Çalışmayan kadın alan erkeklere zorunlu olsun eşinin çalışmasına karışmayan hatta destekleyen erkekler nafaka ödemesin. Kadınları yıllarca eve hapsedip körelten insanlar tabiki ödemeli. Ha 1 gün evli kalıp ayrılanların ödemesi de saçma
Ya genc yasta aile zoruyla evleniyor çoğu sonra eşide çalışmasına izin vermiyor. Birde aldatıyor kadın 30 yasında hayatında hiç sigorta girişi olmamış bir insana sen iş verir misin? Nerde çalışacak ne yapacak. Ayrıca yıllarca eşine kölelik yapmış bir insan bir zahmet ödeyecek adam nafakayı.
Düğün evlilikte öyle. Kadınlar çalışsa nafaka ihtiyacı duymaz ama mevcut düzende bunu yapmak kadına haksızlık. Çoğu ev hanımı olmaya zorlanıyor. Ben bile işimi gücümü elime almışım memurum eşimin ailesi çalışmama karşı çıktı. Eşim destekledi bu zihniyet değişmedikçe nafaka kalkmaz.
Kimse kimseyi keyfi için beslemek zorunda değil çalışma hakkı var zaten herkesin boşanacak sonra evlenmeden önüne gelenle yatacak kimse haketmiyor toplum o yöne doğru gidiyor
Knk daha iyi ama istemiyor bir çoğu en azından benim çevremde öyle. Kadın parası mı yicem etcem kafasındalar. Sonrada nafaka öderken ağlıyorlar. Benim sözüm onlara yoksa çalışan kendi ayağı üzerinde duran çocuğuda olmayan kadının nafaka alması saçma tabiki
Şimdi şöyle bir şey var çocuklu ise bence vermek zorunda. Ama çocuk falan yok ortada böyle durumlarda neden para verilsin ki. Çocuğu varsa tabiki verecek sorumluluktur bu ama geri kalana bence gerek yok.
Yok ya çocuğun hep çocuk bence ben yapamazdım. Mesela şöyle olsa baba da kalıyor çocuk anne de çalışıyor bence o zamanda para verilir babaya ama çocuğa harcasın diye. Sonuçta çocuğum 40a da gelse benim çocuğum.