saygı duy.
Bu soruları da anlamıs degilim tarih üzerine yüksek lisans yapmıs biri olarak kimseyi böyle sevgi içerikli sorularla ucuzlastırmayın derim ben hele de Atamı asla. dedigim gibi sevene sayana sözüm yok putlastırmayın ama nolur ucuzlastırmayın da Atatürk'ü.60 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞimdi sen böyle bir soru sorunca senin Atatürkçü olduğunu anladık :))
Atatürk'ü severim.. ama kendisini Atatürkçü sanan gezi olaylarında milletin dükkan camlarını kırıp, duvarlara da pis küfürlü slogan yazan zihniyet oldukça Atatürk bile bu ülkede unutulur gider. Ayrıca Atatürk bu ülkeyi kurtarırken neler sattığını bir araştır derim.. Şimdi ki iktidar telekomu, gişeleri satıp dış borçları kapattığında neden gaza gelip sokağa fırlıyorsunuz? Şimdi ben sana sorayım madem..
Osmanlıyı sever misin?
Peygamberini sever misin?
İktidarı neden sevmezsin? :)80 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 560 cevap paylaştı.
+1 yılInsanlar cok rahat Allahi sevmediklerini tanımadıklarini iman etmediklerini bile soyleyebiliyorken soz konusu Ataturk olunca herkes aslan kesiliyor. Sene olacak 2015 kimi sevip sevmeyecegime, kimin fikirlerinin uygun olup olmayacağına, vatani kurtarmis mi kurtarmamis mi, neyi dusunup dusunmeyecegime ben karar veririm siz değil. O nedenle ne guzel kafanizi yorun ne de icerlenin bu duruma. Ben sana desem ki;
-yaa falanci cok iyi biri soyle boyle yapiyor, seveceksin
desem tepkin nolur merak ediyorum.
O nedenle biraz empati diliyorum. Kendisini sevmiyorum. Alkolik bir Ataya sizin gibi sahip olmak istemiyorum ve bu çok utanc verici bir durum. Dolayisiyla haa burada Ataturke tapilmis, haa islamiyet oncesi putlara.. Hicbir fark goremiyorum..
Gunumuzde de Tanri kavramlari degismis liderlik vasfi tasiyan ve ozellikle gelismemis toplumlarda kisiler seviyorum ve insanlari bunlara mecbur kilarak tanrilastirmaya calismaktalar. şu an sizin yaptiginiz gibi.39 Yorumla- +1 yıl
Atatürk'ü tanıdığını hiç sanmıyorum, Altarnatif ve akademik kaynaklardan hiç okumadığına eminim. Hatta Allahı da tanıdığından şüpheliyim. Böyle zaman ve mekana sıkışmış düşünceler bu tip şeyleri idrak etmek konusunda oldukça yetersizdirler. öyleki şu anda internet ortamında Zatını eleştirebilecek kadar yüksek demokratik hakları kazanabilmen bile O'nun çabaları sayesinde mümkün oldu. Yoksa Osmanlı zihniyeti devam etseydi sen interneti kullanma özgürlüğünü bırakta cariyelikten nasıl kurtulacağını düşünüyor olurdun ( bknz: örnekleri İrsan vb İslam cumhuriyetlerine )
- +1 yıl
@evliyimamauygunum bak guzel amcam hala i. neti kullanmam bile ona bagli oldugunu soyluyorsun.. Siz ortacagdayiz saniyorsunuz? Kuresel Dunyayi kisilere mal etmeniz ne kadar yanlis oldugunu siz öğrenememisseniz bende size bu saatten sonra da ogretemem.. Neyse polemige girmeyin benimle cunki bilgi dagarciginiz buna yetersiz kalir..
- +1 yıl
Bilgi dağarcın yetmezmi dedin. Hoş aç liveleak tarzı video sitelerinden biraz video arşivi izle. AVM lerde g*t büyüterek edindiğin bilgi dağarcığn genişlesin. Aç biraz İmamı Azam Ebu Hanefinin (kim olduğunu umarım biliyorsan ) el yazmalarından nelerden bahsettiğini anla (Kuranın hangi dillerde okunabileceği gibi ) sonrasında bizi aydınlat
- +1 yıl
Hala video diyorsunuz. şu an piyasada duzmece ne cok video ve ne cok kitap var size hatirlatayim. Konusma tarzinizla da kafanizin neye monte edildigini gosteriyorsunuz. Yazmazsaniz sevinirim aksi takdirde engel yersiniz.@evliyimamauygunum
- +1 yıl
Atatürkün devrimleri olmasa "fikirlerime saygı duyun ben boyle dusunuyorum" da diyemeyecektin ahh biraz tarih bilseniz nerde. Atatürk olmasa kim bilir kimin kaçınci karisi olacaktin, bak iranda kurallara uygun giyinmeyen kadinlari sokak ortasinda kirbaçlıyorlar gerçekten istediğiniz bumu. Bırak özgür iradeyle düşüncelerini savinmayi araba bile kullanamayacsktin ama hala inatla olumsuz konusiyorsunuz Atatürkle ilgili, arada bir de olsa kafanızı çalıştırıp bilgilenin araştırın
- +1 yıl
@OLdness07 pardon komplo teorileri uretmekten ne zaman vazgececeksiniz. Sizin normal yasanti olarak gosterdikleriniz aileyi toplumu ulkeyi ne hale getirdiniz. Gormuyor musunuz? Gormeyin zaten bu memlekete de uc maymunu oynayacak bireyler gerekli. Sizin Iran diye kucumsediginiz ulkenin dunya platformundaki yerini iyi arastirin sonra gelip buraya yorum birakin..
- +1 yıl
Komplo teorisi mi :) Osmanlinin son zamanlarindaki yikilisindan haberin yok herhalde senin. Mustafa Kemal gibi direnişi başlatan bur lider olmasa ülkedeki fransiz, ingiliz, italyanlar ülkeyi bölüşüp sömürecekti. Bak ırak, a abd girdi ne oldu sonunda? Lideri devirdiler ışıd gibi kelle uçuran cariye köleleri paylaşan bir grup hakim oldu oraya. Bu komplo teorisi mi gerçek mi. Osmanli sin dönemde o kadar zayiflamıştir ki ulkede igne bile üretilemiyordu onu geçtim açlıktan ölenler olmuştur inanilmaz sayilarda. Atatürk böyle bir rezil vaziyette iken ülkeyi toparlayip cumhuriyeti getirmiştirm. Ülkeyi bu berbat hale getiren akp hukumetidir Atatürkcüler değil. Millet fakirlikten sueunurken milletin vergisiyle 1000 odalı kaçak saray yapan akpli serefsizlerdir. Hala gelip bana iranı savunuyorsun. Sizi evlere hapsolup karacarşafa burundurulup 4. Eş olamyi istiyorsunuz, iran' övdüğünüze göre. Sokak ortasında kırbacı seviyorsunuz Atatürk'ün emanetleri size fazla gelmiş anlaşılan @kralicenurr
Ataturke taptiginiz kadar peygamberinize Allahiniza tapsaydiniz keske, yazik ataturk kurtacak sizi ahirette tapmaya devam edin, at gozlugunu takmissiniz dunyayi kurtardi diye ilkokulda basliyorlar bu zihniyeti beyinlere kazimaya ilah gibi gosteriyorlar adami
75 YorumlaSevmek zorundamiyim..
Oyle bir anlatmissin ki sanki tek basina o kurtardi ulkeyi. acin biraz tarih okuyun.
Mustafa kemal bastaki askerlerden sadece biri
İsmet pasa da ona bakarsan bir dunya is yapmis
Enbasta halkimiz yasli teyzelermiz bile ceoheye mermi tasidilar sonra millet coluk cocuk demeden savasti cocuklaeini askere gonderdiler bu ugurda canlarini verdiler mevzilerini kaptirmadilar. niye sevgimi tek bir kiseye vereyim. benim enbuyik saygim sevgim gozunu kirpmadan sehit olan askerlerimizedir kemale degil..48 Yorumla- +1 yıl
Kardesim Atatürkçulere kalsa koca seyitin kaldirdigi 250 kg lik topu bile Atatürke baglayacaklar onun sayesinde oldu diyecekler. Ayrıca birşeyi tek bir kişiye baglasaydik islamiyetin Kurtulusunu Halit Bin Velite baglardik tüm savaşları o kazanmadimi neden Halit bin Velit (r. a) ile ovunmuyorsunuzda Atatürk Ile ovunuyorsunuz Hersey Allah emretti diye oldu Atatürk hiç bir şey yapmadı orda savaşan sehitlerimize hakaret olur bu
- +1 yıl
Bu kadar cahil olamazsınız ya olmamalısınız, Atatürk'ün cumhuriyeti emanet ettiği gençlik bu zihniyette olmamalı. Mustafa kemal direnişi başlatan adamdır. Bütün siyasi sosyal askeri sorumlulukları üzerine alıp cephede bilfiil savaşmış bir askerdir. İstese kendisi de padişah olup kafasına göre takılırdı ancak o cumhuriyeti getirip bir çok devrime imza attı. Kadınlara seçme hakkını dünyada tanıyan ilk liderdir. Bütün mirasını ülkeye bıraktı ama bu günkü serefsizler atatürkün emaneti olan Atatürk Orman cifligine 1000 odalı kaçak bir sarah yaptı. Azıcık tarih öğrenin az bişe yaw bu ne körlüktür böyle...
- +1 yıl
@oLdness07 aç biraz tarafsız kaynaklardan tarih oku. Direnişi asıl başlatan adam vahidettin handır. Mustafayı anadoluya gönderen adamdır bunu mustafa kemalin bizzat kendisi anlatmıştır. Ben askerliğimi yapmış bir insanım. Askerde biz götümüzü yırtıp başarılar kazandık ama başarının sahibi hiç biz olmadk taburdayken bölük komutanı aldı başarıyı alaydayken tabur komtanı dedi benim başarım tümende de alay komutanı üstlendi başarıyı. l*n ibneler biz kan ter içinde başarı kazandık. Sana şukadar söylüyeyim ben has milliyetçi insanım ama askere gittip gördüm tavırları sana şunu diyeyim askerlere ana avrat söver oldum bu arada tek ben değil herkes.. Yalandan mehmetcik falan demelerine bakma bir sikmedikleri kaldı piçlerin. ana avrat küfür ederler..
- +1 yıl
sen tam bir salaksın bunu bil ilk önce tek başına savaştı diyen yok zaten askerlerini herkes kabul ediyor ama siz eksik akılllılar bunu anlayamıyor
aslında bu konu öyle bir kaç cümleyle anlatılacak gibi değil çok örnek , çok olay ve çok döküman var ne yazık hepsi malum kişiyi koruma kanunu olduğundan yayınlanmıyor ama kısa bir örnekle ifade etmeye çalışayım. Aziz Nesin'i günahım kadar sevmem ama bu konuda söylediği sözler çok manidardır.
Aziz nesin, Atatürk hakkında hürriyet gazetesine verdiği yazısında, aynen şunları söylemiştir;
Her kim, Atatürk'ü seviyorum ama müslümanım diyorsa, ya ahmaktır ya da yalancıdır diyor.. ve ekliyor; Atatürk din lehine hiç bir şey yapmamıştır, bilakis Aleyhine çalışmalar yapmıştır. Müslümanım diyen biri, asla Atatürk'ü sevmez diyor ve yine ekliyor; Neden sevsin ki?42 Yorumlaen büyük sebep bilgisiz oldugu için sevmez ya da yalan yanlış şeylere inandıgı için sevmez mal oldugu için sevmez, kendi iraadesi yoktur ezik büyümüştür ailesi sevmiyor diye sevmez sanki kendisi araştıramıyormuş gibi. atatürkü sevmeyenler genellikle ezik büyümüş kendi iradesi olmayan herşeyi büyüklerinden öğrenene büyükleri ne derse onu yapan tiplerdir. atatürkü sevmeyerekkendisini dinda zanneder birçok insanda. dinin gereklerini yerine getirerek dindar olunur atatürkle uğraşarak dindar olunmaz. türk düşmanları sevmez atatürkü çünkü atatürk gelmeden önce bu topraklarda türk kelimesi yoktu.
30 Yorumla1. Dünya Savaşı'nda bizi arkamızdan vurmuş cani kalleşlere (filistin, mısır vs...) , Sadece Müslüman diye üzülüp, pkk nın şehid ettiği Mehmetçiği zerre umursamayan tipler, Atatürk gibi bir fikri nasıl anlayabilsinler ki?
90 Yorumla
+1 yılbize can veren yuce ALLAH (CC) yeri goğü yaratan rabbimize sukurler olsun HZ muhammed (s. a. v) hazretlerine bize dogru yolu gosterdigi icin sukurler olsun yasamis en mubarek insan en hayirli insan HZ muhammed (s. a. v) hazretleridir ve bize dunyanin en guzel sehri istanbulu veren kuran-i kerimimizin mujdeledigi sanli komutan fatih sultan mehmet hana sonsuz dualarimi onu yaratan rabbime sukurlerimi ve vatanimizin butunlugunu koruyan gelecegimizi guvence altina alan. M. Kemal. Atatürke sonsuz tesekkurler ve rahmet diliyorum...
32 Yorumla- +1 yıl
amin kardsim cumlemizn insallah..
Aile & Toplum konusunda 444 cevap paylaştı. Bir insan bir insanı sevmeyebilir.. kaldı ki çok büyük bir hizmetleri olsada ülkesi için savaşmış da olsa sevmiyorsa sevmiyordur.. şimdi sen nasıl sevmessin kardeşim demenin ısrarcı olmanın anlamı veya çıkarı nedir yani..
kişisel fikrim bu ülke için savaşan her komutana her bireye saygım sevgim vardır ama * bunu putlaştırma seviyesine çıkarmak ve tek kişi olarak öne çıkarma amacı bazen seveceği varsa bile zorlaştırıyor.
yani benim için seyit onbaşıda bir o kadar değerlidir demek daha açıklayıcı olurdu10 Yorumla
+1 yılCunku hala dinle bazi seyleri ayirt edemeyen insanlar var. Dinledikleri muzik, izledikleri filmler, kullandiklari arabalar, yedikleri yemek tarzi vs vs. Musluman olmayan insanlarin buldugu seylerken tamam, ama bu ulkeyi kuran ulu onder Ataturk fazla dindar bir insan olmayinca olay cikiyor! Adamin dini var veya yok, sanane? Zaten Ataturkun dini cok fazla gundeme getirmemesinin sebebi ayrimlar olmamasi icindi esitligi savundugu icindi. Dini veya herhangi biseyi kendi cikarlari icin kullanmadi sadece vatanini savundu ve bizlere emanet etti. Isteyen sevmesin, biz Türk gencligi onun adini sonuna kadar yasatiriz ;)
20 YorumlaŞimdi şöyle söyleyeyim kimse kimseyi küçük düşürdüğüm gibi bir anlam çıkarmasın bu dünya peygamber efendimiz için yaratılmış ancak onu hatta evrenin yaratıcısı rabbimiz Allah'ı sevmeyenler var. Atatürkü sevmeyenlerin olması normal değil mi?
Bazıları sever bazıları sevmek. Sevgi de güzellik gibi göreceli bir kavramdır. Ama yinede yaptıkları yaptığını söyledikleri şeyi çok iyi araştırmadan kulaktan duyma bilgilerle böyle aciz konuşmanın anlamı yok. İyi şeylerde yapmış olabilir kötü şeylerde yapmış olabilir. Belki de geçmişten günümüze farklı yorumlarla geldiği için kötü fikirler türetilmiştir. Benimde kafamı kurcalayan sorular var ancak her ağızdan bir laf çıktığı için o sorulara cevap bulmak istemiyorum.10 YorumlaAtatürke düşman olanlar vatan hainidir çok açık net söylüyorum bunu. Eleştirenler olabilir, farklı düşünenler olabilir ancak her ne sebeple olursa olsun Atatürk'e hakaret eden, nefret eden, iftira atan herkes vatan hainidir. Büyük lider Mustafa Kemal ATATÜRK laik demokratik Türkiye Cumhuriyetinin kurucusudur, nefret edenler defolup gitsin bu ülkeden!
52 Yorumla- +1 yıl
Ey Türk gençliği! Birinci görevin Türk bağımsızlığını, Türk cumhuriyetini sonsuza kadar korumak ve savunmaktır.
Varlığının ve geleceğinin tek temeli budur. Bu temel senin en değerli hazinendir. Gelecekte bile, seni bu hazineden yoksun bırakmak isteyecek iç ve dış düşmanların olacaktır. Birgün bağımsızlık ve cumhuriyeti savunmak zorunluluğuna düşersen, göreve atılmak için, bulunduğun durumun olanak ve şartlarını düşünmeyeceksin! Bu olanak ve şartlar, çok elverişsiz bir özellikte ortaya çıkabilir. Bağımsızlık ve cumhuriyetini yok etmek isteyecek düşmanlar, bütün dünyada eşi görülmemiş bir galibiyetin temsilcisi olabilirler. Zorla ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri ele geçirilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve ülkenin her köşesi eylemli olarak ele geçirilmiş olabilir. Bütün bu koşullardan daha acı ve daha tehlikeli olmak üzere, ülkenin içinde iktidara sahip olanlar duyarsızlık, sapkınlık ve hatta ihanet içinde bulunabilirler. - +1 yıl
Üstelik bu iktidar sahipleri, kişisel çıkarlarını işgalcilerin siyasi istekleriyle birleştirebilirler. Ulus fakirlik ve çaresizlik içinde yorgun ve bitkin düşmüş olabilir.
Ey Türk geleceğinin evladı! İşte, bu durum ve şartlar içinde bile görevin Türk bağımsızlık ve cumhuriyetini kurtarmaktır.
Gereksinim duyduğun güç damarlarındaki asil kanda bulunmaktadır!
+1 yılzorunda mıyım?
seni sevmek zorunda mıyım?
açıkçası ölü birini sevmek zorunda mıyım?
Kuşkusuz hayır kenimce mantıklı sebeplerim var
baskıcı ve tek tipçi olması mesela :)1313 Yorumla- +1 yıl
Babaları ölse 3 yıl sonra unuturlar.
Propaganda ve pohpohlamayla
76 yıldır anıyorlar.
"Propaganda"
Cahil kitleye uygulanacak en etkin silahtır!!! - +1 yıl
öyle :) maalesef batıcı diye biliyorlar :)
- +1 yıl
Probagabda nedir desen bilmeyen cahil bir kesim var. Probaganda reklam ile kelime ablami aynidir ve gundelik hayatta sende maruz kaliyorsun @xhamster06 pekala sende cahilin en onde gidenlerindensin. Cunku bu sitede reklam parasi ile donuyor. Aciklama yapicaksan az dusun cahillik yapma
- +1 yıl
@Calypsozet halin içler acısı.
Propaganda reklam aynı demekle kendi fikri derinliğin ortaya çıktı.
En temelinde reklam olymlu.
Propaganda olumsuz güdüleri tetikler.
Ama seni de anlıyorum.
Türünün son örnekleri Türkiye de yaşayan.
Geri kalmış bir kabilenin mensubusun.
Oku desem. okudum dersin.
Cahil desem aydınım dersin.
Yobaz desem başja bir şey.
Velhasıl kelam.
Insanlar aya çıkıyor gel şu putçulupu bırakalım.
Ne dersin? - +1 yıl
İşte bu. Perfect.
- +1 yıl
Saçların çok güzel @Єναηєscєηcє :)
Eminim dışarıda gezerken erkekler o saçlardan gözlerini alamıyorlardır, kızlarda kıskançlıktan geberiyorlardır :)
Bu yorumumu şikayet etmişin fakat bana vericeğin tepkiye göre bir cevap vermek için yazmıştım bu soruyu.
Kısaca anlatayım, Bu ülkeyi Atatürk değil de başka biri kursaydı sen öyle saçın açık güzel güzel sokaklarda gezemezdin. Özellikle bir bayan olarak sadece senin erkeklerle eşit şartlarda olmanı sağladığı için bile sevmen gerekir. Türkiye'de Avrupa ülkelerinden çok önce kadınlara seçme seçilme hakkı verildiğini de unutma. Özellikler kadınların erkeklerden çok daha fazla sevmeleri gerekir, Atatürk olmasaydı nasıl yaşayacağını görmek istiyorsan, Arap ülkelerinde ki kadınların yaşadığı şeylere bak anlarsın... - +1 yıl
@husso benim yaptığı inkılaplara bir itirazım yok ki yapılış biçimi çok diktatörce olduğu için eleştiriyorum benim istediğim düzen osmanlı zihniyeti olmadığı gibi atatürk zihniyeti de olamaz insanları kimlikleri üzerinden bölen her türlü muhalif görüşü susturmuş bir zihniyet
- +1 yıl
Atatürk kimseyi bölmedi
"başbakan inönü saat 18.00 sularında florya köşkü'nde atatürk'ü ziyaret etmiş:
- hayırdır ismet... habersiz geldin.
- paşam, azınlıklar meselesi... konuyu meclis'e getireceğiz... ne diyorsunuz?
- ismet bugün geç oldu... yarın sabah erkenden gel, konuşalım.
inönü çıkınca atatürk "bütün görevlileri" toplamış:
- sadece laleler kalsın... bahçedeki diğer bütün çiçekleri sökün, atın... derhal.
ismet paşa sabah gelmiş, bahçenin "halini" görmüş ve "görevlilere" sormuş:
- ne oldu böyle?
- gazi paşa hazretleri emrettiler, söktük.
başbakan inönü, cumhurbaşkanı atatürk'ün odasına girmiş:
- paşam, bahçenin durumu nedir?
mustafa kemal:
- azınlıkları söküp attım ismet
inönü "anladım" dercesine başını öne eğmiş:
atatürk:
- ismet, ben "ne mutlu türküm diyene"
sözünü boş yere söylemedim... kendini türk hisseden herkes bu vatanın öz evladı... ben hayatta olduğum sürece bu böyle bilinsin... ve sakın azınlıklar ile ilgili bir kanun çıkarılmasın - +1 yıl
@husso türk olmayan da var + atatürk hakkında baya araştırma yapmış eski bir atatürkçü olarak bugün yaşadığımız sorunların temelinde hep kemalizm ve onun bölücülüğü var
elbette hiçbir insan ben bölüyorum demez ama yaptıklarının sonuçları itibariyle her türlü kesimi susturmuş bir insan milliyetçiliğine hiç girmiyorum mimar sinanın kafatasını ölçtürmesine falan ama sevmem mümkün değil zorunluluğum da yok ona abakrsan tüm ölüler bir şey yaptı ve her gün biri içn 1 dk ayakta duralım böyle bir mantık bu çağa yakışmıyor
kusura bakmada artık atatürk ilericiliği değil gericiliği temsil ediyor şu ölü toprağını ülke üzerindeki bir atamadık gitti - +1 yıl
@husso hayır beni saçma sapan kişilerle karıştırma ben AB normlarını esas alıyorum
- +1 yıl
AB normları derken? eğitim ve gelir seviyesini belirleyen AB mi yoksa Avrupa Birliği anlamında ki ab mi?
Avrupa birliğiyse onlar zaten Atatürk'ten nefret ederler, amaçları zaten Türkiye'yi bölmek, sevri gerçek yapmak... Doğru bir bilgi yayınlamazlar ki Atatürk hakkında.
Atatürk o salakları 2. Dünya savaşı öncesi uyarmıştı, Hitler'e dikkat edin diye, dinlemediler, gördüler ebelerininkini...
Ab falan hikaya, ab dediğin şey zaten sosyolojik ve ekonomik olarak dağılmanın eşiğinde...
Eğitim ve gelir durumunu belirten AB den bahsediyorsan, onun zaten bu konuyla alakası yok.
ATATURK CUYUM devir gelmiş 2015 zamanında neler yasanmis neler edilmiş hayal bile edilemez bu vatan nasil kurulmus kimsenin umrunda değil suanki nesil simarik nankör kahpe ve de hain sevmeyenler yatagin içinde şuanda osura osura yatip var olan beyinleri fakat olmayan yurekleriyle herkez kendine gore edebiyat yapiyor ben TURK um Ne Mutlu Türküm Diyene Atam Canimdir Kanimdir. sevmeyen serefsizler s. gitsin o zaman bu ülkeden Ataturk sizleri görse bayilirdi zaten emin olun sevmiyotum diyenler varya hepinizi toplu infaz etmek istiyorum ;)
30 YorumlaBen Atatürkcüyüm he şunu belirteyim benim icin önce Allah Muhammed gelir sonra Atatürk. Atatürk'ü sevmemek cahilliktir rahat rahat bu ulkede geziyorsan uyuyorsan ezan sesini dinleyebiliyorsan namazini kiliyorsan laf etmeyeceksiniz bunların hepsi cahillik :)
60 YorumlaAile & Toplum konusunda 512 cevap paylaştı. Ataturku sevmiyenerin cogu bugun dagda..
pkk lılar akplileirn en net ortak ozeligidir ATATURK NEFRETİ
ONUDA GECTİM bulent arınc denilen sahisetin dedesi kubilayı shit edenler arasında
onunda ATATURKE BAKISINA BAKARSAK
ATATRKU SEVMEYENELRİN NASİL BİR KARAKTERE SAHİP OLDUGUNU GOMRUS OLURSUNUZ
BULENT ARINC ATATIRKU SEVMİYENLERİN ONDERİDİR53 Yorumla- +1 yıl
bende bir liberal olarak sevmiyorum :) ama o dediğin gruplarada karşıyım :)
- +1 yıl
ama atatürkü batıcılık çizgisinden eleştirirsek sınıfta kalıyor
Bir sürü nedeni var saçma düşünceler yüzünden dinciler diyo ki alkol alıyodu şu an kapalılarda açıklarda alıyo niye bu düşmanlık bazılarıda sanki kendisine bişey yapmış gibi düşman, o da insandı ama liderlik özelliği vardı adam gibi adamdı , kaç kişi çıkar bir ülkeden böyle sivri zeka o zamanın imkanlarıyla neler yapmış bir adam , çekemiyolar hazmedemiyolar , kendileri onun gibi olamayacaklar çok iyi biliyolar
40 Yorumla
+1 yılseversin veya sevmezsin bu mevzu bahis değildir. lakin iş saygısızlık boyutuna ulaştırılırsa işte orada sorun var demektir. atatürk'ü sevmemek, atatürk'ü varolduğu sıfattan çıkarmayacaktır. veya o sevmeyen insana bir 3. göz daha eklemeyecektir. kimsenin kimseye onu seveceksin bunu sevmeyeceksin gibi baskı kurma hakkı yoktur sana kastim değil.. Not/birde atatürk'e tapan ve tapma haline getiren zırtapozlar vardır ki, onları bölüm 31 de yer alan "beyin mastürbasyonu" nasıl yapılır adlı konuda ele alacağız..
00 YorumlaAnlayın artık Atatürkü bir o lanet olası kürtler sevmiyor nedenmi? kürdistan istediler astı ! özerklik dediler doğuya hapsetti ! toprak dediler diyenleri toprağın altına gömdü kürtçeyi yasakladı nefes bile alamıyorlardı ya Atatürk gibi maraşel gelicek vatanımızdaki bu miktopları eriticez ya iç savaş çıkıcak bu hainleri türkler belliycek neyseki şu an gerek yok işid bunların hakkından şükür geliyor tek tek pkk kellelerini diziyor en güzel fantezileride pkk'yı kazığa oturtuyorlar
24 Yorumla- +1 yıl
İşin komik kısmı tv de izlediğin haberler filmin fragmanı
- +1 yıl
Ne kadar cahilsin l*n ölsen keske. :) Ataturk zamaninda PKK vardi demi :) Kurtler canakkalede conkbayirda inonude duatepede sehid vermedi demi. :). Goturun la su cahili yikilsin karsimdan. :) sizin ev kac katli yusek ise atliyabilirmisin ardan cahil cuhela herif hadi bakim hadi
- +1 yıl
@calypsozet cumhuriyetin ilanından sonra kürtler Atatürk'ten toprak istediler bir kısmı idam edildi gerizekalı o kadar bilgisizlik beyninize hükmetmiş yavuz sultan selim han'da kürtlerden idam gerçekleştirdi ve bedduası var ! pkk cumhuriyetin ilanı döneminde yoktu fakat buna benzer birşey kurulmak istedi ozamanlar t. c'de vatan haininin cezası ölüm olduğu için ırkınızın kurmaya g-tü yemedi ! yakındır o dönemler gelmesi az kaldı...
- +1 yıl
@calypsozet woow demek kırma türksün senin gibi y-vşaklar ırkını atasını koruyamayanlar oldukça sayılarınız var senin dedenin şehit düşmesi ile kendini milliyetçi bile yapamıycak zavallısın ne demişler evliya bile olsa zalim doğabiliyor halbuki sen y-vşak olmuşsun adına üzüldüm ! bu hastalığının tedavisi yok ama üzülme şanslısın ben veterinerim seni olağanüstü tedavi edebilirim ! öyle bir anlatıyorsun ki 2. deden şehitmişte l*n şaşkoloz ben 13 ay dağlarda gezdim sen dedenle övünmeye devam et a salaklar gibi bir halt bilmeden de yorum yapma
Osmanlıyı yıktı diye sevmiyorlar hadi bu bir yanaymış neden sadece Atatürk anılıyormuş o mu savaşmış askerler savaşmışmış böylelerine fatih istanbulu fethetti neden deniliyor dediğinde konuyu değiştirirler çünkü cahile laf anlatılmaz tarih komutanları yazar askerleri değil !
22 YorumlaTerbiyesizlik onların yaptığı. Sevip sevmeme kısmından bahsetmiyorum, yazdıkları kötü yorumlardan bahsediyorum. Adam olan şu günde kapar en azından çenesini. O tür provokasyon amacı olan yorumları lütfen şikayet edin kaldırılsın.
90 YorumlaSevmiyorum ne alakası var atatürkçü değil diye müslaman sayılmıyormu ne kadar saçma ya bir gidin Allah aşkına daha atatürkü nasıl yücelteceginizi bilemiyosunuz bir gidin ya kürdüm ben kardeşim sevmiyorum ama lafta etmem yani sizin gibi değilim pis fasiştler şimdi eksilersinizde eksileyin ben kürt doğdum kürt ölürüm
56 Yorumla- +1 yıl
Helal kardeşim.
+1 yılŞimdi bir ülke düşün vergi vermiyor, hileyle hurdayla uğraşıyor, işi gücü yalan dolan. Bu insanlar Atatürk mü sever? Kavgayla kargaşayla ugrasan, selam verir gibi birbirine küfür eden bir toplumdan sahte sevgi gösterisi dışında ne beklenir? Sorun sadece atamızı sevmek değil ki, bir nebze anlamak. Anlasak zaten sevmemize gerek kalmayacak. O da yatağında huzurla uyuyacak
30 Yorumla
+1 yılsevmeyenlere karsi neden hemen yargiliyorsunuz. Sevip sevmemek kendisine kalmis kendi istedigi sekilde dusunur. Herkes belirli nednler yuzunden sever veya sevmez. yok sevmeyenler adam degil ondan yok dini sevmedikleri icin. kimse kimseyi bir kisi yuzunden yargilayamaz
12 Yorumla- +1 yıl
Allah askia cevabima iyi bak. Saygiyla alakali bisey geciormu? Sen baskalarina saygi duymuosan beklemede ozaman
Gevurmus sen kime kime gavur diosun ya? Kendini bilmez dengesiz.
Koyunlar sevmez onların peygamberi ayrı bknz başımızdakiler ;)
Atatürk bana Ülkemi Türklülğümü hediye etmiştir.
Peygamberin Muhammed ise bana dinimi Allah'mı öğretmeye vesile olmuştur.
İşte Ben Dinimi Doya Doya Yaşayım MÜslüman Olayım Rahat Yaşayım diye Allah Atatürk'ü GÖNDER miştir!
Sevmeyen neden onun ülkesinde?21 Yorumla
+1 yılBu sorunun sorulmasini hata olarak goruyorum. Sevenin neden sevdigi ya da sevmiyenin neden sevmedigi kimseyi ilgilendirmez. Fakat ulusalci zihniyetin yaptigi siyle bir hata var. Sen adnan menderes tugut ozal necmettin erbakan abdullah gul ve rte den neden nefret ediyor ve bunu saygisizca dile getiriyorsan Ataturku sevmeyen sayisina katkida bulunup hakli cikartiyorsun. Saygilar...
32 Yorumla- +1 yıl
Osman bey ya da alparslan ya da kursat destani ile kiyaslama yaparsam gucenmece yok ama :)
+1 yılBak şimdi ağa soru çok açık ve net !
Atatürk yüce dinmizi kabul etmiyor. Allahın varlığının birliğini tesaduf eseri olduğunu düşünüyor!!!
Ben kabul etmiyorum.. Allah yüce dinimizi tüm dünyaya ve türkiyemize hakim kılsın...
Bu mille çok istiyor neden mustafa kemal atatürk olsun ana lider. Ben bu anlayışı kabul etmiyorumm..31 Yorumla- +1 yıl
Yüce Allah ı savunmak sana mı düştü? Bu dünyada hiçbirşey Allah ın izni ve bilgisi dışında olmaz. Allah izin vermişki Atatürk ve arkadaşları bu milletle bu ülkeyi kurabilmiş. Sana göre Atatürk dinsiz (belki öyledir de ) ama Allah bir müslüman yerine onun kurtarmasını ona nasip etmiş. Allah böyle bir görevi Atatürk ün gerçekleştirmesine izin vermişken onun kaderini böyle tayin etmişken sen neye göre Allah ın iznine karşı çıkıyorsun. Kainatta tek bir toz zerresi kıpırdamaz onun izni olmadan. O izni veriyor sana ne oluyor. Bunu açıklayabilir misin?
+1 yılBirini sevip sevmemek kişinin bireysel olarak vereceği bir karardır. Kimse sevgisinin ya da sevgisizliginin açıklamasını yapmak zorunda degil.
Asıl soru şu olabilir, neden herkes sevmek zorunda gibi bir algı ve dayatma var?82 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 369 cevap paylaştı.
+1 yılAtaturku neden sevmeyenler vardır inancı için şapka gitmeyene zorla şapka giydirip kuran okutuluyor diye insanları asarsan şapkaya itiraz eden şehirleri bombalrsan inanç yüzünden insanlara işkence edersen islam ülkesinde onların yakılarıda atayı sevmeyebilir sakin kimse yanliş anlmasin buyük dedem atanin kurdugu partinin ilk miletvekli dayim hala o prtiden miletvekili yapilan yanlişlari dayimla bazan tartışıyoruz hep ben haklı çıkıyorum ofisinden kovuyor beni 🙄
00 Yorumla kişisel olarak problem yapmam hiç kimseyi ama yancı denen tipler vardır ya oyun masalarında o tip insanlardan nefret ettim edicemde Atatürk değil onu desteklediğine inanan çakma salakları desteklemiyorum hiç bir şekilde bunu belirtmek istiyorum yanlış anlayıpta aşırı solcu cevaplar gelicek yoksa eminim konu derin ama kendini bilmezler gene üstün körü cevaplar vericek eminim
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 691 cevap paylaştı.
+1 yılDüşünce ve mantığı olan her insan Atamızı sever onun kurduğu ülkede yaşıyorsan saygı duyman lazım en azından. Tamam bu başarıyı tek başına yapmadı ama lider olmanın vasıflarını fazlasıyla yerine getirdi. Benim ona olan saygı ve sevgim tarif edilemez bir biçimde ve elimden geldiğincede bunu gelecek nesillere aşılıyacağım zoruna giden çok insan olsada bu değişimiyecek Atatürk gelmiş geçmiş en büyük liderdir.
30 Yorumla severimde demem sevmemde demem.
ama sadece şunu biliyorum.
TARİHİNİN GERÇEKLERİNİ BİLMEYEN TEK MİLLET TÜRK MİLLETİDİR.
neden mi?
ÇÜNKÜ TÜRK MİLLETİ 1 GECEDE CAHİLLEŞTİRRİLMİŞTİR.
ÇÜNKÜ ARAPÇA - KÜRTÇE - LAZCA VE DİĞER KONUŞULAN EVRENSEL DİL DİYEBİLCEĞİMİZ DİLLER BİRDEN YASAKLANMIŞ OLUP LAİKLİK ÇATISI ALTINDA LATİN ALFABESİNE GEÇİLMİŞTİR.
LAİKLİK MİLLETİ CEHALETE BIRAKIP ATASINI KÜLTÜRÜNÜ ASLINI HUKUKUNU HİÇE SAYMAKSA
BU LAİKLİK OLMASIN BU LATİN ALFABESİDE OLMAZ OLSUN. ;)32 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılFatihi Yavuzu Selimi sevmeyenlere kimse cikip neden sevmiyorsun diye bisey demedi bu güne kadar...
Bu ülke var ise Allahin izniyle dedelerimizin ve şehitlerimizin sayesinde kuruldu bunu sadece Ataturke mal etmek çok doğru olmaz, insanda Allah razi olsun ama abartip putlastiranlara benim isyanim yoksa görmediğim yasamadigim birinle bir problemim olamaz zaten, kişi sevebilir bende seviyorum ama ahmet mehmet sevmiyo diye onuda yargilayamam... Kimsenin de hakki degil50 Yorumla
+1 yılOkulda gördüğün tarihe nasıl inanıyorsun diyorlar. 1000 küsür yıl önceden gelmiş bir kitaba nasıl inanıyorlar o halde. Ben ateist değilim yanlış anlaşılmasın. Atatürk ve din dengesini kurmuş biriyim. Yalnız artık Atatürk'ü Peygamberimizle kıyasladığımızı iddia etmeyi bıraksınlar. Bizim derdimiz din değil. Ülkemizin kurulmasına vesile olan birine saygı duyuyoruz, onu anıyoruz, seviyoruz.
00 Yorumlahiç tanımadığın hiç görmediğin birinin bu toprakları bu ülkeyi kurtardığına nasıl inanıyorsun? cevabın belli okulda öyle öğretildi , kitaplarda öyle yazıyor. okulda öğrendiğin bilgilerin doğru olmadığını daha cok araştırarak öğreneceksin. eğer atatürk sevilecek bir insan olsaydı yasayla kendini korumazdı.
210 Yorumla- +1 yıl
@Eybidi ses kaydını gönder bir dinliyim. @ApranaxPh dünya liderlerinin söylediği sözleri görüyorum. bu sözler onlara mı ait nerden biliyosun bir kanıtı var mı? en kızdıgım nokta atatürkü gözünüzde tanrılaştırmanız. bir insandı öldü gitti arkasından bu kadar konusmaya gerek yok. sevmiyorum ve sevmeyecegim.
- +1 yıl
İlk önce tanrılaştırma diye bir şey yok, sizi öyle kandırıyorlar. İkincisi sıradan bir insan değildi, öyle öldü gitti gibi saygısızlık yapmamalısın. Ben seviyorum, değer veriyorum, vefatına üzülüyor ve O'nu bugün saygıyla anıyorum, ben ve benim gibiler için en azından, bu özel gününde bu insanın, böyle pervasızca konuşmamalısın diye düşünüyorum
- +1 yıl
Diyelim ki bu ülkeyi a tatürk kurmadı o zaman bana bu Türkiye nasıl kurulduğunu ve başka kurucusu varsa kim olduğunu söyleyebilecek misin belgeler varsa bana kanıtlar mısın kanıtlayacak hiçbir belgen yoksa o zaman sus otur ve bize saygı duy atatürk'ü seven insanlıra böyle sözler söyleme
Ben seviyorum! ve evet sevmek zorunda değil hiç kimse ama azıcık onuru şerefi olan adam bugün Atam'ın bıraktığı değerlerle yaşayan herkes O'na saygı duymak zorunda!!
50 Yorumla
+1 yılçünkü yanlış tanıyolar veya yanlış tanıtıyolar Atatürk çarşafı çıkarttı modern kıyafetler getird mesela Atatürk din düşmanı oldu ama sen biliyomusunki Atatürk olmasa senin dinden kitaptan haberin olucaktı şuanda bu topraklarda olabilecektin sevmek zorunda değilsin ama saygı duymak zorundasın
33 Yorumla- +1 yıl
Ataturk ve silah arkadaslari onun oncesnde tum padisahlar halifeler bizim zamanimizda ise tum sehitlerimiz bunlarin hepsinin cabasi olmasa s_an nasil bir ortamda olurduk Allahin gonderdigi elciler vunlar o yuzdrn bu vatan topraklari icin can vermis herkese saygim sonsuz ama inlari sadece birer vesile olarak goruyorum
- +1 yıl
@syhn5858 tum peygamberler ondan sobratum halifeler padisahlar sehitler Ataturk sindiki tum askerler polisler hepsinin amaci simdiki neslin ozgurlugu Allah pnlari vesile etmedeydi şu an nerde olurdun hangi memleketon hangi dinin insani olurdun Allah istemesse yaprak bile dusmez Allah onlari secti ve bize yolladi o yuzden hpsine sayfim, teker teker sonsuz
emin olun gercek muslumanlar ataturke baglıdır... dınden ekmek yıyenler sevmez pek atayı..
299 Yorumla- +1 yıl
Gökten indiği sanılan kitaplar asdfgfdsa
- +1 yıl
Cumhurbaşkanlığı basın yayın işleri 6 yıl önce yayınladı benzeri ifade nutuktada var.
Ispat istersen dazlasını yollayayım.
Ama ona "inandığın" için
Belgeye inanmazsın. - +1 yıl
xhamster bana atar misin?
- +1 yıl
O zaman ilk yorumuu düzelt.
Sonunda geldiğin nokta ile başta verdiğin arasında büyük tezat var.
Timur hangi konuda istersşn? - +1 yıl
@xhamster06 bence de @greeneyes haklı. İlk yazdığı ile son yazdığı arasında çelişki yok. Greeneyes ataturk dindardi demiyor ki zaten, Atatürk din edebiyatı yapip yolunu bulan bir siyasetçi değildi, dini kullanmamıştir bu sebeple gerçek müslanlar dinini kullanmayan Atatürk'ü sever diyor. Bence de oldukça haklı. Bu gün sabahtan akşama tv de Allah Allah diyenlerin neler yaptığını görüyoruz, girmedikleri gunah kalmadi
- +1 yıl
@oLdness07 ben başkaları ne der diye yazmadım.
Fikirdaş olduğun için.
Sempati duyabilirsin sorun değil.
Ama olay bence gayet net.
+1 yılsevmiyorum tanımadğım birini sevemem yaptıkları umrumdada değil kurtarmasaymış başka ülkenin vatandaşı olurmuşuz başka dine inanırmışız belkide daha iyi olurmuş bilemeyiz. ben bugünüme odaklanırım arkamda kalanlarla uğraşıpta onlar için tartışacak kadar küçük düşünmediğimi düşünüyorum
22 Yorumla- +1 yıl
senin şanlı türk bayrağının dalgalandığı yerde yatmıyorum evimde yatıyorum ve evimin çatısı hangi ülkede ise orada yatarım hiç bir kız için birtarafımı yırtacak kadar da sapık değilim sen al bu laflarını ilgilenen birine sat
Gizli Üye(30-35)+1 yılAtatürk gibi bir lideri neden sevmezler ben söyliyim mi.. çünkü atatürk ona birşey yapmadı bugun.. yani para kazandırmadı.. bedava ilaç vermedi.. ya da daha dern bakalım.. atatürk laiklik getirdi cumhuriyet kurdu.. ama kimse bilmiyorki atatürk olmasaydı onlar gene analarının bir yerinden cıkardı ama babaları kim olurdu belli olmazdı...
40 YorumlaÖzellikle bugün terbiyesizliğin alemi yok diye düşünüyorum, büyük önderimizi sevgi ve saygıyla anıyoruz.
62 Yorumlaben severim atamızıda asıl problem atamızla değil atamızı tekelleştiren kendini aydın zanneden portrecilerle, vatandaşa bir üsten bakmalar, çokbilmişlikler sorsan sana dün ya tarihini, siyasetini anlatır nesinlan sen! kimsin! sorsan siyasetin s sinden anlamaz kemal atatürk dövmesiyle gezer bu tipler ülkede atatürkden soğumaya itiyor milleti. atatürk kimsenin tekelinde değil bunu herkez kafasına yazsın.
10 YorumlaHer ne kadar herkesin kişisel görüşünü belirteceği bir soru olsada hakaret düzeyinde yorumlar beni üzdü. Kendi şahsi görüşüm birazda olsa arkadaşlarımızın kitap okumalarıdır. Nutuk tan başlanabilir. Böyle bir günde M. K. Atatürk ü saygıyla anıyorum.
30 Yorumla
+1 yılben önceden Atatürkçüydüm bunun yüzünden çok kavgalar ettim ama tarih sadece okullardaki kitaplardan ögrenilmiyor benim dısarda ögrendiğim tarihle okul tarihi zıt kutuplarda ve - Biz ülkeyi gökten zembille indiği sanılan kitaplarla yönetemeyiz. demesi benm gözümde bitişinin son haliydi. saygı duyarım iyi savasçıdır iyi liderdir ama bu ülkeyi tek basına kurtarmadı hasanları , hüseyinleri, seyit on başıları hiçe saymamak lazım...
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılAtatürkü sevmemelerinin nedeni onun izinden gittiğini sanıp atatürkçüyüz diye her boku yiyebileceğini sanan inançları ve eğitim düzeylerinden dolayı aşağılayan nir zihniyet buna sebebtir arkadaşım. Ben sevmiyorum demem ama izinden gittiğini sanan kişilerin yaptıkları söyledikleri herşey hakarert. Herşeyin en iyisini onlar bilir havaları falan bir sürü şey.. Masumca seveni bile soğutabiliyorlar...
10 Yorumla Okulda öyle zihniyetle gezen değişik koyunlar var madalyonun iki yüzünü örnek falan veriyolar onlar ilk ceblerindeki paranın yüzüne baksınlar bakalım kim var orda sonrada o zihniyetle yaşamaya devam etsinler
23 Yorumla- +1 yıl
amerikasn dedigin ne l*n gelenegi kulturu tarihi olmayan bir devlet hangi mantikla kiyasliyon bizi amerikayla
Sevmıyorum. s
Ama saygım ultra derecede diyarbakırda biz gitmiştik Atatürk heykeli yıkıldığında
Neredeydi bu ölen bitenler? Polis bile geri basmışken biz sağcılar girmiştik oraya216 Yorumla- +1 yıl
sagci solcu diye milleti bolme...
- +1 yıl
Salla anasini satiyim salla
- +1 yıl
Sanırım milliyetçisin. Keşke Atatürk olmasa ideolojinisini savunduğunuz bir millet olamayacağımızı kavrayacak kadar zeki olabilseniz. Sağcı olmayı sevdiğin kadar Atatürk'ü sevsen işte o zaman gerçek Türk milliyetçisi olabilirsin. Atatürk öyle bir liderdir ki 'sevmeyenler" bile uğruna koşa koşa diyarbakıra gider! İçinde bulunduğun, Atatürk nefreti - milliyetçilik çelişkisinden kurtulmadan ben milliyetçiyim deme çünkü yoğun çelişki içindesin.
+1 yılAtatürk ü sevmeyenleri Türk olmakla suçluyorsunuz.
Çoğu Türk te Atatürk ü Türk olmamakla suçluyor.
Atatürk e sevgi beslemeyenlere;
hain, kürt vs demeniz bireleştiri. depildir.
Açıp alternatif tek kaynak okumayanlar
Gelip burada millete cahil diyor.
Bu tartışmalar da hakareti maharet bilenler
Büyümüyorsunuz küçülüyorsunuz20 Yorumla
+1 yıldersimde yuzbın dolayında ınsan katledıldı , cok buyu bır servetı olustu o ulke o haldeyken ve azınlıkları yok sayan bır uniter ulke ulus devlet kurdu bu kadarı yeter sevmemem ıcın ama yaptığı doğru şeyleri de inkar etmek doğru değil
50 YorumlaHainlerin torunları hani Vatanı milleti ingilize fransıza satanların lanet torunları burada Ataya laf etme cüreti mi buluyor kendinde..
72 Yorumla- +1 yıl
https://i.hizliresim.com/oz12MQ.jpg
mal ki ne mallar.
Isgaldeki hali sakin unutma.. ATATÜRK'e dil uzatma sebepsiz.
Atatürk'e kimse dil uzatamaz. Nankörlük onların ruhuna kadar işlemiş.
+1 yılMantikli aciklamasi sizin bubadami bu kadar yuceltmeniz. Siz de gormediniz ne oldugunu bilmiyorsunuz. Gercekten arastirin annesinin babasinin kim oldugu belli olmayan hatta gercek ataturk bile oldugu dusunulmeyen bir adam. Ayrica ulkeyi oda kurtarmis degil ac kitaplari oku onun akil hocasi ona destek veren kimlerdi. Ac kitaplari oku derken bize zamaninda okutulan roman gibi yazilmis kurgu kitaplari degil. Gercek kitaplari oku. Bu ulke osmanli topragidir bu kadar basit.
02 Yorumla- +1 yıl
Bak simdi kendin isi ne hale getirdin muslumanlari bir yere atatudku bir yere koydun kendin bile kabul ediyorsun muslumanlarla ataturkun yan yana olmayacagini. Cunku ataturk muslumanlara dusmandi Allahi kitabi olmayan masonun tekiydi tartismaya bile gerek yok sevmiyoruz bu ulke onunda degil oda kurtarmadi bu ulke osmanli imparatorlugun dili bayragi degisen tek sacma ulke biziz bir gecede cahil kalan kuranlari yakilan din adamlari asilan sapka takmiuor diye kesilen bizleriz. Tartismaya gerek yok ataturk gereksiz putlastirilmis bir yaratiktir.
- Devamını Gör (81)
Devamını Gör(126)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem